Faia o se ata vitio taʻavale i le YouTube

O se tagata masani e seasea ona manaomia le ulufale i totonu o le BIOS, ae afai, mo se faataitaiga, e tatau ona e faafouina Windows pe faia foi ni tulaga patino, e tatau ona e ulufale i ai. O lenei faagasologa i le Lenovo laptops e ono eseese e faalagolago i le ata ma le aso e faamatuu atu ai.

Ulufale i le BIOS i Lenovo

I luga o komepiuta feaveaʻi fou mai Lenovo o loʻo i ai se kulupu faapitoa e mafai ai e oe ona tamoe i le BIOS pe a toe faʻafou. O loʻo tu i tafatafa o le ki o le mana ma ei ai se faailoga i le foliga o se atigipusa ma se aū. O le tuusaunoaga o se komepiuta Ideapad 100 poʻo le 110 ma tagata faigaluega faʻapitoa faapena mai lenei laina, ona o loʻo i ai lenei faamau i le itu tauagavale. I le avea ai o se tulafono, afai ei ai le tasi i luga o le mataupu, ona tatau lea ona faʻaaoga e ulufale ai i le BIOS. A maeʻa ona e kiliki, o le a faʻaalia se lisi faapitoa i mea e te manaʻomia e filifili ai "Seti BIOS".

Afai mo nisi mafuaaga e le i ai le faamau i luga o le api api, ona faʻaaoga lea o ki ma a latou faʻapotopotoga mo faʻataʻitaʻiga o laina eseese ma faasologa:

  • Yoga. E ui i le mea moni o le kamupani e tele ni mea eseese ma e le pei o isi api i lalo o lenei ituaiga, o le tele o latou e faʻaaoga uma F2po o le tuufaatasiga Fn + f2. I le tele poʻo le itiiti ifo foi o faʻataʻitaʻiga fou ei ai se ki faapitoa e ulufale ai;
  • Ideapad. O lenei laina e tele lava ina iai faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei ua faʻapipiʻiina i ai se faamau faapitoa, ae afai e le o se mea e tasi pe ua gau, ona mafai lea ona e faʻaogaina le avanoa e ulufale ai i le BIOS U8 poʻo Aveese.
  • Mo mea tau tupe e pei o le komepiuta - b590, g500, b50-10 ma g50-30 na o le autu autu e talafeagai Fn + f2.

Ae ui i lea, o nisi komepiuta 'oloʻo i ai isi kī o loʻo i ai e ese mai i lisi o loʻo i luga. I lenei tulaga, e tatau ona e faʻaaoga uma ki - mai F2 agai i luga U12 poʻo Aveese. O nisi taimi e mafai ona tuʻufaʻatasia ai Sue poʻo Fn. O le fea kene / faʻatasi e faʻaaoga e faalagolago i le tele o mea faʻamuamua - se faʻataʻitaʻiga komepiuta, se fesuiaiga o fesoʻotaʻiga, se afifi, ma isi.

E mafai ona e mauaina le ki saʻo i le tusiga mo lau komepiuta po o luga o le upega tafaʻilagi aloaia a Lenovo, faʻamauina lau faʻataʻitaʻiga i le sailiga ma maua ai faʻamatalaga faʻamatalaga faʻapitoa mo ia.

E taua le manatuaina o le tele o ki e teu ai i totonu o le BIOS i le toetoe lava o masini uma - F2, F8, Aveesema mea sili ona vaivai F4, F5, U10, F11, F12, Esc. I le taimi e toe fai ai, e mafai ona e tamomoʻeina nisi o ki (e le i le taimi e tasi!). E tupu foi pe afai e utaina i luga o le lau, e le umi se taimi e teu ai le tusiga ma mea o loʻo i lalo "Faamolemole faaaoga (le manaomia) e ulufale ai i le setup", faʻaaoga lenei ki e teu ai.

O le ulufale atu i le BIOS i le Lenovo laptopops e faigofie lava, e tusa lava pe e te le manuia i le taimi muamua, atonu e te faia i le lona lua. O '' sese 'uma' oloʻo le amanaʻiaina e le komepiuta, o lea e te le aʻafia ai e faʻalavelave se mea i lana galuega ma lau mea sese.