Paʻu ma afaina i luga o le lau (mea faʻapipiʻi i luga o le kata vitio). Le mea e fai

Talofa

Afai e mafai ona e faʻafetaui ma le tele o sese ma faafitauli i luga o le komepiuta, ona e le mafai lea ona faʻafesoʻotaʻi ni faaletonu i luga o le lau (tutusa lava paʻu e pei o le ata i le agavale)! Latou te le gata na faalavelave i le toe iloiloga, ae mafai ona faaleagaina le vaai pe afai e te galue mo se ituaiga foliga i luga o le lauulu mo se taimi umi.

E mafai ona faʻaalia mai faʻasalaga i luga o le lauulu ona o mafuaaga eseese, ae tele lava ina fesoʻotaʻi ma faafitauli o le kata vitio (e toʻatele o loʻo fai mai o faʻamaumauga o loʻo i luga o le ata vitio ...).

I lalo ifo o talaʻaga e malamalama i soʻo se faʻalavelave o le ata i le mataʻituina o PC. O le tele lava o taimi, o latou faʻafefe, lanu eseese, taʻaloga ma sikuea i luga o le vaega atoa o le mataʻitu. Ma o lea, o le a le mea e fai ia i latou?

O le taimi lava lea ou te manaʻo ai e fai sina faʻalavelave. O le toʻatele o tagata e faʻafememeaʻi mea taua i luga o se kata vitio ma ni pi piʻo i le mata (silasila i le ata vaaia o loʻo faʻaalia i le Fig.1).

O se pika gau o se papa sinasina i luga o le lau e le suia ai lona lanu pe a suia le ata i luga o le lau. O le mea lea, e faigofie lava ona iloa, ma faʻatumu le lauulu i se isi itu ma se lanu eseese.

O faʻasalaga o faʻasesega i luga o le mata e mataʻituina e le fesoʻotaʻi ma faafitauli o le mataʻitipi. E na o le pepa vitio na te tuuina mai se faailoilo sese (e tupu lenei mea mo le tele o mafuaaga).

Fig. 1. Faʻauiga i luga o le kata vitio (tauagavale), pika gau (taumatau).

O loʻo i ai ni meafaigaluega faʻapitoa (e fesoʻotai ma avetaavale, mo se faʻataʻitaʻiga) ma meafaigaluega (e fesoʻotai ma le meafaigaluega).

Faʻamaumauga o meafaigaluega

I le avea ai o se tulafono, latou te aliali mai pe ae amataina ni taʻaloga 3D-taʻaloga poʻo ni faʻaoga. Afai o loʻo i ai au meafaitino ao faʻapipiʻiina Windows (faʻapitoa foi i le BIOS), atonu o loʻo e feagai ma oe mea tau meafaigaluega (e uiga ia i latou i lalo i le tusitusiga).

Fig. 2. Se faʻataʻitaʻiga o mea taua i le taaloga.

E i ai le tele o mafuaaga mo le faʻaalia o mea taua i le taaloga, ae o le a ou vaʻaia mea sili ona lauiloa.

1) Muamua, ou te fautuaina le siakiina o le vevela o le kata vitio i le taimi o le taotoga. O le mea moni e faʻapea afai e oʻo le taua i le vevela, ona mafai lea o mea uma, e amata mai i le faʻalavelaveina o le ata i luga o le lau ma faʻauʻu ai i le toilalo o le masini.

E mafai ona e faitau e uiga i le auala e iloa ai le vevela o se kata vitio i laʻu tusiga muamua:

Afai o le vevela o le kata vitio e sili atu i le masani, ou te fautuaina le faʻamamaina o le komepiuta mai le pefu (ma faʻaeteete faapitoa pe a fufulu le pepa vitio). Faʻalogo foi i le galuega a tagata e faʻamalolo, atonu o nisi oi latou e le o galulue (pe palu i le pefu ma e le faʻalaina).

O le tele o le soona fai e tupu i le taumafanafana vevela. Ina ia faʻaitiitia le vevela o vaega o le iunite, e fautuaina e oʻo lava i le tatalaina o le tapuni o le iunite ma tuu se tagata masani masani ile itu. O se auala muamua e fesoasoani e faʻaitiitia ai le vevela i totonu o le iunite.

E faʻapefea ona faʻamamā le komepiuta mai le efuefu:

2) O le mafuaaga lona lua (ma masani lava) o avetaavale mo le kata vitio. Ou te fia matauina e leai se avetaavale fou poʻo ni avetaavale tuai e maua se faʻamaoniga o le lelei galuega. O le mea lea, ou te fautuaina e toe faʻafouina le avetaavale muamua, ona (pe'āfai e leaga le ata), toe foʻi i tua le avetaavale poʻo le tuʻuina atu o se mea sili atu.

