Ata pueina e faʻaaoga ai se komepiuta komepiuta


E masani ona feagai tagata e maua i le komepiuta ma le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le vavaeeseina o masini otio. O mafuaʻaga o lenei faʻalavelave e ono ese lava. E mafai ona vaevaeina faafitauli faʻapitoa i le toe gaosia o ni mea se lua: masini komepiuta ma meafaigaluega. Afai, pe a tupu se faaletonu i komepiuta, e le mafai ona fai e aunoa ma le faafesootai o le nofoaga autu o auaunaga, ona mafai lea ona faatulagaina le polokalama o le faagaoioia ma isi polokalama faaletonu.

Faʻasalalau leo ​​ile komepiuta i le Windows 8

O le a matou taumafai e maua tutoatasi le mafuaʻaga o le faafitauli i le komepiuta ma faʻaogaina le Windows 8 ma toe faʻafoʻisia le atoatoaga o le faʻatinoga o le masini. Mo lenei mea e mafai ona faʻaaoga nisi metotia.

Metotia 1: Faʻaaogā ki tautua

Sei o tatou amata i le auala aupito sili ona taua. Masalo o oe lava na faʻafuaseʻi ona tape le leo. Saili ki i luga o le komepiuta "Fn" ma numera o le auaunaga "F" faʻatasi ai ma le faʻamaonia o le faila i le pito i luga. Mo se faataitaiga, i masini mai Acer lenei "F8". Faʻasalalau faʻatasi i le taimi lava lea o le tuʻufaʻatasia o nei ki e lua. Matou te taumafai i ni nai taimi. Le leo e leʻi sau? Ona alu lea i le isi auala.

Metotia 2: Faʻatusiga o le Failauga

Vaʻai nei i le maualuga o le maualuga o le komepiuta e faʻaogaina ai leo ma faʻaoga. E foliga mai e le saʻo le fatuina o le paluga.

  1. I le tulimanu taumatau pito i lalo o le mata i totonu o le faletusi, kiliki i luga i le icon icon ma filifili i le lisi autu "Tatala le Mixer Volume".
  2. I le faamalama e aliali mai, siaki le maualuga o tagata tafe i vaega "Meafaigaluega" ma "Talosaga". Matou te tilotilo atu i faʻataʻitaʻiga ma le au failauga e lei pasia.
  3. Afai o le leo e le na o se polokalama e galue, ona faʻalauiloa loa lea ma toe tatala le Mixer Volume. Ia mautinoa o le maualuga o le puleaina e maualuga ma o le failauga e le mafai ona sopoia.

Metotia 3: Siaki le Initaneti Software

Ia mautinoa e siakiina le faiga mo le leai o ni siama ma mea e teu ai togafiti feaveai, lea e ono afaina ai le lelei o le faagaoioiga o masini masini. Ma, o le mea moni, e tatau ona faia i lea taimi ma lea taimi le faagasologa o le suʻesuʻeina.

Faitau atili: Faʻataʻitia fomaʻi komepiuta

Metotia 4: Pule Faʻatonu

Afai e lelei mea uma i le Mixer Volume ma e leai ni fomaʻi e maua, ona e tatau lea ona siaki le faagaoioia o avetaavale leo leo. O nisi taimi latou te amata galue le saʻo pe a fai o se faafouga le manuia pe le ogatasi foi meafaigaluega.

  1. Faasolo le autū autu Manumalo + R ma i le faamalama Taumafai matou ulufale atu i le audevmgmt.msc. Kiliki "Ulufale mai".
  2. I le Pule o Meafaigaluega, matou te fiafia i le poloka "Lelei masini". I le tulai mai o se faaletonu, o faailoga o faailoilo po o faailoga fesili e ono oʻo mai i talaane o le igoa o meafaigaluega.
  3. Faʻamalie le kiliki i luga o le laina masini leo, filifili mai le lisi "Meatotino", alu i le lisi "Avetaavale". Sei o tatou taumafai e faʻafouina faila faila. Matou te faʻamaonia "Toe faafou".
  4. I le isi laasaga, filifili le avetaavale otometi mai le Initaneti pe saili i luga o le komepiuta komepiuta, pe afai na e muai siiina mai.
  5. E tupu e amata le galue o le avetaʻavale fou ona o le mea lea e mafai ona e taumafai e toe foʻi i tua i le tuai. Ina ia faia lenei mea, kiliki le ki i meatotino o meafaigaluega "Toe i tua".

