Crypt4Free 5.67

O le Windows 10 operating system e matua ese lava mai ona lomiga talu ai. O lenei mea e faʻaalia e le gata i le sili atu ona alualu i luma ma lelei le faʻaleleia o galuega, ae faʻapea foi i foliga vaaia, lea na toetoe a toe faʻamaonia atoatoa. "Sefulu" muamua lava e foliga manaia, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e suia lona atinaʻe oe lava e ala i le faʻafetaui i ou manaʻoga ma mea e te manaʻo i ai. Pe o fea ma pe faapefea ona faia lenei mea, o le a matou faamatalaina i lalo.

"Faʻatinoina" Windows 10

E ui i le mea moni o le "pito sili ona sefulu" na tumau pea "Lisi Pulea", o le pulea lelei o le faiga ma lona faatulagaga, mo le tele o vaega, o loʻo faʻatinoina i seisi vaega - in "Taimi", lea sa le i faia muamua. O iinei ua natia ai le faʻailoga, faafetai lea e mafai ona e suia ai foliga vaaia o le Windows 10. Muamua, sei tatou taʻu atu ia te oe pe faapefea ona e ulu atu i ai, ona amata loa lea i se auiliiliga auiliiliga o avanoa avanoa.

Vaʻai foi: E faʻapefea ona tatala le "Panel Control" i le Windows 10

  1. Tatala le lisi "Amata" ma alu i "Filifiliga"e ala i le kilikiina o le faamaumatau i le itu tauagavale (LMB) i luga o le afi i le itu tauagavale, pe faʻaaoga le kulupu autu lea e vave ona taʻua le faamalama tatou te manaʻomia - "FAʻAVAE + I".
  2. Skip i le vaega "Faʻatinoga"e ala i le kilikiina i le LMB.
  3. O le a e vaʻaia se faamalama ma avanoa uma e mafai ona maua mo le Windows 10, lea o le a tatou talanoaina i lalo.

Faʻamatalaga

O le poloka muamua o filifiliga e fetaui ma i tatou pe a tatou agai atu i le vaega "Faʻatinoga"o lona uiga "Talaaga". E pei ona taʻu mai i le igoa, iinei e mafai ona e suia le talaaga o le komepiuta. Ua faia lenei mea e pei ona taua i lalo:

  1. Muamua e tatau ona e fuafua pe o le a le ituaiga talaaga o le a faʻaaogaina - "Ata", "Lanu Mausali" poʻo Faʻasaga. O le muamua ma le tolu o loʻo faʻatusalia le faʻapipiʻiina o lau lava ata (poʻo le ata), ae i le mataupu mulimuli o le a latou suia aunoa lava pe a maeʻa le taimi atofaina.

    O le igoa o le lona lua e tautala mo ia lava - o le mea moni, o se toniga e faʻatumu, o lona lanu ua filifilia mai le paʻaʻe avanoa. E faʻapefea ona foliga le Papamaa pe a uma suiga ua e faia, e mafai ona e vaʻaia e le gata o le faʻaitiitia o faʻamalama uma, ae faʻapea foi i se ituaiga o faʻamuamua - o se pito i luga o le laulau ma se lisi faʻailoga "Amata" ma le galuega.

  2. Le setiina o lau ata e pei o lau faʻapipiusaga, mo tagata amata i le lisi o le lisi o le lisi "Talaaga" fuafua pe o le a tasi le ata pe Faʻasagaona filifili ai lea o se ata talafeagai mai le lisi o avanoa (e ala i le le mafai, o le tulaga masani ma faapipiiina faapipii o faapipiiina o loo faaalia iinei) pe kiliki le ki "Iloiloga"e filifili ai lou lava talaaga mai se PC PC poʻo fafo fafo.

    Afai e te filifilia le filifiliga lona lua, o le a tatalaina le faamalama o le polokalama. "Saili"lea e te manaʻomia e te alu ai i le faʻailoga faatasi ma le ata e te manaʻo e setiina e pei o le papalagi. I le taimi sao, filifili le faila faila LMB ma kiliki le ki "Filifiliga ata".

  3. O le ata o le a faʻatulaga e pei o le talaaga, e mafai ona e vaʻaia uma i luga o le Desktop lava ia ma i le faʻamatalaga.

