Faʻaopoopo faʻamaumauga gagana i le Windows 10


O le vaivai ma le tiga i mata pe a uma ona faigaluega i se komepiuta o se faʻafitauli e iloa e tagata uma. O lenei mea e mafua mai i le meatotino o le vaʻai a le tagata, lea e muamua faʻatulagaina i le malamalamaga o le malamalama ua atagia, ma o se punavai o le faʻamalama faʻamalamalama tuusaʻo mo se taimi umi e le mafai ona iloa e aunoa ma le faʻaalia o lagona tiga. O le mata e mataʻituina na o se punavai.

E foliga mai o le vaifofo i le faafitauli e manino: e tatau ona e faʻaitiitia le taimi o fesoʻotaʻiga ma se punavai saʻo. Peitai o tekinolosi faʻamatalaga ua uma ona ulufale mai io tatou olaga ma le mausali o le a matuai faigata lava ona faia lenei mea. Sei o tatou taumafai e iloa po o le a le mea e mafai ona faia e faʻaitiitia ai le leaga mai se taimi umi i le komepiuta.

Matou te faatulagaina lelei le galuega

Ina ia faʻaitiitia le mata, e taua le faʻapipiʻi lelei o lau galuega i le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e tausisi i tulafono patino. Mafaufau i ai i nisi auiliiliga.

Faʻatulagaina o galuega

O le faʻatulagaina lelei o le falefaigaluega e taofiofi ai se matafaioi autu i le faʻatulagaina o galuega i le komepiuta. O tulafono mo le tuʻuina o le laulau ma mea komepiuta o loʻo i lalo:

  1. E tatau ona tuʻu le mataʻitusi i se auala e faʻafefete ai mata o le tagata faʻaaoga ma lona pito i luga. E tatau ona seti le tafe ina ia latalata le vaega pito i lalo i le tagata faaaoga nai lo le pito i luga.
  2. O le mamao mai le mata i mata e tatau ona 50-60 cm.
  3. Pepa pepa e te manaʻo e faʻaogaina ai tusitusiga e tatau ona tuʻuina i le latalata i luga o le lauulu ina ia aua le faʻasalalau le vaaiga i se mamao mamao.

O le faʻamaoni, o le faʻatonuga tonu o le 'auʻaunaga e mafai ona faʻatusalia:

Ae e matua faigata lava ona faatulaga se fale faigaluega e pei o lenei:

Faatasi ai ma lenei faatulagaga, o le ulu o le a faʻaauau pea lava pea, o le felafolafoaʻi e faʻafefeteina, ma o le toto toto i mata o le a le lava.

Malamalama faʻalapotopotoga

O le susulu i totonu o le potu o loʻo i ai le fale faigaluega e tatau foi ona faʻatulaga lelei. O tulafono faavae o lona faʻatulagaga e mafai ona aoteleina e pei ona taua i lalo:

  1. O le kesi komipiuta e tatau ona tu ina ia pa'ū le malamalama mai le faamalama i le itu tauagavale.
  2. E tatau ona susulu le potu. E le tatau ona e nofo i le komepiuta e ala i le moli o se moli kesi, pe a tape le moli autu.
  3. Aloese mai le pupula i le mata mata. Afai o le fanua e susulu le la, e sili atu ona lelei le galue ma pupuni e tosoina.
  4. Mo le faʻamalama e sili atu ona lelei le faʻaaogaina o moli uila e iai le lanu o le lanu i le range o le 3500-4200 K, tutusa i le mana i se moliga masani e 60 watts.

O faʻataʻitaʻiga nei o le saʻo ma le sese o le malamalama o le fale faigaluega:

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le saʻo saʻo e manatu o se tulaga lea e le oʻo atu ai le malamalama ua atagia i mata o le tagata.

Faigaluega o Faigaluega

Amata galuega i le komipiuta, e tatau foi ona e mulimuli i tulafono e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mata.

  1. Talosaga i tusi talosaga e manaʻomia ona faʻatulagaina ina ia sili atu le lapopoa mo le faitau.
  2. E tatau ona teuina le mata mata, faʻaaoga nisi taimi e fufulu mama ai.
  3. I le faagasologa o le galuega e tatau ona sili atu le suavai. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le mago ma le maamaʻa i mata.
  4. Soʻo se 40-45 minute o galuega i le komepiuta e tatau ona malolo mo le itiiti ifo i le 10 minute, ina ia mafai ai e mata ona faia se malologa.
  5. I le taimi o malologa, e mafai ona e faia se taʻaloga faapitoa mo mata, pe a itiiti lava emoemo mo sina taimi ina ia susu le mucous.

I le faaopoopo atu i tulafono ua taua i luga, o loʻo i ai foi fautuaga i le faʻatonuina lelei o meaʻai, puipuiga ma togafitiga faafomaʻi e faʻaleleia ai le soifua maloloina o le tino, lea e mafai ona maua i luga o uepisaite talafeagai.

