Tatalaina o le "Panel Control" i luga o se komepiuta ma le Windows 10

"Lisi Pulea" - o se tasi o vaega sili ona taua o le polokalama faʻaogaina o Windows, ma o lona igoa e tautala mo ia lava. Faatasi ai ma le fesoasoani a lenei mea faigaluega, e mafai ona e pulea saʻo, fetuunai, faʻalauiloa ma faʻaaoga le tele o mea faigaluega ma galuega, faʻapea foʻi ma faʻafitauli faʻafitauli eseese. I la tatou tusiga i aso nei, o le a tatou taʻuina atu ia te oe auala o le tatalaina i ai iina. "Paneli" i le pito lata mai, le sefulu o vaega o le OS mai Microsoft.

Filifiliga mo le tatalaina o le "Panel Control"

O le Windows 10 na faʻasao mai i se taimi ua leva, ma na vave ona fai mai sui o le Microsoft o le a sili ona lata mai le latou polokalama faʻaoga. O le mea moni, e leai se tasi na faʻailoaina lona faafouina, faʻaleleia, ma naʻo se suiga i fafo-e tupu lenei mea i taimi uma. E iai foi nisi faigata o le mauaina "Lisi Pulea". O le mea lea, o nisi o auala e mou ese atu, nai lo i latou e foliga fou, o le faatulagaga o elemene elemene e suia, lea e le faafaigofie ai foi le galuega. O le mafuaʻaga lea o le a tatou talanoaina ai filifiliga uma e ono maua e talafeagai i le taimi o lenei tusitusiga. "Paneli".

Metotia 1: Ulufale mai se poloaiga

Le auala sili ona faigofie "Lisi Pulea" o le faʻaaogaina lea o se poloaiga faʻapitoa, ma e mafai ona e ulufale i ai i ni nofoaga se lua (poʻo le, elemene) o le polokalama faʻaoga.

"Poloaiga Poloaiga"
"Poloaiga Poloaiga" - O le isi mea taua tele o Windows, lea e mafai ai ona e vave faʻaaogaina i le tele o galuega o le faʻaogaina o le polokalama, pulea lelei ma faʻaleleia atili le lelei. E le o se mea e ofo ai, o le faʻamafanafanaga o loʻo i ai se poloaiga e tatala "Paneli".

  1. Soo se auala faigofie e tamoe ai "Poloaiga Poloaiga". Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e taomi "VA + R" i luga o le komepiuta e aumaia ai le faamalama Taumafaima ulufale i aicmd. Ina ia faʻamaonia, kiliki "Lelei" poʻo "UI".

    I se isi itu, nai lo gaoioiga o loʻo faʻamatalaina i luga, e mafai ona e kiliki i le kiliki saʻo (kiliki-lematau) i luga o le ata "Amata" ma filifili se mea iina "Laina laina (admin)" (e ui lava mo o tatou faamoemoega o le i ai o aia tau pulega e le faʻatagaina).

  2. I totonu o le faʻamafanafanaga e tatala, ulufale i le faʻatonuga o loʻo faʻaalia i lalo (ma faʻaalia i le ata) ma kiliki "UI" mo lona faʻatinoga.

    pulea

  3. A maeʻa ona tatala lea "Lisi Pulea" i lona tulaga laugatasia, o lona uiga, i le vaaiga i le tulaga "Ata Laiti".
  4. Afai e manaʻomia, e mafai ona suia i le kilikiina o le fesoʻotaʻiga talafeagai ma filifili le mea talafeagai mai le lisi o avanoa.

    Vaʻai foi: Faʻapefea ona tatala le "Poloaiga Faʻatonu" i le Windows 10

Matala matala
O le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ua faʻamatalaina i luga "Paneli" e faigofie ona faʻaitiitia i se laasaga e tasi e ala ile solo "Laina o poloaiga" mai le gaoioiga algorithm.

  1. Valaau le faamalama Taumafaie ala i le uomiina o ki "VA + R".
  2. Ulufale mai le poloaiga i lalo i le paʻamau suʻesuʻe.

    pulea

  3. Kiliki "UI" poʻo "Lelei". O le a tatalaina "Lisi Pulea".

Metotia 2: Suʻesuʻega Suʻega

O se tasi o uiga iloga o le Windows 10, pe a tatou faʻatusatusa lenei faʻataʻitaʻiga o le OS ma ana augatupulaga muamua, ua avea ma faʻalapotopotoga sili ona atamamai ma mafaufau loloto, ua maua faaeega paia, ma isi, ma nisi o filiga faigofie. Le tamoe "Lisi Pulea" E mafai ona e faʻaoga uma le suʻega lautele i le tele o le polokalama, ma ona fesuiaiga i elemene taʻitasi.

