Auala e siaki ai le lelei mo vaega leaga

O le leʻo se mea taua tele o soʻo se komepiuta. I le taimi lava lea e tasi, e nofouta ma e faigofie ona faʻaogaina le tele o galuega. O le mea lea, o vaega leaga i luga o le fogaeleele e mafai ona mafua ai le le atoatoa o le galue ma le le mafai ona faʻaaogaina se PC.

E sili atu ona faigofie le puipuia o se faafitauli mai le tupu nai lo le taulimaina o ona taunuuga. O le mea lea, o tagata taʻitasi e mananao e aloese mai faafitauli e ono aʻafia ai ma le le saʻo o le faʻaogaina o le HDD, e taua le mataituina o le i ai o vaega leaga.

O le a le vaega masani ma malepelepe

O vaega o iunite o faʻamaumauga i luga o se puʻupuʻu, lea e vaevaeina i le laasaga o le gaosiga. I le aluga o taimi, o nisi oi latou e mafai ona avea ma mea sese, e le mafai ona e tusitusi ma faitau faʻamatalaga. Vasega leaga poʻo ni poloka leaga (mai le Igilisi poloka leaga) e faaletino ma talafeagai.

O fea e maua mai ai vaega leaga

O poloka leaga faaletino e ono aliali mai i mataupu nei:

  • Faailoga fale;
  • Faʻamau faʻatauina - pau, afaina o le ea ma le pefu;
  • Lueina pe lavea ao tusia / faitau faʻamatalaga;
  • Faʻafefeina o le HDD.

O ia vaega, ala, e le mafai ona toe faʻaleleia, e mafai e se tasi ona taofia lo latou tupu.

O aʻafiaga faʻapitoa e mafua ona o faʻamaumauga a le komipiuta e mafua mai i siama po o le malosi o le malosi o le malosi aʻo e faamau i luga o le komepiuta. Soʻo se taimi lava e siaki ai le HDD ao leʻi faʻamauina, e le faia i vaega faʻafitauli. I le taimi lava e tasi, o ia vaega o loʻo faʻatinoina atoatoa, o lona uiga e mafai ona toe faʻaleleia.

Faailoga o mea leaga

E tusa lava pe le siakiina e le tagata faʻaoga lana puʻe vaʻaia, ae o le a lagona pea vaega leaga:

  • Faiga faʻapipiʻi faapitoa i taimi o le tusitusi ma le faitauina o faʻamaumauga mai le malo malo;
  • Faʻafuasei ona toe faʻafouina ma faʻaaogaina PC;
  • O le faʻaogaina o polokalama e tuʻuina atu ai mea sese eseese;
  • Faʻaitiitia le faʻaitiitia o le saoasaoa o soʻo se gaioiga;
  • O nisi o faila po o faila e le tatalaina;
  • O le kopa e fai ai ni leo ese (faʻaogaina, kilikiina, taina, ma isi);
  • O le HDD le maualuga o le vevela.

O le mea moni, atonu e tele atu faailoga, o lea e taua tele le mataala i le galuega a le komepiuta.

O le a le mea e fai pe a fai e iai ni vaega leaga

Afai o poloka leaga e aliali mai o se taunuuga o aafiaga faʻapitoa, e pei o le pefu ma otaota i totonu o le masini, poʻo le le lelei o elemene elemene, ona leaga lea. I lenei tulaga, o vaega leaga e le gata ina faʻamaʻoina, ae latou te le mafai foi ona faʻasaoina o latou faʻalavelave ma faʻaogaina i luga o le komepiuta. Ina ia aloese mai le leiloloa atoa o faila, e manaʻomia e le tagata faʻaaoga le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kisa i se mea maualalo, i le vave e mafai ai ona toe tusia faʻamatalaga i luga o le HDD fou ma sui i le mea tuai i le iunite.

O le faʻatautaia ma vaega talafeagai o le a sili atu ona faigofie. Muamua, e tatau ona e suʻeina le faʻaaogaina o se polokalame faʻapitoa e fesoasoani ia te oe e iloa ai pe iai se faʻafitauli faapena i luga o lau disk i le mataupu faavae. Afai e maua, e tumau pea le faʻataʻitaʻiina o mea sese ma faʻatali mo le faʻaumatia.

Metotia 1: Faaaoga le aoga e iloa ai le tulaga.

E mafai ona e suʻeina pe iai se faʻafitauli i lau HDD e faʻaaoga ai polokalama faʻapitoa. Faigofie, taugofie ma le saoloto o Crystal Disk Info. I lona faʻatinoga, faʻamalositino atoatoa o le lelea malo, i le lipoti lea e te manaʻomia e faʻalogo i ai 3 points:

  • Vaega ua toe tofia;
  • Vaega le lelei;
  • Faʻasalaga le saʻo o vaega.

Afai o le tulaga o le disk e makaina o le "Lelei", ma i tafatafa o faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga o loʻo susulu le malamalama lanumumu lanumoana, ona le mafai ai lea ona e popole.

Ae o le setete o le disk - "Manatu!"po o le"Le leaga"ma moli lanumumu po o moli lanumumu e taʻu mai ai e tatau ona e tausia le faia o se faʻamaumauga i se taimi vave e mafai ai.

E mafai foi ona e faʻaaoga isi mea aoga mo siakiina. I le tusiga, mulimuli i le fesoʻotaiga i lalo, e 3 polokalame na filifilia, o ia mea uma e iai le galuega mo le siakiina o vaega leaga. Filifili se aoga patino e faʻavae i luga o latou poto masani ma le malamalama mo lona faʻaoga saogalemu.

Faʻamatalaga auiliili: Lisi Faigata Checker Chemise

Metotia 2: faʻaaoga le faʻaaogaina o le chkdsk aoga

Ua i ai muamua le polokalama a le Windows mo le siakiina o le disk mo poloka leaga, lea e le sili atu le leaga o lana galuega nai lo le tolu-vaega polokalama.

  1. Alu i "Lenei komepiuta" ("O laʻu komepiuta"i le Windows 7,"Komepiuta"i le Windows 8).
  2. Filifili le taʻavale manaʻomia, kiliki-i luga ma kiliki "O meatotino".

  3. Suʻe i le "tab"Auaunaga"ma le poloka"Siaki mo mea sese"oomi le faamau
    "Siaki".

  4. I le Windows 8 ma le 10, atonu o le a iai se faʻamatalaga e foliga mai e le manaomia e le disasi le faʻamaoniga. Afai e te manaʻo e tamoe i se faʻamalosi malosi, kiliki i le "Siaki le siaki".

  5. I le Windows 7, o le a tatalaina se faamalama i ni laina se lua, mai le mea e te manaomia e teu ai pusa ma kiliki i le "Tatala".

Tagai foi: E faʻapefea ona toe faʻaleleia vaʻaiga i luga o le disiki malo

O lenei ua e iloa le auala e siaki ai lau HDD mo faafitauli ma vaega. Afai o le siaki siaki e faʻaalia nofoaga faaleagaina, ona fai kopi kopi lea o faʻamaumauga taua i se taimi vave e mafai ai. E mafai ona e faʻalauteleina le tautua o le lelea malo e faʻaaoga ai le toe faʻaleleia o se auala, se fesoʻotaʻiga lea na matou faʻaalia i se maualuga maualuga atu.