Metotia 5: Faʻamata le faatulagaga o le BIOS

E mafai e le tagata o loʻo iai muamua, se tagata o loʻo iai se komepiuta pe e te le iloa lelei le kiliva pepa i le BIOS. Ina ia mautinoa ua toe faʻaaogaina meafaigaluega, toe faʻafouina le masini ma ulufale i le laupepa. O ki e faʻaaoga mo lenei mea e mafai ona fesuisuiaʻi e fuafua i le kamupanī. I le komepiuta ASUS lenei "Del" poʻo "F2". I le BIOS, e tatau ona e siaki le tulaga o le parakalafa "Galuega Matagofie Audio"e tatau ona sipelaina "Faʻamaonia"o lona uiga, "o le kata lelei." Afai e tape le keli leo, ona, e tusa ai, liliu i luga. Faamolemole ia matau i totonu o le BIOS o ituaiga eseese ma tagata gaosi oloa e ono eseese le igoa ma le nofoaga o le paramita.

Metotia 6: Auaunaga Audio a le Windows Audio

E ono mafai ona le atoatoa le polokalama o le toe faafoiina o le leo i le komepiuta. Afai e taofia le tautua a Windows Audio, o le a le aoga le masini masini. Siaki pe lelei mea uma i lenei parakalafa.

  1. Mo lenei mea, matou te faʻaogaina le masaniga masani. Manumalo + R ma faʻafaigaluegaservices.msc. Ona kiliki lea "Lelei".
  2. Taofi "Auaunaga" i le faamalama saʻo tatou te manaʻomia e maua le manoa "Windows Audio".
  3. Toe amataina le tautua e mafai ona fesoasoani e toe faʻafoʻi le leo i le masini. Ina ia faia lenei mea, filifili "Toe amata le auaunaga".
  4. Matou te siakiina i totonu o meatotino o le faʻalogologo le telefoni o le faʻalauiloa le ituaiga i le faiga faʻapitoa. Faʻasua-saʻo i luga o le parakalafa, alu i "Meatotino"poloka poloka "Ala amata".

Metotia 7: Faʻasalalau Mataʻitipi

O le Windows 8 o loʻo i ai se mea e faʻapipiʻi ai faʻafitauli. E mafai ona e taumafai e faʻaaogaina e suʻe ma faʻaleleia faafitauli faʻapitoa i se komepiuta.

  1. Toto "Amata", i le pito i luga taumatau o le mata tatou te maua ai le atigipusa ma se tioata tetele "Saili".
  2. I totonu o le 'au suʻesuʻega matou te tietie ai i: "Faʻafitauli". Iʻuga, filifili le mataʻitipi faʻafitauli.
  3. I le itulau e sosoo ai tatou te manaʻomia se vaega. "Meafaigaluega ma leo". Filifili "Fofoina o le toe faafoi o leo".
  4. Ona mulimuli ai lea i faatonuga a le Faʻailoga, lea o le a faasolosolo malie lava ona suʻe masini faʻalogo i le komepiuta.

Metotia 8: Toe faaleleia pe toe faʻaofi le Windows 8

E mafai ona e faʻapipiʻiina se polokalama fou e mafua ai se feteʻenaʻiga o faila o le masini leo poʻo se faʻalavelave na tupu i totonu o le vaega o le OS. E mafai ona e toe faaleleia lenei mea e ala i le toe taavale i tua i le lomiga lata mai o le polokalama. Toe faʻafoʻi le Windows 8 i le siaki siaki e faigofie.

Faitau atili: Faʻafefea ona toe faʻafoʻi le Windows 8 system

Afai e le fesoasoani le faʻamaumauga, o loʻo tumau pea le mea mulimuli - o se toe faʻafouina o le Windows 8. Afai o le mafuaʻaga o le leai o se leo i luga o le komepiuta e saʻo tonu i le polokalama, o lona uiga o lenei metotia o le a mautinoa lava le fesoasoani.

Aua neʻi galo e kopi faʻamatalaga taua mai le masini komipiuta.

Faitau atili: Faʻapipiʻiina le Windows 8 operating system

Metotia 9: Toe faaleleia le kata leo

Afai e le foia le faafitauli i luga o auala ua taua i luga, ona oʻo lea i le toetoe lava o se mea sili ona leaga e mafai ona tupu i le leo o lau komepiuta na tupu. O le kata o le kata e leaga le tino ma e tatau ona toe faaleleia e tagata tomai faapitoa. Tutoʻatasi le taʻavale i luga o le komepiuta komepiuta e na o le tomai faʻapitoa e mafai ona gafatia.

Matou te mafaufau i metotia masani o le faʻamautuina o le faʻatinoga o masini masini i se komepiuta ma le Windows 8 "i luga o le laupapa". O le mea moni, i se masini faʻapitoa e pei o se komepiuta e mafai ona tele mafuaaga mo le le saʻo o le faʻaogaina o masini lelei, ae faʻaaogaina metotia ua tuʻuina atu i luga, i le tele o faʻataʻitaʻiga, o le ae toe faʻamalosia lau masini e "pese ma tautala". Ia, faʻatasi ai ma se faletupe faʻanatura i luga o le auala tuusaʻo i le nofoaga tutotonu.