Faʻafefea ona natia se vaega o le toe faʻaleleia i Windows

O nisi taimi pe a uma ona toe faʻaleleia poʻo faʻafou le Windows 10, 8 poʻo le Windows 7, e mafai ona e mauaina se vaeluaga fou o le tusa ma le 10-30 GB i le Explorer. O le vaega lea e toe faʻaleleia mai le gaosiga o le komepiuta poʻo le komepiuta, lea e tatau ona natia e ala i le le mafai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le Windows10 1803 Aperila update update na mafua ai ona maua e le toʻatele o tagata lenei vaega ("new" disk) i Explorer, ma tuʻuina atu o le vaega e masani ona tumu i faʻamaumauga (e ui o nisi o gaosi oloa e foliga mai e leai se aoga), e mafai e le Windows 10 e faʻaalia pea e le lava le avanoa vaʻa e faʻafuaseʻi ona iloa.

O lenei tusi lesona o loʻo faʻamatalaina auiliili pe faapefea ona aveese lenei pu mai le tagata sailiili (natia le vaega o le toe faʻaleleia) ina ia le toe iai, e pei ona i ai i le pito i tua o le tusiga - se vitio pe a manino le faagasologa.

Faʻaaliga: o lenei vaega e mafai foi ona faʻamateʻa atoa, ae ou te le fautuaina atu e faʻaaogaina tagata faʻaaoga - o nisi taimi e mafai ona aoga tele mo le vave toe faʻaaogaina o se masini komepiuta po o se komepiuta i se fale gaosimea, e tusa lava pe le faʻamalosi e Windows.

E faʻafefea ona aveese le vaega o le toe faʻaleleia mai le tagata suʻesuʻe e faʻaaoga le laina o le laina

O le auala muamua e natia ai le vaevaega o le toe faʻaleleia o le faʻaaogaina o le DISKPART i le laina o le laina. O le metotia e sili atu le faigata nai lo le lona lua o loʻo faʻamatalaina mulimuli ane i le tusiga, ae e sili atu le lelei ma galue i le toetoe lava o mataupu uma.

Laasaga e natia ai le vaega o le toe faʻaleleia o le a tutusa i le Windows 10, 8 ma le Windows 7.

  1. Faʻasalai le faʻasologa o le poloaiga poʻo le PowerShell e avea ma pule (silasila i le auala e amata ai le laina o le faʻatonuina o le pule). I le poloaiga faʻasolosolo, ia faʻapipiʻi tonu ia poloaiga nei.
  2. vavae ese
  3. lisi lisi (O se taunuuga o lenei poloaiga, o le a faʻaalia se lisi o vaega uma poo voluma i luga o le CD. Faʻalogo i le numera o le vaega e manaʻomia ona aveese ma manatuaina, ona ou faʻaalia lenei numera e pei o N).
  4. filifili le numera N
  5. aveese le tusi = LETTER (pe a fai o le mataitusi o le tusi lea e faʻaalia ai le disk i totonu o le tagata sailiili) Mo se faʻataʻitaʻiga, o se poloaiga e mafai ona i ai le pepa e aveese le = = F)
  6. alu ese
  7. A uma le poloaiga mulimuli, tapuni le musumusuga o le poloaiga.

O lenei mea o le a faʻatumu ai le faagasologa atoa - o le a leiloloa le disasi mai Windows Explorer, ma faʻatasi ai ma le faʻamatalaga e le lava le avanoa avanoa i luga o le pu.

Faaaogaina o le faʻaaogaina o le Disk Management

O le isi auala o le faʻaaogaina lea o le faʻaaogaina o le Disk Management le fausia i Windows, ae e le masani ona galue i lenei tulaga:

  1. Taomi Win Win, ulufale diskmgmt.msc ma lolomi Ulufale.
  2. Faʻasatau-saʻo i le vaega o le toe faʻaleleia (atonu o le a le i ai i le nofoaga e tasi i totonu o laʻu ataata, faailoa mai i le tusi) ma filifili "Suʻe le ave taavale poʻo le auala vaʻaia" i le lisi.
  3. Filifili se tusi avetaʻavale ma kiliki "Aveese", ona kiliki lea i le OK ma faʻamaonia e tape le mataitusi.

A maeʻa ona faia nei laasaga faigofie, o le avega avega o le a soloia ma o le a le toe i ai i Windows Explorer.

I le faaiuga - o se ata vitio, lea e lua auala e aveese ai le vaega o le toe faʻaleleia mai Windows Explorer o loʻo faʻaalia faʻaalia.

Faamoemoe o le aoga sa aoga. Afai e le aoga se mea, taʻu mai ia i matou le tulaga o loʻo i ai faʻamatalaga, o le a ou taumafai e fesoasoani.