    Afai o le tele (iugafono) o le ata filifilia e le fetaui ma foliga tutusa o lau mata, i le poloka "Filifili se tulaga" E mafai ona e suia le ituaiga o faʻaaliga. O avanoa e faʻaalia i le screenshot i lalo.

    O le mea lea, pe afai o le ata ua filifilia e itiiti ifo i le iuga o le screen ma ua filifilia le filifiliga mo ia "I le telē", o le avanoa o totoe o le a faatumulia i le lanu.

    O le a tonu lava, e mafai ona e faʻamalamalamaina oe lava i lalo ifo i le poloka "Filifili lanu lanu".

    O loʻo i ai foi le faafeagai faafeagai "tele" - "Tile". I lenei tulaga, afai o le ata e sili atu le telē nai lo le telē o le faʻaaliga, naʻo se vaega o lea mea e tutusa ma le lautele ma le maualuga o le a tuʻuina i luga o le komepiuta.
  4. Faʻaopoopoga i laupepa autu "Talaaga" ei ai ma "Siata talafeagai" faʻasinomaga.

    O le tele o ia mea e faʻaaogaina i tagata ei ai manaoga faʻapitoa:

    • Tulaga faʻatusatusa maualuga;
    • Faaaliga;
    • Faʻalogo;
    • Fegalegaleaiga

    I nei pusa taʻitasi, e mafai ona e fetuunai foliga vaaia ma amio o le tino mo i latou lava. O le parakalafa o loʻo i lalo o loʻo ofoina atu se vaega aoga. "Faʻatoʻaina au faatulagaga".

    I le taimi nei, e mafai ona e fuafuaina poʻo fea o faʻamaumauga o faʻamaufaʻailogaina muamua o le a faʻatasiina ma lau 'upega taʻavale Microsoft, o lona uiga o le a latou avanoa mo le faʻaaogaina i isi masini Windows 10 masini i luga o le laupapa, lea o le a e ulufale atu ai i lau faʻamatalaga.

  5. O le mea lea, o le faʻapipiʻiina o le ata i luga o le komepiuta, o le mea e gata mai ai le talaaga ma isi faʻalapotopotoga na matou faʻamauina. Alu i le isi lisi.

    Vaʻai foi: Faʻatuina pepa tafaʻi ola i luga o lau laulau i le Windows 10

Lanu

I lenei vaega o faʻataʻitūina tulaga, e mafai ona e seti le lanu autu mo le lisi autu "Amata", faʻailoga, ma le faamalama o ulutala ma tuaoi "Saili" ma isi (ae le tele) lagolagoina polokalama. Ae e le na o le pau ia o filifiliga e maua, o lea seʻi o tatou tilotilo lelei atu ia i latou.

  1. O le filifiliga o le lanu e mafai ona faia e le tele o taʻiala.

    O le mea lea, e mafai ona e tuʻuina atu i le masini komepiuta e ala i le faapipiiina o le mea e fetaui i ai, filifili se tasi o mea sa masani ona faʻaaogaina, ma vaʻai foi i le paʻavale, lea e mafai ona e tuʻuina atu i se tasi o le tele o lanu faʻataʻitaʻi, pe seti oe lava.

    Ae ui i lea, i le tulaga lona lua, o mea uma e le lelei e pei ona tatou mananao i ai - e le o lagolagoina e le masini komepiuta le malamalama tele po o le pogisa.
  2. I le filifili ai i le lanu o elemene autu o le Windows, e mafai ona e faʻaaogaina le malamalama manino mo nei vaega "lanu" pe, i se isi itu, ia teena.

    Vaʻai foi: Faʻapefea ona faia se faʻamalamalama manino i le Windows 10

  3. Ua uma ona matou iloa poʻo le a le lanu o lau filifiliga e mafai ona faʻatatauina.

    ae i poloka "Faʻaali atu le lanu o elemene i vaega nei" e mafai ona e faʻamaonia pe naʻo le lisi "Amata", faletua ma nofoaga autu o faʻamatalaga, poʻo "Suafa ma tuaoi o faamalama".


    Ina ia faʻaalia le lanu o le lanu, e tatau ona e siaki siaki pusa i tafatafa o mea e fetaui, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e teena lenei mea i le na o le tuʻuina atu o atigipusa e leai.

  4. I lalo ifo, o le autu lautele o Windows e filifilia - malamalama poʻo le pogisa. Matou te faʻaogaina le filifiliga lona lua e fai ma faʻataʻitaʻiga mo lenei tusiga, lea na mafai ona maua i le faʻamaumauga tele mulimuli a OS. Muamua o le mea ua faʻapipiʻiina i le system e ala i le le mafai.

