Aiseā e le faʻafetaui ai le susulu i le komepiuta. Faʻafefea ona fetuunai le susulu o le la?

Talofa

I luga o le komepiuta, o se faafitauli masani lava o le faafitauli i le susulu o le lau: e le faʻalogoina, ona suia lea, pe o mea uma e sili atu ona manaia, pe o le lanu e vaivai tele. I se tulaga aoao, saʻo "mataupu ogaoga."

I lenei tusiga o le a ou taulai atu i le tasi faafitauli: le le mafai ona fetuunai le susulu. Ioe, e tupu, o au lava ia i nisi taimi e sau ai i mataupu tutusa i laʻu galuega. I le auala, o nisi tagata latou te le amanaiaina le mataʻituina o le mata, ae leai se aoga: pe a oʻo ina vaivai tele (pe malosi) le malamalama, o le a amata mataʻutia mata ma vave ona vaivai (Ua uma ona ou tuuina atu lenei fautuaga i lenei tusiga: .

O fea la e amata ai ona foia le faafitauli?

1. Puleaina le manaia: tele auala.

Le tele o tagata faaaoga, i le taumafai e tasi le auala e fetuunai ai le malamalama, faia se faaiuga mautu - e le mafai ona fetuutuunai, o se mea e "lele", e te manaomia ona toe faaleleia. I le taimi nei, e tele auala e faia ai, e ese mai i le faatulagaina o se mataʻitu tasi - e le mafai ona e tago i ai mo se taimi umi, ma o le ae le manatuaina o se tasi o metotia e le aoga mo oe ...

Ou te fia taumafai e fai ni filifiliga, o le a ou iloiloina i lalo.

1) Ki o galuega

I luga o le komepiuta e toetoe lava o komepiuta uma faʻaonaponei o loʻo i ai pini faʻatonu. E masani lava o latou i luga o ki F1, F2, ma isi. Ina ia faʻaaogaina, kiliki FN + F3 mo se faʻataʻitaʻiga (faʻalagolago po o le a le button o loʻo ia te oe le ata moli ua tusia i luga. I luga o le DELL laptops, o nei mea masani o le F11, F12).

pati o galuega: fetuunaiga susulu.

Afai e leʻi suia le lanu ma e leai se mea na aliali mai i luga o le lau (leai le tumutumu) - alu i luma ...

2) Taskbar (mo le Windows 8, 10)

I le Windows 10, fetuunai vave le susulu pe afai e te kiliki i le mamanu o le elemene i le faletusi ona oomi ai lea o le faamaumatau i le itu agavale i luga o le rectangle ma le susulu: fetuunai lona tau sili ona lelei (silasila i le ataata i lalo).

Windows 10 - fetuunaiga faʻamalamalama mai le fata.

3) E ala atu i le vaega o loʻo pulea

Muamua e te manaʻomia le tatalaina o le kulupu o le puleaina i le: Panel Manaʻomia All Panel Elements Elements Power Supply

Ona tatala lea o le sootaga "Faʻasaoina o le eletise"mo le manava malosi.

Malosiaga eletise

Ma le isi, e faʻaaoga ai le taʻavale, e mafai ona e faʻasalalau le susulu mo le komepiuta e galue ai mai le masini ma mai le mea faʻaoga. I se tulaga lautele, o mea uma e faigofie ...

Malamalama i le malamalama

4) E ala i le avetaavale kata vitio

O le auala pito sili ona faigofie o le tatala lea o faatulagaga o le avetaafi kata vitio, pe a fai oe kiliki-i luga o le papafaʻaiga ma filifili uiga mataʻitusi mai le lisi o talaʻaga (i se tulaga lautele, e faalagolago uma i le avetaavale, o nisi taimi e mafai ona e alu i ona faatulagaga na o le vaega o le komipiuta Windows).

Suʻe i le taʻavale taʻavale kata

I le lanu lanu, e masani ona masani ai laina o laina mo le faʻalogo: saturation, faʻatusatusaga, gamma, susulu, ma isi mea faapena. O le mea moni, matou te maua le parakalafa manaʻomia ma suia e fetaui ma o matou manaʻoga.

Faʻaalia le fetuunaiga lanu

2. O loʻo faʻapipiʻi i luga?

O se mafuaʻaga tele lava e le galue ai pulufoni faʻatulaga (Fn + F3, Fn + F11, ma isi) ile komepiuta o BIOS. E mafai ona latou le atoatoa i le BIOS.

Ina ia aua nei toe faia iinei, o le a ou tuuina atu se sootaga i laʻu tusiga i le auala e ulufale ai i le BIOS i luga o komepiuta mai mea eseese gaosia:

O le filifiliga o le vaeluaga e ulufale ai i le BIOS e faalagolago i lau kamupanī. O lenei (i totonu o le faʻavae o lenei tusiga) e tuʻuina atu ai se fua masani lautele e le faʻafefe. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o le komepiuta HP, siaki le vaega o le Faʻasalalauga System: vaʻavaʻai pe oi luga le mea o le Faʻailoga o le Action Action (pe a leai, tuʻuina i le Faʻasologa o Faʻatonu).