Saili i le faiga
I le lē mafai, o le 'au suʻesuʻe poʻo le search icon ua uma ona faʻaalia i luga o le taskbar Windows 10. Afai e talafeagai, e mafai ona e nanaina pe, i se isi itu, faʻagaoioia le faʻaaliga, pe a fai e le atoatoa le taimi muamua. E le gata i lea, ia vave ona valaau se galuega, o le tuʻufaʻatasiga o ki vevela ua saunia.

  1. I soo se auala faigofie, valaʻau le pusa saili. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e kiliki le faamaumatau i le itu tauagavale (LMB) i luga o le afi tutusa i luga o le galuega poʻo le kilikiina o ki i luga o le komepiuta "VA + S".
  2. I le laina tatala, amata ona ulufale i le fesili o le fiafia ia i matou - "Lisi Pulea".
  3. O le taimi lava e aliali mai ai le sailiga sailiiliga i le sailiga o taunuuga, kiliki i luga o lana ata (po o le igoa) e faʻailoa ai.

Faʻamatalaga Faʻatonu
Afai e masani ona e faasino i le vaega "Filifiliga", o loʻo maua i le Windows 10, atonu e te iloa o loʻo i ai foi le avanoa o se suʻesuʻega vave. I le numera o laasaga na faia, o lenei avanoa avanoa "Lisi Pulea" e masani lava e le ese mai le muamua. E le gata i lea, e foliga mai o le tele o taimi "Komiti" O le a agai atu i lenei vaega o le faiga, poʻo le suia foi e lea.

  1. Tatala i luga "Filifiliga" Windows 10 e ala i le kilikiina o le kesi i le lisi "Amata" pe ala i le kiina o ki i le komepiuta "FAʻAVAE + I".
  2. I le faasinoala luga i luga o le lisi o mea e maua ai, amata amataina se fesili. "Lisi Pulea".
  3. Filifili se tasi o faaiʻuga na tuʻuina atu e faʻalauiloa ai le vaega faʻatulagaina OS.

Amata le lisi
O talosaga uma lava, i le taimi muamua na tuʻufaʻatasia i totonu o le faiga faʻaoga, ma i latou na faʻapipiʻi mulimuli ane, e mafai ona maua i le lisi "Amata". E moni, tatou te fiafia "Lisi Pulea" natia i totonu o se tasi o lisi tusi.

  1. Tatala le lisi "Amata"e ala i le kiliki i luga o le ki talafeagai i luga o le galuega poʻo luga o le ki "Windows" luga o le komepiuta.
  2. Faʻasalalau i totonu o le lisi o talosaga uma i lalo i le foliga ua taʻua "Meafaigaluega Faigaluega - Windows" ma kiliki i le faamaumatau i le itu taumatau.
  3. Saili i le lisi "Lisi Pulea" ma tamoe.
  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele naua ni avanoa e tatala ai. "Lisi Pulea" i le OS OS 10, ae i se tulaga lautele latou te faʻafefete uma i lalo i le amata amataina poʻo le suʻega. Ona tatou talanoa lea i le auala e mautinoa ai le avanoa vave i se mea taua o le polokalama.

Faʻaopoopo le faʻamaonia "Panel Control" mo le vave ona maua

Afai e masani ona e feagai ma le manaʻo e tatala "Lisi Pulea"e mautinoa lava le aoga e faʻamautu ai "i le lima". E mafai ona fai lenei mea i le tele o auala, ma le tasi e filifili - filifili mo oe lava ia.

"Explorer" ma le Papamaa
O se tasi o auala pito sili ona faigofie, faigofie-faʻaaoga mo le foia o le faafitauli o le faaopoopoina lea o se gaioiga tusi i luga o le komepiuta, aemaise talu mai lena mea e mafai ona faʻalauiloaina i le faiga "Saili".

  1. Alu i le komepiuta ma kiliki le RMB i lona nofoaga avanoa.
  2. I le lisi autu o loʻo faʻaalia, alu faʻatasi i mea taitasi. "Fausia" - "Pipiʻi".
  3. I laina "Faʻamanino le nofoaga o le mea faitino" ulufale i le poloaiga ua masani ai i matou"pulea", ae aunoa ma ni upusii, ona kiliki lea "Lisi".
  4. Fatu se igoa mo le ala pupuu. O le filifiliga aupito sili ma sili ona malamalama lelei o le a "Lisi Pulea". Kiliki "Fai" mo le faʻamaoniga.
  5. Shortcut "Lisi Pulea" o le a faʻaopopoina i luga o le komepiuta Windows 10, mai le mea e mafai ona e faʻalauiloa i ai e ala i le faaluaina o le kiliki i luga.
  6. Mo soʻo se alalaupapa o loʻo i luga o le Windows Desktop, e mafai ona e tofia lau oe lava kulupu autu, lea e maua ai le gafatia e tatala vave. Faʻaopoopo e matou "Lisi Pulea" e le o se faʻatagaga i lenei tulafono faigofie.