    Ae paga lea, o le autu pogisa o loʻo sese pea - e le faʻaaogaina i elemene uma Windows. Faʻatasi ai ma isi faʻasalalau tolu o mea e sili atu ona leaga - e le toeitiiti lava i soo se mea.

  5. O le poloka mulimuli o filifiliga i le vaega "Valivali" tutusa ma le muamua ("Talaaga") - lenei "Siata talafeagai" (maualuga le eseesega ma le sync). O le taimi lona lua, mo mafuaʻaga manino, o le a tatou le faʻalagolago i latou uiga.
  6. E ui lava i le faigofie ma le tapulaa o lanu lanu, o lenei vaega "Faʻatinoga" e mafai ai ona e faʻamaonia patino le Windows 10 mo oe lava, e sili atu ona manaia ma muamua.

Loka le mata

I le faaopoopo atu i le Desktop, i le Windows 10, e mafai ona e faʻamaonia le lau loka, lea e fetaui lelei ma le tagata saʻo pe a amata le faiga faʻaoga.

  1. O le muamua o avanoa o loʻo avanoa e mafai ona sui i lenei vaega o le loka loka. E tolu filifiliga e filifilia mai - "Matagofie Windows", "Ata" ma Faʻasaga. O le lona lua ma le lona tolu e tutusa ma le tulaga o le ata i luga o le komepiuta, ma o le muamua o le filifiliga a aunoa ma le faʻaogaina o le vevela e le masini faʻaoga.
  2. Ona mafai lea ona e filifilia se tasi o talosaga autu (mai le tulaga masani mo OS ma isi talosaga UWP o loʻo maua i le Faleoloa a Microsoft), lea o le a faʻaalia ai faʻamatalaga auiliili i luga o le loka.

    Vaai foi: Faatuina o se Faleoloa Store i le Windows 10

    I le le mafai, o le "Kalena", o loʻo i lalo se faʻataʻitaʻiga o auala o le a foliga ai mea na tutupu i totonu.

  3. I le faaopoopo atu i le autu autu, o loʻo i ai se avanoa e filifili ai nisi talosaga, o faʻamatalaga mo luga o le loka o le a faʻaalia i se pepa puupuu.

    E mafai, mo se faʻataʻitaʻiga, le aofaʻi o pitonuʻu ulufale mai poʻo le seti faʻasalalauga faʻaoso.

  4. I le taimi lava lea i lalo o le poloka o le lisi o filifiliga, e mafai ona e tapeina le faʻaaliga o le ata i luga o le loka puipui, pe sui foi, pe a fai e le faʻauluina muamua lenei parakalafa.
  5. E le gata i lea, e mafai ona fetuunai le taimi e faʻasolo ai le uaina seia oʻo ina lokaina ma ia fuafuaina ni faʻamaumauga o le pa puipui.

    O le kilikiina o muamua o sootaga e lua e tatalaina ai le faatulagaga. "Mana ma le moe".

    Lua - "Filifiliga Puipui".

    O nei filifiliga e le fesoʻotaʻi saʻo ma le autu o loʻo tatou talanoaina, o lea o le a tatou agai atu ai i le isi vaega o le Seti o le Faʻasalalauga 10.

Autu

Faʻasino i lenei vaega "Faʻatinoga", e mafai ona e suia le autu o le faiga faʻaogaina. O le tele o avanoa e pei ona le maua e le Windows 7 se "luasefulu", ae e mafai ona e filifilia le talaaga, lanu, leo ma le ituaiga o mataitusi taufaʻailoga, ona faʻasaoina lea o lau lava autu.

E mafai foi ona filifili ma faʻaaoga se tasi o autu muamua na faʻapipiʻiina.

Afai e foliga mai ia te oe lenei mea, ma e mautinoa lava, o le a mafai ona e faʻapipiʻi isi autu mai le Faleoloa a Microsoft, lea e tele naua na tuʻuina atu.