Faiga o taga fai. HP komepiuta komepiuta BIOS.

I totonu o le DELL laptopops, function button o loʻo faʻapipiʻiina i le vaega Avanoa: o le mea e taʻua o le Amio Tauaga (e mafai ona e setiina ni metotia se lua: Talosaga Taʻoto ma le Fesootaiga Masini).

Mafutaga faʻatonu - komepiuta DELL.

3. Le lava o avetaavale autu

E ono mafai ona galue le kuluma o galuega (e aofia ai i latou e nafa ma le susulu o le mata) ona o le le lava o avetaavale.

Tuuina atu se igoa lautele o le avetaavale i lenei fesili. (lea e mafai ona sii mai ma o le a galue mea uma) - e le mafai (i le ala, o loʻo i ai i luga o le upega, ou te fautua maualuga e faʻaaogaina)! E faʻalagolago i le ituaiga (gaosiga) o lau komepiuta, o le avetaavale o le a taʻu ese, e fai ma faʻataʻitaʻiga: o le Samsung Control Center, o le HP Quick Launch Buttons i HP, le faʻaaogaina o le Hotkey i Toshiba, ma le ATK Hotkey i ASUS .

Afai e leai se auala e maua ai le avetaʻavale i luga o le upega tafaʻilagi aloaia (pe leai foi mo lau Windows OS), e mafai ona e faʻaaoga faʻaaogaga faapitoa e suʻe ai avetaavale:

4. O avetaavale le saʻo mo le kata vitio. Faʻapipiʻiina o avetaʻavale "tuai" galue

Afai na muai galue mea uma mo oe pe a manaʻomia, ma a maeʻa ona toe faʻafouina Windows (i le ala, pe a faʻafouina, e masani lava, o le isi avetaavale vailaau ua faʻapipiʻiina) - mea uma na amata ona galue sese (mo se faʻataʻitaʻiga, o le sulu fetuunaiga o le fetuunaiga e sosolo i luga o le lau, ae e le suia le susulu) - e talafeagai le taumafai e toe foʻi le avetaʻavale.

I le auala, o se mea taua: e tatau ona i ai ni avetaavale tuai ma o mea uma na aoga lelei mo oe.

E faʻapefea ona fai lenei mea?

1) Alu i le komipiuta Windows ma suʻe ai le masini masini iina. Tatala i luga.

Le maua se fesoʻotaʻiga i le pule o le masini - faʻafaigofie ai ata laiti.

Ma le isi, saili le "Faʻaagaga Faʻaagaina" i le lisi o masini ma tatala. Ona kiliki lea i luga o lau kata vitio ma filifili le "Faʻamaumauga o avetaʻavale ..." i le lisi autu.

Faʻamaumauga o Avetaʻavale i le Pule Faʻatonu

Ona filifili lea "Suʻe ni avetaavale i luga o lenei komepiuta."

Suʻeina e le aunoa le "fafie" ma suʻe i le PC

O le isi, faʻamaonia le pusa lea na e faʻasaoina ai avetaavale faigaluega.

I le auala, e mafai e le avetaʻavale tuai (aemaise lava pe afai e te toe faʻafouina le tuai o le Windows, ma e le toe faʻaaogaina) ua i ai i lau pc. Ina ia maua, kiliki le ki i le pito i lalo o le itulau: "Filifili se avetaavale mai le lisi o avetaavale ua uma ona faapipiiina" (tagai i le sikikopuga i lalo).

O fea e suʻe ai avetaavale. Filifiliga Faʻamaumauga

Ona taʻu tonu lea o le tuai (isi) avetaavale ma taumafai e faʻaaoga. I le tele o taimi, o lenei filifiliga na fesoasoani ia te aʻu, aua o nisi avetaavale e masani ona sili atu nai lo le fou!

Lisi Avetaavale

5. Faʻafouina Windows OS: 7 -> 10.

Faʻapipiʻi ae le o le Windows 7, fai mai, Windwows 10 - e mafai ona e faʻateʻaina faafitauli i avetaavale mo le kulupu o galuega (aemaise lava pe afai e le mafai ona e mauaina). O le mea moni o le Windows OS fou ua fausia i totonu o avetaavale masani mo le faʻaogaina o ki o galuega.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻamalamalamaga i lalo o loʻo faʻaalia ai pe faʻapefea ona mafai ona fetuunai le susulu.

Lisi o le malamalama (Windows 10)

Ae peitai, e tatau ona maitauina, o nei "avetaavale" avetaavale atonu e itiiti le aoga nai lo lou "tagata moni" (mo se faʻataʻitaʻiga, o nisi o galuega tulaga ese e le mafai ona maua, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalelei-fetuutuunai le faʻatusatusaga e faʻalagolago i le malamalama mimiti).

I le auala, i auiliiliga auiliili e uiga i le filifiliga o le faiga o le faagaoioia o le Windows - e mafai ona e faitau i lenei tusi: o le tusitusiga ua matua tele, o loo i ai mafaufauga lelei :)).

PS

Afai ei ai sau mea e faʻaopopo i luga o le autu o le tusiga - faafetai muamua mo faʻamatalaga i le tusiga. Le manuia!