O le Wi-Fi fesoʻotaʻiga e gata pe leai foi i le Windows 10

I lenei faatonuga o le a tatou talanoa (lelei, o le a tatou foia le faafitauli i le taimi e tasi) e uiga i le mea e fai pe a fai i le Windows 10 e taʻu mai ai o le Wi-Fi fesoʻotaʻiga e gata pe leai foi (e aunoa ma le Initaneti), faʻapea foi i mataupu e tutusa mo mafuaʻaga: vaai fesoʻotaiga avanoa, e le fesoʻotaʻi i le fesoʻotaiga, vavae ese muamua ma le toe fesoʻotaʻi i tulaga talitutusa. O ia tulaga e mafai ona tupu pe a maeʻa ona tuʻuina pe faʻafouina le Windows 10, poʻo le na o le faagasologa.

O laasaga nei e talafeagai lelei pe afai e lelei mea uma i luma atu, o le Wi-Fi tulaga o le uila e saʻo, ma e leai ni faafitauli i le tagata e tuʻuina atu (e pei o isi masini i le telefoni Wi-Fi galuega e leai ni faafitauli). Afai e le o le tulaga lea, atonu o oe o le a avea ma aoga aoga Wi-Fi e aunoa ma se Initaneti, e le galue Wi-Fi i luga o se komepiuta.

Faʻafefea ona foʻia faafitauli ma fesoʻotaʻiga Wi-Fi

I le amataga, ou te maitauina pe a iai ni faʻafitauli i le Wi-Fi i le taimi lava e uma ai le faʻaogaina o le Windows 10, atonu e tatau ona e faamasani muamua i lenei faatonuga: E le galue le Initaneti pe a maeʻa ona faʻaleleia i le Windows 10 (aemaise lava pe a faʻafouina oe i le antivirus) afai e leai se fesoasoani, ona toe foʻi lea i lenei taʻiala.

O taʻavale Wi-Fi i le Windows 10

O le mafuaaga muamua mo le tupuga o le feau o le fesoʻotaʻiga e ala i le Wi-Fi e faʻatapulaʻaina (pe a lelei le fesoʻotaiga o fesoʻotaiga ma ala o le alalaupapa), o le le mafai ona faʻafesoʻotaʻi i le 'upega tafailagi e le o le avetaʻavale lava lea i le Wi-Fi adapter.

O le mea moni, o le Windows 10 lava ia e faʻaleleia le tele o avetaavale ma e masani lava o le avetaavale na faʻapipiʻi e le galue e pei ona tatau ai, e ui lava i le Pule Faʻatonu, e alu i meatotino o le Wi-Fi adapter o le a e vaʻaia "Lelei le masini" ma le avetaavale o lenei masini manaʻomia le toe faafouina.

O le a le mea e fai i lenei mataupu? E faigofie - aveʻesea taʻavale Wi-Fi o loʻo iai nei ma faʻapipiʻi mea aloaia. O le faʻaaogaina aloaia o lona uiga oi latou o loʻo lafoina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosiga o se masini komepiuta, komipiuta uma PC po o se PC motherboard (pe afai e faʻapipiʻiina le module Wi-Fi). Ma o lenei i le faasologa.

  1. Faʻasolo le avetaavale mai le vaega lagolago o lau masini faʻalelei i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa. Afai e leai ni avetaʻavale mo le Windows 10, e mafai ona e siiina mo le Windows 8 poʻo le 7 i le loloto lava (ona faʻasolo lea i latou i le tulaga tutusa)
  2. Alu i le pule o masini e ala i le kilikii-saʻo i luga o le "Amata" ma filifili le mea e manaʻo i ai le lisi. I le vaega o "Network Network Adaptors", kiliki-i luga o lau fusi Wi-Fi ma kiliki "Āiga".
  3. I luga o le "Avetaʻavale" taʻavale, aveese le avetaavale e faʻaaoga le taʻalo talafeagai.
  4. Taumafai le faʻapipiʻiina o le avetaʻavale aloaia muamua.

A maeʻa lena mea, i meatotino a le faʻailoa, tagaʻi pe faʻapipiʻi le avetaavale (e mafai ona e maua i le faʻataʻitaʻiga ma le aso) ma, pe a lelei mea uma, faʻaaoga le faʻafouina. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani a se faʻapitoa faapitoa a Microsoft, faʻamatalaina i le tusiga: Faʻafefea ona faʻasaʻo le Windows 10 faʻafouina le avetaʻavale.

Faʻaaliga: Afai o le avetaʻavale na galue i le Windows 10 i ou luma, ma ua maeʻa nei, ona i ai lea o se avanoa e te maua ai le "Toe foʻi" i luga o le lisi o le avetaavale ma o le a mafai ona e toe faafoiina le avetaʻavale tuai, e sili atu le faigofie nai lo le toe faʻaleleia o le faagasologa. Wi-Fi avetaavale.

O le isi filifiliga e faʻapipiʻi le avetaʻavale saʻo pe afai e maua i luga o le polokalama (e pei o le mea na faʻapipiʻi muamua) - filifili le mea "Faʻafou" i mea o avetaʻavale - saili mo avetaʻavale i luga o lenei komepiuta - filifili se avetaʻavale mai le lisi o avetaʻavale ua uma ona faʻapipiʻiina. A maeʻa lena, tagaʻii le lisi o avetaavale avanoa ma fetaui mo lau faʻaoga Wi-Fi. Afai e te vaʻaia avetaavale mai Microsoft ma le kamupanī o loʻo i ai iina, taumafai e faʻapipiʻi muamua mea (ona faʻasaina foi lea o le toe faʻafouina mulimuli ane).

