Filifilia se alalaupapa. O le a le telefoni Wi-Fi e faʻatau mo le fale?

Lelei lelei

O le asō o loʻo i ai se tatou tusiga uumi e tuʻuina atu i se tasi masini laʻititi - o se uila. I se tulaga lautele, o le filifiliga a se telefoni e masani ona faalagolago i mea autu e lua: o lau Initaneti ma galuega o le ae foia. Ina ia tali i lena mea ma se isi fesili, e tatau ona paʻi atu i luga o le tele o nuances. Ou te faʻamoemoe o le fautuaga i le tusiga o le a fesoasoani ia te oe e faia ai le filifiliga saʻo ma faʻatau ai le telefoni Wi-Fi tutusa le mea e te manaʻomia (o le a sili ona manaia le tusiga, muamua, mo tagata masani e faʻatau se alatele mo le fale, ae le o le faʻaaogaina o se fesoʻotaʻiga i totonu o nisi faalapotopotoga).

Ma o lea, ia tatou amata ...

O le anotusi

  • 1. Mea e fiafia i ai ma galuega e mafai ona foia e le au faipisinisi
  • 2. E faʻapefea ona amata filifili se routa?
    • 2.1. Lagolagosua Lagolago
    • 2.2. Taofia Wi-Fi Lagolagoina (802.11b, 802.11g, 802.11n)
    • 2.4. O nai upu e uiga i le faagasologa. E taua!
    • 2.5. E uiga i faʻatau ma tau: Asus, TP-Link, ZyXEL, ma isi.
  • 3. Faʻaiuga: o le a la le ituaiga o telefoni e faʻatau?

1. Mea e fiafia i ai ma galuega e mafai ona foia e le au faipisinisi

Masalo tatou amata i le mea moni e manaʻomia se alatele pe afai e te manaʻo ai, faʻaopoopoga i komepiuta masani, e faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti ma isi masini i totonu o le fale: TV, komepiuta, telefoni, komipiuta, ma isi mea faapena. i luga o le upega tafaʻilagi.

ZYXEL router - vaaiga i tua.

O laina taʻitasi e iai alavai mo fesoʻotaʻiga: WAN ma le 3-5 LAN.

O lau uaea mai le ISP e fesoʻotaʻi atu i le WAN.

O se komipiuta tuʻufaʻatasia e fesoʻotaʻi atu i le taulaga LAN, i le ala, ou te le manatu e sili atu i le 2 oi latou i totonu o le fale.

Ia ma le mea autu - o le router foi e faʻalavelaveina lou fale i le Wi-Fi i le telefoni feaveaʻi e fesoasoani ai i lenei tekonolosi (mo se faʻataʻitaʻiga, se komepiuta) e mafai ona auai. Ona o lenei, e mafai ona e savali faataamilo i le fale ma se komepiuta i ou lima ma talanoa lemu i le Skype, ao taʻalo i se ituaiga meataalo. Sili!

O se mea sili ona manaia i le au faipisinisi fou o le i ai o se fesoʻotaʻi USB.

O le a se mea o le a ia tuuina atu?

1) E mafai e USB ona, muamua lava, ia faʻafesoʻotaʻi se lomitusi i le uila. O le a tatala le lomitusi i lau 'upega tafaʻilagi, ma e mafai ona lolomiina mai i soʻo se masini i lou fale e fesoʻotaʻi atu i le uila.

E ui lava, mo se faʻataʻitaʻiga, mo au lava ia, e le o se mea lelei, aua e mafai ona faʻafesoʻotaʻi le lomitusi i soʻo se komepiuta ma avanoa avanoa e ala i le Windows. E moni, ina ia mafai ona lolomiina se pepa, e tatau ona toe faʻaogaina le lomitusi ma le komepiuta e fesoʻotaʻi iai. Pe a fesoʻotaʻi tuusaʻo le lomitusi i le alalaupapa - e te le manaʻomia le faʻaaogaina o le komepiuta.

