Faʻapefea ona tatala faila MDX

O le Inkscape o se meafaigaluega sili ona lauiloa mo le fausiaina o ata mata. O le ata o loʻo i ai e le tusia e pixels, ae faʻatasi ai ma le fesoasoani o laina ma foliga eseese. O se tasi o aoga autu o lenei auala o le mafai lea ona fua le ata e aunoa ma le aveesea o le lelei, lea e le mafai ona faia i fusi ata. I lenei tusiga o le a matou taʻu atu ia te oe auala masani o le galue i Inkscape. E le gata i lea, o le a tatou iloiloina le atinaʻeina o talosaga ma tuuina mai ni fautuaga.

Faʻalogo i le lomiga lata mai o Inkscape

Faʻasalalauga faʻaoga

O lenei mea e sili atu ona taulaʻi atu i luga o tagata faʻapitoa o Inkscape. O le mea lea, o le a tatou taʻuina naʻo auala masani e faʻaaoga pe a galulue ma le faatonu. Afai a maeʻa ona e faitauina le tusiga o iai ni au fesili, e mafai ona e fesili ia i latou i faʻamatalaga.

Polokalame polokalame

A o leʻi amata ona faʻamatalaina le gafatia o le faatonu, matou te fia talanoa e uiga i le auala o le Inkscape. O lenei mea o le a mafai ai e oe i le lumanaʻi ona vave mauaina nei mea poʻo isi meafaigaluega ma faʻatautaia i totonu o le vasa o galuega. A maeʻa le faʻaaliga, o le faamalama o le faatonu o loʻo i ai le fomu lenei.

I le aotelega, e 6 vaega autu:

Faʻasologa autu

I totonu o le tulaga o sub-items ma drop-down menus ua aoina galuega sili ona aoga e mafai ona e faʻaaogaina pe a fausiaina ata. I mea nei, o le a tatou faamatalaina nisi o na mea. E ese lava, ou te fia taʻua le lisi muamua lava - "File". O iinei o loʻo i ai nei au taʻutaʻua "Tatala", "Faasaoina", "Fausia" ma "Ituaiga".

Galuega amata ia te ia i le tele o tulaga. I le le mafai, pe a faʻalauiloa le Inkscape, e 210 × 297 mm (A4 pepa) ua faia. Afai e talafeagai, o nei tuaoi e mafai ona suia i le parakalafa "Mea Faʻamaumauga". I le ala, o le mea lea i soo se taimi lava e mafai ona e suia le lanu o le lapoʻa.

O le kiliki i luga o le laina faʻamaonia, o le a e vaʻai ai i se faamalama fou. I totonu, e mafai ona e setiina le tele o le galuega galue e tusa ai ma tulaga masani poʻo le faʻamaonia o lou lava taua i totonu o matata talafeagai. E le gata i lea, e mafai ona suia le faʻatulagaga o le pepa, aveese le tuaoi ma seti le lanu pito i lalo mo le tapoleni.

Matou te fautuaina foi e ulufale i le lisi. Faʻamata ma faʻatagaina le faʻaalia o le laulau o talaʻaga o galuega. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faʻatuina se tasi pe sili atu foi ni mea talu ai nei i soo se taimi. O lenei laulau o le a tatala i le itu taumatau o le faamalama o le faatonu.

Laupepa

O lenei laulau lea o le ae faʻafesoʻotaʻi pea pe a tusia. O faʻataʻitaʻiga nei ma galuega. Ina ia filifili le mea na manaʻomia, ia na o le kiliki i luga o lana faʻamaloga i le taimi e tasi i le kuluma taumatau. Afai e te na o le vevelaina o le ata o le meafaigaluega, o le ae vaaia se faamalama pop-up ma le igoa ma le faamatalaga.

Meafaigaluega

Faatasi ai ma lenei vaega o elemene, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻasologa o meafaigaluega ua filifilia. O nei mea e aofia ai le faʻamamaluina, le telē, le ratio o le radius, le tau o le manaʻoga, numera o faʻalanu, ma sili atu. E tofu i latou ma lana lava seti o filifiliga.

Filifili Filifiliga Filifili ma le Polokalama o le Bar

Ona o le lē mafai, latou te tuʻuina i autafa, i le itu saʻo o le faamalama o le talosaga ma pei o lenei:

E pei ona taʻu mai i le igoa, o le vaega o mea e fai ai felafolafoaʻiga (o le igoa aloaia lea) e mafai ai ona e filifili pe o le a otometi lava ona fesootaʻi lau mea i se isi mea. Afai o lea, o fea tonu e aoga ai le faia - i le ogatotonu, laina, taiala, ma isi. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻamaeʻaina uma le tui. E faia lenei mea e ala i le uomiina o le tali tutusa i le laulau.

