Faʻafefea ona suia le leo i Bandicam

I le taimi e tasi, e mafai ona tupu se faʻalavelave faʻafefe ma faʻafefe - o le komepiuta e foliga mai o le a faʻaalia, ae o le tiketi e taofi i le faʻaali o le lauulu o le tinaboard. O le asō o le a matou taʻu atu ia te oe pe aisea e tupu ai lenei mea ma pe faʻafefea ona taulimaina se faʻafitauli.

Faʻaiʻuga ma fofo mo le faʻamaʻalo i luga o le lau.

O le mea muamua e tatau ona e manatua, feagai ma le faʻafitauli o le tautau i luga o le logo o le laupapa - o le faafitauli i le tele o mataupu o loʻo i totonu o le itu. Winchesters, aemaise lava i latou ua matutua nai lo le motherboard, e masani lava ona matua sese lava. O nisi taimi o le faafitauli o se faaletonu faʻafuasei lea e faigofie ona faʻasaʻoina e ala i le toe faʻamauina poʻo le faʻafouina o le BIOS. I mataupu o loʻo totoe, o le faafitauli e aofia ai i totonu o le laupapa. Mafaufau i mafuaaga taitasi i auiliiliga.

Mafuaʻaga 1: Faʻataʻatiaina o le BIOS Settings

I nisi tulaga, o le mafuaaga o le tautau o faafitauli ia i totonu ole taʻavale a le BIOS. E masani ona tupu lenei mea pe a osofaia le komepiuta, taumafai e faʻafesoʻotaʻi i se vevela vevela vevela IDE poʻo ni faafitauli i le firmware. I le tulaga o le toilalo i tulaga o le BIOS, toe faʻatuina o le a fesoasoani. O auiliiliga e uiga i togafitiga talafeagai e mafai ona maua i le tusi lesona o loʻo i lalo (metotia 2, 3, 4).

Faitau atili: Toefaʻutuʻu tulaga o le BIOS

I le faaopoopo atu i le mea na toe faʻaleleia ai, faʻaopoopo i ai se ola ola: tuʻu le tinaboard e aunoa ma se masini CMOS mo se vaitaimi umi atu nai lo le 10 minute. O le mea moni, o nisi taimi e mafai ona tumau le totogi o totoe i luga o le komiti komiti, lea e le mago pe a uma le taimi atofaina, ma e ono tele ni itula poʻo se aso foi e faʻamalosia ai. Afai na fesoasoani le BIOS faʻatoʻa fesoasoani ia te oe - faʻafetai. A leai, alu i mafuaaga nei, o loʻo faamatalaina i lalo.

Mafuaʻaga 2: Feteʻenaʻiga Faalelagona

O le tele o mataupu o le tautau i luga o le logo e mafua mai i se feeseeseaiga i le va o le polokalama faakomepiuta ma tuatusi ma / poo se elemene e pei o le GPU, kiliva fesoʻotaʻiga, puʻupuʻu, poʻo se tasi o le RAM bars. I lenei tulaga, e tatau ona maua le tagata solitulafono o le faafitauli ma sui pe faia foi se tasi o manua patino na matou faʻatulai mai. Ae ao lei amataina le sailiga, mulimuli i le faʻamaoniga mo lenei faatonuga.

Lesona: Matou siakiina le faʻatinoina o le laupapa

Afai o le faafitauli o loʻo i luga o le laupapa, alu i le Mafuaʻaga 3. Afai o loʻo galue le komiti, ona e siakiina lea o vaega uma o le komepiuta, e mulimuli i le algorithm o loʻo i lalo.

  1. Ave ese le PC mai le eletise. Ona aveese lea o le faavaa pito i tua o le mataupu ina ia maua ai le avanoa i le laupapa.
  2. Aveese le kiliva, lelea, ma le taʻavale mai le laupapa i le itu. Ona toso malie mai lea o poloka kata (vitio, leo ma le upega tafailagi, pe a maua le avanoa).
  3. Tuʻu tasi le pusa o le RAM, e tusa lava po o le a le numera o faʻata. Mo le faʻamaoni, e mafai ona e gaoioi i se isi mea.
  4. Mataʻituina le saogalemu saogalemu, faʻafesoʻotaʻi le komepiuta i le fesoʻotaiga. Faatasi ai ma se seti o meafaigaluega laiti, e tatau i le tina ona faigaluega e masani lava.
  5. Tasi i le tasi, faʻafesoʻotaʻi vaega i luga o le laupapa, amata i le RAM ma faʻamaeʻa ai masini masini. O le auala suʻesuʻe o le a e maua ai le faafitauli o le faafitauli.

    Faʻalogo! Aua e te taumafai e faʻafesoʻotaʻi se kalafi, leo poʻo le kesi, faʻapea foʻi ma le drive IDE-hard drive i le tinaboard work! I lenei tulaga, e te lamatia le leaga uma o le laupapa ma le mea fesoʻotaʻi!

