Faʻafefea ona fai se laulau matagofie i le Windows 10

Ina ia faia ni galuega patino i Excel, e tatau ona e fuafua pe fia aso ua pasia i le va o aso. O le mea e lelei ai, o le polokalama ei ai meafaigaluega e mafai ona foia ai lenei mataupu. Sei o tatou sailia pe faʻapefea ona e faʻatatauina le eseesega o aso i Excel.

Iloiloina o numera o aso

Ae e te leʻi amata galue ma tafaoga, e manaʻomia ona faʻatulagaina sela mo lenei faatulagaga. I le tele o tulaga, pe a ulufale mai se seti o tagata e tutusa ma se aso, o le lela lava ia e toe faʻaleleia. Ae e sili atu le faia ma le lima e faʻamautinoa ai oe lava ia mai mea faateia.

  1. Filifili le avanoa o le pepa lea e te fuafua e fai faʻatusatusaga. Kiliki le ki o le kuki saʻo ile filifiliga. Ua faʻaaogaina le lisi autu. I totonu, filifili le aitema "Faiga faʻavae ...". I se isi itu, e mafai ona e kiliki i luga o le ala pipi Ctrl + 1.
  2. Le tatalaina o le faamalama o le faatulagaga. Afai e le oi totonu o le lisi le tatalaina "Numera"ona e alu i ai. I le pa poloka "Faʻasologa numera" seti le ki i le tulaga "Aso". I le vaega tonu o le faamalama, filifili le ituaiga o faʻamaumauga o le a e galue ai. A maeʻa lena, ina ia faʻaleleia suiga, kiliki i luga le ki. "Lelei".

O nei faʻamatalaga uma o le a aofia i totonu o filifili filifilia, o le polokalama o le a aloaia o le aso.

Metotia 1: Faʻataʻitaʻiga Faigofie

O le auala pito sili ona faigofie e fuafua ai le eseesega i aso i le va o aso e faʻatasi ma se faʻataʻitaʻiga faigofie.

  1. Matou te tusitusi i se isi taimi tuʻufaʻatasi o le cell, le eseesega i le va o mea e te manaʻo e fai.
  2. Filifili le sela lea o le a faʻaalia ai le iuga. E tatau ona i ai se faatulagaga lautele. O le mea mulimuli e taua tele, talu ai pe'ā iai se faʻasologa o le aso i totonu o lenei cell, o lona uiga o le a iai "dd.mm.yy" poʻo se isi foi, e tutusa ma lenei faatulagaga, o se fua le saʻo o le faʻatusatusaga. O le taimi nei o se sela poʻo se laina e mafai ona maimoaina e ala i le filifilia i le lisi "Aiga". I le poloka o meafaigaluega "Numera" o le fanua o loʻo faʻaalia ai lenei faʻaaliga.

    Afai ei ai sona aoga nai lo le "Aoao"i lea tulaga, e pei ona i ai i le taimi muamua, faʻaaogaina le lisi o faʻasinolaga matou te faʻalauiloaina le faamalama o le faatulagaga. I totonu o le tab "Numera" seti le vaaiga o le faatulagaga "Aoao". Matou te taomi le faamau "Lelei".

  3. I totonu o le faatulagaga faatulagaina i lalo o le faatulagaga aoao matou te tuʻu ai le faʻailoga "=". Kiliki i le cell lea o loʻo i ai le aso mulimuli o aso e lua (mulimuli). O le isi, kiliki le faʻailoga papalagi "-". A maeʻa lenei mea, filifili le sela e aofia ai le aso muamua (muamua) aso.
  4. Ina ia iloa po o le a le tele o le taimi ua pasia i le va o nei aso, kiliki i luga le ki. Ulufale. O le taunuʻuga e faʻaalia i totonu o se cell ua faʻasolosolo e avea o se fua masani masani.

Metotia 2: o le galuega RAZHDAT

Ina ia fuafuaina le eseesega i aso, e mafai foi ona e faʻaaogaina se galuega faapitoa. RAZNAT. O le faafitauli o le leai lea o se galuega i le lisi o matai galuega, o lea e tatau ai ona e faʻaaogaina ma le lima le fua. O lona faʻailoga e faapenei:

= RAZNAT (amataga_date; end_date; tasi)

"Vaega" - o le faatulagaga lea o le a faʻaalia ai le iuga i le filifili ua filifilia. E faʻalagolago i le fea tagata o le a suia i lenei tulaga maualuga, lea o le a toe faʻafoʻi ai le iʻuga:

  • "ma" - tausaga atoa;
  • "m" - masina atoatoa;
  • "aso" - aso;
  • "YM" o le eseesega i masina;
  • "MD" - o le eseesega i aso (masina ma tausaga e le faitauina);
  • "YD" o le eseesega i aso (tausaga e le faitauina).

