Le mea e fai pe afai e poloka e le viruses le itulau o le Yandex home

O se tasi o le tele o faailoilo e tatau ona taulimaina e le au tausitusi, tagata ofisa lafoga ma tagata faipisinisi tumaoti le lafoga faaopoopo o tau. O le mea lea, o le fesili e faʻatatau ai, faʻapea foi ma le faʻatulagaina o isi faailoilo e fesoʻotai i ai, e talafeagai mo i latou. E mafai ona e faia lenei faʻatusatusaga mo se aofaiga e tasi e faʻaaoga ai se fua faʻatatau. Ae, afai e te manaʻo e faʻatatauina le VAT i luga o se seti o tulaga tau tupe, ona faʻatasi ai lea ma se tasi calculator o le a sili atu ona faʻafitauli. E le gata i lea, e le faigofie i taimi uma le masini e faitauina.

O le mea e lelei ai, i le Excel, e mafai ona vave faʻateleina le faʻatulagaga o fuainumera manaʻomia mo faʻamatalaga muamua, o loʻo lisiina i le laulau. Seʻio tatou mafaufau pe faapefea ona fai.

Faʻataʻitaʻiga faʻatulagaga

Aʻo le i faia tonu i le faʻatusatusaga, seʻi o tatou sailia po o le a le mea o loʻo faʻatusa mai ai tupe totogi lafoga. O le lafoga faaopoopo o tau o se lafoga le tuusaʻo totogi e tagata faʻatau atu oloa ma tautua i luga o le aofaʻi o oloa faʻatau. Ae o tagata totogi moni o loʻo faʻatau, aua o le tau o le totogiina o lafoga ua uma ona aofia ai i le tau o le oloa poʻo le auaunaga ua faʻatauina.

I le Rusia, o le fua faatatau o le lafoga o loʻo iai nei i le 18%, ae i isi atunuu o le lalolagi atonu e ese. Mo se faataitaiga, i Austria, Peretania Tele, Iukureini ma Belarus e tutusa ma le 20%, i Siamani - 19%, i Hanikeri - 27%, i Kazakhstan - 12%. Ae ia tatou faʻatulagaga o le a tatou faʻaaogaina le fua faatatau tau lafoga e talafeagai mo Rusia. Ae ui i lea, na o le suia o le fua faatatau tului, o na fuafaatatau algorithms o le a tuuina atu i lalo e mafai ona faʻaaogaina mo soʻo se isi lava atunuu i le lalolagi o loʻo faʻaaogaina ai le ituaiga lafoga.

I lenei tulaga, i luma o tausi tusi, tagata faigaluega o le lafoga ma tautua i mataupu eseese, o galuega autu nei:

  • Le faʻatatauina o le VAT moni mai le tau e aunoa ma se lafoga;
  • Fuaina o le VAT i luga o le aoga lea ua uma ona aofia ai le lafoga;
  • Le fuafuaina o le aofaiga e aunoa ma le VAT i luga o le tau lea ua uma ona aofia ai le lafoga;
  • Faʻataʻitaʻi le aofaʻi o le VAT i le tau e aunoa ma se lafoga.

O le a faaauau pea ona tatou faia nei faʻatatauga i Excel.

Metotia 1: Faʻatulaga le Tausiga o Lafoga Toto

Muamua lava, seʻi o tatou sailia le auala e fuafua ai le VAT mai le lafoga. E faigofie lava. Ina ia faia lenei galuega, e tatau ona faʻateleina le faʻavae lafoga i le fua faatatau o le lafoga, lea e 18% i Lusia, poʻo le numera 0.18. O le mea lea, ua ia i tatou le fua faʻatatau:

"VAT" = "Faʻavae lafoga" x 18%

Mo Excel, o le fua faʻatatau o mea nei:

= numera * 0.18

E masani lava, o le faʻapupula "Numera" o se faʻamatalaga numera o lenei faʻavae lafoga lava ia poʻo se faasinomaga i le sela lea o loʻo i ai lenei faailoilo. Sei o tatou taumafai e faʻaaoga lenei malamalama i le faʻatinoga mo se laulau patino. E aofia ai tolu koluma. Muamua e aofia ai tulaga taualoa o le faʻavae lafoga. I le lona lua, o le a maua ai faʻamaumauga manaʻomia, lea e tatau ona tatou faʻatatauina. O le koluma lona tolu o le a aofia ai le aofaiga o oloa faʻatasi ai ma le tau o lafoga. Talu ai e le faigata ona mate, e mafai ona fuafua i le faaopoopoina o faʻamatalaga o koluma muamua ma le lua.

