E faʻapefea ona filifili mea uma i totonu o le Microsoft Word

Filifilia o faʻamatalaga i totonu o le Upu o se galuega tutusa, ae mo le tele o mafuaʻaga atonu e tatau ai ona tipi pe kopi se vaega, ave i se isi nofoaga, poʻo seisi polokalama. Afai tatou te talanoa tuusaʻo e uiga i le filifilia o se vaega itiiti, e mafai ona e faia i se kiore, kiliki i le amataga o lenei fasi pepa ma toso le palau i lona pito, mulimuli ane e mafai ona e suia, tipi, kopi pe suia e ala i le faʻaofi i lona tulaga se mea e ese.

Ae o le a le taimi e te manaʻomia ai le filifilia uma o tusitusiga i totonu o le Upu? Afai e te galue ma se pepa lautele, atonu e te le manao e filifili uma ona anotusi ma le lima. O le mea moni, e matua faigofie lava ona fai lenei mea, ma i le tele o auala.

Muamua ma sili ona faigofie

Faʻaaogā faʻamafanafana, e faigofie tele ona fesoʻotaʻi ma soʻo se polokalame, ae le na o oloa a Microsoft. Ina ia filifilia mea uma i le Upu i le taimi e tasi, kiliki "Ctrl + A", manaʻoe kopiina - kiliki "Ctrl + C"tipi - "Ctrl + X", faʻaofi se mea nai lo lenei tusitusiga - "Ctrl + V", faʻalelei le gaioiga "Ctrl + Z".

Ae faʻapefea pe afai e le galue le keyboard pe o se tasi o le tele o mea e manaʻomia?

O le auala lona lua e tutusa lava le faigofie.

Suʻe le tab "Aiga" i luga o le meafaigaluega a le Microsoft Word toolbar "Faʻamalamalama" (o loʻo tu i le itu taumatau i le pito i tua o le lipine navigation, o le a vaʻaia le aū i tafatafa ane, e foliga tutusa ma le pepelu). Kiliki i le tafatolu latalata i lenei mea ma i le faalauteleina o le lisi o le lisi "Filifili Mea Uma".

O le anotusi atoa o le pepa o le a faamamafa ona mafai lea ona e faia soo se mea e te manao i ai: kopi, tipi, suia, faatulagaga, toe faʻafouina ma le vai, ma isi.

Metotia tolu - mo le paie

Tuu le pusi o le kusi i le itu tauagavale o le pepa i le tulaga e tasi e pei o lona faaulutala poʻo le laina muamua o tusitusiga pe afai e leai se ulutala. E tatau i le fetuu ona suia lona itu: muamua na tusi i le itu tauagavale, o le taimi nei o le a faasino atu i le itu taumatau. Kiliki ii luga o lenei nofoaga i le tolu taimi (ioe, saʻo 3) - o le a faʻapupulaina le anotusi atoa.

E faʻapefea ona filifili ni fasipepa o mea eseese?

O nisi taimi ei ai le auala, i totonu o se tusitusiga tele tusi e talafeagai mo nisi mafuaaga poʻo se tasi e tuʻuina atu vaega taʻitasi o le tusitusiga, ae le o mea uma lava. I le tepa muamua, atonu e foliga mai e faigata tele, ae o le mea moni o mea uma lava e faia i nai kesi autu ma kiliki kiliki.

Filifili le fasi pepa muamua e te manaʻomia, ma filifili uma mea mulimuli ane ma le ki muamua na lokaina "Ctrl".

E taua: E ala i le faʻamafaʻailogaina o tusiga e iai laulau, numera poʻo le numera lisi, e mafai ona e maitauina o nei elemene e le o faʻamalamalamaina, ae e foliga mai lava o lenei mea. O le mea moni, afai o le kopi o tusitusiga o loʻo i ai se tasi o nei elemene, poʻo le mea uma i le taimi e tasi, o loʻo faʻaofiina i totonu o se isi polokalama poʻo se isi foi vaega o le tusitusiga, faʻamau, numera poʻo se laulau o le a faʻapipiʻi faatasi ma le tusitusiga lava ia. E tutusa foi le faaaogaina i faila faila, ae peitai, o le a faʻaalia i totonu o polokalama fetaui.

O mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e filifili ai mea uma i totonu o le Upu, pe o se tusitusiga manino poʻo se tusitusiga e aofia ai elemene faaopoopo, lea e mafai ona avea ma vaega o se lisi (maka ma numera) poʻo elemene elemene. Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga e aoga mo oe ma o le a fesoasoani ia te oe e galue vave ma sili atu i tusitusiga o loʻo i totonu o le Word Word.