Filifili sela i totonu o Microsoft Excel

Ina ia mafai ona faia ni gaioiga eseese i luga o mea o iai i sel o Excel, e tatau ona filifilia muamua. Mo nei faʻamoemoega, o loʻo i ai i le polokalama ni meafaigaluega. Muamua lava, o lenei eseesega e mafua mai i le mea moni o loʻo i ai se manaʻoga e filifilia vaega eseese o siaki (laina, laina, koluma), faʻapea foʻi ma le manaʻoga e faailoga elemene e fetaui ma se tulaga maʻoti. Sei o tatou sailia pe faapefea ona faʻatino lenei faiga i auala eseese.

Faʻasalaga faʻavae

I le faasologa o filifiliga, e mafai ona e faʻaaoga uma le kio ma le kī. E iai foʻi auala e faʻapipiʻi ai nei masini fesoʻotaʻiga.

Metotia 1: Cell Cell

Ina ia mafai ona filifili se isi puʻupuʻu, ia na o le faapipiiina o le pulu i luga ma kiliki i le itu taumatau o le kuki. O lenei filifiliga e mafai foi ona faia e ala i le faʻaogaina o tafaoga i luga o le komepiuta. "Lalo", "Luga", "Taumatau", "Agavale".

Metotia 2: Filifili le koluma

Ina ia makaina se koluma i luga o le laulau, e tatau ona e uu i lalo le faamaumatau agavale ma alu ese mai le pito i luga o le koluma i le pito i lalo, lea e tatau ona faʻasaʻo ai le faamau.

E i ai le isi fofo i lenei faafitauli. Fusi le ki Sue i luga o le kesi ma kiliki i le luga pito i luga o le koluma. Ona, e aunoa ma le toe tatalaina o le ki, kiliki i lalo. E mafai ona e faia taga i le isi itu.

I le faaopoopo atu, ia filifili koluma i luga o laulau, e mafai ona e faʻaogaina le algorithm o loʻo mulimuli mai. Filifili le masini muamua o le koluma, faʻasaʻo le kio ma taomi le kulupu autu Ctrl + Shift + Down Arrow. O lenei mea o le a faʻamaonia ai le koluma atoa seia oʻo i le vaega mulimuli o loʻo aofia ai faʻamaumauga. O se tulaga taua mo le faia o lenei faiga o le leai lea o nila avanoa i lenei koluma o le laulau. I le isi itu, naʻo le vaega ao leʻi i ai muamua le elemene gaogao o le a makaina.

Afai e tatau ona e filifili e le naʻo se koluma o le laulau, ae o le koluma atoa o le pepa, ona e tatau lea ona e kiliki i le itu taumatau o le kulupu i luga o le vaega tutusa o le vaega o faʻasalalauga, lea e tusi ai mataitusi o le alafapeta Latina igoa o koluma.

Afai e tatau ona e filifilia ni koluma o le pepa, ona uu lea o le kio ma le faamaufaʻailoga o le kuluma o loʻo tuʻuina i lalo i vaega tutusa o le vaega faʻaopoopo.

E i ai se isi fofo. Fusi le ki Sue ma maka le koluma muamua i le faasologa ua filifilia. Ona, e aunoa ma le toe faʻatuina o le ki, kiliki i le vaega mulimuli o le vaega faʻasalalau i le faasologa o koluma.

Afai e tatau ona e filifili ni koluma eseese o le pepa, ona uu lea i lalo le faamau Ctrl ma, e aunoa ma le faʻatuina atu, kiliki i le vaega i luga ole laulau faʻasalalau o faʻamaumauga o koluma taʻitasi e te manaʻo e maka.

Metotia 3: filifili laina

O laina i totonu o Excel e faʻaalia foi i se mataupu tutusa.

Ina ia filifili se laina se tasi i luga o le laulau, ia toso ese le pepelu i luga o le paʻu o le kione o loʻo taofiofi i lalo.

Afai e tele le laulau, e sili atu ona faigofie le uuina o le ki. Sue ma kiliki le kiliki i le muamua ma le mulimuli o le tele o laina.