I luga o le pusa o poloaiga, i le itu, na faia mea autu mai le lisi "File", ma faʻaopoopoina ai galuega taua e pei o le faʻatumu, fua, faʻavaeina o mea faitino ma isi.

Fuga lanu lanu ma le tulaga o tulaga

O nei vaega e lua e lata ane foi. O loʻo i lalo ifo o le faamalama ma foliga mai:

O iinei e mafai ona e filifilia le lanu e manaʻomia o foliga, faʻatumu poʻo le stroke. I le faʻaopoopoga, o loʻo i ai se fuataga i le tulaga o le tulaga o le a mafai ai e oe ona faʻapipiʻi i totonu poʻo fafo. E pei ona faaalia i le faatinoga, e le faigofie tele le faia. Tau lava o le ki "Ctrl" luga o le piano ma liliu le uili o le kiona i luga pe lalo.

Faʻatinoga o galuega

O le vaega sili lea ona taua o le faamalama o le talosaga. O le mea lea e tu ai lau tapoleni. I luga o le nofoaga o le vaʻavaʻavega, o le a e vaʻavaʻai ai i tagata paʻu e mafai ona e faʻasolo le faamalama i lalo poʻo luga foi ao e fafao. I le pito i luga ma le tauagavale o faipule. E faʻatagaina ai oe e fuafua le tele o le ata, faʻapea foi le seti o taʻiala pe a manaʻomia.

Ina ia seti taiala, ia na o le tosoina o le kio i luga o se taamilo po o le faataamilosaga, ona uu lea i lalo le faamaumatau agavale ma toso le laina e aliali mai i le itu manaomia. Afai e te manaʻomia le aveeseina o le taʻiala, ona toe momoli lea i le pule.

O mea uma lava ia na matou mananao e taʻu atu ia te oe i le mea muamua. Ia tatou o atu saʻo i faataitaiga faʻapitoa.

Auina se ata pe fai se tapoleni

Afai e te tatalaina se ata pito i luga i le faatonu, e mafai ona e faʻagasolo malie pe tusi faʻataʻitaʻi se ata vevela mulimuli i le faʻataʻitaʻiga.

  1. Faaaogaina o le lisi "File" poʻo faʻavae faʻavae "Ctrl + O" tatala le matala o le filifiliga o faila. Faʻailoa le pepa o loʻo manaʻomia ma tāomi le ki "Tatala".
  2. O se lisi e faʻaalia ma ni filifiliga mo le faʻauluina o se ata o le raster i le Inkscape. O mea uma e totoe e le suia ma oomi le ki. "Lelei".

O se taunuuga, o le ata filifilia o le a faʻaalia i luga o le galuega galue. O le tele o le tapoleni o le a otometi ona tutusa ma le iuga o le ata. I la matou mataupu, o le 1920 × 1080 pixels lenei. E mafai lava ona suia i nisi mea. E pei ona matou taʻua i le amataga o le tusiga, o le a le suia le uiga o le ata. Afai e te le manaʻo e faʻaaoga soʻo se ata e avea o se punavai, ona mafai lea ona e faʻaaogaina se tapoleni otometi.

Oti ese se vaega o le ata

O nisi taimi e mafai ona i ai se tulaga pe a fai e te le manaʻomia se ata atoa, ae naʻo lona vaega patino. I lenei tulaga, o le auala e amata ai:

  1. Filifilia se meafaigaluega "Faʻamau ma sikuea".
  2. Filifili le vaega o le ata e te manaʻo e tipi. Ina ia faia lenei mea, matou te patipati i le ata i le faamaumatau o le kuki ma toso i soo se itu. Tuʻu le faamaumatau agavale ma vaʻai i se tafaoga. Afai e te manaʻomia le fetuunaʻi o tuaoi, ona uu lea o le vali i luga o se tulimanu ma toso ese.
  3. Ma le isi, ia fesuiaʻi i le tulaga "Faʻasalaga ma Suiga".
  4. Uu le ki i luga o le komepiuta "Liliu" ma kiliki le kata i le itu taumatau i soo se mea i totonu o le sikuea filifilia.
  5. Alu nei i le lisi "Sini" ma filifili le mea na makaina i le ata o loʻo i lalo.

O se taunuuga, naʻo le vaega filifilia muamua o le tapoleni o le a tumau pea. E mafai ona e alu i le laasaga e sosoo ai.

