Faʻafefea ona faʻafesootaʻi Android i Windows LAN

I lenei tusiga - pe faʻafefea ona faʻafesoʻotaʻi lau telefoni poʻo lau laupepa i luga o le Android i le fesoʻotaiga i le Windows. E tusa lava pe leai sau fesootaiga i le lotoifale, ma e na o le tasi le komepiuta i le fale (ae fesootai i le router), o le a aoga pea lenei tusiga.

I le fesoʻotaʻi atu i le 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e avanoa i le upega tafailagi fesoʻotaʻiga i lau masini Android. O le, mo se faataitaiga, ina ia mafai ona matamata i se tifaga, o le a le mafai ona lafo i luga o le telefoni (e mafai ona tuusao mai le fesootaiga), ma o le fesiitaiga o faila i le va o le komepiuta ma le masini feaveaʻi e faafaigofieina foi.

Aʻo le i fesoʻotaʻi

Faʻaaliga: O lenei taʻiala e faʻaaoga pe a fesoʻotaʻi uma lau masini Android ma komepiuta i le telefoni Wi-Fi.

Muamua, e tatau ona e setiina se upega tafaʻilagi i luga o lau komepiuta (e tusa lava pe na o le tasi le komepiuta) ma tuʻuina atu fesoʻotaiga i laupepa talafeagai, mo se faʻataʻitaʻiga, i vitio ma musika. I luga o le auala e faia ai lenei mea, na ou auiliili auʻiliʻili i se mataupu na muamua atu: Faʻafefea ona faʻatulagaina se upega tafaʻilagi i le lotoifale (LAN) i Windows.

I faatonuga nei o le a ou alu mai le mea moni o mea uma o loʻo faʻamatalaina i le mataupu ua taua i luga ua maeʻa.

Fesootai i le Android i Windows LAN

I laʻu faʻataʻitaʻiga, ia fesoʻotaʻi atu i le fesoʻotaiga i le lotoifale ma le Android, o le a ou faʻaogaina le faaaogaina saoloto a le faila file ES Explorer (ES Explorer). I loʻu manatu, o le faila sili lea i le Android ma, faatasi ai ma isi mea, o loʻo ia te oe mea uma e te manaʻomia e maua ai le upega tafailagi (ma e le gata i lena, mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi atu i lauiloa uma o le ao, e aofia ai ma tala eseese).

E mafai ona e sii maia le pule o faila fai fua mo le Android ES Explorer mai le Google Play app store //play.google.com/store/apps/details?id=com.estrongs.android.pop

A maeʻa le faʻatulagaina, faʻalauiloa le talosaga ma alu i le laina fesoʻotaʻiga fesoʻotaʻiga (e tatau ona fesoʻotaʻi lau masini i le Wi-Fi e ala i le telefoni tutusa e pei o le komepiuta ma le fesoʻotaiga i le lotoifale), o le fesuiaiga i le va o tapuni e faigofie ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai se swipe (faʻaalia o tamatamailima tasi le itu o le tasi mata i le isi).

Lenei e lua au filifiliga:

  1. Kiliki le Kopi Scan, ona sueina lea ole masini komepiuta i luga o le upega tafailagi (pe a maua le komepiuta manaʻomia, e mafai loa ona e faʻasalaina le sailiga, a le o lea e ono umi se taimi).
  2. Kiliki le ki o le "Foafoaga" ma faʻamaonia faʻapitoa i le lima. Aʻo faʻamautuina ma le lima ia itu, ia e faʻatulagaina se fesoʻotaʻiga i le lotoifale e tusa ai ma aʻu faatonuga, o le ae le manaʻomia se igoa ole igoa ma le upega tafailagi, ae o le a e manaʻomia le tuatusi IP i totonu o le komepiuta i luga o le upega tafaʻilagi. O le mea aupito sili ona lelei, pe afai e te faʻamaonia se IP faʻapipiʻi i luga o le komepiuta lava ia i le subnet a le router, a leai e mafai ona suia pe a faʻaogaina le komepiuta.

A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi, o le a vave lava ona e avanoa i faila uma o fesoʻotaʻiga e mafai ai ona faʻaaogaina ia avanoa ma e mafai ona e faia faʻataʻitaʻiga talafeagai ma i latou, mo se faʻataʻitaʻiga, pei ona uma ona taʻua, e taʻalo vitio, musika, matamata i ata poʻo se isi mea i lau faitalia.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le faʻafesoʻotaʻiina o masini Android i se 'upega tafaʻilagi Windows masani e leʻo se galuega faigata.