Talu ai e manaʻomia ona tatou faʻatusatusa le eseesega i le numera o aso i le va o aso, o le tali sili ona lelei o le faʻaaoga lea o le filifiliga mulimuli.

E tatau foi ona e maitauina, e le pei o le auala e faʻaaoga ai se faʻataʻitaʻiga faigofie e pei ona faamatalaina i luga, pe a faʻaaogaina lenei galuega i le mea muamua e tatau ona avea ma aso amata, ma le mea mulimuli - i le lona lua. A le o lena, o le a le saʻo le faʻatusatusaga.

  1. Tusi le fuainumera i totonu o le filifili filifilia, e tusa ai ma lona faʻaipoipoga, faʻamatalaina i luga, ma faʻamaumauga autu i le faiga o aso amata ma faaiu.
  2. Ina ia fuafua, kiliki le ki Ulufale. A maeʻa lena, o le iʻuga, i le foliga o se numera e faʻaalia ai le numera o aso i le va o aso, o le a faʻaalia i totonu o le telefoni faʻamaonia.

Metotia 3: Fua le numera o aso faigaluega

I Excel, e mafai foi ona fuafua aso faigaluega i le va o aso e lua, o lona uiga, e le aofia ai faaiuga o vaiaso ma aso malolo. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le galuega TULAFONO. E le pei o le 'auʻaunaga muamua, o loʻo i ai i le lisi o matai galuega. O le syntax mo lenei galuega e faapenei:

= CLEANERS (amataga_date; end_date; [aso malolo])

I lenei galuega, o le autu o finauga e talitutusa lava ma le tagata e faagaoioia RAZNAT - amataga ma faaiu aso. E le gata i lea, o loʻo i ai se finauga faitalia "Aso malolo".

Nai lo lena, aso mo aso malolo lautele, pe afai ei ai, mo le vaitau e tatau ona suia. O le faʻatulagaga e faʻapitoa ai aso uma o le faʻamaoniga, e le aofia ai aso Toonai, Aso Sa, ma aso na faaopoopo e le tagata faʻaaoga i le finauga "Aso malolo".

  1. Filifili le suauʻu o le a aofia ai le taunuʻuga o le faʻatusatusaga. Kiliki le ki "Insert function".
  2. Ua tatala le matagaluega galue. I le vaega "Lisi faasologa o le faasologa o tusi" poʻo "Aso ma le Taimi" saili mo se meataitasi "FESOOTAIGA". Filifili ma kiliki le ki. "Lelei".
  3. O le matala o le felafolafoaiga matala. Ulufale i totonu o nofoaga talafeagai le aso o le amataga ma le faaiuga o le vaitaimi, faapea foi ma aso o aso malolo lautele, pe afai ei ai. Matou te taomi le faamau "Lelei".

A maeʻa le faʻasologa o luga, o le numera o aso faigaluega mo le vaitaimi faʻatulagaina o le a faʻaalia i totonu o le filifili ua filifilia muamua.

Lesona: Excel Function Wizard

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le Excel o loʻo tuʻuina atu i le tagata faʻapitoa se meafaigaluega faʻapitoa mo le fuafuaina o le numera o aso i le va o aso e lua. I lenei tulaga, afai e na ona e manaʻomia le faʻatusatusa o le eseesega i aso, ona sili atu lea o le filifiliga lelei o le faʻaaogaina lea o se faʻatonuga faigofie, nai lo le faʻaaogaina o le galuega RAZNAT. Ae afai e te manaʻo, mo se faʻataʻitaʻiga, e fuafua le numera o aso faigaluega, ona oʻo mai lea o le galuega i le laveai TULAFONO. O lona uiga, e pei lava o taimi uma, e tatau i le tagata faʻaaoga ona filifili i le mea faigaluega na fai pe a uma ona ia faʻatulagaina se galuega patino.