Sui le autu i le Windows 7

O le tele lava o taimi, o polokalame i luga o le initaneti e manaʻomia ai le faʻatagaina o le tagata e faʻatau vale ma mo mafuaaga eseese e musu e faʻafesoʻotaʻi le 'auʻaunaga ma talia faʻamatalaga o tagata. O le Origin Client e leai foi se faʻalavelave. O taimi taʻitasi, atonu e i ai se faʻafitauli pe a taumafai e faʻatagaina le polokalama e maua ai se faʻamatalaga avanoa ma musu e galue. Atonu e faigata tele ona foia, ae mafai lava ona e taulimaina.

Faatagaina le faafitauli

I lenei tulaga, o le faafitauli e sili atu lona loloto nai lo lona foliga mai. O le manatu e le na o le le mafai e le polokalama ona talia faʻamaumauga mo le faʻatagaina o le tagata. O iinei o loʻo i ai se seti atoa o faʻafitauli e maua ai se mea sese. Muamua lava, o le faʻafitauli o le amanaʻia o le fesoʻotaʻiga o fesoʻotaʻiga telefoni, o loʻo tuʻuina atu ai se poloaiga e faʻatagaina le tagata faʻaoga i tulaga o se masani masani, tele numera o fesoʻotaʻiga. I se faaupuga faigofie, o le faiga faigofie e le malamalama i mea latou te mananaʻo mai ai pe a taumafai e faʻataga. O lenei mea e mafai ona vaʻaiti (taʻitoʻatasi) pe lautele (tele o talosaga).

Faʻaiʻuga ae leai se mea itiiti, o le tele o faafitauli o loʻo "aofia ai", faafitauli i le itu - faʻafitauli o le faʻaaogaina o fesoʻotaʻiga ona o le le lelei o fesoʻotaiga, faʻasologa o mea tau lotoifale, fesoʻotaʻiga faʻamaonia, ma isi. Ae ui lava i lea, e mafai ona e faʻamalamalamaina faafitauli nei e ono tutupu.

Metotia 1: Aveese SSL Tusi Faamaonia

O le mafuaʻaga sili ona taatele o lenei mea sese o se tusi faamaonia faʻamaonia SSL lea e mafua ai se feteʻenaʻiga i le faʻatinoga o le faasologa o faʻaliliuga o faʻamatalaga i le Origin Origin. Ina ia iloa lenei faafitauli, alu i le tuatusi lenei:

C: ProgramData Origin Logs

Ma tatala le faila "Client_Log.txt".

E tatau ona e suʻesuʻeina iinei mo le anotusi o lenei anotusi:

Tusi faamaonia e masani ai 'VeriSign Class 3 Secure Server CA - G3', SHA-1
'5deb8f339e264c19f6686f5f8f32b54a4c46b476',
ua muta "2020-02-07T23: 59: 59Z 'leiloa i le sese' O le saini o le tusi faamaonia ua le aoga '

Afai e leai, ona le aoga lea o le metotia, ma e mafai ona e alu e suesue isi metotia.

Afai ei ai se ogaoga o sea mea sese, o lona uiga pe ae taumafai e fesiitaʻi faʻamatalaga mo le faʻatagaina o fesoʻotaʻiga, o se feeseeseaiga e tupu ma se tusi faamaonia faʻamaonia SSL.