I le lautele, pe faapefea ona fegalegaleai ma "Autu" i le siosiomaga o le faiga faʻaogaina, ua matou tusia muamua, o lea matou te na o le fautuaina ia e faamasani i le tusiga o loʻo i lalo. Matou te faʻapitoa foi i isi mea o le a fesoasoani e faʻamaonia le foliga o le OS e sili atu, ma avea ai ma tulaga tulaga ese ma mafai ona iloa.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻapipiʻi autu i luga o se komipiuta o loʻo faʻaogaina le Windows 10
Faʻaopoopoina o ata fou i le Windows 10

Fonuga

Le mafai ona suia fonuka lea sa i ai muamua i totonu "Lisi Pulea", faʻatasi ai ma se tasi o faʻamatalaga e sosoo ai o le faʻaogaina o le polokalama, siitia i le tulaga faʻapitoa o loʻo tatou mafaufau i ai i le asō. I le taimi muamua, ua uma ona tatou talanoa auiliili e uiga i le setiina ma le suia o fomu, faapea foi ma nisi numera e fesootai i ai.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona sui le font i le Windows 10
Faʻafefea ona faʻafeiloaʻi le faʻamafanafana i le Windows 10
Faʻafefea ona foia le faʻafitauli i fonuka uʻamea i le Windows 10

Amata

I le faaopoopo atu i le suia o le lanu, liliu pe tape le manino, mo le lisi autu "Amata" E mafai ona e faʻamatalaina se numera o isi faʻalautele. O avanoa uma lava e mafai ona vaaia i le sikipipiʻi i lalo, o lona uiga, e mafai ona faʻamalosia pe le atoatoa le malosi o ia mea taitasi, ma maua ai le avanoa e sili ona lelei e faʻaalia mo le lisi o le amataga o le Windows.

Faʻatele: Faʻasinomaga le faʻaalia o le Faʻamatalaga amata ile Windows 10

Taskbar

E le pei o le lisi "Amata", o avanoa mo le faʻavasegaina o foliga vaaia ma isi matata e fesoʻotai i ai o le faʻailoga e lautele atu.

  1. I le le mafai, o lenei elemene o le polokalama o loʻo tuʻuina atu i le pito i lalo o le lau, ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona tuʻuina i luga o itu uma e fa. I le faia o lenei mea, e mafai foi ona faatulaga le laulau, ma faasaina ai lana isi gaioiga.
  2. Mo le faia o se faʻaaliga sili atu o le faʻaaliga, e mafai ona natia le faʻailoga - i le Faʻasalaga Papamaʻi ma / poʻo le laulau. O le filifiliga lona lua e faʻatatau i tagata e faʻaaogaina masini faʻaaoga, o tagata muamua - i tagata uma e faʻaaogaina i latou e siaki masani.
  3. Afai e te natia atoa le faletusi e avea o se fuataga mo oe, o lona telē, poʻo le, o le tele o faʻataʻitaʻi o loʻo faʻatusalia i luga, e mafai ona toetoe lava a vavae. O lenei gaioiga o le a mafai ai e oe ona faʻalautele le faʻaleleia o le galuega galue, e ui o sina mea itiiti lava.

    Manatua: Afai o le faletalimalo o loʻo i le itu taumatau poʻo le itu tauagavale o le mata, faʻaitiitia ma o le a le aoga ia ata i lenei auala.

  4. I le faaiuga o le faletua (e le mafai ona avea ma ona itu taumatau), vave pe a uma le faamau Nofoaga Faʻamatalaga, o loʻo i ai se mea itiiti mo le faʻaitiitia vave o pupuni ma le faʻaalia o le Papamaa. E ala i le faʻaagagaina o le mea o loʻo makaina i luga o le ata o loʻo i lalo, e mafai ona e faia ina ia e togiina le pala i luga o se mea ua tuʻuina mai, o le ae vaai i le Papamaa lava ia.
  5. Afai e manaʻomia, i totonu ole tulaga o le faʻailoga, e mafai ona e suia mea masani i tagata uma e faʻaaogaina "Poloaiga Poloaiga" i luga o lona tulaga faʻaonapo nei - o le atigi "PowerShell".

    Faia pe leai - filifili mo oe lava ia.

