Faʻafefea ona mafai GPS i luga o masini Android

Siata e matua aoga tele ma faʻamaonia i totonu o soʻo se pepa. O le a le tala e uiga i le faʻaaliga. O lea la, ina ia mafai ai ona maua se faʻamatalaga sili ona lelei ma faʻamatalaga, e taua le mafai ona mafai ona faʻapipiʻi saʻo ituaiga o elemene.

Tagai foi:
Fausiaina o siata i MS Word
Siata i Excel

Faia o se siata

O le ata na fatuina i le PowerPoint o loʻo faʻaaogaina e avea ma faila o le aufaasālalau e mafai ona suia faʻamalosi i soo se taimi. E matua faigofie lava. O auiliiliga o le setiina o ia mea o le a maualalo, ae muamua e tatau ona e mafaufau i auala e fatu ai se ata i le PowerPoint.

Metotia 1: Paʻu i totonu o le vaega

O le auala sili ona vave ma sili ona faigofie e fatuina ai se siata i se ata fou.

  1. Pe a fatuina se faʻataʻitaʻiga fou, o le a le mafai ona faʻaaoga se faʻailoga e le mafai ona totogi - tasi le ulutala ma le tasi eria mo tusitusiga. I totonu o le faavaa e 6 ata mo le vave faʻaofiina o mea eseese - laulau, ata, ma isi. O le icon lona lua i le agavale i le pito i luga o loʻo ofoina atu le faʻaopoopoga o se ata. E totoe na o le kiliki i luga.
  2. O le a faʻaalia se faamalama faʻailoga o le siata. O iinei e vaevaeina mea uma i ni vaega tetele se tolu.

    • Muamua o le itu tauagavale, lea e tuʻu ai ituaiga uma o ata avanoa. Lenei e tatau ona e filifili tonu le mea e te manaʻo e fatu.
    • O le lona lua o le ata faʻaali ata. E le o tauaveina se tau aoga, o le filifiliga e fuafuaina e ala i tulafono faatonutonu o le mea na tupu lea na faia ai le ata, po o le mea na filifilia e le tusitala.
    • O le lona tolu o loʻo faʻaalia ai le aotelega mulimuli o le kalafi ao lei faʻaofiina.
  3. E tumau pea e kiliki "Lelei"o lea na faia ai le ata.

E tatau ona e iloa o lenei metotia e mafai ai e oe vave ona fausia ia vaega talafeagai, ae o loʻo manaʻomia ai le faʻailoga atoa ma pe a maeʻa le pito o le auala e le toe avanoa.

Metotia 2: Faʻatulagaga faʻavae

E mafai ona faʻapipiʻi le kalafi i le auala masani o loʻo maua i le Microsoft PowerPoint talu mai lona amataga.

  1. Manaomia le alu i le lisi "Faaofi"lea o loʻo i le ulutala o le faʻatinoga.
  2. Ona e tatau lea ona kiliki i le faʻamaufaʻailoga fetaui "Siata".
  3. O le isi gaioiga faʻavae e talitutusa ma le auala ua taua i luga.

Le auala masani e mafai ai e oe ona fatuina se siata e aunoa ma nisi faafitauli.

Metotia 3: Paʻu mai Excel

E leai se mea e faasaina le tufaina o lenei vaega pe ana fai na faia muamua i Excel. Aemaise lava, pe afai o le laulau talafeagai o loʻo faʻapipiʻiina i le ata.

  1. I totonu foi o le lisi "Faaofi", e tatau ona e taomi se faamau "Sini".
  2. I le faamalama e tatala, filifili le filifiliga ile itu tauagavale "Fatuga mai faila"ona oomi lea o le faamau "Iloilo ...", poʻo le ulufale i le auala i le pepa Excel manaʻomia.
  3. O le laulau ma siata o loʻo avanoa ai (pe naʻo le tasi le filifiliga pe a leai se isi lua) o le a faʻaopoopoina i le ata.
  4. O lea e taua ai le faʻaopopo atu i lenei filifiliga e mafai foi ona e faʻauʻuina le faʻamau. E faia lenei mea aʻo leʻi pasia - pe a uma ona filifilia le pepa o Excel manaʻomia, e mafai ona e tuʻuina se siaki i totonu o le atigipusa i lalo o le laina tuatusi i lenei matala "Tie".

    O lenei mekasini o le a mafai ai e oe ona faʻaopoopo le faila ua tuʻuina ma le uluai kopi. I le taimi nei, soʻo se suiga i le uluai Excel o le a otometi lava ona faʻaaoga i le vaega ua faʻaofiina i le PowerPoint. E faʻaoga lenei i foliga uma ma foliga, ma tulaga faatauaina.

O lenei metotia e faigofie lava ina ia mafai ai ona e faʻaofi uma se laulau ma lona ata e le mavavaeeseina. Ma i le tele o tulaga, o le fetuunaiga o faʻamatalaga i le Excel e mafai ona faigofie.

Siata o le seti

I le avea ai o se tulafono, i le tele o tulaga (vagana ai se faʻauigaga mai Excel) o loʻo tuʻuina atu se laina faʻavae i tulaga faatauaina. Latou, pei o le mamanu, e tatau ona sui.

Suiga o tau

Faʻalagolago i le ituaiga siata, e suia e le tino ona tau. Ae ui i lea, i se tulaga lautele, o le taualumaga e tutusa mo ituaiga uma.

