Faʻaaogaina o le Matapihi Mamao Mamao a Microsoft

Lagolago mo le RDP o le televise televise mamao na i ai i Windows talu XP, ae le o tagata uma e iloa le ala e faʻaoga ai (ma le avanoa) o le Matapihi Mamao a Microsoft ina ia fesoʻotaʻi mamao i se komepiuta ma le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, e aofia ai e aunoa ma le faʻaaogaina o polokalame faʻa-tolu.

O lenei tusi lesona o loʻo faʻaalia ai le auala e faʻaaoga ai le Microsoft Remote Desktop mai se komepiuta i luga o Windows, Mac OS X, faʻapea foi mai i Android mobile devices, iPhone ma iPad. E ui o le faagasologa e le o se eseesega tele mo nei masini uma, sei vagana ai i le mataupu muamua, o mea uma e tatau ona avea o se vaega o le polokalama faagaoioia. Vaʻai foi: Polokalama sili ona lelei mo le mamao ese atu i le komepiuta.

Faʻamatalaga: o le fesoʻotaʻiga e mafai ona maua i komepiuta ma le lomiga a le Windows e le o lalo ifo o le Pro (e mafai foi ona e faʻafesoʻotaʻi mai le fale), ae i le Windows 10 se mea fou, faigofie tele mo tagata faʻapitoa, faʻaoga mamao i luga o le laulau, manaʻomia se tasi taimi ma manaʻomia se fesoʻotaiga I le Initaneti, vaʻai Fesoʻotaʻiga vavave i se komepiuta e faʻaaoga ai le Quick Quick fesoasoani i le Windows 10.

A o leʻi faʻaaogaina le masini mamao

O le komepiuta mamao mai le RDP e le mafai ona e fesoʻotaʻi atu i le tasi komepiuta mai se isi masini o loʻo i luga o le 'upega tafaʻilagi tutusa (I le fale, e masani ona fesoʻotaʻi ma le telefoni tutusa. E iai auala e fesoʻotaʻi ai i le Initaneti. i le faaiuga o le tusiga).

Ina ia fesoʻotaʻi, e tatau ona e iloa le tuatusi IP a le komepiuta i luga o le upega tafaʻilagi poʻo le igoa komepiuta (o le mea lona lua e naʻo le galue pe afai e mafai ona maua le fesoʻotaiga), ma mafaufau i le tele o faʻalapotopotoga o fale, suia le tuatusi IP i taimi uma, ou te fautuaina oe e atofa se tuatusi IP faʻapitoa ae leʻi amata. O le tuatusi IP (na o luga o le upega tafaʻilagi, o lenei ISP e le fesoʻotaʻi ma lau ISP) mo le komepiuta lea e te faʻafesoʻotaʻi ai.

E mafai ona ou ofoina atu ni auala se lua e fai ai lenei mea. Faʻamatalaga faigofie: alu i le faʻafoega o fesoʻotaiga - Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa (Center-Sharing Center). I totonu o le Windows 10 1709, e leai se mea i le lisi o faʻasologa o mea. o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga e tatalaina ai le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa Faʻasoa, mo nisi faʻamatalaga: Auala e tatalaina ai le Nofoaga Faʻasoa ma le Faʻasoa i le Windows 10). I le vaʻaia o fesoʻotaiga vavave, kiliki i luga o le fesoʻotaʻiga i luga o le 'upega tafailagi (Ethernet) poʻo le Wi-Fi ma kiliki "Faʻamatalaga" i le isi faʻamalama.

Mai lenei faamalama, o le ae manaomia faamatalaga e uiga i le tuatusi IP, o le faitotoa e le aoga ma le DNS servers.

Kuni le faamalama faʻamatalaga fesoʻotaʻiga, ma kiliki "Āiga" i le faʻamau o le tulaga. I le lisi o vaega o loʻo faʻaaogaina e le fesoʻotaʻiga, filifili le Initaneti Faʻasalalauga Version 4, kiliki le 'Āiga' Ātoa, 'ona e ulufale lea i faʻasalalau na maua i le taimi muamua i le faamalama o le faʻatulagaina ma kiliki "OK", ona toe fai lea.

Ua faia nei, i le taimi nei ua i ai i lau komepiuta se tuatusi tuatusi IP, lea e manaʻomia mo le sosooina i se masini mamao. O le auala lona lua e tofi ai se tuatusi IP faʻapitoa o le faʻaogaina lea o laiga a le kamupanī DHCP. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai le tomai e noatia ai se IP patino e le MAC-address. O le a ou le alu i auiliiliga, ae afai e te iloa le faʻapipiʻiina o le uila, oe mafai foi ona e taulimaina lenei mea.

Faataga Fesoʻotaʻiga Papamaa Mamao mamao a Windows

O le isi mea e tatau ona fai o le mafai lea ona faʻafesoʻotaʻi le RDP i le komepiuta e te faʻafesoʻotaʻi ai. I le Windows 10, e amata mai i le 1709, e mafai ona e faʻatagaina fesoʻotaʻiga vavalalata i Settings - System - Remote Desktop.

I le nofoaga lava e tasi, pe a uma ona fuliina le papatusi mamao, o le igoa o le komepiuta e mafai ona e fesootai i (nai lo le IP address), e tatau ona e suia le faʻailoga fesoʻotaʻi i le "Private" nai lo le "Public" (silasila i le auala e suia ai le fesoʻotaʻiga tumaʻoti. fefaʻasoaaʻi ma vice versa i le Windows 10).

I lomiga muamua o Windows, alu i le komiti e puleaina ma filifili le "System", ona sosoo ai lea ma le lisi i le itu agavale - "Faatuina se avanoa mamao." I le faamalama o filifiliga, ia mafai ona faatagaina le "Faataga Fesootaiga Fesoasoani Mamao i lenei Kọmputa" ma "Faataga Fesootaiga Mamao i lenei Kọmputa".