  1. Filifili le masini muamua o le koluma ma faʻamaumauga manaʻomia. Matou te tuuina i totonu lana faailoga "="ma a maeʻa ona matou kiliki i le cell i le laina tutusa mai le koluma "Lafoga o lafoga". E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lona tuatusi e vave ona tusia i le elemene pe a tatou faia le faʻatusatusaga. A maeʻa lena, i totonu o le siaki fuafuaina, seti le faʻailoga telefoni Excel (*). Ma le isi, matou te aveina le tau o le komepiuta "18%" poʻo "0,18". I le faaiuga, o le faʻatulagaga o lenei faʻataʻitaʻiga na faia ai le faiga lenei:

    = A3 * 18%

    I lau mataupu, o le a tutusa lava sei vagana ai le vaega muamua. Nai lo le "A3" Atonu e iai isi faʻamaopoopoga, e faalagolago i le mea na tuʻuina atu ai e le tagata faʻamatalaga faamatalaga e aofia ai le lafoga lafoga.

  2. A maeʻa lena, ia faʻaalia le iuga i totonu o le cell, kiliki le ki Ulufale luga o le komepiuta. O faʻatulagaga manaʻomia o le a vave faia e le polokalama.
  3. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le taunuuga e faʻaalia i ni vaega se lua. Ae, e pei ona lauiloa, o le iunite eletise e tasi e mafai ona na o le lua ni vaega taʻitoʻatasi (kopi). O le mea lea, ina ia mafai ona saʻo la tatou faaiuga, e tatau ona taamilosaga le tau ile lua faʻalua. Tatou te faia lenei mea e ala i le faatulagaina o sela. Ina ia aua neʻi toe foʻi mai i lenei lomiga mulimuli ane, o le a tatou faʻapipiʻiina ia sel uma na fuafuaina mo le tuʻuina atu o tau tau tupe i le taimi e tasi.

    Filifili le laina o le laulau, ua mamanuina ina ia faʻaogaina ai numera numera. Kiliki le ki o le kata saʻo. Tuʻu le faʻasologa o tala. Filifili se mea oi ai "Faʻatonu ia sela".

  4. A maeʻa lenei, faʻalauiloaina le faamalama o le faatulagaga. Alu i le lisi "Numera"pe afai na tatalaina i totonu o so o se isi lava faʻailoga. I le pa poloka "Faʻasologa numera" seti le ki i le tulaga "Numera". Ma le isi, matou siakiina i le itu saʻo o le faamalama i le fanua "Numera numera" sa i ai se ata "2". O lenei tau aogā e tatau ona avea ma mea e le mafai, ae i le mea tonu lava e aoga le siakiina ma suia pe afai o iai se isi numera o loʻo faʻaalia iina, ae leai 2. Le isi, kiliki le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

    E mafai foi ona e aofia ai tupe. I lenei tulaga, o le numera o le a faʻaalia foi i ni vaega se lua. Ina ia faia lenei mea, toe fetuunai le ki i le poloka poloka "Faʻasologa numera" i le tulaga "Tupe". E pei ona i ai i le mataupu ua mavae, matou te tepa i ai "Numera numera" sa i ai se ata "2". Faʻalogo foi i le mea moni e faapea i totonu o le fanua "Filifiliga" ua uma ona faʻatulagaina le faʻataʻitaʻiga lapoa, vagana ai, e moni, o loʻo e alu ma le mafaufau e galue i se isi tupe. A maeʻa lena, kiliki le ki "Lelei".