Polokalama e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mata

Mafaufau i le fesili pe o le a le mea e fai pe afai e afaina oe i lau komepiuta, o le a sese le le taʻua o loʻo i ai le komepiuta lea, faatasi ai ma tulafono o loʻo lisi atu i luga, e fesoasoani e faʻamautinoa ai le galue i le komepiuta. Sei o tatou nonofo i luga ia i latou i auiliiliga.

f.lux

Faʻalēaogāina i le mea muamua, o le polokalama f.lux e mafai ona avea ma se mea moni mo i latou o loʻo nonofo i luga o se komepiuta mo se taimi umi. O le taʻiala o lona faʻatinoga e faʻavae i se suiga i le lanu lanu ma le saturation o le matafaga e fuafua i le taimi o le aso.

O nei suiga e tupu lelei ma e toetoe lava a le mafai ona faʻaalia i le tagata faʻaaogaina. Ae o le malamalama mai le siaki e suia i se auala e sili ona lelei ai le uta i luga o mata mo se taimi patino.

Download f.lux

Ina ia amataina e le polokalama lana galuega, e tatau ona e:

  1. I le faamalama e aliali pe a uma ona faʻatulagaina, ulu i lou nofoaga.
  2. I le faamalama o le nofoaga, ia faʻaaoga le kesi e faʻafetaui ai le lanu o le la i le po (pe afai e le faamalieina mea e le mafai ai ona maua).

A maeʻa lena, f.lux o le a faaitiitia i le fata ma o le a amata otometi lava i taimi uma e te amata ai Windows.

Naʻo le toe foʻi mai o le polokalama o le leai lea o se gagana Lusia. Ae o lenei mea e sili atu nai lo le le fiafia i ona gafatia, faapea foi ma le mea moni e tufatufaina atu e aunoa ma se totogi.

Mata Mata

O le taʻiala o le faʻaaogaina o lenei aoga e matua ese lava mai le f.lux. O se ituaiga o fuafuaga mo le vavaeina o galuega, lea e tatau ona faamanatu i le tagata faʻaaogaina ma le naunautai o le taimi e malolo ai.

A maeʻa ona tuʻuina le polokalame, o lona faʻamaonia e aliali mai i le fata e pei o se atigipusa ma se mata.

Tulei mata matala

Le amata galue ma le polokalama e manaʻomia ona e faia mea nei:

  1. Faʻasani-saʻo i luga o le atigipusa o le fata e valaau ai le lisi o le polokalama ma filifili "Tatala Mata Matala".
  2. Faʻatulaga ni vaitau taimi mo malologa i le galuega.

    O le taimi o lau galuega e mafai ona fuafuaina auiliiliga, faʻafeiloaʻi vavalo puupuu ma le umi. O vaitau taimi i va o vaeluaga e mafai ona seti mai le tasi minute i le tolu itula. O le umi o le malologa lava ia e mafai ona tuʻu e toetoe lava a le faʻatapulaaina.
  3. Leomi le ki "Customize", faatulaga seti mo se pupuu puupuu.
  4. Afai e tatau ai, faʻaopoopo le gaioiga o le vaavaaia o matua e mafai ai e oe ona siaki le taimi na faʻaaluina i le komepiuta a le tamaititi.

O le polokalama ei ai se feaveaʻi feaveaʻi, e lagolagoina le gagana Rusia.

Eye-Corrector

O lenei polokalama o se tuufaatasiga o faʻatinoga lea e mafai ona e faʻamafiesea ai le mailei mai mata. E tusa ai ma le au atinaʻe, faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai foʻi ona e toe faʻafoʻisia le vaʻai leaga. Faʻatinoina lona faʻaaogaina o le i ai o le atinaʻe gagana Rusia. O lenei masini komepiuta e faʻasoa. I le faʻataʻitaʻiga, o le suʻega suʻega e gata.

Download Eye-Corrector

Le galulue ma le polokalama e te manaʻomia:

  1. I le faamalama e aliali mai i le maea ai o le faʻalauiloa, faitau ia faatonuga ma kiliki "Lisi".
  2. I totonu o le faamalama fou, faamasani oe lava i mea o le faamalositino ma faʻaauau ona faʻatinoina e ala i le kilikiina "Amata se Talositino".

A maeʻa lena, e tatau ona e faia mea uma e ofoina mai e le polokalama. E fautuaina e le au atinaʻe le toe faia o faʻatinoga uma e 2-3 taimi i le aso.

E faʻavae i luga, e mafai ona tatou faʻauʻuina e faapea o le faʻatonuina lelei o la latou galuega i le komipiuta, o le aʻafiaga o faʻafitauli tau vaʻaia e mafai ona faʻaitiitia. Ae o le autu autu iinei e le o le i ai o le tele o faatonuga ma polokalama, ae o se lagona o le tiutetauave mo le soifua maloloina o se tasi mo se tagata faapitoa.