Galulue faʻatasi ma laulau

O le tuʻuina o mea faitino i luga o laulau eseese o le a le gata ina faʻamaeʻaina ai le avanoa, ae faʻafefea foi ona suia suiga faʻafuasei i le ata tusi.

  1. Matou te lolomiina le autu autu i luga o le komepiuta "Ctrl + Shift + L" poʻo le faamau "Paleti Layer" luga o le pusa o le poloaiga.
  2. I le faamalama fou e tatala, kiliki le faamau. "Faʻaopoopo le papa".
  3. O se tamai faamalama o le a aliali mai lea e tatau ona e tuuina atu ai se igoa ile vaega fou. Ulufale le igoa ma kiliki "Faaopoopo".
  4. Ia toe filifili le ata ma kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. I le lisi autu, kiliki i le laina Alu i Luga.
  5. O le faamalama o le a toe maua. Mai le lisi, filifili le faʻafanua o le a faʻafeiloaʻi ai le ata, ma kiliki le faamaufaʻailoga fetaui.
  6. Pau lava lena. O le ata sa i luga o le vaega saʻo. Mo le faʻatuatuaina, e mafai ona e toe faaleleia e ala i le kiliki i luga o le ata o le loka i tafatafa o le igoa.

I lenei auala, e mafai ona e fatuina le tele o laulau e pei ona e fiafia i ai ma faʻafeiloaʻi le fomu manaʻomia poʻo le mea faitino i soʻo se tasi oi latou.

Faʻailoga o Tagalaʻau ma Squares

Ina ia mafai ona tusia ata o loʻo i luga, e tatau ona e faʻaaogaina se meafaigaluega o le igoa e tasi. O le faasologa o faatinoga o le a faapenei:

  1. Kiliki tasi i le itu taumatau o le kuki i luga o le ki o le mea e tutusa i le laulau.
  2. A maeʻa lena, faʻagasolo le faʻasologa o le kusi i le tapoleni. Uu le ata vali ma amata ona tusi le foliga vaaia o le faʻailoga i le itu saʻo. Afai e te manaʻo e tusi se sikuea, ia mau i lalo "Ctrl" ao tusi.
  3. Afai e te kiliki i luga o se mea faitino ma le kulimi taumatau ma filifili le mea mai le lisi o loʻo faʻaalia Faatumu ma Leleaona mafai lea ona e fetuunai ia mea e tutusa ai. O nei mea e aofia ai le lanu, ituaiga ma le mafiafia o le itu, faʻapea foʻi ma mea tutusa o le faʻatumu.
  4. I luga o le fale o meatotino o meafaigaluega o le ae maua ai filifiliga e pei o "Faʻaalia" ma Vertical Radius. I le suia o nei tulaga faatauaina, e te faataamilo i pito o le ata. E mafai ona e suia nei suiga i le kilikiina o se faamau. "Ave ese tumutumu tulimanu".
  5. E mafai ona e ave le mea faitino i luga o le tapoleni e faʻaaoga ai le meafaigaluega "Faʻasalaga ma Suiga". Ina ia faia lenei mea, ia na o le uuina o le vali i luga o le faasinoupu ma ave i le mea saʻo.

Fua faʻataʻitaʻi ma vaʻavaʻa

Circles i Inkscape ua tusia i luga o le mataupu faavae lava e tasi e pei o sikuea.

  1. Filifili le meafaigaluega saʻo.
  2. I luga o le tapoleni, faʻapipiʻi le kulimi taumatau o le komi ma faʻagasolo le pepese i le taʻiala manaʻomia.
  3. Faʻaaogaina o meatotino, e mafai ona e suia le manatu lautele o le lio ma lona maualuga o le suiga. Ina ia faia lenei mea, ia faʻamalamalama saʻo le tikeri manaomia i le avanoa talafeagai ma filifili se tasi o ituaiga tolu o liʻo.
  4. E pei o le faʻamau, o lio e mafai ona faʻatulagaina e faʻatumu ma taʻavale le lanu e ala i le lisi o talaʻaga.
  5. O le mea lea e faʻaaogaina i luga o le tapoleni ma faʻaaogaina ai le galuega "Faʻamalamalama".

Fuaina fetu ma polygons

E mafai ona tosoina polygons inkscape i ni nai sekone. Mo lenei mea o loʻo i ai se meafaigaluega faʻapitoa lea e mafai ai e oe ona faʻalelei lelei ata o lenei ituaiga.