  5. Afai e te faʻaaogaina se fesuiaiga e faʻaaoga ai le numera numera, ona faʻaaogaina lea o fuainumera uma i tulaga faʻatusatusa ma nofoaga taʻitasi e lua.

    Pe a faʻaaogaina le tupe, o le a tutusa lava le liua e tasi, ae o le faailoga o le tupe filifilia o le a faaopoopoina i tau.

  6. Ae, e oʻo mai lava ua tatou fuafuaina le tau o le lafoga faʻaopoopo faʻatau mo le tasi le aoga o le lafoga. O lenei e tatau ona matou faia lenei mea mo isi aofaiga uma. O le mea moni, e mafai ona e faia se faʻataʻitaʻiga i le faʻatusatusa tutusa e pei ona matou faia mo le taimi muamua, ae o le faʻatulagaina o Excel e ese mai i faʻatusatusaga i luga o se fua faʻatatau i totonu o le polokalama e mafai ona faʻavavevave le faʻatinoina o le faʻatinoga o gaoioiga talitutusa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le kopiina ma se faʻailoga faʻatumu.

    Seti le fetuu i le tulimanu taumatau pito i lalo o le elemene elemene, lea ua i ai nei le fua. I lenei tulaga, e tatau ona liua le fetuu i se tamai koluse. O le fuʻa faʻatumu lea. Uu le faamaumatau o le kusipavale ma toso i le pito i lalo o le laulau.

  7. E pei ona mafai ona e vaʻaia, a maeʻa le faʻatinoga o lenei gaioiga, o le a manaʻomia le tau aofaʻi mo tulaga uma o le lafoga o loʻo iai i la tatou laulau. O le mea lea, matou te fuaina le faʻamaoniga mo le fitu o tau e sili atu le saoasaoa nai lo le mea na faia i se calculator poʻo, aemaise lava, ma le lima i luga o se fasi pepa.
  8. I le taimi nei o le a tatou manaʻomia le faʻatatauina o le aofaiga atoa o tau aogā faʻatasi ai ma le tau o lafoga. Ina ia faia lenei mea, filifili le elemene muamua e leai se mea i le koluma "Aofaʻi ma le VAT". Matou te tuʻuina se faʻailoga "=", kiliki i le muamua cell o le koluma "Lafoga o lafoga"seti le faailoga "+"ona kiliki ai lea o le masini muamua i le koluma. "VAT". I la matou mataupu, o le faʻamatalaga lea na faʻaalia i totonu o le elemene o meafaigaluega:

    = A3 + B3

    Ae, o le mea moni, i tulaga taʻitasi e mafai ona eseese ia lauga o sela. O le mea lea, pe a faia se galuega talitutusa, o le ae manaʻomia le sui o lau lava faʻasalalauga o elemene pepa faʻasaga.

  9. Le isi, kiliki le ki Ulufale i luga o le komepiuta e maua ai le taunuuga mulimuli o le faʻatusatusaga. O le mea lea, o le tau o le tau faʻatasi ma le lafoga mo le tau muamua ua fuafuaina.
  10. Ina ia mafai ona faʻatusatusa le aofaʻi ma le lafoga faaopoopo o tau ma mo isi tau aoga, ia faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu, e pei ona matou faia mo le fuafuaina muamua.

O le mea lea, na matou fuaina ai tulaga manaʻomia mo le fitu o tau o le lafoga. I se calculator, o le a umi se taimi.

Lesona: Auala e suia ai le telefoni i Excel

Metotia 2: le faʻatulagaga o le lafoga i luga o le aofaiga o le VAT

Ae o loʻo i ai ni mataupu pe a fai o le lafoga o lipoti e tatau ai ona fuafua le aofaʻiga o le VAT mai le aofaiga o loʻo aofia ai lenei lafoga. Ona foliga lea o le fua faʻatatau:

"VAT" = "Aofaʻi ma le VAT" / 118% x 18%

Sei o tatou vaʻai pe faʻapefea ona faia lea faʻatusatusaga e faʻaaoga ai meafaigaluega Excel. I lenei polokalame, o le fua faʻatatau e tatau ona faapenei:

