Taʻu le moe i le Windows 10

O le fesili pe faʻapefea ona fai se laina mumu i totonu o le Microsoft Word poo, sili atu, o se parakalafa, e fiafia i le toʻatele, aemaise lava tagata e leai ni poto masani i lenei polokalama. O le mea muamua lava e oʻo mai i le mafaufau o le faʻaauau pea ona faʻasalalau le avanoa avanoa seia oʻo ina foliga mai e talafeagai le "mata". O lenei faaiuga e matua afaina lava, e pei ona taua i lalo, o le a tatou faamatalaina pe faapefea ona faanumeraina se palakalafa, iloilo auiliiliga mea uma e mafai ma taliaina.

Manatua: I totonu o pepa pepa o loʻo i ai se faʻamaufaʻailoga masani mai le laina mumu, o lona faasino igoa e 1.27 cm.

Aʻo le i faia le autu, e tatau ona e iloa o le faʻasalalauga o loʻo faʻamatalaina i lalo o le a fetaui i lomiga uma o le MS Word. I le faaaogaina o fautuaga, e mafai ona e faia se laina mumu i totonu o le Upu 2003, 2007, 2010, 2013, 2016, e pei ona i ai i vaega uma o le ofisa. O na mea poʻo isi aitema e ono eseese foliga vaaia, e ese lava le eseese o igoa, ae o le mea lautele, o mea uma lava e tutusa ma o le a manino i tagata uma, e tusa lava poʻo le a le Upu e te faʻaaoga e galue ai.

Filifiliga tasi

Faʻaitiitia le faʻasolosolo o le avanoa i le tele o taimi, o se filifiliga talafeagai e fatu ai se palakalafa, e mafai ona tatou faʻaogaina se isi button i luga o le piano: "Tapa". O le mea moni, o le mea moni lava mo lenei faʻamoemoe e manaʻomia lenei ki, pe a tatou talanoa e uiga i le galue i polokalama e pei o le Upu.

Tuʻu le fetuu i le amataga o lena fasipepa o mea e te manaʻo e fai mai le laina mumu, ma na o le kilikiina o le ki "Tapa"faʻaalia. O le le lelei o lenei metotia, o le faʻasalaga e le o tusia e tusa ai ma tulaga ua taliaina, ae tusa ai ma tulaga o lau Microsoft Office Word, lea e mafai ona sao ma le saʻo, aemaise lava pe ae faʻaaogaina lenei oloa i luga o se komepiuta patino, e le gata ia oe.

Ina ia aloese mai le feeseeseai ma ia naʻo le saʻo saʻo i totonu o lau tusitusiga, e tatau ona e faia ni uluaʻi faatulagaga, lea, e ala i lo latou natura, o le filifiliga lona lua e fatu ai se laina mumu.

Filifiliga Lua

Filifili ma le kusi se vaega o le tusitusiga, lea e tatau ona alu mai le laina mumu, ma kiliki i luga i le ki o le kuki saʻo. I le lisi autu o loʻo i ai, filifili "Parakalafa".

I totonu o le faamalama e aliali mai, ia faia tulaga talafeagai.

Faʻaopoopo le lisi i lalo o le meataitasi "Uluai laina" ma filifili iina "Indent", ma i le isi potu, faʻamautinoa le mamao e manaʻomia mo le laina mumu. E mafai ona avea ma tulaga masani i le galuega tofi. 1.27 cmpoʻo se isi lava mea taua e talafeagai mo oe.

Faʻamaonia suiga na faia (e ala i le kiliki "Lelei"), o le a e vaʻavaʻai i se parakalafa o loʻo i totonu o lau tusitusiga.

Filifiliga Tolu

I totonu o le Upu, o loʻo i ai se meafaigaluega sili ona faigofie - o se pule, atonu, atonu, e le mafai e ala ile faaletonu. Ina ia faʻaaogaina, e tatau ona e alu i le tab "Vaʻai" i luga o le laulau faʻataʻitaʻi ma tusi le meafaigaluega talafeagai: "Pule".

O le taitai lava e tasi o le a tulai i luga ma le itu tauagavale o le pepa, e faʻaaoga ai ona paʻu (tafatolu), e mafai ona e suia le laupepa itulau, e aofia ai le setiina o le mamao manaʻomia mo le laina mumu. Ina ia sui, ia na o le tosoina o le tafatolu pito i luga o le pule, lea o loo i luga aʻe o le pepa. Ua saunia le parakalafa ma e foliga i le auala e te manaʻomia ai.

Filifiliga Fa

Mulimuli ane, na matou filifili e tuua le metotia aupito sili ona aoga, faafetai lea e le gata ina mafai ona e faia ai parakalafa, ae sili foi ona faafaigofieina ma faatelevaveina le galuega atoa ma pepa i le MS Word. Ina ia faʻaaogaina lenei filifiliga, e na o le tasi lava le mea e te manaʻomia, e aua le mafaufau i le auala e faʻaleleia ai foliga o le tusitusiga.

Fausiaina lau lava metotia. Ina ia faia lenei mea, filifili le fasi pepa o mea talafeagai, faatulaga le laina mumu i totonu o se tasi o metotia o loo i luga, filifili le pepa ma le lapoa talafeagai, filifili le ulutala, ona kiliki ai lea o le fasipepa ua filifilia faatasi ma le ki o le kuki saʻo.

Filifili se mea "Ata" i le pito i luga taumatau (mataitusi laumua A).

Kiliki le ata ma filifili le mea. "Save Style".

Seti se igoa mo lau sitaili ma kiliki. "Lelei". Afai e talafeagai, e mafai ona e faia nisi auiliiliga auiliili e ala i le filifilia "Suiga" i se tamai faamalama o le a i ou luma.

Lesona: Faʻafefea ona faʻapipiʻi le anotusi i le Upu

I le taimi nei, e mafai ona e faʻaaogaina se faʻataʻitaʻiga e faia e le tagata lava ia, o se faiga e saunia e faʻapipiʻi ai soʻo se tusitusiga. E pei ona e malamalama i ai, e mafai ona e fatuina le tele o ituaiga sitaili pei ona e fiafia i ai, ona faʻaaogaina lea pe a manaʻomia, e fuafua i le ituaiga o galuega ma le tusitusiga lava ia.

O le mea uma lava, o lenei ua e iloa le auala e tuʻuina ai le laina mumu i totonu o le Upu 2003, 2010 poʻo le 2016, faʻapea foʻi i isi faʻavae o lenei oloa. Ona o le saʻo saʻo, o pepa o loʻo e galue ai o le a sili atu ona manino ma matagofie ma, sili atu ona taua, e tusa ai ma manaʻoga o loʻo faʻatulagaina i le pepa.