CoffeeCup Faʻasalalau Uma 5.1

Faʻamatalaga pe faʻatumu i le Microsoft Word o le tapoleni e taʻua o se lanu, o loʻo i tua o le tusitusiga. O lona uiga, o le tusitusiga, lea e masani ona tuʻuina atu i luga o se pepa paepae, e tusa lava pe faʻavalea, i le tulaga lea e le o le tala o le isi lanu, ae o le pepa lava ia e tumau pea.

O le aveeseina o talaaga i tua o le tusitusiga i le Upu e masani ona faigofie e pei o le faaopoopo i ai, ae ui i lea, i nisi tulaga e iai ni faigata. O le mafuaaga lea i lenei tusiga o le a tatou iloiloina auiliili uma auala e mafai ai ona foia lenei faafitauli.

O le tele o taimi, o le manaʻoga e aveese le talaaga i tua o le tusiga pe a uma ona tuʻuina atu kopi na kopiina mai se upega tafailagi i totonu o se pepa MS Word. Ma afai e foliga manino lava mea uma i luga o le saite ma sa mafai ona mafai ona faʻaaogaina, a maeʻa ona tuʻuina atu i totonu o se pepa, e le o foliga mai se mea e sili ona lelei. O le mea sili ona leaga e mafai ona tutupu i ia tulaga, o le lanu ma le tusiga e toetoe lava a tutusa, lea e le mafai ai ona faitauina uma.


Manatua:
E mafai ona e faʻatagaina le faʻatumu i soʻo se faʻamatalaga o le Upu, o mea faigaluega mo lenei faʻamoemoe e foliga tutusa lava, i le polokalama o le 2003, i totonu o le polokalama o le 2016, peitaʻi, e ono eseese lava i nofoaga eseese ma e ono eseese lava o latou igoa. I le tusiga, o le a mautinoa lava matou te taʻua ni eseesega ogaoga, ma o le a faʻaalia lava le faʻatinoga i le faʻataʻitaʻiga o le MS Office Word 2016.

Matou te aveese le talaaga mo le tusiga o auala autu o le polokalama

Afai o le tuaʻoi tua o le tusitusiga ua faaopoopoina i le meafaigaluega "Faatumu" poʻo ana faʻatusatusaga, ona tatau loa lea ona ave i le auala tutusa lava.

1. Filifili mea uma (Ctrl + A) poʻo se fasipepa (faʻaaogaina o le kiore), le talaaga e te manaʻo e suia.

2. I le lisi "Fale"I se vaega "Parakalafa" sue le faamau "Faatumu" ma kiliki i luga o le tafatolu tafatafa o latalata ane.

3. I le faʻalauteleina o le lisi, filifili "Leai lanu".

4. O le talaaga i tua o le tusitusiga o le a mou atu.

5. Afai e talafeagai, ia suia le lanu o le vai:

    1. Filifili se fasipepa, le faʻailoga e te manaʻo e sui;
    1. Kiliki i luga o le "Laulu Taʻoto" (tusi "A" i se vaega "Font");

    1. I le faamalama e aliali mai i ou luma, filifili le lanu e manaʻomia. E foliga mai o le uliuli o le a sili ona lelei.
  • Manatua: I totonu o le Word 2003, o meafaigaluega mo le puleaina o lanu ma le paolo ("Faʻailoga ma le Paolo") o loʻo i totonu o le "Format" tafaʻata. I totonu o le MS Word 2007 - 2010, o meafaigaluega tutusa e maua i totonu o le "Layout Page" Taiala (le "Itulau Faʻamatalaga").

    Masalo o le talaaga o loʻo i tua o le tusitusiga na faʻaopoopoina e le o le faʻatumu, ae o se meafaigaluega "Lanu filifilia o le lanu". O le algorithm o gaioiga talafeagai e aveese ai le tua i tua o le tusitusiga, i lenei tulaga e foliga tutusa ma le galue ma le meafaigaluega "Faatumu".


    Manatua:
    I le vaʻaia, e faigofie ona e iloa le eseesega i le va o le talaaga na faia ma le tumu ma le talaaga ua faʻaopopo i le "Mea Filifili Filifili". I le tulaga muamua, o le tuatusi e mausali, i le laina lona lua - lanu paʻepaʻe e vaʻaia i le va o laina.

    1. Filifili le anotusi po o le vaega, o le talaaga lea e te manaʻo e suia

    2. I luga o le lisi o loʻo i le lisi "Aiga" i se vaega "Font" kiliki i le tafatolu latalata i le faamau "Lanu filifilia o le lanu" (tusi "Ab").

    3. I le faamalama e aliali, filifili "Leai lanu".

    4. O le talaaga i tua o le tusitusiga o le a mou atu. Afai e talafeagai, sui le lanu o le falesa e ala i le mulimuli i laasaga o loʻo faʻamatalaina i le vaega muamua o le tusiga.

    Matou te faʻamamaina le talaaga mo le tusiga e faʻaaoga ai meafaigaluega e galulue ai ma le faiga

    E pei ona matou taʻua muamua, o le tele o taimi e manaʻomia ai le aveeseina o le talaaga i tua atu o le tusiga pe a uma ona pasia le tusiga na kopi mai le Initaneti. Meafaigaluega "Faatumu" ma "Lanu filifilia o le lanu" i ia tulaga e le o taimi uma e aoga. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai se metotia e faigofie ai "Toe faʻafou" uluaʻi faʻasologa o tusitusiga, faʻatulagaina mo le Upu.

    1. Filifili mea uma e te manaʻo e suia.

    2. I le lisi "Aiga" (i le matutua o le polokalama, e tatau ona e alu i le lisi "Faatulaga" poʻo "Taiala Lisi", mo le Upu 2003 ma le Upu 2007 - 2010, faasolosolo) faʻalauteleina le pusa talanoaga o vaega "Ata" (i vaega tuai o le polokalama e te manaʻomia e maua ai le ki "Ata ma le Faʻasalaga" pe naʻo "Ata").

    3. Filifili se mea "Aveese Mea Uma"i luga o le pito i luga o le lisi, ma tapuni le pusa talanoa.

    4. O le a avea le tusitusiga ma tulaga mo le polokalama mai ia Microsoft, le vai papatiso, lona lapopoa ma le lanu, o le a le toe i ai foi le talaaga.

    O na mea uma, o lea na e aʻoaʻo ai pe faʻapefea ona aveese le talaaga i tua atu o le tusitusiga poʻo, e pei ona taʻua ai, faʻatumu poʻo faʻamatalaga i le Upu. Matou te moomoo ia manuia oe i le faʻatoʻilaloina o foliga uma o le Word Word.