= numera / 118% * 18%

E fai ma finauga "Numera" O loʻo i ai se tau lauiloa o le tau o oloa faʻatasi ma le lafoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga o le faʻatulagaga matou te ave le laulau e tasi. Na o le taimi nei o le a faatumuina le koluma. "Aofaʻi ma le VAT", ma tulaga faatauaina o koluma "VAT" ma "Lafoga o lafoga" e tatau ona tatou fuafuaina. Matou te manatu o laina o le laulau ua uma ona faatulagaina i se fuainumera tupe po o se fuainumera numera ma ni vaega se lua, peitaʻio le a matou le toe faia lenei faiga.

  1. Seti le fetuu i totonu o le potu muamua o le koluma ma faʻamaumauga manaʻomia. Ulufale le faiga (= numera / 118% * 18%) i le auala lava e tasi na faʻaaogaina i le auala muamua. O lona uiga, pe a uma le faʻailoga tatou te tuʻuina se fesoʻotaʻiga i le telefoni lea e maua ai le tau tutusa o le tau o oloa o loʻo i ai le lafoga, ona faʻaopoopoina lea o le faaupuga "/118%*18%" e aunoa ma ni upusii. I la matou mataupu, matou te maua le faʻasalalauga nei:

    = C3 / 118% * 18%

    I lenei faamaumauga, e faalagolago i le mataupu faapitoa ma le nofoaga o faamatalaga tusia i luga o le pepa Excel, na o le suauʻu e mafai ona sui.

  2. A uma lena kiliki i le ki Ulufale. O le taunuuga e fuafuaina. E le gata i lea, e pei ona i ai i le auala na muamua atu, e ala i le faʻaaogaina o le meaʻai faʻatumu, kopi le faʻatusa i isi sela o le koluma. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o faʻatulagaga manaʻomia uma ua fuafuaina.
  3. I le taimi nei, e tatau ona tatou faʻatatauina le aofaiga e aunoa ma se totogi lafoga, o lona uiga, o le lafoga lafoga. E le pei o le metotia muamua, o lenei faailoga e le fuafuaina e faʻaaoga ai le faʻaopoopoga, ae faʻaaoga le suʻega. Mo lenei mea e tatau ona e aveesea mai le aofaiga atoa o le lafoga lava ia.

    O lea, seti le fetuu i le potu muamua o le koluma. "Lafoga o lafoga". A maeʻa le faʻailoga "=" faia le suʻega o faʻamaumauga mai le muamua cell o le koluma "Aofaʻi ma le VAT" le tau o loʻo i le koluma muamua elemene elemene "VAT". I a tatou faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, tatou te maua le faʻamatalaga lea:

    = C3-B3

    Ina ia faʻaalia le iuga, aua nei galo e taomi le ki Ulufale.

  4. A maeʻa lena mea, i le auala masani, faʻaaoga le pepa faʻatumu, kopi le sootaga i isi elemene o le koluma.

O le faafitauli e mafai ona mafaufauina ua foia.

Metotia 3: fuafuaina o tau aoga mai le lafoga lafoga

O le tele o taimi e manaʻomia ai le faʻatusatusaina o le tau faʻatasi ma le tau o le lafoga, i le i ai o le aoga o le lafoga. I le taimi lava e tasi, e le tatau ona fuafua le aofaiga o le totogiina o lafoga. O le fua faʻatatau e mafai ona faʻatusalia e pei ona taua i lalo:

"Aofaʻi ma le VAT" = "Lafoga o lafoga" + "Lafoga lafoga" x 18%

E mafai ona faʻafaigofie le faʻatulagaga:

"Aofaʻi ma le VAT" = "Faʻavae lafoga" x 118%

I Excel, o le a pei o lenei:

= numera * 118%

Feteenaʻiga "Numera" o se nofoaga faʻavae lafoga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, seʻi o tatou ave le laulau e tasi, ae aunoa ma se koluma. "VAT", aua o lenei faʻatusatusaga e le manaʻomia. O tau taua o le a maua i le koluma. "Lafoga o lafoga", ma manaʻomia - i le koluma "Aofaʻi ma le VAT".

