2 masini komepiuta, faʻapefea? Afai e le lava se puʻupuʻu se tasi i le komepiuta ...

Lelei lelei

E tatau ona ou fai atu se mea se tasi ia te oe - komipiuta feaveaʻi uma, ua sili atu ona lauiloa nai lo PC masani. Ma o loʻo i ai le tele o faʻamatalaga mo lenei mea: e itiiti le avanoa, e faigofie ona fesiitai, o mea uma e faʻapipiʻiina i le taimi e tasi (ma e manaʻomia le faʻatau se webcam, failauga, UPS, ma isi mai le PC), ma mo le tau ua sili atu nai lo le taugata.

Ioe, o le faatinoga e fai si laʻititi, ae e le talafeagai mo le tele o tagata: o le Initaneti, masini komepiuta, o se masini komepiuta, 2-3 taaloga (ma, o le tele o taimi, nisi o mea tuai) o le sili ona lauiloa o galuega mo se komepiuta fale.

O le tele o taimi, e pei o tulaga masani, ua faʻapipiʻiina le komepiuta ma se puʻupuʻu se tasi (500-1000GB i le asō). O nisi taimi e le lava, ma e manaʻomia le faʻatulagaina o 2 masini faʻapitoa (aemaise lava lenei autu e talafeagai pe afai e te suia le HDD i se SSD (ma e le o iai se mafaufauga tele) ma e tasi le SSD drive e laitiiti tele ...).

1) Faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu e ala i se mea faʻapipiʻi (nai lo le avega)

E leʻi leva talu ai nei, na faʻaalia ai "faʻapitoa" faʻapitoa i le maketi. Latou te faatagaina oe e faʻapipiʻi se masini lua i totonu o se komepiuta, nai lo se masini komepiuta. I le Igilisi, ua taʻua lenei faʻailoga: "HDD Caddy for Notebook Notebook" (i le auala, e mafai ona e faʻatauina, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tele o faleoloa Saina).

O le mea moni, e le mafai ona latou "nofo lelei" i le tino o le komepiuta (e tupu e tanu ai i latou ma foliga mai ua leiloloa le masini).

Faatonuga mo le faʻapipiʻiina o se masini lona lua i totonu o se komepiuta e faʻaaoga ai se mea faʻapipiʻi:

Fig. 1. Fetuunaiga, lea e faʻapipiʻi nai lo le avega i totonu o se komepiuta (Universal 12.7mm SATA i le SATA 2nd Caddy mo le Notebook Notebook)

O le isi itu taua - ia maitauina o nei faʻapipiʻi atonu e ese i le mafiafia! E manaʻomia le tutusa o le mafiafia e pei o lau ave taavale. O le tele o le mafiafia e tutusa ma le 12.7 mm ma le 9.5 mm (faʻaaliga 1 o loʻo faʻaalia ai le eseesega i le 12.7 mm).

O le laina pito i lalo, pe afai e 9.5 mm mafiafia le pulou puʻe, ma e te faʻatau se "adapter" - e le mafai ona e faʻapipiʻi!

E faʻapefea ona iloa pe o le a le mafiafia o lau avega?

Filifiliga 1. Aveese le pulou mai le komepiuta ma fuaina i le tapasa (pe a ma le pule). I le auala, i luga o se mea faapipii (lea o loo faapipiiina i le tele o tulaga) e tele lava ina faailoa mai e le tele o lona fuainumera.

Fig. 2. Fua faʻatau

Faʻasalaga 2. Faʻaaoga se tasi o mea aoga e fuafua ai uiga o le komepiuta (faʻafesoʻotaʻi i le tusiga: o iinei o le ae maua ai le faʻataʻitaʻiga tonu o lau kiliva.) I luga o le faʻataʻitaʻiga lelei, e mafai ona e maua i luga o le Initaneti se faʻamatalaga o le masini i ona tulaga.

2) O iai se isi HDD Bay i le komepiuta?

O nisi o tusi tusi (mo se faʻataʻitaʻiga, Pavilion dv8000z), ae maise lava tetele (faatasi ai ma le mataitu o le 17 inisi ma sili atu), e mafai ona faʻapipiʻiina i le 2 puʻega mamafa - o lona uiga. o loʻo iai i latou i le mamanu na tuʻuina atu mo le fesoʻotaʻiga o faʻamalosi e lua. I luga o le faʻatau, e mafai ona tasi le faigata ...

Ae e tatau ona ou fai atu, o le mea moni, e le tele na ituaiga faataitaiga. Na amata ona latou foliga mai, lata mai nei. I le auala, e mafai ona faʻaofiina se isi puʻupuʻu i totonu o se komepiuta, nai lo se 'ave lelei (o lona uiga, o le a ono mafai ona faʻaaogaina le tele o faʻamaumauga e tolu!).

Fig. 3. Pavilion dv8000z laptop (faʻamatalaga, o le komepiuta ei ai mea faigata e 2)

3) Faʻafesoʻotaʻi se puʻupuʻu lona lua e ala i le USB

E mafai ona fesoʻotaʻi le puʻupuʻu malosi e le gata i le SATA port, e ala i le faʻapipiʻiina o le avega i totonu o le api, ae faʻapea foi i luga o le port USB. Ae peitai, o le faia o lenei, e tatau ona faʻatau se Pusa faʻapitoa (atigipusa, atigipusa * - tagaʻi Fig. 4). O lona tau e tusa ma le 300-500 rubles. (faʻalagolago i le mea e te alu ai).

Faʻatau: tau talafeagai, e mafai ona faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se pulou i soʻo se pulou, se saoasaoa vave (20-30 MB / s), e faigofie ona ave, puipui le puʻupuʻu mai faʻalavelave ma aʻafiaga (tusa lava pe laʻititi).

Faʻafitauli: pe a fesoʻotaʻi, o le ai ai isi faʻaopoopoga i luga o le laulau (afai o le komepiuta e masani ona siitia mai lea nofoaga i lea nofoaga, o lenei filifiliga e manino lava e le talafeagai).

Fig. 4. Faʻailoga (Pusa ma agl. Faʻaliliuina e pei o pusa) mo le faʻaogaina o se SATA 2.5 hard disk i le port USB o se komepiuta

PS

O le iuga lenei o lenei tala puupuu. Mo faitioga lelei ma faʻaopoopoga - O le a ou faʻafetai. Fai se aso sili tagata uma 🙂