E faʻapefea ona maua le tuatusi MAC o le komepiuta (kata o fesoʻotaiga)

Muamua lava, o le a le tuatusi MAC (MAC) o se faʻaalia faʻapitoa tulaga faʻapitoa o se masini komepiuta, faʻamaumau i totonu i le laasaga o le gaosiga. Soo se kiliva fesoʻotaʻiga, faila Wi-Fi ma le alalaupapa ma na o se alatele - e tofu i latou ma tuatusi MAC, e masani lava o le 48-bit. E mafai foi ona fesoasoani: Faʻafefea ona suia le tuatusi MAC. O faatonuga o le a fesoasoani ia te oe i le sailia o le tuatusi MAC i le Windows 10, 8, Windows 7 ma le XP i le tele o auala, ma lalo o le ae maua se taiala vitio.

Mo le manaʻomia o se tuatusi MAC? I se tulaga lautele, mo le fetaulaiga e galue saʻo, ae mo se tagata masani, atonu e talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia faʻapipiʻiina le alatele. E lei leva tele, sa ou taumafai e fesoasoani i se tasi o aʻu au faitau mai Iukureini i le faatuina o se alatele, ma mo nisi mafuaaga na le aoga ai. I se taimi mulimuli ane, na faʻaalia ai e le 'auʻaunaga le faʻapipiʻiina o le tuatusi MAC (lea ou te lei feiloai muamua ai) - o lona uiga, o le mauaina o le Initaneti e naʻo le masini e iloa ai le tuatusi o le MAC i le tagata e saunia.

Faʻafefea ona suʻe le tuatusi MAC i Windows e ala i le laina o le poloaiga

E tusa o le vaiaso talu ai na ou tusia ai se tusiga e tusa ma le 5 mea aoga fesoʻotaʻiga Windows, o le tasi oi latou o le a fesoasoani ia i matou e saili le tuatusi MAC lauiloa o se kata komipiuta komepiuta. O le mea lenei e tatau ona e faia:

  1. Faasolo i luga o lau piano (Windows XP, 7, 8, ma le 8.1) ia Win + R i luga o lau komepiuta cmd, o se poloaiga e tatalaina le tatalaina.
  2. I le poloaiga vave, ulu ipconfig /uma ma lolomi Ulufale.
  3. O le iʻuga, o le a faʻaalia se lisi o fesoʻotaʻiga uma o komepiuta o lau komepiuta (e le gata i le moni, ae faʻapea foi i le virtual, e mafai foi ona i ai). I totonu o le "Addresses Physical Address", o le a e vaʻai i le tuatusi e manaʻomia (mo masini taʻitasi lava ia - o lona uiga, mo le Wi-Fi adapter o le tasi, mo le kesi o le komepiuta - le isi).

O le auala ua taua i luga o loʻo faʻamatalaina i totonu o soʻo se tusiga i luga o lenei autu ma e oo lava i Wikipedia. Ae tasi le isi poloaiga e galue i lomiga faʻaonaponei uma o le Windows operating system, e amata i le XP, e mo nisi mafuaaga e le o faʻamatalaina toetoe lava i soo se mea, e ese mai le ipconfig / uma e le galue.

Televave ma i se ala e sili atu ona faigofie e mafai ona e mauaina faʻamatalaga e uiga i le tuatusi MAC ma le poloaiga:

getmac / v / fo lisi

O le a manaʻomia foi ona ulu atu i le laina o le poloaiga, ma o le taunuuga o le a pei o lenei:

Vaʻai le tuatusi MAC i le atinaʻe Windows

Masalo o lenei auala e iloa ai le tuatusi MAC o se komepiuta po o le komepiuta (pe o lona kiliva o fesootaiga po o le Wi-Fi adapter) o le a sili atu ona faigofie nai lo le taimi muamua mo tagata e faaaogaina le novice. E aoga mo le Windows 10, 8, 7 ma le Windows XP.

E tolu laasaga faigofie e manaʻomia:

  1. Faasolo ai le Win + R i luga o le piano ma tape msinfo32, kiliki Enter.
  2. I le matala o le "System Information" window, alu i le "Network" - "Adapter".
  3. I le itu saʻo o le faamalama o le ae iloa ai faʻamatalaga e uiga i fesoʻotaʻiga uma o komepiuta o le komepiuta, e aofia ai la latou tuatusi MAC.

E pei ona mafai ona e vaʻai, e faigofie mea uma ma manino.

Se isi auala

O se isi auala faigofie e suʻe ai le tuatusi MAC o se komepiuta, pe sili atu foi, o lana kiliva fesoʻotaiga poʻo le Wi-Fi i le Windows o le alu lea i le lisi o fesoʻotaʻiga, tatala mea e te manaʻomia ma vaʻaia. O le auala lenei e fai (o se tasi o filifiliga, talu ai e mafai ona e alu i le lisi o fesoʻotaʻiga i nisi masani masani, ae le televave).

  1. Faasolo i luga o le Win + R ma ulufale i le poloaiga ncpa.fa - o le a tatalaina ai se lisi o fesoʻotaʻiga komepiuta.
  2. Faʻasani-saʻo i luga o le fesoʻotaʻiga e manaʻomia (o le tasi e te manaʻomia o le mea lea e faʻaaoga e le fetaulaiga fesoʻotaʻiga, o le tuatusi ole MAC e tatau ona e iloa) ma kiliki "Āiga".
  3. I le pito i luga o le faamalama meatotino o fesoʻotaʻiga o loʻo i ai se "Fesoʻotai i" le fanua lea e faʻaalia ai le igoa o le fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻi. Afai e te faʻaaogaina le pousisi o le kusi ma uu mo sina taimi, o le a faʻaalia se faamalama pop-up ma le tuatusi MAC o lenei faila.

Ou te manatu o nei auala e lua (pe tolu) e fuafua ai lau tuatusi MAC o le a lava lea mo tagata faʻaoga Windows.

Aoaoga vitio

I le taimi lava lea na ou saunia ai se vitio, lea e faʻaalia ai laasaga i lea laasaga pe faʻapefea ona matamata i le lauga mac i Windows. Afai e te fiafia i le faʻamatalaga tutusa mo Linux ma OS X, e mafai ona e mauaina i lalo.

Matou te aʻoaʻoina le lauga a le MAC i Mac OS X ma Linux

E le o tagata uma e faʻaogaina le Windows, o le mea lava lea o loʻo ou taʻuina atu ia te oe le ala e maua ai le tuatusi MAC i komepiuta ma komepiuta feaveaʻi ma Mac OS X poʻo Linux.

Mo Linux i totonu o se laina, faaaoga le poloaiga:

peʻafaifig -a | grep HWaddr

I le Mac OS X, e mafai ona e faʻaaoga le poloaiga peʻafai, poʻo le alu i le "Seti Faʻatonu" - "Network". Ona tatala lea o tulaga maualuga ma filifili pe o le Ethernet poʻo le AirPort, e fuafua i le tuatusi MAC e te manaʻomia. Mo Ethernet, o le tuatusi MAC o le ai luga o le "Meafaigaluega", mo AirPort, vaai i le AirPort ID, o le tuatusi lea e manaʻomia.