Faʻaauau le mataʻituina o le suiga o le malamalama [soliga faafitauli]

Le aso lelei.

E leʻi leva talu ai nei, na ou tamoe ai i se faafitauli laitiiti: o le komepiuta feaveaʻi na suia le susulu ma le eseesega o le ata e faalagolago i le ata o faʻaalia i luga. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapouliuligia le ata - na faʻaitiitia ai le susulu, pe a malamalama (mo se faʻataʻitaʻiga, tusitusiga i luga o se paʻepaʻe paʻepaʻe) - faʻaopoopoina.

I se tulaga lautele, e le faʻalavelave tele (ma o nisi taimi, atonu e aoga tele i nisi tagata faʻaaogaina), ae pe afai e masani ona suia le ata i luga o le matapiuta - e amata ona e le lava le suiga o le malamalama. O le faafitauli na vave lava ona foia, o le tali - i le tusiga o loʻo i lalo ...

Faaleleia fetuutuunaiga talafeagai o le susulu o le lanu

I ni lomiga fou o Windows (mo se faʻataʻitaʻiga, 8.1) o loʻo i ai se mea e pei o se fesuiaiga fetuutuunai i le susulu o le ata. I luga o nisi sikuea e le mafaamatalaina, i luga o laʻu komepiuta komepiuta, o lenei filifiliga na suia ai le malamalama tele lava! Ma o lea, mo tagata amata, faatasi ai ma se faafitauli talitutusa, ou te fautuaina le le mafaia o lenei mea.

E faapefea ona faia lenei mea?

Alu i le laʻau faʻalogo ma alu i le eletise - vaai fig. 1.

Fig. 1. Alu i le faʻaogaina o le mana (tusi le "filifiliga laiti").

Ma le isi, e tatau ona e tatalaina le faatulagaga o le eletise (filifili le tasi lea o loʻo galue i le taimi nei - i tafatafa o le a avea ma faailoga )

Fig. 2. Faʻatonu le faigamalo eletise

Ona e alu lea i le faatulagaga mo le suiina o le mana puipui (tagai Ata 3).

Fig. 3. Suia le tulaga maualuga o le mana.

O iinei e te manaʻomia:

  1. filifili le polokalama eletise malosi (i luma o le tusi o le "[Active]");
  2. toe tatalaina isi itu taʻavale: mata / faʻatagaina le faʻaleleia o le malamalama;
  3. tape lenei filifiliga;
  4. I totonu o le "lanu o le susulu", faatulaga le tulaga sili ona lelei mo le galuega;
  5. i totonu o le "laasaga o le lanu o le tulaga i le faaitiitia o le lanu" e tatau ona e seti tutusa ia tulaga taua e pei ona i ai i le lanu o le lanu;
  6. ona na o le teuina o tulaga (tagai i le fig 4).

Fig. 4. Mana - malamalama talafeagai

A maeʻa lena, toe faʻafoʻi le komepiuta ma siaki le faatinoga - e le toe suia le susulu o le susulu!

Isi mafuaaga mo le mataʻituina o le malamalama

1) BIOS

I nisi o api api, o le susulu atonu e eseese ona o tulaga BIOS poo ona o mea sese na faia e tagata atiae. I le tulaga muamua, ua lava le toe faʻafoʻiina o le BIOS i tulaga sili ona lelei, i le mataupu lona lua, e manaʻomia ona faʻafouina le BIOS i se faʻamaumauga faʻamautu.

Faʻaoga talafeagai:

- auala e ulufale ai i le BIOS:

- pe faʻapefea ona toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS:

- pe faʻafefea ona faʻafouina le BIOS: (i le auala, pe a faʻafouina le BIOS o se komepiuta faʻaonaponei, e pei o se tulafono, e faigofie mea uma: na o le downloadina o le faila o le tele o megabytes, faʻalauiloaina - o le komipiuta komepiuta, faʻafouina le BIOS ma o mea uma lava ...)

2) Avetaavale i le kata vitio

O nisi avetaavale atonu ei ai ni faatulagaga mo le toe gaosia lelei o lanu lanu o le ata. Ona o lenei mea, e pei ona manatu ai le au gaosi oloa, o le a sili atu ona faigofie mo le tagata e faaaogaina: e matamata i se tifaga i lanu uliuli: o le kata vitio e vave ona fetuunai le ata ... O ia tulaga e masani lava ona suia i le faatulagaga o le avetaafi o le vitio (tagai Ata 5).

I nisi tulaga, e fautuaina e suitulaga avetaavale ma faʻafouina (aemaise lava pe a tago le Windows lava ia i le avetaavale mo lau kata pe a faʻaeʻeina).

Faʻaleleia le avetaavale AMD ma Nvidia:

Lisi polokalama mo le faʻafouina o avetaavale:

Fig. 5. Faʻalelei le lanu ma le lanu. Intel Graphics Panel Panel Video Card.

3) Faʻamatalaga matino

O se suiga sui i le susulu o le ata atonu e mafua mai i meafaigaluega (mo se faataitaiga, ua fufula ia taʻavale). O le amio o le ata i luga o le mataʻituina i lenei mea ei ai nisi o itu:

  1. o le susulu e suia foi i se ata (le suia): mo se faataitaiga, o lau laulau o le malamalama, ona pogisa lea, ona toe malamalama lea, e ui lava e te leʻi faʻaosoina le kiore;
  2. o loʻo i ai ni manuʻa po o ni afaina (tagai fig 6);
  3. e le tali atu le mataʻituina i ou tulaga faʻalelei: mo se faʻataʻitaʻiga, e te faaopoopo i ai - ae leai se mea e tupu;
  4. o le vaaiga e amio tutusa pe a oso aʻe mai se cd live (

Fig. 6. Vaʻaiga i luga o le lau o le HP komepiuta.

PS

Ua ou maua uma lava. O le a ou faafetai mo faaopoopoga talafeagai.

Faʻamatalaga pei o Setema 9, 2016 - tagaʻii le tusiga:

Galuega manuia ...