  1. Ina ia mafai ona aveese, e tatau ona e alu i "Filifiliga" (i le Windows 10) ma i totonu o le poloka suʻesuʻe e ulufale i le upu Saini. O le a tele ni filifiliga, e tatau ona e filifilia "Mea e teu ai mea e teu ai".
  2. I le faamalama e tatala, alu i le lisi "Initaneti". O iinei e tatau ona e taomi "Faamamaina SSL"sosoo ai ma se ki "Tusi faamaonia".
  3. O le a tatalaina se faamalama fou. O iinei e tatau ona e alu i le lisi "Pulega Tutu Faamaoniga". Lenei e tatau ona e faalua ona kiliki i le koluma "Igoa manino"Le toe faʻaleleia o le lisi - o le suʻeina ma le lima ia avanoa talafeagai i totonu e mafai ona faigata. A maeʻa le kiliki faʻaluaina o tusi talafeagai e ono i luga - i lenei koluma e tatau ona i ai "VeriSign".
  4. O tusi faamaonia ia e feteenai ma le faagasologa. E le mafai ona vave faʻateʻaina i latou, aua o le a mafua ai nisi faʻafitauli i le tino. E tatau ona e mauaina muamua se kopi saʻo o tusi lava ia. E mafai ona faia lenei mea i luga o se isi komepiuta pe a amata ona amata lelei le Origina. Ua lava lea e filifili ai taitoatasi ma tuu le faamau. "Fafo atu". Ma afai o le a tuʻuina atu tusi faamaonia i lenei komepiuta, e tatau ona e faʻaaoga, i le faasologa, le ki "Faaulufaleina mai" ia faʻaofi.
  5. Afai ei ai sui, e mafai ona e taumafai e vaʻai tusi faamaonia a VeriSign. Afai e loka lenei kī, e aoga le taumafai e faʻaopoopo mea lelei mai le isi PC, ona toe taumafai lea.

A maeʻa lena, e tatau ona toe toe amata le komepiuta ma taumafai e amata le Amataga. O lenei e mafai ona aoga.

Metotia 2: Faʻatulaga le Puipuiga

Afai o le auala muamua mo nisi mafuaaga e le mafai ona faʻaaogaina, pe e le fesoasoani foi, ona aoga ai lea ona siaki vaega o polokalame e mautinoa ai le saogalemu o le komepiuta. E toʻatele le au faʻamatalaga na lipotia e faapea o le faafitauli na tupu i le taimi o le taʻaloga a Kaspersky Internet Security. Afai o lenei antivirus ua faʻapipiʻiina i luga o le komipiuta, o lona uiga e aoga le taumafai e faʻamalo ma toe taumafai le Origin Origin. E moni lenei mea mo le KIS 2015, talu ai e feteʻenaʻi ma le amataga.

Faitau atili: Faʻafitauli le tumau mo le Kaspersky Anti-Virus.

E le gata i lea, e tatau foi ona e siakiina tulaga o isi anti-virus o loo i luga o le masini. E taua le faia o le Amataga i le lisi o tuusaunoaga, pe taumafai e tatalaina le polokalama i tulaga o le puipuiga o le tino. E masani ona fesoasoani aua e mafai e le antiviruses ona vaʻaia le fesoʻotaʻiga mo polokalama e le o ni faʻamatalaga (lea e masani ona iloa) le Origin Origin), ma e aofia ai se faʻasologa o faʻatagaga o fesoʻotaiga.

Faitau atili: Faʻateleina talosaga i tuusaunoaga o antivirus

E le o se mea e sili ona lelei le taumafai e toe faʻaleleia mama le tagata o tausia i tulaga o le vavaeeseina o antivirus. O lenei mea o le a mafai ai e le polokalama ona faʻapipiʻi saʻo lelei e aunoa ma le faalavelave mai le puipuiga o le komepiuta. I lenei tulaga, e taua le mataala ma ia mautinoa o le polokalama na siiina mai mo le faʻapipiʻi Origin e le o se mea sese. Afai e faamaonia lenei tulaga, o le a mafai e tagata osofaia ona gaoia faamatalaga mo le faatagaga.

A maeʻa ona faʻamautuina e le faʻalavelave le faiga o puipuiga malu i le masaniga o le Faʻatulagaina, e tatau ona siaki le komepiuta mo le iai o mea leaga. E tasi le auala poʻo le isi, e mafai foi ona aafia ai le manuia o le faʻamaoniaina o fesoʻotaiga. E sili ona lelei le matamata i le faʻaleleia atili o le tulaga. Afai e leai se palola faatuatuaina ma faamaonia i luga o le komepiuta, ona mafai lea ona e taumafai e fai le polokalama mo le faʻamatalaga manino.

