TrueCrypt - faatonuga mo tagata amata

Afai e te manaʻomia se mea faigofie ma sili ona faʻatuatuaina mo le faʻailogaina o faʻamaumauga (faila poʻo faʻasalalauga atoa) ma le le mafai ona maua e tagata e le faʻatagaina, TrueCrypt atonu o le meafaigaluega aupito sili lea mo lenei faʻamoemoe.

O lenei taʻiala o se faʻataʻitaʻiga faigofie o le faʻaaoga TrueCrypt e fatu ai se "inumaga" faʻailogaina (voluma) ona galue ai lea. Mo le tele o galuega o le puipuia o au faʻamatalaga, o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga o le a lava mo le faʻaaogaina tutoatasi o le polokalama.

Faʻafou: TrueCrypt ua le toe atinaʻe pe lagolagoina. Ou te fautuaina le faʻaaogaina o VeraCrypt (e faʻamaonia ai faʻamatalaga i luga o masini komepiuta) poʻo BitLocker (ina ia faʻapipiʻi se disk i le Windows 10, 8 ma le Windows 7).

O fea e sii ai TrueCrypt ma pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le polokalama

E mafai ona e siiina moni TruthCrypt mo le saʻoloto mai le upega tafaʻilagi aloaia i le http://www.truecrypt.org/downloads. O loʻo avanoa le polokalame i ni lomiga mo ni faʻatulagaga se tolu:

  • Windows 8, 7, XP
  • Mac OS x
  • Linux

O le faʻatulagaga o le polokalama lava ia o se maliega faigofie ma mea uma e faʻatulagaina ma oomiina le "Next" button. I le le mafai, o le aoga i le Igilisi, afai e te manaʻomia TrueCrypt i le Rusia, download le Rusia mai le itulau //www.truecrypt.org/localizations, ona faʻapipiʻi lea e pei ona taua i lalo:

  1. Tusia le archive Rusia mo TrueCrypt
  2. Aveese uma faila mai le falefaʻamaumauga i totonu o le pusa faʻatasi ma le polokalame faʻapipiʻiina
  3. Sue TrueCrypt. Masalo o le gagana Lusia ua na o ia lava (pe a fai o Windows o le Rusia), pe afai e leai, alu i le Seti (Seti) - Gagana ma filifili le mea e manaʻomia.

Ua maeʻa lenei faʻatulagaga o TrueCrypt, alu i le taiala faʻaoga. O le faʻataʻitaʻiga o loʻo faia i le Windows 8.1, ae i se isi lomiga e leai se mea e ese ai.

Faaaogaina o le TrueCrypt

O lea, na e faʻapipiʻi ma faʻalauiloaina le polokalama (i le screenshots o le ai ai TrueCrypt i le Rusia). O le mea muamua e tatau ona e faia o le fatuina lea o se voluma, kiliki le ki talafeagai.

O le tusipasi o le foafoaga moni MoniCrypt e tatalaina i le vaega o foafoaga o loʻo i lalo:

  • Fausia se pusa faila faʻailoga (o le lomiga lenei o le a tatou suʻeina)
  • Faʻasalaga o se vaega o le faʻavaeina poʻo le disasite - o lona uiga o le faʻamalamalamaga atoa o le vaega atoa, faila mālosi, fafo fafo, e leʻo faʻaogaina ai le polokalama faʻaoga.
  • Faʻapipiʻi se palota poʻo se puʻupuʻu faʻatasi ma le tino - faʻamalamalamaga atoa o le faʻaogaina o le polokalama atoa i Windows. O le amataina o le faiga faʻaoga i le lumanaʻi o le a ulufale ai i se faʻaupuga.

Filifili le "faʻailoga faila faʻanofo", o le faigofie lava o filifiliga, ia lava e taulimaina ai le mataupu o le faʻamalamalamaga i TrueCrypt.

A maeʻa lena, o le a uunaia oe e filifili - e tatau ona fatuina se voluma masani pe natia. Mai faʻamatalaga i le polokalama, ou te manatu e manino lava le eseesega.

O le isi laasaga o le filifili lea o le nofoaga o le voluma, o lona uiga, le faila ma le faila i mea o le ai ai (talu mai ona tatou filifili e fai le pusa fagu). Kiliki "File", alu i le pusa lea e te fuafua e teu ai le initoneti, tusia le igoa o le faila e manaʻomia i le .tc faʻaopoopoga (silasila i le ata o loʻo i lalo), kiliki "Save", ona kiliki lea "Next" i totonu o le mamanu o le fatu.

O le isi laasaga o faʻatulagaga o le filifilia lea o filifiliga faʻailoga. Mo le tele o galuega, afai e le o oe o se faletua faalilolilo, ua lava tulaga faʻasalalau: e mafai ona e mautinoa e aunoa ma ni masini faʻapitoa, e leai se tasi e mafai ona vaʻaia au faʻamatalaga nai lo nai tausaga.

O le isi laasaga o le seti lea o le tele o le faʻailoga, e fuafua i le tele o le faila o le faila e te fuafua e teu faalilolilo.

Kiliki "Next" ma o le a talosagaina oe e ulufale i se upu faʻamaonia ma faʻamaonia le upu faila i lena. Afai e te manaʻo e puipuia lelei faila, mulimuli i fautuaga o le a e vaʻaia i le faamalama, o mea uma lava o loʻo faʻamatala auʻiliʻili iina.

I le laasaga o le faʻapipiʻiina o le leo, o le a uunaia oe e aveese le kio i le faamalama ina ia maua ai ni faʻamatalaga faʻafuaseʻi o le a fesoasoani e faʻateleina le faʻamalosia o faʻamatalaga. E le gata i lea, e mafai ona e faʻamaonia le faila o le leo (mo se faʻataʻitaʻiga, filifili NTFS mo le teuina o faila sili atu nai lo le 4 GB). A maea lenei mea, kiliki le "Nofoaga", faʻatali mo sina taimi, ma a maeʻa ona e iloa ua uma ona fausia le voluma, alu ese mai le magicCrypt volume creation magic.

Galue faʻatasi ma se faʻamaonia o le TrueCrypt volume

O le isi laasaga o le faʻapipiʻiina lea o le numera faʻapipiʻi i totonu o le polokalama. I le autu TrueCrypt window, filifili le tusi avega o le a tuʻuina atu i le faʻailoga faʻailoga ma kiliki i le "File" faʻamalamalama le ala i le faila .tc na e faia muamua. Kiliki le "Mauga" button, ona e ulufale lea i le upu faʻamaufaʻailoga na e setiina.

A maeʻa lena, o le maualuga o le voluma o le a atagia mai i le autu moni o TrueCrypt, ma afai e te tatalaina le Naviga poʻo laʻu komepiuta, o le ae vaʻai i se puʻe fou iina, lea e fai ma sui o lau inisiua.

I le taimi nei, faatasi ai ma soʻo se gaioiga faʻatasi ai ma lenei pulou, e teu ai faila i luga, galulue faatasi ma i latou, ua natia i luga o le lele. A maeʻa ona e galue faʻatasi ma le CryCrypt encrypted, kiliki "Unmount" i le faamalama autu o le polokalama, pe a uma lena, ao lei ulufale mai le isi upufaila, o au faʻamatalaga o le a le mafai ona maua i fafo atu.