O a polokalama e manaʻomia pe a uma ona tuʻuina Windows

Le aso lelei! A maeʻa ona e faʻaogaina le Windows, o le a mautinoa le manaʻomia o polokalama e foia ai galuega e masani ona fai: faila faila, faʻalogologo i se pese, matamata i se vitio, fatuina se pepa, ma isi mea faapena. ma taua, a aunoa ma lea, masalo, e le o se komepiuta komepiuta ei ai Windows. O fesoʻotaʻiga uma i totonu o le tusiga e taʻitaʻia ai i nofoaga aloaia e faigofie ai ona e sii mai le aoga talafeagai (polokalama). Ou te faʻamoemoe o le a aoga le faʻamatalaga i le tele o tagata faʻaoga.

Ma o lea, ia tatou amata ...

1. Vaʻaia

O le mea muamua e faʻapipiʻi pe a maeʻa le fetuunaiga o Windows (faʻapipiʻi tulaga faʻavae, fesoʻotaʻiga faʻatasi, faʻapipiʻi avetaavale, ma isi mea) o se polokalama antivirus. A aunoa ma lea mea, o le faʻaopoopoina o le tele o masini komepiuta e mafua mai i le mea moni e mafai ona e suʻeina se siama ma atonu foi e tatau ona toe faʻatulagaina le Windows. Faʻafesoʻotaʻiga i tagata sili ona lauiloa, e mafai ona e vaʻai i lenei tusiga - Vaʻaia (mo le fale PC).

2. DirectX

O lenei afifi e matua talafeagai lava mo tagata uma e fiafia i taaloga. I le auala, afai e te faʻaogaina le Windows 7, ona faʻapipiʻi saʻo lea o le DirectX e leai se aoga.

I le auala, ei ai laʻu mea ese i luga o laʻu blog e uiga i DirectX (o loʻo i ai le tele o lomiga iina ma ei ai sootaga i le 'upega tafailagi a Microsoft):

3. Faletusi

O polokalama ia e manaʻomia e fatufatu ma faʻamalosi ai faamaumauga. O le mea moni o le tele o isi polokalama e tufatufa atu i luga o le upega tafailagi (faila): zip, rar, 7z, ma isi. O le mea lea, e faʻapipiʻi ma faʻapipiʻi soʻo se polokalama, e tatau ona i ai sau teu faamaumauga, aua E le mafai e Windows lava ia ona faitau faʻamatalaga mai le tele o faʻamaumauga archive. Le tele o tusitala faʻapitoa:

WinRar o se fale fetaui lelei ma vave. E lagolagoina le tele o faʻalauiloa sili ona lauiloa. O se tasi o polokalame sili ona lelei o lona ituaiga.

WinZip - i le tasi taimi o se tasi o mea sili ona tele. I se tulaga aoao, o le talafaamaumau taua. Faʻalie tele pe afai e te fetuunai le gagana Rusia.

7z - o lenei archiver compresses faila e sili atu nai lo WinRar. E lagolagosua foi i le tele o faatulagaga, faigofie, ma le lagolagoina o le gagana Rusia.

4. Faletusi leo-leo

O le mea sili lea ona taua mo tagata uma e fiafia i musika ma tifaga! A aunoa ma latou, o le tele o faila lauiloa e le tatalaina mo oe (o le a tatala atili saʻo, ae o le a leai se leo, pe o le a leai foi se vitio: na o se lanu uliuli).

O se tasi o seti aupito sili ona lagolagoina e lagolago uma faila faila i aso nei: AVI, MKV, MP4, FLV, MPEG, MOV, TS, M2TS, WMV, RM, RMVB, OGM, WebM, etc. o le K-Lite Codec Pack .

Ou te fautuaina e faitau le tusiga - codecs mo le Windows 7, 8.

5. Tagata taaalo musika, vitio.

I le lautele, pe a uma ona faʻapipiʻi le seti o codecs (fautuaina i luga), o le ai ai sau ata vitiō e pei o le Media Player. I le faʻamuamua, o le a sili atu nai lo le lava, aemaise lava faʻatasi ma le Windows Media Player.

Lisi i le auiliiliga auiliili (faatasi ai ma sootaga i le download) - o taaalo sili mo Windows: 7, 8, 10.

Ou te fautuaina e teʻi totoʻa atu i nisi polokalame:

1) KMPlayer o se faila faila vitio sili ona lelei ma vave. I le ala, afai e te leʻi faia ni seti codecs e faʻaofiina, tusa lava pe leai ni mea, e mafai ona tatalaina se afa lelei o faʻalauiloa sili ona lauiloa!

2) WinAmp o le polokalame sili ona lauiloa mo le faʻalogologo i musika ma faila faila. E vave ona galue, o loʻo i ai le lagolago mo le gagana Rusia, o le tele o mea e ufiufi, o le mea e faʻaogaina, ma isi.

3) Aimp - WinAmp o le tauvaga autu. E i ai foi ona gafatia tutusa. E mafai ona e faʻaaogaina uma uma, pe a uma ona suʻeina o le a taofi i mea e sili ona e fiafia i ai.