I le avea ai o se tulafono, o faafitauli e maua mai i faʻalavelave faigata, kata vitio ma elemene sese RAM. Mafaufau i le ala talafeagai mo masini taitasi.

Hard drive
Le mafuaʻaga taatele o faʻaletonu. I le tele lava o tulaga, e le lava le lelei, e mafai ona e siakiina i luga o se isi komepiuta.

Vaʻai foi: E le vaʻaia e le komepiuta le faila malo

E le gata i lea, e mafai foi ona e taumafai e faʻafesoʻotaʻi le kesi malo i le mode IDE. Ina ia faia lenei mea, fai lenei faiga.

  1. Faʻalēaogāina le komepiuta, faʻasese le HDD mai le laupapa.
  2. Liliu le PC ma ulufale i le BIOS.
  3. Mulimuli i le ala Faʻasalalauga Faʻatasi - "SATA Raid / AHCI Mode" ma filifili "Tagata IDE".

    I luga o isi ituaiga o BIOS o lenei filifiliga e mafai ona i ai i tulaga. "Autu" - "Saogalemu o le Teuina" - "Faʻatulaga le SATA As" poʻo "Autu" - "Auala Sata".

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona vave faʻavave le disaki

  4. Tuʻua BIOS ma taumafai e faʻamaʻa. Afai ua leai le paluga, kopi kopi taua mai le disk ma faatulaga le mea atoa e tusa ai ma metotia mai le tusiga o loʻo i lalo.

    Lesona: O le a le faʻatulagaga o le CD ma pe faapefea ona fai saʻo

Afai o loʻo faʻaauau pea le faafitauli, o le a ono aʻafia oe i le MBR ma le laulau vaeluaga. A e faʻafesoʻotaʻi lea ituaiga komi i se isi komepiuta, o le a sili atu ona e alu i le faatulagaga o le faila o le faila RAW. O le a le mea e fai i lenei mataupu, faitau i ai:

Faitau atili: RAW faatulagaga i luga o le kiliva ma le mea e fai i ai

Fesoʻotaiga i luga o fesoʻotaʻiga
O le tagata lona toʻalua lona toʻalua e masani ona tautau i le amataga - o se kesi i fafo. O lenei elemene e matua nofouta lava i le faʻaitiitia o voltage poʻo le faʻamalosia o le eletise. I le le manuia, o lenei vaega e mafai ona mafua ai le le mafai ona iloa le tagata lava ia, ma o se taunuuga, ia ulufale i totonu o se faasea e le iʻu, e le faatagaina ai ia alu atili. Pau lava le tali i lenei mataupu o le aveese lea o le faafitauli.

Kata vitio
O nisi o GPU e feteʻenaʻi ma matai matua, aemaise lava i latou mai tagata lauiloa. O nisi taimi o le le ogatasi o polokalama faʻapitoa o pepa lata mai o Nvidia ma ata o tinaboards mai Gigabyte e mafua ai se faafitauli. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai se tali faigofie - faʻafouina le BIOS. O se faiga faʻapitoa e faʻamatalaina e i tatou i se isi tusi.

Faitau atili: Faʻafouina o le BIOS i luga o tina

Afai e le fesoasoani lenei faiga, ona toe suia ai lea o le GPU poʻo le tinaboard.

Mea eletise USB
O nisi taimi e tautau le BIOS pe a faʻatauina se BIOS ona o se faʻafitauli faigata o le masini USB, e masani lava e le o masini faʻaleleia poʻo HDD i fafo - ei ai mataupu pe a faʻaogaina le modem 3G i le komepiuta mo le toe faʻaaogaina o le mafuaʻaga. E le tatau ona toe faʻafesoʻotaʻi le masini suʻesuʻega i le laupapa.

Ram
O laʻasaga o le RAM e mafai foi ona toilalo, aemaise lava i le tulaga o le malosi o le malosi o le voltage. Sailia o se mea e le faigaluega, sui i se tutusa, ae saʻo le faʻatinoga.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona siaki le manatuaina o le faagaioiga mo le gaioiga

Mafuaaga 3: Faʻasologa o le Falemaʻi

O le mea e sili ona leaga, ma, o le mea e leaga ai, o se tasi o mafuaʻaga masani o le faafitauli. I le tele lava o tulaga, e faigata ona toe faʻaleleia, faʻapitoa i le fale, faʻapitoa i le fale, ia sauniuni mo le mea moni e tatau ona sui lenei vaega.

I le faaputuputuina, matou te fia faamanatu atu ia te oe - ia tausi lelei lau komepiuta ma mea e teu ai mai mataʻu o le eletise ma le faʻaaogaina o le eletise.