Laʻasaga e auina atu ai se poloaiga i se tusi talosaga i Microsoft Excel: auala e foia ai le faafitauli

E ui i le mea moni e faʻapea, i le lautele, o Microsoft Excel o loʻo i ai se tulaga maualuga maualuga o le mausali o galuega, o nisi taimi e tupu ai faafitauli i lenei talosaga. O se tasi o nei faafitauli o le feau "Aisese ao auina atu se poloaiga i se talosaga." E tupu pe a e taumafai e teu pe tatala se faila, faʻapea foʻi ma faʻataʻitaʻiga nisi o taga. Seʻio tatou vaʻai pe o le a le mafuaʻaga o lenei faafitauli, ma le auala e faʻaleleia ai.

Faʻaiʻuga o mea sese

O a mafuaaga autu o lenei mea sese? E mafai ona tatou iloa mea nei:

  • Faaleagaina i le maota;
  • Taumafai e faʻaaoga faʻamatalaga faʻatinoga;
  • Mea sese i le resitala;
  • Faʻaleaga le Excel.

Fofo faafitauli

Auala e faʻaitiitia ai lenei mea sese e faalagolago i le mafuaaga. Ae, pei o le tele o tulaga, e sili atu ona faigata le faʻavaeina o le mafuaʻaga nai lo le faʻaaogaina, o se tali sili atu ona lelei o le taumafai lea i le auala e taumafai ai e sailia le ala sao e fai mai filifiliga o loʻo faʻaalia i lalo.

Metotia 1: Faʻamalo le DDE Faʻamama

O le tele o taimi, e mafai ona faʻamalo le mea sese pe a tuʻuina atu se poloaiga e ala i le le faʻaaogaina o le DDE le amanaiaina.

  1. Alu i le lisi "File".
  2. Kiliki le mea "Filifiliga".
  3. I le faʻamaufaʻailoga matala o loʻo tatala, alu i le vaega "Avanoa".
  4. O lo o matou sailia se poloka o tulaga "Aoao". Faʻasaʻo le filifiliga "Faʻamalo le talosaga a le DDE mai isi tusi talosaga". Matou te taomi le faamau "Lelei".

A maeʻa lena, i se numera tele o mataupu, o le a faʻaaogaina le faʻafitauli.

Metotia 2: Faʻalētonu le Ala Fesoʻotaʻiga

O le isi mafuaaga atonu o le faafitauli o loʻo i luga e mafai ona mafai ai ona faʻatulagaina le faʻatulagaina. Ina ia mafai ona faʻamalosiina, e tatau ona e faia pea i luga laasaga o loʻo i lalo.

  1. Matou te gaoioi, faʻaaoga Windows Explorer, poʻo soʻo se faila faila, i le faʻailoga o loʻo nofo ai le pusa komipiuta Microsoft Office i luga o le komepiuta. O le ala agai i ai e pei ona taua i lalo:C: Polokalama Polokalama Microsoft Office OFFICE№. Leai. O le numera o le ofisa o le ofisa. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le pusa o loʻo tuʻu ai polokalama a Microsoft Office 2007 o le OFFICE12, Microsoft Office 2010 o OFFICE14, Microsoft Office 2013 o OFFICE15, ma isi.
  2. I totonu o le OFIS, saili mo le faila Excel.exe. Tatou kiliki i luga i le kī saʻo o le kio, ma i le lisi o faʻamatalaga faʻaalia ua matou filifilia le aitema "Meatotino".
  3. I le faamalama o meatotino Excel e tatala, alu i le lisi "Fesootaiga".
  4. Afai ei ai pusa meli i luma o le mea "Taofia le polokalama ile tulaga fetaui lelei"poʻo "Taofi lenei polokalame i le avea ma pule", ona aveese lea. Matou te taomi le faamau "Lelei".

Afai e le seti siaki i pusa talafeagai, ona faaauau lea ona e suʻeina le punavai o le faafitauli i se isi mea.

Metotia 3: Faamamaina o Resitala

O se tasi o mafuaʻaga atonu e mafua ai se mea sese pe a tuʻuina atu se poloaiga i se talosaga i Excel o se faafitauli i le resitala. O le mea lea, tatou te manaʻomia le faʻamamaina. Aʻo le i faia nisi gaioiga ina ia puipuia mai iʻuga le talafeagai o lenei faiga, matou te fautuaina malosi le fatuina o se mea e toe faʻafouina ai.

  1. Ina ia mafai ona faʻatūina le faamalama o le "Run", ia e ulufale i le kulupu autu Win + R i luga o le komepiuta. I le matala, tatala le poloaiga "RegEdit" e aunoa ma ni upusii. Kiliki i le "OK" button.
  2. Ua tatalaina le Ofisa Resitala. I le itu tauagavale o le faatonu o le lisi o le tusi. Alu i le lisi "CurrentVersion" i le auala lenei:HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion.
  3. Aveese uma laupepa i totonu o le tusi "CurrentVersion". Ina ia faia lenei mea, kiliki i kenefu taitasi ma le ki o le kuki saʻo, ma filifili le mea i le lisi autu "Aveesea".
  4. A uma le faʻamaeʻaina, toe faʻafou le komepiuta ma siaki le faatinoga o Excel.