E le gata i lea, o laina i luga o laulau e mafai ona makaina i se auala talitutusa pei o koluma. Kiliki i le mea muamua i le koluma, ona kiliki lea o le kulupu autu Ctrl + Shift + Taumatau Taumatau. O le laina o loʻo faʻamaonia i le pito o le laulau. Ae le gata i lea, o se tulaga muamua i lenei tulaga o le maua lea o faʻamaumauga i sela uma o le laina.

Ina ia filifilia le laina atoa o le pepa, kiliki i le vaega talafeagai o le vaega faʻasalalauga laugatasi lea e faʻaalia ai numera.

Afai e te manaʻomia e filifili ni laina lata ane i lenei auala, ona toso ese lea o le kio ma le faamaufaʻailoga o loʻo tuʻuina i luga aʻe o le vaega tutusa o vaega o le vaega faʻaopoopo.

E mafai foi ona e uuina le faamau Sue ma kiliki i le vaega muamua ma le vaega mulimuli i le vaega faʻasalalau o le laina o laina e tatau ona filifilia.

Afai e te manaʻomia e filifili ni laina vaʻaia, ona kiliki lea o vaega taitasi i luga o le vaega faʻasolosolo faʻamau ma le faamau o loʻo faʻafao i lalo Ctrl.

Metotia 4: Filifiliga o le pepa atoa

E lua fesuiaiga o lenei faiga mo le pepa atoa. O le mea muamua o nei mea ia kiliki i le faʻamaufaʻailoga faʻamaufaʻailoga o loʻo i ai i le vaeluaga o faʻasalalauga faʻasalalau ma faʻasaga. A maeʻa lenei gaioiga o le a filifilia matua uma lava i luga o le pepa.

O le lolomiina o se tuufaatasiga o ki o le a taitai atu ai i le tali tutusa. Ctrl + A. E moni, afai o le taimi nei o loʻo i ai le faʻaufaʻailoga i le tele o faʻamaumauga e le o solia, mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o le laulau, o le taimi muamua o le a faʻapupulaina ai lenei vaega. E na o le toe faʻasalaina o le tuufaatasiga o le a mafai ai ona filifilia le pepa atoa.

Metotia 5: Faʻatonuina o Nofoaga

I le taimi nei tatou te iloa pe faapefea ona filifili vaega taʻitasi o sela i le pepa. Ina ia mafai ona faia lenei mea, ua lava lea e liʻo ai le pepese i le faamaumatau o le kulupu o loʻo i lalo o le pepa.

E mafai ona e filifilia se avanoa e ala i le uuina o le ki. Sue i luga o le kesi ma faasolosolo faasolosolo i le pito i luga ma le pito i lalo taumatau o le nofoaga ua filifilia. Pe faia foi le taotoga i le faasologa o le faasologa: kiliki i le pito i lalo ma le taumatau pito i luga o le laina. O le va o nei elemene o le a faamamafaina.

E i ai foi le avanoa e vavaeese ai masini tifaga poʻo laina. Ina ia faia lenei mea, i soʻo se auala o loʻo i luga, e tatau ona e vavae ese ia vaega taʻitasi e manaʻo le tagata manaʻo e filifilia, ae tatau ona patipati le faamau. Ctrl.

Metotia 6: faʻaaogā faʻamafanafana

E mafai ona e filifilia vaega taʻitasi e faʻaaoga ai sipuni:

  • Ctrl + Home - filifilia o le muamua masini ma faʻamaumauga;
  • Ctrl + End - filifilia o le cell mulimuli ma faʻamaumauga;
  • Ctrl + Shift + End - filifilia o sene i le mea mulimuli na faʻaaogaina;
  • Ctrl + Shift + Home - filifilia o sela e oʻo i le amataga o le pepa.

O nei filifiliga o le a fesoasoani e faʻaalu se taimi i le faʻatinoina o gaioiga.

Lesona: Maea Ui i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele le numera o filifiliga mo le filifilia o sela ma a latou vaega e faʻaaogaina le piano poʻo le kio, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o se tuufaatasiga o nei masini e lua. E mafai e tagata taʻitasi ona filifili se auala filifilia e sili atu ona faigofie mo ia lava i se tulaga faapitoa, talu ai e sili atu le faigofie ona filifili se tasi pe sili atu ni mama i se tasi auala, ma filifili se laina atoa poʻo se pepa atoa i se isi.