  1. Faʻatoaga le meafaigaluega i le laulau "Stars ma Polygons".
  2. Faʻasaga le kusi i le itu agavale i luga o le tapoleni ma feaveai le pala i soʻo se itu avanoa. O se taunuuga, e te maua le isi tagata.
  3. I meatotino o lenei meafaigaluega, e mafai ona e setiina faʻataʻitaʻiga pei o "Aofai o mata", "Risus ratio", "Tafatafa" ma "Vaeluaga". Suia, o le ae maua uma ni taunuuga eseese.
  4. O mea e pei o le lanu, stroke, ma le felauaiga i luga o le tapoleni e suia i le ala tutusa e pei o ata na muamua atu.

Tueina ata

O le ata mulimuli lea matou te fia taʻu atu ia te oe e uiga i lenei tusiga. O le faagasologa o le tusiata e toetoe lava leai se eseesega mai mea na muamua atu.

  1. Filifili se mea i luga o le meafaigaluega "Kopi".
  2. Faʻapipiʻi i luga o le nofoaga galue ma le LMB ma faʻagasolo le faʻataʻotoga o le kiona, e aunoa ma le tuʻuina atu o le ki, i soo se itu.
  3. I luga o le pusa o meatotino, e mafai ona e suia le numera o le liliu mai o le helix, lona radius i totonu ma le faailo o le nonlinearity.
  4. Meafaigaluega "Faʻamalamalama" e mafai ai e oe ona toe faʻafou le foliga ma faʻagasolo i totonu o le tapoleni.

Faʻataʻitaʻitele o laupepa ma lese

E ui lava i le mea moni o fuainumera uma e faigofie tele, e mafai ona suia nisi o latou i tua atu o le amanaiaina. Faʻafetai i lenei mea ma ata o vevela e maua ai. Ina ia mafai ona faʻaeʻe laina elemene, e tatau ona e faia mea nei:

  1. Filifili soʻo se mea e tosoina i le meafaigaluega "Faʻamalamalama".
  2. Le isi, alu i le lisi "Konekarate" ma filifili se mea mai le lisi o mea "Mea faitino".
  3. A uma lena, liliu le meafaigaluega "Faʻataʻitaʻifaga o laʻau ma le vaʻaia".
  4. O lea e tatau ona e filifilia le ata atoa. Afai na e faia mea uma saʻo, o le a valiina le pito i totonu o le lanu o le mea.
  5. I luga o le lisi o meatotino, kiliki le ki muamua lava. "Faaofi ni faamea".
  6. O le iʻuga, o le a tulaʻi mai fou i va o laina o loʻo i ai nei.

E mafai ona faia lenei gaioiga ae le o le tagata atoa, ae na o le vaega filifilia. I le faʻaopopoina o ni faʻailoga fou, e mafai ona e suia foliga o le mea faitino ma sili atu. Ina ia faia lenei mea, ia na o le faapipiiina o le kiota i luga o le afifi manaomia, taofi i lalo le LMB ma faalautele le elemene i le itu manaomia. E le gata i lea, e mafai ona e faʻaaogaina lenei meafaigaluega e toso ai le pito. O le mea lea, o le vaega o le mea faitino o le a sili atu ona faʻamalosi pe faʻafefe.

Faʻataʻitaʻiga o feʻau faʻasalalauga

Faatasi ai ma lenei galuega, e mafai ona e tusia uma laina saʻo ma faʻataʻitaʻiga. E faia mea uma lava faigofie.

  1. Filifili se mea faigaluega i le igoa talafeagai.
  2. Afai e te manaʻo e tusi se laina e le faʻamaonia, ona tui lea o le faamaufaʻailoga o le kusi i luga o le tapoleni i soo se mea. O le amataga lenei o le ata. A maeʻa lena, taofi le fetuu i le itu e te fia vaʻai ai i lenei lava laina.
  3. E mafai foi ona e kiliki tasi i le itu tauagavale i luga o le tapoleni ma faʻalautele le mataʻitusi i soo se itu. O le taunuuga o se laina lelei atoatoa.

Manatua o laina, pei o foliga, e mafai ona faʻanofoina i luga o le tapoleni, toe faʻaleleia ma faʻasolo faʻasologa.

Totoina o paʻu Bezier

O lenei meafaigaluega o le a mafai ai foi ona galue ma laina saʻo. O le a sili ona aoga i tulaga e te manaʻomia e faia ai se otootoga o le mea faitino e faʻaaoga laina saʻo pe tusi se mea.

