Tikiali avetaʻavale mo le lomitusi Xerox Phaser 3117

E le o se mea faalilolilo o le Microsoft Excel o le sili ona aoga ma aoga mo le galue ai ma laulau. O le mea moni, o laulau e sili atu ona faigofie ona faia i le Excel, nai lo se Upu ua fuafuaina mo isi faʻamoemoega. Ae, o nisi taimi o le laulau e faia i lenei taʻiala faʻapipiʻi e manaʻomia ona tuʻuina atu i se tusitusiga. Sei o tatou mafaufau pe faʻafefea ona tuʻuina atu se laulau mai le Microsoft Excel i le Upu.

Faigofie le kopi

O le auala pito sili ona faigofie e faʻafeiloaʻi ai se laulau mai le tasi polokalama a le Microsoft ile isi, o le kopi ma faapipii.

O lea, tatala le laulau i le Microsoft Excel, ma filifili atoa. A maeʻa lena mea, matou te taʻua le lisi autu faʻatasi ma le kuki saʻo ma kiliki le mea "Kopi". E mafai foi ona e taomi se faamau i luga o le lipine ma le igoa e tasi. I le isi itu, e mafai ona e taina le kesi piano kesi Ctrl + C i luga o le komepiuta.

A uma ona kopi le laulau, tatala le polokalama Microsoft Word. E mafai ona avea lenei pepa ma se mea e leai se mea, pe o se pepa faʻamaufaʻailogaina lea e tatau ona faʻaofiina le laulau. Filifili se nofoaga e tuʻu i ai, kiliki-i luga o le nofoaga o le a matou faʻapipiʻi ai le laulau. I le lisi autu o loʻo i ai, filifili le aitema i totonu o faʻaupuga "Filifili le faʻasologa muamua". Ae, e pei o le kopiina, faʻapipiʻiina e mafai ona faia i le kilikiina o le kesi talafeagai i le lipine. O lenei ki o loʻo i ai le igoa "Pasita", ma o loʻo i le amataga o le lipine. E le gata i lea, o loʻo i ai se auala e faʻaofi ai se laulau mai le kilipa laupapa, e ala i le taina o le kesi piano kesi Ctrl + V, pe sili atu foʻi - Shift + Insert.

O le le lelei o lenei auala o le afai e lautele tele le laulau, atonu o le a le fetaui i totonu ole laupepa. O le mea lea, o lenei metotia e talafeagai mo na o laulau talafeagai. I le taimi lava e tasi, o lenei filifiliga e lelei ona e mafai ona faʻaauau pea ona e faasaʻo le laulau e pei ona e finagalo i ai, ma faia ni suiga, tusa lava pe a uma ona tuʻuina i totonu o se pepa Vordovian.

Kopi e faʻaaoga ai le pasese faapitoa

O le isi auala e faʻafefe ai se laulau mai le Microsoft Excel i le Upu o le faʻaaoga lea o se mea faʻapipiʻi faapitoa.

Tatala le laulau i le Microsoft Excel, ma kopi i se tasi o auala na faʻamautuina i le filifiliga muamua o le fesiitaiga: e ala i le lisi o talaʻaga, e ala i se ki i luga o le lipine, poʻo le uia o le kulupu autu i luga o le kī Ctrl + C.

Ona tatalaina lea o le Upu i le Word Word i totonu o le Word Word. Filifili se nofoaga e te manaʻomia e faʻaofi ai se laulau. Ona, kiliki i lalo o le lisi o le lisi o lalo ifo i lalo o le "Pasene" i le lipine. I le lisi o le faʻaʻasoʻoto, filifili le "Pasene Special".

Ua tatala le faamalama faapitoa faapitoa. Toe faʻafouina le fesuiaiga i le "Link" position, ma mai i le tuʻuina atu o filifiliga e filifili ai, filifili le "Microsoft Excel Sheet (Object)" aitema. Kiliki i le "OK" button.

A maeʻa lena, e faʻapipiʻi le laulau i le pepa a le Microsoft Word e pei o se ata. O lenei metotia e lelei aua e tusa lava pe lautele le laulau, e alu i le tele o le itulau. O le le lelei o lenei metotia, o le Upu e le mafai ona e faasaʻo le laulau, talu ona faʻaofiina o se ata.

Faʻaifi mai le faila

O le metotia lona tolu e le maua ai le tatalaina o se faila i le Microsoft Excel. Vave vave le Upu. Muamua, e tatau ona e alu i le "Insert" tab. I luga o le lipine i le "Text" meafaigaluega poloka, kiliki i luga o le "Object" button.

O le matala "Insert Object" e tatalaina. Alu i le tab "Fausia mai le faila", ma kiliki i le "Browse" button.

O se faamalama e tatalaina le mea e te manaʻomia e maua ai le faila i le Excel, le laulau lea e te manaʻo e faʻaofi i ai. A maeʻa ona e mauaina le faila, kiliki i luga, ma kiliki i le "Insert" button.

A maeʻa lena mea, ona tatou toe foi atu lea i le faamalama "Faʻaofi le mea faitino". E pei ona mafai ona e vaʻai, o le tuatusi o le faila ua manaʻomia ua uma ona lisiina i le pepa talafeagai. E na ona tatou kiliki i le "OK" button.

A maeʻa lena, o le laulau e faʻaalia i totonu o le pepa a le Microsoft Word.

Ae, e tatau ona amanaia e faapea, e pei ona i ai i le mataupu talu ai, o le laulau ua faʻaofiina o se ata. E le gata i lea, pe a faʻatusatusa atu i filifiliga o loʻo i luga, o loʻo aofia atoa uma lava le faila i le faila. E leai se avanoa e filifilia ai se laulau patino poʻo se laina. O le mea lea, afai ei ai se mea i totonu o le faletusi Excel e ese mai i le laulau e te le fia vaʻaia pe a uma ona faʻafeiloaʻi i le Faʻamatalaga Upu, e tatau ona e faasaʻo pe tape ese nei elemene i le Microsoft Excel ae e te leʻi liua le laulau.

Matou te talanoaina auala eseese e fesiitai ai se laulau mai se faletusi Excel i se pepa o le Upu. E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele lava auala eseese, e ui e le o mea uma e faigofie, ae o isi e gata i le lautele. O le mea lea, ao lei filifilia se filifiliga patino, e tatau ona e filifili pe o le a le mea e te manaʻomia le laulau e tuʻuina atu, pe oe fuafua e faʻatagaina i totonu o le Upu, ma isi nuances. Afai e te manaʻo e lolomiina se pepa faʻatasi ma se laulau ua faʻaofiina, ona faʻapipiʻi saʻo lea o se mea faʻapipiʻi e pei o se ata. Ae, afai e te fuafua e sui ia faʻamaumauga i luga o le laulau ua i totonu o le pepa Word, ona i lea tulaga, e tatau lava ona e faʻafeiloaʻi le laulau i se pepa talafeagai.