  1. Filifili le masini muamua o le koluma ma faʻamaumauga manaʻomia. Matou te tuuina se faailo iina "=" ma se sootaga i le muamua cell o le koluma "Lafoga o lafoga". A maeʻa lena, ulu i le faʻaaliga e aunoa ma ni upusii "*118%". I la matou mataupu patino, na maua le faʻamatalaga:

    = A3 * 118%

    Ina ia faʻaalia le aofaʻi i le pepa, kiliki i le ki Ulufale.

  2. A maeʻa lena mea, matou te faʻaaoga le faʻailoga faʻatumu ma kopi kopi muamua na tusia i le aofaʻi atoa o le koluma faʻatasi ma fua faʻatatau.

O le mea lea, o le aofaiga o le tau o oloa, e aofia ai lafoga, na fuafuaina mo tau uma.

Metotia 4: Iloiloina o le lafoga o le aofaiga ma lafoga

E sili atu ona itiiti le tele o taimi e te fuafuaina ai le lafoga o le tau ma le lafoga o aofia ai. Ae ui i lea, o lea faʻatusatusaga e le o se mea masani, o lea o le a tatou mafaufau ai foi.

O le fua faatatau mo le fuafuaina o le lafoga o le tau, lea ua aofia ai le lafoga, e faapea:

"Lafoga o lafoga" = "Aofaʻi ma le VAT" / 118%

I le Excel, o lenei faʻatusatusaga o le a pei o lenei:

= numera / 118%

I le avea o se tufatufaga "Numera" E i ai le aoga o le taua o oloa, e aofia ai lafoga.

Mo faʻatusatusaga, matou te faʻaaogaina le laulau e tasi pei o le auala muamua, ae na o le taimi lenei o le a iloa ai faʻamaumauga i le koluma "Aofaʻi ma le VAT", ma fuafua - i se koluma "Lafoga o lafoga".

  1. Filifili le mea muamua i le koluma. "Lafoga o lafoga". A maeʻa le faʻailoga "=" ulufale i faamaopoopo o le potu muamua o se isi koluma iina. A uma lena ona matou ulufale lea i le faaupuga "/118%". Ina ia fuafua ma faʻaalia le iuga i le mataʻitū, kiliki le ki. Ulufale. A maeʻa lena, o le tau muamua o le tau e aunoa ma le lafoga o le a fuafuaina.
  2. Ina ia mafai ona faʻatulagaina elemene o totoe o le koluma, e pei o mataupu muamua, matou te faʻaaogaina le faʻailoga faʻatumu.

O le taimi nei ua i ai la matou laulau e fuafua ai le tau o oloa e aunoa ma se lafoga i luga o avanoa e fitu i le taimi e tasi.

Lesona: Galulue faʻatasi ma fua faʻatatau i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le iloaina o mea autu o le fuafuaina o le tau o lafoga faaopoopo ma faʻamatalaga e fesoʻotai atu ai, o le taulimaina o le galuega o le fuafuaina oi latou i Excel e faigofie. O le mea moni, o le fuaina o le algorithm lava ia, i le mea moni, e le ese tele mai le fuafuaina i se calculator masani. Ae, o le faʻatinoina o le taotoga i le masini faʻapitoa faʻamaumauga o loʻo i ai se avanoa e le mafaamatalaina nai lo le calculator. O loʻo taoto i le mea moni e faapea, o le fuaina o le fiaselau o tulaga faatauaina o le a le umi atu nai lo le fuaina o se faailoga e tasi. I Excel, i totonu o se minute, o le a mafai e le tagata faʻaaoga ona fuafua le lafoga mo le fiaselau o avanoa e ala i le faʻaaogaina o se meafaigaluega taua e avea o se tagata e faʻatumu, ao faʻatusatusa se aofaiga tutusa o faʻamaumauga i luga o se faʻatatau faigofie e mafai ona faʻaaluina itula e faʻamaeʻa ai. E le gata i lea, i le Excel, e mafai ona e toe faʻaleleia le faʻatusatusaga, sefe o se faila eseese.