  1. Faʻatoaga le galuega, lea e taʻua - "Pese Bezier ma laina saʻo".
  2. O le isi, fai se paʻu-paʻu se tasi i luga o le tapoleni. O mataitusi taʻitasi o le a fesoʻotaʻi i se laina saʻo ma le muamua. Afai o le taimi lava e tasi e uu ai le vali, ona mafai loa lea ona e punou le laina saʻo.
  3. E pei lava o isi tulaga uma, e mafai ona e faaopoopoina ni laina fou i laina uma i soo se taimi, toe faʻafouina ma faʻanofo se elemene o le ata e maua ai.

Faaaogaina o se peni calligraphic

E pei ona taua e le igoa, o lenei meafaigaluega o le a mafai ai ona e faia ni tusi matagofie po o elemene o le ata. Ina ia faia lenei mea, naʻo le filifilia, fetuunai meatotino (faʻailoga, faʻamau, lautele, ma isi mea) ma e mafai ona e amata tusia.

Faʻaopoopo le tusiga

I le faaopoopo atu i ituaiga eseese ma laina, i le faʻamatalaga faʻamatalaina e mafai foi ona e galue ma le tusiga. O se tulaga iloga o lenei faagasologa o le muai mafai ona tusia le tusiga i totonu o le mea sili ona laitiiti. Ae afai e te faateleina i le maualuga, o le uiga o le ata e matua leiloloa lava. O le faagasologa o le faʻaaogaina o tusitusiga i totonu o Inkscape e faigofie lava.

  1. Filifilia se meafaigaluega "Mea Faʻatonu".
  2. Matou te faʻaalia ona meatotino i le vaega tutusa.
  3. Tuu le taula i le nofoaga o le tapoleni lea tatou te mananao e tuu le tusitusiga lava ia. I le lumanaʻi e mafai ona faʻanoanoa. O le mea lea, e le tatau ona faʻamalo le taunuʻuga pe a fai na e tuʻu faʻafuaseʻi le tusiga i le mea sese.
  4. E totoe na o le tusia o le mea e manaʻomia.

Sini sikola

E tasi le mea manaia i lenei faatonu. E mafai ai e oe ona faʻatumu atoa le 'upega tafailagi atoa ma fua tutusa i totonu o ni nai sekone. E tele talosaga mo lenei galuega, o lea na matou filifili ai e le pasi.

  1. O le mea muamua e te manaʻomia e tusi i luga o le tapoleni o soʻo se foliga poʻo se mea faitino.
  2. Le isi, filifili le galuega "Faʻasologa o meaola".
  3. O le ae vaʻaia se liʻo o se tasi radius. Fetuunai ona meatotino, pe a tatau ai. O nei mea e aofia ai le laina o le liʻo, le numera o foliga e tusi, ma isi.
  4. Faʻamuli le meafaigaluega i le nofoaga i le 'upega tafaʻilagi lea e te manaʻo e fai ni kolisi o se elemene na muaʻi tusia.
  5. Taofimau LMB ma taofi i le umi e te talafeagai ai.

O le taunuuga e tatau ona e faia e uiga i mea nei.

Aveesea aitema

E te ono malilie faatasi ma le mea moni e leai se ata tusi e mafai ona faia e aunoa ma se solo. Ma o Inkscape e leai se faʻalavelave. Matou te fia talanoa e uiga i auala e aveese ai elemene paʻu mai le tapoleni.

I le le mafai, o soʻo se mea faitino poʻo se vaega o na mea e mafai ona filifilia e faʻaaoga ai le galuega "Faʻamalamalama". Afai a uma lena lomitusi luga o le ki "Del" poʻo "Aveesea", ona faʻaumatia mea uma. Ae afai e te filifilia se mea faigaluega faʻapitoa, e mafai ona e soloina naʻo vaega patino o se ata poʻo se ata. O lenei galuega e galue i le mataupu faavae o se solo i Photoshop.

O auala autu uma ia matou te fia tautala i ai i lenei mea. E ala i le tuʻufaʻatasia o le tasi ma le isi, e mafai ai ona e faia ni ata vevela. O le mea moni, i totonu o le faʻapotopotoga a Inkscape o loʻo i ai le tele o isi mea taua. Ae ina ia faʻaaogaina, e tatau ona i ai le malamalama atili. Manatua i soo se taimi lava e mafai ona e fesiligia lau fesili i faʻamatalaga i lenei tusiga. Ma a maeʻa ona faitau le tusiga, e iai masalosaloga e uiga i le manaʻomia mo lenei faʻataʻitaʻitusi, ona matou fautua atu lea ia e faamasani ia oe lava i ana mea tutusa. Faatasi ai ma na mea o le ae maua ai e le gata o faila vevela, ae faapena foi i raster.

Faitau atili: Faʻataʻitaga o le polokalama faʻapipiʻiina ata