  1. Muamua e tatau ona e faalua-kiliki i le mea faitino. O le a tatala le Excel window.
  2. O iinei ua uma ona faʻaaogaina se laulau faʻatasi ma nisi tulaga faatauaina. E mafai ona toe tusia, e pei foi, mo se faataitaiga, igoa o manoa. O faʻamaumauga talafeagai o le a faʻaaogaina loa i le siata.
  3. E leai se mea e taofia oe mai le faaopoopoina o laina fou po o koluma ma uiga talafeagai, pe a manaʻomia.

Suiga o foliga vaaia

O le faʻaaliaina o foliga o le siata o se tele o meafaigaluega.

  1. Ina ia suia le igoa e te manaʻomia e kiliki faalua. O lenei parakalafa e le faʻatulafonoina i luga o laulau; e naʻo le auala lenei e ulufale ai.
  2. O le nofoaga autu e faia i se vaega faapitoa. "Faasologa o le Siata". Ina ia tatalaina, e tatau ona e kiliki-lua i le itu taumatau o le kusi i luga o le laufanua, ae le o luga, ae i luga o le paʻepaʻe i totonu o tuaoi.
  3. O mea o loʻo aofia ai i lenei vaega e faʻalagolago i le ituaiga siata. I le lautele, e lua ni vaega o tolu taʻapa.
  4. Uluai lala - "Filifiliga o le Siata". O iinei o le a aliali mai le suiga o le mea. Tabs iinei o loʻo i lalo:
    • Faatumu ma tuaoi - faʻataga oe e suia le lanu o le eria poʻo lona faʻavae. E faʻaaoga i le ata atoa faʻapea foʻi ma koluma taʻitasi, vaega ma vaega. Ina ia filifili, e tatau ona e kiliki i le vaega o loʻo manaʻomia i le 'aufaʻatasi o le kuki, ona fai lea o faʻamau. I le na o le tuʻuina atu, o lenei lisi e mafai ai ona e toe valiina soʻo se vaega o le ata.
    • "Aafiaga" - iinei e mafai ona e fetuutuunai aʻafiaga o ata lafoia, voluma, moli, faʻalelei, ma isi. O le tele lava o taimi, e le manaʻomia nei meafaigaluega i galuega faʻapolofesa ma galuega, ae e le afaina ai le aganuʻu e faʻaalia se ituaiga o faʻaaliga.
    • "Tele ma meatotino" - ua i ai se fetuutuunaiga o le tele o le taimi atoa ma ona elemene taʻitasi. E iai foi iinei e mafai ona e faʻavasegaina muamua le faʻaaliga muamua ma le mea e sui ai.
  5. Lua lala - "Filifiliga o filifiliga". O lenei meafaigaluega, pei o le igoa o loʻo faʻatusa, ua fuafuaina mo le faʻavasegaina o faʻamatalaga tusitusia. O iinei e vaevaeina mea uma i nusipepa nei:
    • "Faatumu ma le Faasologa o Upu" - o lenei e mafai ona e faʻatumu le vaega o tusitusiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e filifilia se talaaga mo le tala faʻasologa. Mo le tusi talosaga e te manaʻomia e filifili vaega taʻitasi o tusiga.
    • "Effects Iloa" - faʻaaogaina o faʻafiafiaga, leo, moli, faʻalelei, ma isi. mo le mea filifilia.
    • "Saini" - e faʻatagaina oe e fetuʻutuʻunai ia elemene tusiga faaopoopo, faʻapea foi ma suia le nofoaga ma le tele o mea oi ai nei. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamatalaga i vaega taʻitasi o le kalafi.

O nei meafaigaluega uma e faʻatagaina ai oe e faʻafaigofieina soʻo se mamanu mo se siata.

Fautuaga

  • E sili le filifilia o le fetaui, ae i le taimi lava e tasi e iloagofie ai lanu mo le siata. Lenei, o tulaga manaomia mo le ata o le tagata e talafeagai - o lanu e le tatau ona avea ma matagi-susulu malamalama, tipi mata ma isi.
  • E le fautuaina le faʻaaogaina o aafiaga faʻaalia i siata. E mafai e lenei mea ona faʻafefe uma i latou i le faagasologa o le taʻalo, ma i lona iuga. I isi faʻalapotopotoga faʻapitoa, e masani ona e vaʻai i kalafa eseese e faʻaalia ai ma faʻaalia a latou faatinoga. O le tele o taimi, o nei mea e fatuina i luga o le GIF poo le televise faʻasalalau i le taʻavale aunoa, ata pei o lea, e le o.
  • E faaopoopo foi e siata le mamafa o le faatinoga. O lea la, afai ei ai tulafono faatonutonu poʻo tapulaa, e sili atu le le faia o le tele o fuafuaga.

I le faaputuputu, e tatau ona e fai atu le mea autu. O mamanu ua mamanuina e faʻaalia ai faʻamaumauga patino poʻo faailoilo. Peitai, o se vaega e sili atu ona taua le tofiaina ia i latou na o tusitusiga. I se ata faʻapitoa - i lenei tulaga, i le tuʻuina atu - soʻo se faʻatalanoaga e tatau ona matagofie ma faia e tulaga faʻataʻatitia. O lea e taua ai le faʻalatalata i le faʻavaeina o gaioiga faʻatasi ma tausiga uma.