Faʻafoe le "Faʻamatalaga o le Faʻasologa o Mea Taʻitaʻi Lelei a le USB" i le Windows 10


O komepiuta e fesoʻotaʻi atu i ports o USB ua oʻo mai io tatou olaga i se taimi ua leva, e suia ai le faʻavavevaveina o tulaga faʻataunuʻu. Matou te faʻaaogaina le faʻaaogaina o masini komepiuta, taʻavale malosi ma isi masini. E masani lava, pe a galulue i nei vaʻa, e tupu mea sese a le system e le mafai ai ona faʻaauau le faʻaogaina o le masini. E uiga i se tasi oi latou - "Ua le mafai ona talosagaina se tusiga o masini USB" - matou te talanoa i lenei tusiga.

Faʻamatalaga o le faila USB

O lenei mea sese ua taʻu mai ai ia i matou o le masini e fesoʻotaʻi i se tasi o ports USB na toe faafoiina mai nisi o mea sese ma ua tapeina e le polokalama. Faatasi ai ma lenei i totonu "Pule Sili" ua faʻaalia o "Le iloa" faʻatasi ai ma faʻamaumauga tutusa.

O mafuaʻaga mo se seti o le toilalo - mai le leai o se malosiaga i se faʻafitauli o le taulaga poʻo le masini lava ia. O le isi, tatou te suʻeina uma vaaiga talafeagai ma tuʻuina atu auala e foia ai le faafitauli.

Mafuaʻaga 1: Faʻatonuina o le masini poʻo le taulaga

A o le i amata ona faailoa mai mafuaaga o le faafitauli, e tatau ona e mautinoa o loʻo fesoʻotaʻi le fesoʻotaʻiga ma le masini e fesoʻotaʻi atu i ai. E naʻo le mea lenei: e tatau ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le masini i se isi atunuʻu. Afai na maua, ae i totonu "Dispatcher" leai se mea sese, o le uaea USB e sese. E tatau foi ona e ave se taʻavale lele lelei ma faʻapipiʻi i totonu o le mea e tasi. Afai e lelei mea uma, ona le galue lea o le masini lava ia.

O le faafitauli i vaʻa e foia i le na o le faʻafesoʻotaʻi le nofoaga autu. E mafai ona e taumafai e toe faʻaleleia le moli vevela pe lafoina i se fanua. E mafai ona maua faʻasalalauga i la matou 'upega tafaʻilagi e ala i le alu i le itulau autu ma faʻataina i le pusa saili "toe faʻaleleia le taʻavale taavale".

Mafuaʻaga 2: Le lava le malosi

E pei ona e iloa, mo le faʻaaogaina o soʻo se masini e manaʻomia ai le eletise. Mo port port USB, o le tele o le faʻaaogaina o le mea e faʻaaoga, o le sili atu lea e tau atu i le tele o faʻaletonu, e aofia ai le mea na talanoaina i lenei tusiga. O le tele lava o lenei mea e tupu pe a faʻaaoga faʻaoga (splitters) e aunoa ma se malosiaga faaopoopo. Faʻamata le tapulaa ma le tafe o fua e mafai ona i ai i masini talafeagai.

  1. Faʻasani-lelei i luga o pātini "Amata" ma alu i "Pule Sili".

  2. Matou te tatalaina se paranesi ma le USB controllers. I le taimi nei, e tatau ona tatou uia uma masini ma siakiina e le sili atu le tele o le malosiaga. Na o le faalua ona kiliki i le igoa, alu i le lisi "Meaai" (pe afai ei ai) ma vaai i numera.

Afai o le aofaiga o tau i le koluma "Manaomia le mana" sili atu "Mana Maua", e tatau ona e motusia isi masini faʻapipiʻi pe faʻafesoʻotaʻi atu i isi atunuʻu. E mafai foi ona e taumafai e faʻaaoga se mea faʻapipiʻi ma le malosi faaopoopo.

Mafuaʻaga 3: Faʻamatalaga Faʻatekonolosi Faʻafouina

O lenei faafitauli e masani lava ona matauina i luga o le komepiuta, ae mafai ona i ai i luga o PC taofiofia ona o mea sese a le komipiuta. O le mea moni, o le "faaola faaola" galue i se auala pe afai e le lava le malosi (ua mate le pati), e tatau ona tapuni nisi masini. E mafai ona e toe faaleleia i le mea e tasi "Pule Sili", ma e ala i le asiasi atu i le vaega ole eletise.

  1. Tatou te oi "Dispatcher" (silasila i luga), tatala le paranesi i le USB lea ua masani ai i tatou ma toe alu i le lisi atoa, siaki se tasi o palota. O loʻo i luga o le lisi "Pule Pule". I tafatafa o le tulaga o loʻo faʻaalia i totonu o le screenshot, aveese le pusa kata ma kiliki Ok.

  2. Valaʻau i le lisi autu e ala i le kiliki-i luga o le ki "Amata" ma alu i le "Mana Pule".

  3. Tatou te oi "Filifiliga Maualuga Maualuga".

  4. Kiliki i luga o laina fesoʻotai i tafatafa o le polokalama galue, faʻafeagai o loʻo i ai se ki.

  5. Le isi, kiliki "Suiga suiga faʻaopoopo eletise".

  6. Tatala atoa le paranesi i tafaoga USB ma seti le tau "Faasaina". Toto "Faaaoga".

  7. Toe toe faʻafou le PC.

Mafuaʻaga 4: tau faʻavae

O le faʻaaoga umi o le komepiuta, o le eletise eletise e faʻapupulaina i ona vaega, lea e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faafitauli, e oo atu i ma aofia ai le faaleagaina o vaega. E mafai ona e toefaʻamauina ia statics e pei ona taua i lalo:

  1. Ave le taavale.
  2. Ave le kī o le eletise i luga o le puipui pito i tua. Mai le komepiuta matou te aveeseina le maʻa.
  3. Aveese le polo mai le fafo.
  4. Taofiofi le mana (on) mo le itiiti ifo i le sefulu sekone.
  5. Liliu mea uma ma siaki le faatinoga o ports.

O le faaitiitia o avanoa o le eletise eletise o le a fesoasoani e puipuia le komepiuta.

Faitau atili: Faʻavaeina lelei o le komepiuta i totonu o le fale poʻo le falemautotogi

Mafuaaga 5: Polokalame BIOS ua le manuia

O le BIOS - le firmware - e fesoasoani i le polokalama e iloa le masini. Afai e le aoga, e mafai ona tupu ni mea sese. O le fofo i lenei mea o le toe faʻafoʻiina o tulaga i tulaga tau faʻagata.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻavaeina le BIOS settings

Mafuaaga 6: Avetaavale

Avetaavale e faatagaina le OS e "fesootai" ma masini ma pulea a latou amioga. Afai o se polokalama ua faaleagaina pe ua misi, o le a lē aoga le masini. E mafai ona e foia le faafitauli i le taumafai ma le lima e faafou le avetaavale mo i matou "Mea e leʻoloaina" poʻo le faʻaumaina o se faʻamatalaga manino ma se polokalama faapitoa.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaleleia avetaʻavale i le Windows 10

Faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o mafuaaga mo le toilalo o tusiga USB e tele lava, ma o loʻo i ai le latou eletise eletise. O faʻaogaina o tulaga faʻapitoa e aʻafia ai le faʻaaogaina masani o ports. Afai, e ui i lea, e le mafai ona e foia le faafitauli o le faʻaaogaina o mafuaʻaga ia oe lava, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faapitoa, e sili atu le i ai o sau asiasiga i le aʻoga.