O nisi taimi o le faʻaaogaina o avetaʻavale "tuai" e sili atu ona faʻamaonia, ma, mo se faʻataʻitaʻiga, sa masani ona ou fesoasoani i le fiafia i se taaloga na musu e galue e masani lava i lomiga fou o avetaavale.

Faʻafefea ona faʻafouina le avetaavale e ala i le na o le 1 le kiliki i le kiore:

3) Faʻafou DirectX ma le .NetFrameWork. E leai se mea faʻapitoa e faʻamatala ai, o le a ou tuʻuina atu ni nai fesoʻotaʻiga i aʻu tusiga muamua:

- Fesili masani e uiga i DirectX:

- faʻafouina .NetFrameWork:

4) Le lava le lagolagosua mo paʻu - e mautinoa lava o le a tuʻuina atu ni mea taua i luga o le lau (faolo - o se ituaiga kata o kata vitio lea e mafai ai e oe ona faʻatino ni mea faʻapitoa eseese. aʻafiaga i taʻaloga: pefu, afaina i luga o le vai, palapala palapala, ma isi, mea uma e faʻamaoni ai le taʻaloga).

E masani lava, afai oe taumafai e tamoe i se taaloga fou i se kata vitio tuai, ua lipotia mai se mea e le lagolagoina. Ae o nisi taimi e le tupu lenei mea, ma o le taaloga e taʻavale i luga o se kata vitio e le lagolagoina ai paʻu talafeagai (o loʻo i ai foi tagata faʻapipiʻi faapitoa e fesoasoani e taʻalo i taaloga fou i luga o PC tuai).

I lenei tulaga, e tatau lava ona e suʻesuʻe ma le totoa i manaʻoga o le taaloga, ma afai o lau kata vitio ua tuai (ma vaivai), o le a masani ona e le faia se mea (sei vagana ai le soʻo ...).

5) Pe a oʻo i le ufitia o se kata vitio, e mafai ona faʻaalia ni mea. I lenei tulaga, toe faʻavae laina ma toe faafoi mea uma i lona tulaga muamua. I se tulaga masani, o le mataupu e leʻofaʻatasi e faigata tele ma afai e le o le atamai - e mafai ona e faʻafanoina le masini.

6) O le taʻaloga Glitch e mafai foʻi ona faʻaalia ai le faʻalavelave o le ata i luga o le lau. E tusa ai ma lenei mea, o se tulafono, e mafai ona e iloa pe e te vaʻavaʻai atu i faʻalapotopotoga o taʻaalo (forums, blogs, etc.). Afai ei ai se faʻafitauli faapena, e le na o oe o le a oʻo i ai. E mautinoa lava, i le nofoaga lava e tasi, o le a latou fofoina se vaifofo i lenei faafitauli (pe a iai se tasi ...).

Meatotino tau meafaigaluega

I le faʻaopoopoga i mea tau komepiuta, atonu ei ai masini, o le mafuaʻaga e le lelei le faigaluega. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona mataʻituina i soo se mea, e tusa lava po o fea oei ai: I le BIOS, luga o le komepiuta, pe a faʻapipiʻiina Windows, i taaloga, soʻo se 2D ma le 3D talosaga, ma isi. O le mafuaʻaga o lenei mea, o le tele lava o taimi, o le vavaeeseina o le sikoa ata, e masani lava ona i ai faafitauli i le lofituina o tupe mama.

Fig. 3. Fafaʻailogaina i luga o le komepiuta (Windows XP).

Faatasi ai ma auupega o meafaigaluega, e mafai ona e faia mea nei:

1) Sui le pu i luga o le kata vitio. Tupe faʻaalu (e faʻatatau i le tau o se kata vitio), o se feau e suʻe se ofisa o le a toe faʻaleleia, e suʻe mo le taimi umi, ma isi faafitauli. E le o iloa pe faʻapefea ona e faia lenei faʻaleleia ...

2) Taumafai e faʻamafanafana le tagata lava ia i le kata vitio. O lenei autu e lautele. Ae o le a ou fai atu i le taimi lava lena, afai o le a fesoasoani se toe faaleleia, o le a le fesoasoani mo se taimi umi: o le kata vitio o le a galue mai le vaiaso i le afa tausaga (o nisi taimi e oo atu i le tausaga). E mafai ona e faitau e uiga i lenei kata vitio i lenei tusitala: //my-mods.net/archives/1387

3) Suia se kata vitio fou. O le filifiliga sili ona vave ma sili ona faigofie, lea o le a vave ona oʻo mai pe a oʻo mai tagata uma pe a oʻo mai ni mea faʻapitoa ...

Ua ou maua uma lava. O galuega lelei uma a le PC ma e itiiti ifo ni mea sese 🙂