2) E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se masini faʻapipiʻi USB poʻo se puʻupuʻu malosi i fafo i le port USB. E faigofie lenei mea i mataupu pe ae manaʻomia e faʻasoa se puʻupuʻu o faʻamatalaga i le taimi e tasi i masini uma. Ia vave, afai e te siiina se tele o tifaga i se taʻavale malosi i fafo ma faʻafesoʻotaʻi i le alalaupapa ina ia mafai ona matamata i ata mai soʻo se masini i le fale.

E taua le iloa o lenei mea e mafai ona faia i na o Windows e ala i le tatalaina o le avanoa i se pusa poo le atoa o le disk pe a seti se upega tafaʻilagi. Pau lava le mea o le komipiuta e tatau ona toe faʻaauau.

3) O nisi tagata taʻavale o loʻo i ai se vaitafe e fausia (mo se faʻataʻitaʻiga, nisi o Asus samples), faafetai i le mea e mafai ona latou maua saʻo mai faʻamatalaga e ala i le USB i faʻasalalauga e fesoʻotaʻi atu ia i latou. Pau lava le mea o le saoasaoa o le taʻavale o nisi taimi e sili atu le maualalo nai lo le e sii mai saʻo le faila mai lau komepiuta.

ASUS RT-N66U router. Ole tagata e fausia ile vaitafe ma lolomiina le server.

2. E faʻapefea ona amata filifili se routa?

O le tagata lava ia, ou te fautuaina - muamua saili pe o le a le mea e te fesoʻotaʻi atu i le Initaneti. E mafai ona faia lenei mea i lau 'auʻaunaga i le Initaneti, poʻo le faʻamaonia i totonu o le konekarate (poʻo le laupepa o loʻo tuʻuina atu i le konekarate ma faʻatautaia ole Initaneti). Faatasi ai ma auala e mafai ai ona tusia i taimi uma, e tusa ai ma le tulaga o le a faʻafesoʻotaʻi oe.

A maeʻa pe a uma lena, e mafai ona e tilotilo i le saoasaoa e lagolagoina, brands, etc. O le lanu, e pei ona faia e le tele o teineiti, i loʻu manatu, e le mafai ona e gauai atu i ai, ae o le masini o le a taavale solo i tua o pusa o ofu, i luga o le fola, le iloa ...

2.1. Lagolagosua Lagolago

Ma o lea, i lo tatou atunuu i Rusia, o fesoʻotaʻiga taatele i luga o le Initaneti o ni tulafono ia e tolu: PPTP, PPPoE, L2PT. O le mea taatele o le PPPoE.

O le a le eseesega i le va oi latou?

Ou te manatu e leai se uiga e nofo ai i tulaga faʻapitoa ma tulaga. O le a ou faamalamalama atu i se gagana faigofie. O le PPPoE e sili atu le faigofie ona fetuunai nai lo, fai mai, PPTP. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e faʻatautaia le PPPoE o le a sese oe i totonu o fesoʻotaiga a le 'upega tafaʻilagi, ae o le a saʻo lau ulufale ma lau upega tafailagi - o le ai ai sau routa e fesoʻotaʻi atu i le Initaneti, ma afai e te faʻatulagaina le PPTP e te le faia.

E le gata i lea, o le PPPoE e mafai ona maua se saoasaoa maualuga o le fesoʻotaʻiga, e tusa ma le 5-15%, ma i nisi tulaga e oʻo i le 50-70%.

E taua foi le gauai atu i auʻaunaga o loʻo tuʻuina atu e lau kamupanī, i luga o le Initaneti. Mo se faʻataʻitaʻiga, "Corbin" o loʻo tuʻuina atu, i le faaopoopo i le Initaneti, le fesoʻotaʻiga o telefoni feaveaʻi ma le televise. I lenei tulaga, e manaʻomia e le rota ona lagolagoina televise tekinolosi.