Afai e manaʻomia, faʻamaonia tagata e faʻaogaina le Windows oe manaʻomia le tuʻuina atu o avanoa, e mafai ona e fatuina se isi tagata faʻapitoa mo fesoʻotaʻiga vavave mamao (e ala i le lē mafai, o le avanoa e tuʻuina atu i le teugatupe o loʻo e ulufale ai i totonu ma pulega uma). Ua saunia mea uma e amata.

Fesoʻotaiga Mamao Mamao i Windows

Ina ia mafai ona faʻafesoʻotaʻi i se matapiuta mamao, e te le manaʻomia le faʻaopoopoina o isi polokalama. Na o le amata amataina i le laufanua saili (i le amataga o le lisi i le Windows 7, i le faletusi i le Windows 10 po o luga o le mataitusi muamua o le Windows 8 ma le 8.1) e fesootai ai i le matapiuta mamao, ina ia mafai ona faalauiloa le aoga fesoʻotaʻiga. Pe lolomi i ki o Win + R, ulufalemstscma lolomi Ulufale.

I le le mafai, o le ae vaaia se faamalama e tatau ona e ulufale ai i le tuatusi IP poʻo le igoa o le komepiuta lea e te manaʻo e faʻafesoʻotaʻi - e mafai ona e ulufale i ai, kiliki "Fesoʻotaʻi", ulufale i le igoa o le tagata ma le password e talosagaina ai faʻamatalaga tau tupe (le igoa ma le upu a le tagata o le komepiuta mamao ), ona vaʻai lea o le lau o le komepiuta mamao.

E mafai foi ona e faʻafetaui fetuʻutuʻu ata, faʻasaʻo le faʻaogaina o fesoʻotaiga, ma fesiitai le leo - mo lenei, kiliki "Faʻaali tulaga" i totonu o le faʻasologa o le fesoʻotaʻiga.

Afai e saʻo mea uma, ona maeʻa lea ona e vaʻaia le matapiuta komepiuta mamao i le matapiuta o fesoʻotaʻiga mamao.

Faʻasalalau mamao a Microsoft i Mac OS X

Ina ia fesoʻotaʻi atu i se komepiuta Windows i luga o le Mac, o le ae manaomia le downloadina o le komepiuta a Microsoft Remote Desktop mai le Faleoloa Store. I le tatalaina o le talosaga, kiliki le faamau ma le "Plus" faailoga e faaopoopo ai le komepiuta mamao - tuuina atu ia te ia se igoa (soo se), ulufale i le tuatusi IP (i le "Igoa o le Igoa o le Igoa"), le igoa o le tagata faaaoga ma le upu faila e faafesootai ai.

Afai e tatau ai, faatulaga seti mata o le screen ma isi auiliiliga. A maeʻa lena, tapuni le faʻamaufaʻailoga ma faaluaina kiliki i luga o le igoa o le mamao mamao i le lisi e faʻafesoʻotaʻi. Afai e saʻo mea uma, o le a e vaʻavaʻai i le Windows desktop i totonu o le faamalama po o le atoa o le (e faalagolago i faʻatonuga) i luga o lau Mac.

O le tagata lava ia, ou te faʻaaogaina le RDP i Apple OS X. I luga o laʻu MacBook Air, ou te le teuina ni masini komepiuta i luga o Windows ma e le faʻapipiʻiina i se isi vaega - i le mataupu muamua o le a faʻagesegese le polokalama, i le lona lua o le a ou faʻaitiitia le faʻaititia o le ola (faʻatasi ai ma faʻalavelave o toega ). O lea ou te na o le faafesootai atu i luga o le Microsoft Papamao Mamao i laʻu teuga malu pe afai ou te manaomia le Windows.

Android ma iOS

O le Fesoʻotaiga Mamao a Microsoft Remote e toetoe lava a tutusa mo telefoni feaveai ma papa, o le iPhone ma le iPad. O lea, faʻapipiʻi le Microsoft Desktop Desktop mo le Android poʻo le "Matapihi Matapihi Microsoft" mo iOS ma faʻataʻalo ai.

I luga o le itulau autu, kiliki "Faaopoopo" (i le iOS version, filifili "Faaopopo le PC po o le masini") ma ulufale i le faatulagaga o fesootaiga - pei o le itulau ua mavae, o le igoa fesootai (i lau faitalia, na o le Android), tuatusi IP Initaneti faʻamaumauga ma le upega tafailautusi e ulufale i totonu o Windows Faatu isi matāʻupu pe a manaʻomia.

Ua fai, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi ma pulea lelei lau komepiuta mai lau masini feaveaʻi.

RDP i luga ole Initaneti

O le 'upega tafaʻilagi aloaia a le Microsoft' oloʻo i ai faʻamatalaga i le auala e faʻatagaina ai fesoʻotaʻiga mamao mamao i luga ole Initaneti E aofia ai le faʻapipiʻi atu i luga o le taulaga 3389 i le tuatusi IP o lau komepiuta, ona faʻafesoʻotaʻi atu lea i le tuatusi lautele o lau kamupanī ma le faʻamaoniga o lenei taulaga.

I loʻu manatu, e le o se filifiliga pito sili lea ona lelei ma sili atu le saogalemu, ma e ono faigofie le fatuina o se VPN (faʻaaogaina o se telefoni poʻo le Windows) ma faʻafesoʻotaʻi i le VPN i se komepiuta, ona faʻaaoga lea o le masini mamao e pei o oe i totonu o le laina telefoni tutusa. fesoʻotaʻiga (e ui lava o loʻo manaʻomia pea le faʻailoga o le uta).