    Vaʻai foi: Faʻafefea ona taʻalo le "Poloaiga Laiti" mo le pule i le Windows 10

  6. O nisi o talosaga, mo se faʻataʻitaʻiga, avefeau vave, lagolagoina le galulue faatasi ma faʻamatalaga, faʻaalia o latou numera poʻo le naʻo le i ai o i latou o foliga o se meli laitiiti i luga tonu o le ata i totonu o le galuega. O lenei paramita e mafai ona faʻaalia pe, i se isi itu, faʻafitauli faʻaletonu pe afai e te le manaʻomia.
  7. E pei ona taʻua i luga, e mafai ona tuʻu le 'au faigaluega i luga o itu uma e fa o le mata. E mafai ona faia lenei mea tutoatasi, pe a faʻapea e le i faatulagaina muamua, ma iinei, i le vaega o loʻo iloiloina "Faʻatinoga"e ala i le filifilia o le mea talafeagai mai le lisi pa'ū.
  8. O talosaga o lo o taʻavale ma faʻaaogaina e mafai ona faʻaalia i luga ole faʻailoga e le gata o ni ata, ae pei foi o ni poloka lautele, e pei o lomiga muamua o Windows.

    I totonu o lenei vaega o faʻamaufaʻailoga e mafai ona e filifilia se tasi o ata faʻaalia - "Taofi pine" (tulaga masani) poʻo "Leai" (rectangles), pe tuu atu le fiafia i le "uiga auro," na o le nana na oi latou "A maeʻa le faletusi".
  9. I le pa poloka "Nofoaga Faasilasilaga", e mafai ona e faʻasinoa po o fea o ata o le a faʻaalia i luga o le 'au faʻailoga i lona atoaga, faʻapea foʻi ma faʻaoga o polokalama faʻapitoa o le a faʻaalia i taimi uma.

    O au ata filifilia o le a faʻaalia i luga o le faletusi (i le agavale o Nofoaga Faʻamatalaga ma itula) i taimi uma, o le isi o le a faʻaitiitia i le fata.

    Ae ui i lea, e mafai ona e faia ina ia iloagofie ia ata o mea uma, lea e tatau ona e faʻagaoioia ai le fesoʻotaʻiga tutusa.

    I le faʻaopoopoga, e mafai ona e faʻataʻatia (mafai pe faʻamaonia) le faʻaalia o ata faʻapitoa e pei o "Uati", "Tusi", "Fesootaiga", "Faailoga o le ulufale" (gagana), Nofoaga Faʻamatalaga ma isi O le mea lea, o lenei auala e mafai ona e faʻaopoopoina ai elemene e te manaʻomia i le laulau ma natia mea le talafeagai.

  10. Afai o loʻo e galue ma sili atu ma le tasi le faʻaaliga, i totonu o laina "Faʻatinoga" E mafai ona e faʻavasega pe faʻapefea ona faʻaalia le faʻailoga ma le faʻaaogaina o igoa i luga oi latou taʻitasi.
  11. Fuaiupu "Tagata" na faʻaalia mai i le Windows 10 e le o se taimi umi talu ai, e le o tagata uma e manaʻomia, ae mo nisi mafuaaga o loʻo aofia ai se vaega tele o le faʻailoga o mea faigaluega. O iinei e mafai ona e faʻamalo pe, i se isi itu, faʻatagaina le faʻaalia o le paʻo tutusa, seti le numera o faʻafesoʻotaʻi o loʻo i ai i le lisi, ma faʻapipiʻi foi le faʻalauiloaina o le faʻaaliga.

  12. O le taskbar matou te iloiloina i lenei vaega o le tusiga o le vaega tele lea. "Faʻatinoga" Windows 10, ae i le taimi lava e tasi e le mafai ona fai atu e tele mea e faʻapipiʻi atu ai i latou i tulaga faʻapitoa e masani ai i manaoga o le tagata faʻaaogaina. O le tele o tafaoga pe leai se mea e suia ai, pe i ai foi se aafiaga itiiti i foliga vaaia, pe e matua le talafeagai lava i le toatele.

    Tagai foi:
    Faʻasalalau Faʻailoga Taskbar i le Windows 10
    O le a le mea e fai pe afai e leiloa le galuega ile Windows 10

Faaiuga

I lenei tusiga na matou taumafai ai e taʻu atu le tele e mafai ai e uiga i mea e aofia ai "Faʻatinoga" Windows 10 ma po oa foliga o aganuʻu ma aganuʻu o foliga vaaia e tatala ai i le tagata faʻaaogaina. O loʻo i ai mea uma mai le ata i tua ma le lanu o elemene i le tulaga o le faʻailoga ma le amio a le ata o loʻo i ai. Matou te faʻamoemoe o lenei mea aoga na aoga mo oe ma a uma ona faitauina e leai ni fesili na totoe.