Metotia 4: Faʻateʻa le saoasaoa o le hardware

O se tali le tumau i le faafitauli atonu o le tapeina o le saoasaoa o le komepiuta i Excel.

  1. Siʻitia i le vaega ua masani ai i matou i le auala muamua e foia ai le faafitauli. "Filifiliga" i le lisi "File". Toe kiliki mea "Avanoa".
  2. I le tatalaina o le avanoa Open options Excel, vaavaai mo poloka poloka "Mata". Faʻasaʻo se vaʻa latalata ane i le parakalafa "Faʻalēsei le faʻasolosolo o le hardware hardware". Kiliki le ki "Lelei".

Metotia 5: faʻaaoga add-ons

E pei ona taʻua i luga, o se tasi o mafuaʻaga o lenei faafitauli atonu o se faʻafitauli o nisi o faʻaopoopoga. O le mea lea, i le avea ai o se fua le tumau, e mafai ona e faʻaaogaina le faʻaaoga o Exc-add-ins.

  1. Toe foʻi, alu i le lisi "File"i le vaega "Filifiliga"ae o le taimi lenei kiliki mea Faʻaopoopoga.
  2. I le pito i lalo o le faamalama i le lisi pa'ū "Pulega"filifili se mea COM Add-ins. Matou te taomi le faamau "Alu".
  3. Faʻamalo mea faaopoopo uma ua lisiina. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  4. Afai a maeʻa, ua leai se faʻafitauli, ona matou toe foi atu lea i le faamalama o le faaopoopo-COM. Faʻamau se faʻamau, ma kiliki le ki "Lelei". Siaki pe ua toe foʻi le faafitauli. Afai e saʻo mea uma, ona e alu lea i le isi mea faaopoopo, ma isi. O le faʻaopoopoga i le mea na toe foʻi mai ai le mea ua le atoatoa, ma ua le toe mafai. O isi faʻaopoopoga uma e mafai ona mafai.

Afai, a uma ona tapunia uma mea faaopoopo, o le faafitauli e tumau pea, o lona uiga e mafai ona toe faaopoopo i ai le faaopoopo, ma o le mea sese e tatau ona faatulagaina i se isi auala.

Metotia 6: Toefaʻatasi Failautusi Failautusi

E mafai foi ona e taumafai e toefaʻasoa ia faila faila e foia ai le faafitauli.

  1. E ala i le faamau "Amata" alu i "Lisi Pulea".
  2. I totonu o le Nofoaga Faʻatonutonu, filifili le vaega "Polokalama".
  3. I le faamalama e tatala, alu i le vaega "Polokalame Lelei".
  4. I le faamalama o le polokalame, e ala i le le mafai, filifili le aitema "Faatusatusaga o ituaiga faila ma faʻataʻitaʻiga o polokalame maoti".
  5. I le faila faila, filifili le faʻaopoopoga xlsx. Matou te taomi le faamau "Suia le polokalama".
  6. I le lisi o polokalama fautuaina e tatala, filifili Microsoft Excel. Kiliki le ki. "Lelei".
  7. Afai e le o Excel i le lisi o polokalama fautuaina, kiliki le ki "Iloilo ...". Alu i le ala na matou talanoa ai, talanoa i auala e foia ai le faafitauli i le tapeina o le fesoʻotaʻiga, ma filifili le faila sili.
  8. Matou te faia taga tutusa mo le faʻaopoopoga xls.

Metotia 7: Tikiake faʻafouga Windows ma toe faʻapipiʻi Microsoft Office

Mulimuli ae leai se mea itiiti, o le leai o se faʻamatalaga taua a Windows atonu o le mafuaʻaga o lenei mea sese i Excel. E tatau ona siaki pe faʻafeiloaʻi uma ia faʻamatalaga e maua, ma, pe a tatau ai, ave i luga mea e misi.

  1. Toe tatala le laulau faʻalogo. Alu i le vaega "Faigaluega ma le Puipuiga".
  2. Kiliki le mea "Faʻafouina faʻafouga".
  3. Afai oi ai se feʻau i le matala na tatalaina e uiga i le maua o faʻamatalaga, kiliki le ki "Faʻatulagaina Faʻafouga".
  4. Matou te faʻatali mo faʻafouga e faʻapipiʻi, ma toe amata le komepiuta.

Afai e leai se tasi o nei metotia e fesoasoani e foia ai le faafitauli, ona ono aoga ai lea e mafaufau e uiga i le toe faʻaleleia o le polokalama a le Microsoft Office, poʻo le toe faʻafouina foi o le polokalama faʻavaomalo o Windows.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e tele lava ni filifiliga e mafai ona fai mo le faʻaaogaina o mea sesē pe a tuʻuina atu se poloaiga i Excel. Ae, i le avea ai ma tulafono, i tulaga taʻitasi taʻitasi e naʻo le tasi lava le tali saʻo. O le mea lea, ina ia faʻaitiitia lenei faafitauli, e tatau ona faʻaaoga le metotia o le suʻega e faʻaoga auala eseese e faʻamalo ai le sese sei vagana ua maua le filifiliga sao.