Lesona: Faʻapefea ona suʻe se komepiuta mo siama

Faʻamatala faapitoa e manaʻomia ai le faila o le faila. O ia o se mea e sili ona fiafia i ai mo taʻavale eseese. I le lē mafai, o le faila i lenei nofoaga:

C: Windows System32 drivers etc

E tatau ona tatala le faila. O le a faʻaalia se faamalama i se filifiliga o le polokalame lea o le a faia ai. Manaomia e filifili Tagalaʻau.

E tatala se tusi tusitusi. Atonu e leai se mea, ae e masani lava i le amataga o loʻo i ai faʻamatalaga i le Igilisi e uiga i le faʻamoemoe o le au. O laina taitasi ua makaina i se faailoga iinei. "#". A maeʻa lena atonu e iai se lisi o nisi o tuatusi eseese. E aoga le siakiina o le lisi ina ia leai se mea e taʻua e uiga i le Amataga iinei.

Afai e maua ni lauga masalosalo, e tatau ona tapeina. A maeʻa lena, e tatau ona e tapunia le pepa i le teuina o le iuga, alu i "Meatotino" faila ma siaki "Faitau Naʻo". E tumau pea e teu ai le iuga.

E le gata i lea, e taua le gauai atu i manatu nei:

  • E tatau ona e mautinoa e na o le tasi le faila faila i lenei pusa. O nisi o siama e toe taʻua le uluai pepa (masani ona sui le Latina "Le" i le igoa o le Cyrillic) ma faʻaopopo se masaga malupuipuia, lea e faʻatino uma galuega a le faila tuai. E tatau ona e suʻeina ma le lima le pepa i "au" i le tausisia o le tusi resitala - afai ei ai se masaga, o le faiga o le a tupu ai se mea sese.
  • E tatau ona totogi i le ituaiga (o lona uiga e tatau ona faauigaina "File") ma le faila o le faila (e le silia le 5 KB). O masaga lua e masani lava ona i ai ni faaletonu i nei vaega.
  • E aoga le siakiina o le mamafa o le lapisi atoa ma isi. E le sili atu i le 30-40 KB. A leai, atonu o le a iai se mea e le o iai.

Lesona: Faʻapefea ona e vaai i faila natia

Afai na maua se faila i fafo, e aoga le taumafai e faʻamalo ma toe siakiina le faiga mo siama.

Metotia 3: Faʻamalo le cache tusi

E le gata i lea, o le faafitauli atonu e teuina i le kalani. E ono i ai se faʻalavelave i le taimi o le faʻafouina poʻo le toe faʻaleleia o le polokalama. O lea e sili ai le faʻamamaina.

Muamua, ia taumafai e faʻamalo le Faʻamatalaga Faʻamataʻu lava ia. Faʻamaumauga faʻatasi ma lenei anotusi o loʻo i ai i tuatusi nei:

C: Users [Username] AppData Origin Origin
C: Users [Username] AppData Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O nisi o faila e ono natia, o lea e tatau ai ona e faʻaalia.

E tatau ona e tape nei pepa. E le afaina ai le faatinoga o le polokalama. O le a leiloloa se vaega o faʻamatalaga, lea e vave ona maua. O le polokalama e ono manaʻomia ai oe e faʻamaonia le maliega o le tagata e faʻaoga, ulufale i totonu, ma isi.

Afai o le faafitauli e teu lelei, e tatau ona fesoasoani lenei mea. A leai, e tatau ona e taumafai e ave atoa, toe mama le polokalama. E sili ona aoga lenei mea pe afai ua uma ona faʻapipiʻi le kalani i le taimi, ae ua maeʻa. A maeʻa ona folasia, Faʻasologa o loʻo i ai le masani leaga o le faatumauina o le tele o lapisi, lea, pe a fausia se fale fou i totonu o le polokalama ma mafai ona afaina ai.