I le auala, afai e te faʻafesoʻotaʻi atu i se Initaneti mo le taimi muamua, o le tele o taimi e tuʻuina atu foʻi oe i le router, e te le manaʻomia foʻi le faʻatau. O le mea moni, i le tele o tulaga, o loʻo i ai se faʻaopoopoga, i mataupu pe afai e te faʻamutaina le konekarate mo auaunaga fesoʻotaʻi i Initaneti ao lumanaʻi le taimi, ona e toe faafoi lea o le router i le saogalemu ma lelei, poʻo lona tau atoa. Ia mataala!

2.2. Taofia Wi-Fi Lagolagoina (802.11b, 802.11g, 802.11n)

O le tele o le telefoni e faʻatatau le 802.11g, o lona uiga o se saoasaoa o le 54 Mbps. Afai e te faaliliuina i le saoasaoa o le siiina mai o faʻamatalaga, mo se faʻataʻitaʻiga, lea o le a faʻaalia ai le ata - e le sili atu i le 2-3 Mb / s. E le vave, saʻo ... E ui lava, i le tele o tulaga, e fesoʻotaʻi atu i le komepiuta ma le telefoni i le Initoneti + e ala i le komepiuta komepiuta e sili atu. Afai e te le sau mai le tele o faʻamatalaga mai vaitafe ma o le a faʻaaoga lau komepiuta mo galuega, ua lava lea mo le tele o galuega.

E sili atu le tele o alalaupapa e faʻapipiʻi i le tulaga fou 802.11n. I le faʻatinoga, masani, o le saoasaoa o le sili atu ma le 300 Mbit / s, o nei masini e le faʻaalia. I le auala, filifilia o sea router, ou te fautuaina pea le gauai atu i le masini lea o loʻo e faʻatau ai.

Linksys WRT1900AC Dual Band Gigabit Wireless Router (faʻatasi ma le Dual Band lagolago). 1.2 GHz processor.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o se komepiuta taugofie i le potu e sosoo ai mai se alalaupapa (o loʻo i tua o ni pa puipui lapoa / piliki) i se taulaga i le taulaga - Ou te le manatu o lona saoasaoa o fesoʻotaʻiga o le a sili atu nai lo le 50-70 Mbps (5-6 Mb / s).

E taua! Faʻafofoga i le numera o aneta i luga o le uila. Nai lo le tele ma sili atu o latou numera - e fai ma tulafono, e sili atu le lelei o le faʻailoga ma o le saoasaoa ua maualuga atu. E i ai ni faʻataʻitaʻiga i le mea e leai ni antenna - Ou te le fautuaina e aveina, seivagana ua e fuafua e aveese masini masini masini mai le potu o loʻo i ai le uila.

Ma le mulimuli. Faamolemole ia matau pe o le ata faataitai o lau telefoni filifilia e lagolagoina le tulaga o le Dual Band. O lenei tulaga faʻatagaina e mafai ai e le kamupanī ona galue i luga o laina e lua: 2.4 ma le 5 GHz. O lenei mea e mafai ai e le kamupanī ona fesoasoani i le taimi nei i masini e lua: tasi e galue i le 802.11g ma le 802.11n. Afai e le lagolagoina e le router le Tualua Band, ona faia loa lea o le masini e lua (faatasi ai ma le 802.11g ma le 802.11n), o le saoasaoa o le a paʻu i le pito i lalo, o lona uiga. i le 802.11g.

2.3. Taeala faʻalagolago i le cable (Ethernet)

I lenei mataupu, e faigofie lava mea uma. 99.99% o tagata taʻavale e lagolagoina ni tulaga se lua: Ethernet, Gigabit Ethernet.

1) Toeitiiti lava o faʻataʻitaʻiga (a itiiti ifo, lea na ou vaʻaia i le faʻatau) faʻasolosolo fesoasoani o le 100 Mbps. E lava lea mo le tele o galuega.

