O le a le mea o loʻo i totonu o le BIOS

E mafai ona maua e tagata e ona le komepiuta se filifiliga i totonu o le BIOS. "Faʻatonuina o le Lotoifale"e lua lona uiga - "Faʻamaonia" ma "Faʻafitauliina". O le isi, o le a matou taʻuina atu pe aisea e manaomia ai ma i tulaga e ono manaʻomia ai le fesuiaiga.

O le faʻamoemoega o le "Mea Faʻapipiʻi Faʻasao" i le BIOS

O le Initaneti Faʻatonuina o loʻo tuʻuina mai le Igilisi e avea ma "masini e faʻaoga ai totonu" ma i totonu o le tino e sui ai le kioti PC. E pei ona uma ona e malamalama i ai, o loʻo matou talanoa e uiga i le touchpad faʻapipiʻi i komepiuta uma. O le filifiliga fetaui e mafai ai e oe ona pulea i le tulaga o le polokalama autu-initaneti (o lona uiga, o le BIOS), faʻavaivaia ma mafai ai.

O le filifiliga e iloiloina e le oi le BIOS o komepiuta komepiuta uma.

O le le faʻaaogaina o le touchpad e masani lava e le talafeagai, talu ai ona suia lelei le kioti pe a siitia le api. E le gata i lea, i luga o paʻu paʻu o le tele o masini o loʻo i ai se ki e mafai ai e oe vave ona tape le touchpad ma liliu i luga pe a tatau ai. E mafai foi ona faia i le tulaga o le polokalama faagaoioi ma se pikiapu keyboard pe ala atu i se avetaavale, lea e mafai ai ona vave pulea lona setete e aunoa ma le alu i le BIOS.

Faitau atili: Liliu ese le touchpad i luga o se komepiuta

E taua le matauina i totonu o laupepa faʻaonaponei, o le touchpad ua faʻateleina ona vaʻaia e ala i le BIOS ao leʻi ulu atu i le faleoloa. O lenei mea mataʻutia na matauina i ata fou o Acer ma le ASUS, ae mafai ona tupu i isi ituaiga. Ona o lenei mea, mo tagata e leai ni poto masani na faatoa faatauina mai se komepiuta, e foliga mai o le paʻu lima e le atoatoa. O le mea moni, faigofie lava le filifiliga "Faʻatonuina o le Lotoifale" i le vaega "Avanoa" BIOS, faʻatulagaina lona taua i "Faʻamaonia".

A maeʻa lena, e tumau pea e teu ai suiga i U10 ma toe fai.

O le a toe faʻaauau le taʻaloga Touchpad. E tutusa lava le auala tutusa e mafai ona e tapeina i soo se taimi.

Afai e te filifili e fesuiai i se vaega pe faʻaaoga tumau o le touchpad, matou te fautuaina oe e faamasani i se tusiga e uiga i lona faatulagaga.

Faitau atili: Seti le touchpad i luga o se komepiuta

I lenei mea, o le mea moni, o le tusitusiga e oʻo mai i se iʻuga. Afai ei ai ni au fesili, fesili ia i latou i faʻamatalaga.