  1. Alu i luga o le komepiuta ma kiliki-i luga o le gaosi na faia. I le lisi autu, filifili "Meatotino".
  2. I le faamalama o le a tatala, kiliki i luga o le fanua i tafatafa o le mea "Telefoni Faʻatonu".
  3. Faʻaauau le taofi i luga o le piano ia ki e te manaʻo e faʻaaogaina mulimuli ane mo le faʻatalosaga vave "Lisi Pulea". A uma ona faatulaga le tuufaatasiga, kiliki muamua i luga o le ki. "Faaaoga"ona sosoo ai lea "Lelei" e tapuni ai le faamalama o meatotino.

    Manatua: I totonu o le fanua "Telefoni Faʻatonu" E mafai ona e faʻamaoti naʻo le kulupu autu e leʻi faʻaaogaina i le OS OS. O le mafuaaga lena o le aomi, mo se faataitaiga, faamau "FMT" i luga o luga o le komepiuta e faʻapipiʻi faʻaopoopo i ai "ALT".

  4. Taumafai e faʻaaoga matala vevela ua tuʻuina e tatala ai le vaega o le faiga faʻaogaina o loʻo tatou mafaufauina.
  5. Manatua o le alalaupapa na faia i luga o le komepiuta "Lisi Pulea" e mafai nei ona tatalaina e ala i tulaga faʻataʻitaʻi mo le polokalama "Saili".

  1. Soo se auala faigofie e tamoe ai "Saili"Mo se faʻataʻitaʻiga, e ala i le kilikiina o le ata i luga o le galuega poʻo le lisi "Amata" (pe ana faʻapea na e faʻaulu muamua i ai).
  2. I le lisi o lisi o lisi o loʻo i le itu tauagavale, saili le Papamaa ma kiliki i le faamaumatau agavale.
  3. I le lisi o alalaupapa o loʻo i luga o le komepiuta, o le a iai se gasologa na faia muamua "Lisi Pulea". O le mea moni, i la tatou faʻataʻitaʻiga e na o ia lava.

Amata le lisi
E pei ona matou faailoa muamua, saili ma maua "Lisi Pulea" e mafai ona i ai i le lisi "Amata", faʻasino atu i le lisi o tusi fesoasoani i le Windows. Faʻamatalaga mai iina, e mafai foi ona e fatuina se tile o lenei mea faigaluega mo le vave ona maua.

  1. Tatala le lisi "Amata"e ala i le kiliki i luga o lona ata i luga o le faʻailoga poʻo le faʻaogaina o le ki.
  2. Suʻe le faila "Meafaigaluega Faigaluega - Windows" ma faʻalautele e ala i le kiliki i luga.
  3. Vaʻa kiliki i luga o le ala pipi. "Lisi Pulea".
  4. I le lisi autu o loʻo amata, filifili "Filifili le Amata Mata".
  5. Tile "Lisi Pulea" o le a faia i le lisi autu "Amata".
  6. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e gaoioi i soʻo se nofoaga talafeagai poʻo le suia o lona tele (o le ata sikola e faʻaalia ai le averesi, o se mea itiiti foi e avanoa.

Taskbar
Tatala "Lisi Pulea" o le auala sili ona vave, ao faia se taumafaiga maualalo, e mafai ona e mafai ona e faʻasaʻoina lona igoa i luga o le galuega.

  1. I soo se auala tatou te mafaufau ai i lenei tusiga, tamoe "Lisi Pulea".
  2. Kiliki i luga o lana faʻamaonia i luga o le faʻailoga i le kiliki mautu ma filifili le mea "Faʻasologa i le faletusi".
  3. Mai le taimi nei i luga o le igoa "Lisi Pulea" o le a faʻamautuina, lea e mafai ona faʻamasinoina i le itiiti ifo e ala i le faʻaauau pea o lona faʻamaonia i luga o le galuega, e tusa lava pe tapunia le meafaigaluega.

  4. E mafai ona e aveeseina le faʻamalo i luga o le faʻalapotopotoga autu poʻo le na o le tosoina i luga o le komepiuta.

E matua faigofie lava le mautinoa o le avanoa sili ona faigofie ma sili ona faigofie. "Lisi Pulea". Afai e te manaʻo e masani ona faʻafesoʻotaʻi i lenei vaega o le faʻaogaina o le polokalama, matou te fautuaina oe e filifili le filifiliga talafeagai mo le fatuina o se alalaupapa mai i na o loʻo taʻua i luga.

Faaiuga

O lenei ua e iloa e uiga i auala uma e faigofie ona faʻaaoga ma faigofie-faʻaaoga. "Lisi Pulea" i le siʻosiʻomaga o le Windows 10, faʻatasi ai ma le auala e mautinoa ai le faigofie o le faʻaaliga i le pineina poʻo le fatuina o se ala pupuu. Matou te faʻamoemoe o lenei mea na aoga mo oe ma fesoasoani e maua se tali manino i lau fesili.