2) O se vaega o tagata taʻavale, aemaise o ata fou, lagolagoina se tulaga fou - Gigabit Ethernet (e oo atu i le 1000 Mbps). E lelei tele mo se fale LAN, peitaʻi, o le saoasaoa o le galuega o le a maualalo.

O iinei na ou manao foi e toe fai atu se mea se tasi. I luga o pusa faʻatasi ai ma tagata taʻavale, o le a le faʻamatalaga latou te le tusia: saoasaoa, ma le komepiuta ma otaota, fuainumera i luga o le fola o le pusa i Mbps - naʻo le leai o se mea autu - o se masini komepiuta. Ae o isi mea i luga ifo o lalo ...

2.4. O nai upu e uiga i le faagasologa. E taua!

O le mea moni e faapea o se alatele e le na o se matagaluega, e manaʻomia le faʻafeiloaʻi saʻo o pepa, suia o tuatusi, faʻavasegaina mo masini eseese, aʻo siakiina ituaiga uma o tagata palota (le mea e taʻua o matua) ina ia le oʻo atu le faʻamatalaga mai ia i latou.

Ma e tatau ona vave faia le ala, e aunoa ma le faalavelaveina o le galuega a le tagata faʻaaogaina. Ina ia foia uma nei faafitauli, o loʻo galue foi le gaosi i le uila.

O lea la, i le tagata lava ia, ou te leʻi iloa i luga o le atigipusa i mataʻitusi mataʻitusi faamatalaga e uiga i le gaosiga ua faʻapipiʻiina i le masini. Ae mai lenei mea tonu e faalagolago i le saoasaoa o le masini. Mo se faʻataʻitaʻiga, ave se taulaiga tau tupe e le taugofie D-link DIR-320, e le o se mea e sili ona manaia, ona o lenei mea, o le saoasaoa i luga o le Wi-Fi ua vavaeina (e oʻo i le 10-25 Mbit / s, o le maualuga lea), e ui lava e lagolagoina le 54 Mbit / s.

Afai o lau saoasaoa o le initaneti e itiiti ifo nai lo nei fuainumera - ona mafai lea ona e faʻaogaina ma le faʻaogaina auala tutusa - e te le o maitauina le eseesega, ae afai e sili atu ... Ou te fautuaina le filifilia o se isi mea e sili atu taugata (faʻatasi ma le lagolago mo le 802.11n).

E taua! O le faagasologa e aafia ai le na o le saoasaoa, ae tumau foi le mautu. Ou te manatu, o le ua uma ona ia faʻaaogaina tagata taʻavale, na te iloa o nisi taimi o le fesoʻotaʻiga i le Initaneti e mafai ona "momotu" i le tele o taimi i le itula, ae maise lava pe ae download ia faila mai se vaitafe. Afai e te faʻaauau pea ona aafia i lenei mea, ou te fautuaina faapitoa le gauai totoʻa atu i le polokalama. O le tagata lava ia, ou te fautuaina le itiiti ifo i le 600-700 MHz processors e le mafaufauina.

2.5. E uiga i faʻatau ma tau: Asus, TP-Link, ZyXEL, ma isi.

O le mea lautele, e ui lava i le tele o tagata tafafao i luga o fale teu oloa, e sili ona lauiloa i luga o tamatamailima o le lima: Asus, TP-Link, ZyXEL, Netgear, D-link, TrendNET. Ou te fautuaina e taofi i latou.

O i latou uma lava o le a vaevaeina i ni vaega se tolu: taugofie, tele, ma mea e sili atu ona taugata.