Wi-Fi mana faaola

O le isi filifiliga, lea i le tele o mataupu e fesoasoani e foia ai faafitauli ma le Wi-Fi i le Windows 10, e le mafai ona tape le mea e faʻaoga ai le malosi. Taumafai e faʻavaivaia lenei uiga.

Ina ia faia lenei mea, alu i meatotino o le Wi-Fi fetuutuunai (kiliki i luga i le amataga - pule o masini - fetaulaiga o fesoʻotaiga - kiliki i luga o le fetaulaiga - meatotino) ma luga o le "Power" tab.

Faʻamalo "Faʻatonu lenei masini e tapuni i lalo e teu ai le mana" ma faʻasaʻo ai tulaga (pe a le faʻaumatia loa faafitauli i le Wi-Fi i le maeʻa ai, taumafai e toe faʻafou lau komepiuta).

Toe faʻafou le protocols TCP / IP (ma siaki ua setiina mo se fesootaiga Wi-Fi)

O le laasaga lona tolu, pe afai e le fesoasoani muamua le lua muamua, o le siaki pe afai o le TCP IP version 4 ua faʻapipiʻi i meatotino o le fesoʻotaiga e leai se fesoʻotaʻiga ma toe faʻavaeina ona faatulagaga. Ina ia faia lenei mea, lolomi le kiina o Windows + R i luga o le komepiuta, kosi ncpa.cpl ma lolomi Enter.

I le lisi o fesoʻotaʻiga o le a tatala, kiliki lelei i luga o le fesoʻotaiga e leai se fesoʻotaʻiga - meatotino ma vaai pe siaki pe siaki le mea o le IP IP 4. Pe a ioe, ona lelei lea o mea uma. Afai e leai, liliu i luga ma faʻaaoga ia tulaga (e ala i le auala, o nisi iloiloga e fai mai mo nisi o auʻaunaga o faafitauli e fofoina e ala i le le faʻaaogaina o le tulafono 6).

A maeʻa lena, kiliki-i luga o le "Amata" ma filifili "Lisi o le laina (pule)", ma i le laina tatala tatalaina e ulufale i le poloaiga upega tafaʻilagi ma lolomi Ulufale.

Afai mo nisi o mea o loʻo faʻaalia ai le "Faiva" ma le "Access Denied", alu i le Ofisa Resitala (Win + R, ulufale regedit), sue le vaega HKEY_LOCAL_MACHINE SYSTEM CurrentControlSet Control Nsi {u004a00-9b1a-11d4-9123-0050047759bc} 26 kiliki i luga i le kī saʻo o le kio, filifili "Faʻatagaga" ma faʻatagaina avanoa uma i le vaega, ona toe taumafai lea e toe faʻatulagaina le poloaiga (ona faʻaaogaina lea o le poloaiga, sili atu le toe faafoi o faʻatagaga i le setete muamua).

Katia le musumusuga o le poloaiga ma toe amata le komepiuta, siaki pe afai ua uma ona foia le faafitauli.

Netsh faʻaopoopo faaopoopo e faʻaleleia ai faafitauli ma se faʻafitiʻuina ole Wi-Fi

O tulafono nei e mafai ona fesoasoani uma pe a fai mai le Windows 10 o se fesootaiga Wi-Fi e faatapulaa ma e aunoa ma le Initoneti, pe mo isi faailoga, mo se faataitaiga: o le fesoʻotaiga aunoa i le Wi-Fi e le galue pe leai foi le taimi muamua.

Faʻasalalauina le osofaʻiga o le pule (pule Win + X - filifili le mea e manaʻo i ai le lisi) ma faʻatonu tulafono nei:

  • netsh intpcp set heuristics disabled
  • netsh inttcp set set global autotuninglevel = disabled
  • netsh inttcp set global rss = mafai

Ona toe amata lea o le komepiuta.

Faʻafesoʻotaʻiga Wi-Fi faʻatasi ma Faʻamatalaga Faʻateʻaina Faʻamatalaga Faʻamatalaga Tele (FIPS)

O le isi mea e mafai foi ona aʻafia ai le faʻaaogaina o se Wi-Fi i nisi tulaga, o le faʻafesoʻotaʻiga FIPS e mafai ona faʻaalia e ala i le le maua i le Windows 10. Taumafai e faʻavaivaia. E mafai ona e faia lenei mea e pei ona taua i lalo.

  1. Faasolo i le Windows key + R, ulufale ncpa.cpl ma lolomi Ulufale.
  2. Faʻasani-lelei i luga o le fesoʻotaiga e leai se fesoʻotaʻiga, filifili "Tulaga", ma i le isi laasaga kiliki le "Units Wireless Network Properties" button.
  3. I luga o le Security tab, kiliki Filifiliga Maualuga.
  4. Faʻamalo le "Faʻasaga mo lenei fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga fesoʻotaʻiga faʻatasi ai ma le feterale FIPS faʻasologa o faʻamaumauga.

Faʻaoga tulaga ma taumafai e toe faʻaoga i le 'upega tafailagi ma siakiina pe a foia le faafitauli.

Manatua: e tasi se isi mea e seasea ona feagai ma le mafuaaga o le leai o se Wi-Fi - o le fesoʻotaʻiga ua faʻamautuina o se tapulaa. Alu i le faʻafesoʻotaʻiga (e ala i le kilikiina o le faʻasologa o le fesoʻotaʻiga) ma vaʻai pe "Seti e pei o se faʻamaufaʻailoga faʻamaonia" e mafai ona maua i tuatusi Wi-Fi maualuga.

Ma le mea mulimuli, afai e leai se tasi o mea o loʻo i luga o fesoasoani, taumafai e faʻaaoga auala mai le itulau Faʻafanua e le tatalaina i totonu o le masini - o le fautuaga i lenei tusiga ua tusia i se isi tulaga, ae mafai foi ona aoga.