Muamua e tatau ona e faʻaaogaina le polokalama i se auala faigofie. Atonu o le faʻaaogaina lea o se faiga ua tuʻuina atu, o le faʻalauiloaina o se faila a Unins, poʻo le faʻaaogaina o soʻo se polokalama faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, CCleaner. A maeʻa lena, e tatau ona e tilotilo i tuatusi o loʻo i luga ma solo le cache oi ai iina, ma siaki auala nei ma tape uma mea o loʻo i ai iina:

C: ProgramData Origin Origin,
C: Polokalame Polokalama Faʻamatalaga /
C: Polokalama Polokalama (x86) Faʻamatalaga

Ole taimi nei e tatau ona e toe amataina le komepiuta ma taumafai e toe faʻafoʻi le Kamupanī Origin. E fautuaina e te faʻamalo foi poloka polokalame o le antivirus.

Faitau atili: Faʻafefea ona faʻafefe ese le virus

Metotia 4: Toe amata le mea faʻapipiʻi

E talafeagai foi le manatu o le faʻatagaga o fesoʻotaʻiga ua le aoga ona o le le saʻo o le faʻaogaina o le faʻaoga mea. A o galulue ma le Initaneti, o loʻo fesoʻotai uma faʻamatalaga fesoʻotaiga ma faʻasinoina e faʻafaigofie ai le toe gaioiga o mea. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e amata ona faʻaogaina e le faʻafaifaʻailoga mea uma faʻatapulaʻa ma se natia tele, e mafai ona amata faʻalavelave. O le iʻuga, o le fesoʻotaʻiga e ono le lelei ma le lelei.

O le ae manaʻomia le faʻamamaina o le cache DNS ma toe faʻafou le faʻaogaina o le faʻaoga.

  1. Ina ia faia lenei mea, kiliki i luga-saʻo "Amata" ma filifili se mea "Poloaiga Poloaiga (Pule)" (moni mo le Windows 10, i lomiga na muamua atu e te manaʻomia e faʻaaogaina ai se faʻafefiloi o ki vevela "Manumalo" + "R" ma ulufale i le poloaiga i le faamalama matalacmd).
  2. O le faʻamafanafanaga o le a tatalaina le mea e te manaʻomia e ulufale ai i tulafono nei:

    ipconfig / flushdns
    ipconfig / registerdns
    ipconfig / faʻasalaga
    ipconfig / faafou
    netsh winsock reset
    netsh winsock reset catalog
    upega tafailagi toe faʻafoʻi uma
    fofoaga faʻanatinisi netele

  3. O tulafono uma e sili ona kopi ma pasi e puipuia ai mea sese. A maeʻa ona manaʻomia ona taomi "Ulufale mai"ona e ulufale lea i le isi.
  4. A uma ona e ulufale atu i le vaega mulimuli, e mafai ona e tapunia le Poloaiga ma toe amata le komepiuta.

O le taimi nei e sili atu le siakiina o le Amataga amata. Afai o le sese na tupu mai i se fesuiaiga o le mea e le saʻo, o le taimi nei o mea uma e tatau ona paʻu.

Metotia 5: Faʻafouina Net

O nisi gaioiga e mafai ona feteenai ma le Amataga ma afua ai ona toilalo le galuega. Ina ia faʻamaonia lenei mea moni e tatau ona faia se toe faʻafouina o le polokalama. O lenei faʻatulagaga e aofia ai le amataina o le komepiuta ma faʻamaufaʻailoga e na o na faiga e manaʻomia saʻo mo le faʻaogaina o le polokalama e faʻataʻamilo ai, e aunoa ma se mea faaopoopo, o le a faʻaumatia.