TP-Link ma le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga D-Link o le a manatu e taugofie. I le faʻamuamua, latou te tele fesoʻotaʻiga vavalalata ma le Initaneti, o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale, ae o loʻo i ai foi ni faʻafitauli. I se avega mamafa, mo se faʻataʻitaʻiga, e te sii maia se mea mai se vaitafe, e te tuʻuina atu se faila i luga o le upega tafaʻilagi - e ono mafai e le fesoʻotaʻiga ona le motusia. E tatau ona faʻatali 30-60 sekone. seia oʻo ina tuʻuina atu e fesoʻotaʻiga fesootaiga ma masini. Le taimi le lelei. Ou te manatua faapitoa loʻu tuai TrendNET router - o le fesoʻotaʻiga na faʻaumatia pea lava pea ma toe faʻaleleia ai le ala pe a oʻo le saoasaoa o le saoasaoa i le 2 Mb / s. O le mea lea, e tatau ona faʻatapulaʻaina i luga o le 1.5 Mb / s.

Mo le tau aofaʻiga o asus ma TrendNET. Mo se taimi umi na ou faʻaaogaina ai le Asus 520W router. I le lautele, masini lelei. Na o le pau lava le polokalama e fai i nisi taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e ui lava ou te leʻi faʻatūina le firmware mai le "Oleg", o le Asus ua sili atu le le mautonu (mo nisi auiliiliga i lenei: //oleg.wl500g.info/).

I le auala, ou te le fautuaina oe faʻafesoʻotaʻi le firmware o le router, pe afai e leʻi lava lou poto masani muamua. E le gata i lea, afai e sese se mea, o le faʻamaoniga mo se ituaiga masini e le toe faʻaaogaina ma e le mafai ona e toe faafoi atu i le faleoloa.

Ia, e taugofie le Netgear ma le ZyXEL. E sili ona manaia o le au Netarar. Faatasi ai ma se galuega tele tele - latou te le motusia le fesoʻotaʻiga ma mafai ai e oe ona galue lelei i vaʻa. Faatasi ai ma le ZyXEL, o le mea e leaga ai, ou te leʻi maua se fesoʻotaʻiga vavalalata umi, o lea e itiiti lava se mea e mafai ona ou taʻu atu ia te oe.

3. Faʻaiuga: o le a la le ituaiga o telefoni e faʻatau?

NETGEAR WGR614

O le a ou galue i le faasologa lenei:

  1. - filifili i auaunaga a le Initaneti (faʻasologa, IP-telephony, ma isi);
  2. - faatasi ai ma le tele o galuega o le a foia e le uila (pe fia ni masini o le a fesootai, pe faapefea, po o le a le saoasaoa e manaʻomia, ma isi).
  3. - lelei, filifili i mea tau tupe, o le a le tele o lou naunau e faʻaalu.

I le faʻamuamua, e mafai ona faʻatau le routa mo le 600 ma le 10,000 rubles.

1) I mataupu ma masini eletise, e oo i le 2000 rubles, e mafai ona e filifilia TP-LINK TL-WR743ND (Wi-Fi point point, 802.11n, 150 Mbps, router, liliu 4xLAN).

NETGEAR WGR614 (Maua Wi-Fi point, 802.11g, 54 Mbps, router, 4xLAN fesuiaiga) e le leaga foi.

2) Afai o loʻo matou talanoa e uiga i se masini taugofie, pe tusa ma le 3,000 rubles - e mafai ona e tilotilo agai i le ASUS RT-N16 (maualuga le Wi-Fi point, 802.11n, MIMO, 300 Mbps, router, 4xLAN liliu, server).

3) Afai e te aveina se alalaupapa mai le 5000 - e oo atu i le 7,000 rubles, ou te taofi i Netgear WNDR-3700 (maualuga le Wi-Fi avanoa, 802.11n, MIMO, 300 Mbps, router, 4xLAN liliu). Lelei sili ona lelei i le saoasaoa o le saoasaoa!

PS

Ae aua nei galo o mea saʻo o le alalaupapa e taua foi. O nisi taimi o le "toʻalua faʻasologa" e mafai ona aʻafia ai le saoasaoa o le avanoa.

Pau lava lena. Ou te faʻamoemoe o le a aoga le tusiga mo se tasi. O mea lelei uma lava. O tau o loʻo iai nei e pei o lenei tusitusiga.