6. Faʻatonu tusitala, polokalama faʻapipiʻi, ma isi.

O se tasi o suʻega sili ona lauiloa a le ofisa e faʻatagaina oe e foia nei mea uma o le Microsoft Office. Ae ua ia te ia foi se tauvaga saoloto ...

OpenOffice o se filifiliga sili lea e suitulaga ai, lea e mafai ai e oe ona faia ni laulau, ata, ata tusi, pepa o tusitusiga. E lagolagosua foi ma tatalaina pepa uma mai le Microsoft Office.

7. Polokalama mo le faitau PDF, DJVU

I lenei taimi, ua uma ona ou tusia na sili atu ma le tasi le tusiga. O iinei o le a ou tuʻuina atu ai fesoʻotaʻiga i na pito sili ona lelei, lea e te maua ai se faʻamatalaga o polokalama, o sootaga e faʻafeiloaʻi ai i latou, faʻapea foi ma iloiloga ma fautuaga.

- Polokalame sili ona lauiloa mo le tatala ma le faasaʻoina o faila PDF.

- Polokalama mo le teuteuina ma le faitauina o faila DJVU.

8. Siili

A maeʻa ona tuʻuina atu Windows, o le ae maua se sailiga lelei - Internet Explorer. Mo se amataga, e lava, ae o le toatele e siitia atu i ni auala sili atu ona faigofie ma vave.

O se tusiga e uiga i le filifilia o se masini. Tuuina atu e uiga i polokalama pito i luga 10 mo le Windows 7, 8.

Google Chrome o se tasi o suʻesuʻega sili ona vave! E faia i le faiga o mea laiti, o lea e le mamafa ai oe i faamatalaga le talafeagai ma le le talafeagai, i le taimi lava e tasi e faigofie tele ma e tele naua tulaga.

Firefox - le faʻataʻitaʻiga lea na faʻasaʻolotoina ai le tele o isi mea faaopoopo-faʻaopopo e mafai ai ona liliu i se mea! I le ala, e vave lava ona galue, seʻia oʻo ina faʻapipiʻiina ni pulou e sefulu.

Opera - o se numera tele o faatulagaga ma foliga. Ua leva ona faamaonia mea suʻesuʻe, lea e faʻaaogaina e le faitau miliona o tagata faʻaoga i luga o le upega tafailagi.

9. Polokalame o le Torrent

O loʻo i ai laʻu 'eseʻese mea e uiga i tagata faatau i luga o le blog, ou te fautuaina e faitau i ai (ibid, ma fesoʻotaʻiga i nofoaga faʻapipiʻi aloaia): I le auala, ou te fautuaina e le na o Utorrent e nofo ai, e tele ana faʻalogona e mafai ona amataina le ulu!

10. Skype ma isi avefeʻau

Skype o le polokalama sili ona lauiloa mo talanoaga i le va o le lua (tolu pe sili atu) PC e fesoʻotai i le Initaneti. O le mea moni, o se telefoni feaveaʻi e mafai ai e oe ona faʻatulagaina konafesi uma! E le gata i lea, e mafai ai e oe ona faʻafeiloaʻi e le gata i le leo, ae o se ata vitio foi, pe a fai e faʻapipiʻi se webcam i luga o se komepiuta. I le auala, afai e faʻasalaina oe e ala i faasalalauga, ou te fautuaina e faitau le tusiga e uiga i le taofia o faasalalauga i Skype.

ICQ o se polokalama lauiloa telefoni feʻau. E mafai ai e oe ona lafo le tasi i le isi e oo lava i faila.

11. Polokalame mo le fatuina ma le faitauina o ata

A maeʻa ona e maua soʻo se ata puʻe, e tatau ona e tatalaina. O le mea lea, o nei polokalama e fautuaina pe a uma ona tuʻuina Windows.

Daemon Tools o se mea aoga sili lea e mafai ai ona e tatalaina ata sili ona taatele o ata.

Ava malosi 120% - e le gata ina mafai ona faitau, ae ia fatuina foi ata o le vaega.

12. Polokalame mo le pueina o lipine

O le a tatau ai mo tagata uma e tusia tusitusiga CD. Afai e iai sau Windows XP poʻo le 7-ka, ua uma ona i ai se polokalama na fausia mo le pueina o masini e ala i le le mafai, e ui e le faigofie. Ou te fautuaina e taumafai e faʻaaogaina ni polokalama se lua o loʻo lisi atu i lalo.

Nero o se tasi lea o pusa sili ona lelei mo le pueina o fatuga, e oo lava ina musuia le tele o le polokalama ...

CDBurnerXP - o le faʻafeagai o Nero, e mafai ai ona e susunuina faila o fomu eseese, ae o le polokalame e sii sina avanoa i luga o lau kiona malo ma e leai se totogi.

I le lautele, o lenei mea uma mo aso nei. Ou te manatu o polokalama o loʻo lisiina i totonu o le tusiga ua faʻapipiʻiina i le toetoe lava o komepiuta falemaʻi lua ma komepiuta. O lea, ia faʻaoga saogalemu!

E sili atu!