  1. I luga o le Windows 10, e tatau ona e kiliki le ki ma foliga o se tioata tetele e lata ane "Amata".
  2. O lenei mea o le a tatalaina ai se lisi ma se sailiga mo vaega o le polokalama. O le a manaʻomia le ulufale i le poloaigamsconfig. O le ai ai se filifiliga e taʻua "Faʻasalaga Faʻatonu"lea o le a manaʻomia ona filifili.
  3. O le polokalama o le a amata i le mea o loʻo i ai le tele o laina faʻavae. Lenei e tatau ona e tatalaina le lisi "Auaunaga". Muamua e te manaʻomia le tuʻuina o se mea e latalata i le tafaoga "Aua e te faʻaaliina le faiga o Microsoft", ina ia aua neʻi faʻafefeina ai faiga faʻavae polokalama, pe a uma ona e kiliki "Taofiofia mea uma".
  4. Afai e tapunia uma auala le talafeagai, o le a na o le faasaina o talosaga a le tagata lava ia ina ia faʻaaogaina i le taimi e tasi ma le faʻalauiloaina o le polokalama. Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "Amata" ma tatala Task Manager e ala i le kiliki i luga o le ala talafeagai.
  5. Faʻapipiʻi vave le Dispatcher i le vaega faʻatasi ai ma galuega uma e faia i le taimi o le amataina o le polokalama. Manaomia le faʻamaonia o latou taʻitasi.
  6. A maeʻa lena, e mafai ona e tapunia le Pule ma talia suiga i le fesoʻotaʻiga. O lenei e tatau ona toe toe amata le komepiuta ma taumafai e amata le Amataga. Afai e le manuia, e aoga le toe taumafai e toe faʻaofi i lenei tulaga.

E le mafai ona galue i le faigamalo i lenei setete - o le tele o auala ma galuega tauave o le a le maua, ma o le a matua tapulaa lava avanoa. O le faʻaaogaina o lenei faiga e na ona iloa ai le faafitauli. Afai i se tulaga faapena, Amata o le a galue e aunoa ma ni faafitauli, ona tatau ai lea ona maua le feeseeseaiga e ala i le soloia ma taofia tumau lona punavai.

A maeʻa nei mea uma, e tatau ona toe faʻafoʻi mea uma i lona tulaga e ala i le faia o laasaga na faʻamatala muamua atu i tua.

Metotia 6: Galue ma masini

E iai foi nisi o taga na fesoasoani i nisi tagata e faʻafetaui le faafitauli.

  • Sui sui

    I totonu lava ia lava ogalaau e mafai ona maua "O le vavalalata sui na teena". Afai ei ai, o le mea sese e mafua ai ona galue le sui. E tatau ona taumafai e faʻaaogaina.

  • Taofia kata o fesootaiga

    O le faafitauli e mafai ona talafeagai mo mamanu komipiuta ei ai ni kiliva se lua - mo le telefoni ma le Initaneti - i le taimi e tasi. E tatau ona e taumafai e faʻamalo le kata e le faʻaaogaina i le taimi - o nisi tagata e faʻaaogaina lipoti na fesoasoani ia i latou.

  • Suiga IP

    I nisi tulaga, o le suiga o le tuatusi IP e fesoasoani foi e foia le faafitauli i se faʻamaoniga o le faʻamaoniaina o fesoʻotaiga. Afai e faʻaogaina e le komepiuta se IP malosi, ona e manaʻomia lea e vavae le telefoni i le Initaneti mai le masini mo le 6 itula, pe'ā maeʻa ona suia le tuatusi. Afai o le IP o se tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi le 'auʻaunaga ma talosagaina se suiga o le tuatusi.

Faaiuga

E pei o le tele o isi, o lenei faafitauli e faigata tele ona foia, ma e le o faʻasalalauina e le EA le ala masani lautele o le faʻapipiʻi. O lea e taua ai le taumafai e faʻaaoga metotia ua tuʻuina atu ma le faʻamoemoe o le ai ai se aso o le a faʻatuina ai e le au foafoa se faʻafouga lea e faʻagata ai le sese o faʻatagaga o fesoʻotaiga.