Liliuina o le touchpad i luga o se komepiuta feaveaʻi le Windows 7


O le touchpad, ioe, e le o se sui atoatoa mo se isi kulupu, ae e taua i le auala poʻo le alu. Ae ui i lea, o nisi taimi o lenei masini e tuʻuina atu i lē e ona se mea e ofo ai - e taofi le galue. I le tele o tulaga, o le mafuaʻaga o le faafitauli e le taua - o le masini e le atoatoa, ma o le aso nei o le a faʻalauiloa atu oe i auala e mafai ai e luga o le komepiuta ma le Windows 7.

Liliu le touchpad i le Windows 7

Taofia TouchPad mo mafuaaga eseese, e ala mai i le faalavelave faʻafuasei e le tagata faʻaaoga ma faʻauʻu i faafitauli avetaʻavale. Mafaufau i filifiliga mo le faʻaaogaina o faʻaletonu mai le faigofie i le sili ona faigata.

Metotia 1: Vaʻaia le Keyboard

Tatalo o mea tetele uma e gaosi komepiuta e faaopoopo meafaigaluega i masini e tafiesea ai le touchpad - masani, o le tuufaatasiga o le FN function key ma se tasi o le F-series.

  • Fn + F1 - Sony ma Vaio;
  • Fn + f5 - Dell, Toshiba, Samsung ma nisi o faataitaiga a Lenovo;
  • Fn + f7 - Acer ma nisi o faataitaiga o Asus;
  • Fn + f8 Lenovo;
  • Fn + f9 - Asus.

I totonu o le komepiuta a HP, e mafai ona e faʻaaoga le TouchPad e faʻaoga ai se tapuni faalua i lona itu tauagavale poʻo se isi vala. Ia maitauina foi e le atoatoa le lisi o loʻo i luga ma e faʻalagolago foʻi i le ata o le masini - vaʻavaʻai ma le totoa i ata i lalo o le F-ki.

Metotia 2: Tautuʻuga TouchPad

Afai o le metotia talu ai ua le aoga, ona ono foliga mai ai lea o le a paʻu le touchpad i luga o laina o le masini matalaina o le Windows po o le mea gaosia a le kamupanī.

Vaʻai foi: Seti le touchpad i luga o se komepiuta Windows 7

  1. Tatala i luga "Amata" ma valaau "Lisi Pulea".
  2. Suia le faʻaaliga i le tulaga "Ata Matagofie"ona sue lea o le vaega "Moli" ma alu i ai.
  3. Sosoo, sue le tafa o le touchpad ma liliu i ai. Atonu e ese le taua - "Faʻatonu o Mea", "ELAN" ma isi

    I le koluma "Faʻamaonia" faʻafeagai ma mea uma e tatau ona tusia "Ioe". Afai e te vaʻai i le tusiga "Leai"filifili le masini faailoga ma kiliki le ki "Enable".
  4. Faʻaoga le kī "Faaaoga" ma "Lelei".

E tatau ona maua e le touchpad.

I le faʻaopoopoga i meafaigaluega, o le tele o tagata gaosi oloa o loʻo faʻatino le puleaina o paʻu lima e ala i polokalama faʻapitoa e pei ole ASUS Smart Gesture.

  1. Suʻe le ata o le polokalama i le fata ma faʻaali i luga e tatalaina le faamalama autu.
  2. Tatala le vaega o le faatulagaga "Faʻamatalaga o le Ipu" ma tape le mea "Taʻu TouchPad ...". Faʻaoga le faʻaoga e teu ai suiga. "Faaaoga" ma "Lelei".

O le faʻatinoga mo le faʻaaogaina o ia polokalama mai isi tagata faʻatau e toetoe lava tutusa.

Metotia 3: Toe faʻaleleia avetaavale masini

O le mafuaʻaga mo le le mafai ona paʻu i le touchpad e mafai foi ona faʻapipiʻiina saʻo avetaavale. E mafai ona e faʻaogaina mea nei:

  1. Valaau "Amata" ma kiliki RMB i le mea "Komipiuta". I le lisi autu, filifili "Meatotino".
  2. I le isi i le lisi i le itu tauagavale, kiliki i le tulaga "Pule Sili".
  3. I le pule o le komepiuta o Windows, faʻalautele le vaega "Mice ma isi masini faʻaoga". Ma le isi, saili le tulaga e fetaui ma le touchpad o le komepiuta, ma kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi.
  4. Faaaoga le parakalafa "Aveesea".

    Faamaonia le soloia. Meataitasi "Aveese le Avetaavale Faʻamaumauga" leai se mea e tatau ona maka!
  5. Le isi, tatala le lisi autu "Gaioiga" ma kiliki "Faʻafou le faʻalapotopotoga o meafaigāluega.

O le auala mo le toe faʻaleleia o avetaavale e mafai foi ona faia i se isi auala e faʻaaoga ai meafaigaluega faʻainitaneti pe ala mai foi i faʻataʻitaʻiga lona tolu.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻapipiʻi avetaavale i meafaitino Windows
Lelei polokalama mo le faʻapipiʻi o avetaavale

Metotia 4: Faʻatonu le touchpad i le BIOS

Afai e leai se tasi o metotia o loʻo tuʻuina atu, e foliga mai, o le TouchPad e le atoatoa i le BIOS ma e manaʻomia ona faʻaagaoioia.

  1. Alu i lau komepiuta o le BIOS.

    Faitau atili: Faʻafefea ona ulufale i le BIOS i ASUS, HP, Lenovo, Acer, Samsung laptops

  2. O isi gaioiga e eseese mo fesuiaiga taitasi o le polokalama o le polokalama o le motherboard, o lea matou te tuuina atu ai se algorithm talafeagai. I le avea ai o se tulafono, o le filifiliga talafeagai o loʻo i luga o le lisi "Avanoa" - alu ia te ia.
  3. E masani lava, o le touchpad o le "Faʻatonuina o le Lotoifale" - maua lenei tulaga. Afai e sosoo ma ia o le tusiga "Faʻafitauliina"O lona uiga e le atoatoa le touchpad. Faatasi ai ma le fesoasoani a Ulufale ma le fana fana filifilia setete "Faʻamaonia".
  4. Faasaoina suiga (se isi mea e lisi ai le lisi poʻo le ki U10) ona tuua lea o le siosiomaga o le BIOS.

O lenei mea e gata ai la tatou taʻiala mo le faʻaaogaina o le touchpad i luga o le komepiuta ma le Windows 7. O le faʻatumuina, matou te maitauina afai e le mafai e auala o loʻo taua i luga ona fesoasoani i le faʻafesoʻotaʻi o le paʻu lima, atonu e sese i le tulaga faaletino ma e tatau ona e asiasi i se nofoaga autu.