Faʻateleina le mauaina o fesoʻotaiga i le Windows 10

Ina ia fesiitai ma maua mai faila mai isi komepiuta i luga o le upega tafaʻilagi, e le lava le na o le faʻafesoʻotaʻi i le homegroup. E le gata i lea, e tatau foi ona e faʻagaoioia le galuega "Faʻamaumauga o Fesootaiga". I lenei tusiga, o le ae iloa ai le auala e faia ai lenei mea i luga o se komipiuta o loʻo faʻaaogaina le Windows 10.

Faʻamaumauga o Fesootaiga i le Windows 10

A aunoa ma le mafai e lenei siakiina, o le a le mafai ona e vaʻai i isi komepiuta i totonu o le 'upega tafaʻilagi, ma latou, i le isi itu, o le a le mauaina lau masini. I le tele o tulaga, o le Windows 10 e ofoina atu e mafai ai oe lava pe a aliali mai se faʻalapotopotoga. O lenei savali e foliga faapenei:

Afai e le tupu lenei mea pe ua sese lou kilikiina o le "Leai" button, o se tasi o metotia nei o le a fesoasoani ia te oe e foia le faafitauli.

Metotia 1: Faʻaaogaina o le PowerShell System

O lenei metotia e faʻavae i luga o le masini komepiuta o le PowerShell, o loʻo i ai i ituaiga uma o le Windows 10. Pau mea e te faia o le galue e tusa ai ma faatonuga nei:

  1. Kiliki le ki "Amata" saʻo le kuki. O le iʻuga, o loʻo i ai se lisi o talaʻaga. E tatau ona kiliki i le laina "Windows PowerShell (admin)". O nei faʻataʻitaʻiga o le a faʻalauiloaina le aoga faʻapitoa e avea ma pule.
  2. Manatua: Afai i totonu o le mea e matala ai ae le o le mea e manaomia o le "Lisi Poloaiga" o loo faailoa mai, faaaoga ia "WIN + R" ki e tatala ai le "Run" window, ulufale i le poloaiga mana ma kiliki "OK" po o le "INTER".

  3. I le matala tatala, e tatau ona e ulufale i se tasi o tulafono nei, e fuafua i le gagana e faʻaaogaina i lau masini komepiuta.

    lapataiga o upega tafaʻi tafaoga puipui set set group group = "mauaina o fesoʻotaiga" fou fou = Ioe- mo polokalama i Rusia

    lapataiga o upega tafaʻi tafaoga puipui set set group group = "Discovery Network" fou mafai = yes
    - mo le faʻaPeretania o le Windows 10

    Mo le faigofie, e mafai ona e kopiina se tasi o poloaiga i le faamalama "PowerShell" lolomiina le autu autu "Ctrl + V". A uma lena, kiliki i luga o le komepiuta "Ulufale mai". O le ae iloa le numera atoa o tulafono faʻafou ma le faʻaaliga "Lelei". O lona uiga e lelei mea uma.

  4. Afai e te faʻafuasei ona e ulufale atu i se poloaiga e le fetaui ma le faatulagaga o gagana o lau masini komepiuta, e leai se mea matautia e tupu. O se savali o le a faʻaalia i totonu o le faitotoʻa aoga. "E leai se tulafono e fetaui ma taʻiala faʻamaonia.". Faʻatoa ulufale i le poloaiga lona lua.

E le o se auala faʻaʻoleʻole e mafai ai ona e maua le sailiga o fesoʻotaiga. Afai e saʻo mea uma, pe a uma ona fesoʻotaʻi atu i le kulupu o le fale, o le a mafai ona faʻafefeina faila i le va o komepiuta i luga o le 'upega tafaʻilagi. Mo i latou e le iloa pe faʻapefea ona fatuina saʻo se aiga, matou te fautuaina malosi e te faitau a matou tusiga aʻoga.

Faitau atili: Windows 10: fatuina o se homegroup

Metotia 2: Seti o Network Network

Faatasi ai ma lenei metotia, e le gata ina mafai ai ona maua se fesoʻotaʻiga i luga o fesoʻotaʻiga, ae faʻamalosia ai foi isi faʻaoga aoga. Ina ia faia lenei mea, mulimuli i laasaga nei:

  1. Faalautele le lisi "Amata". I le itu tauagavale o le faamalama saili le pusa i le igoa "Meafaigaluega Faigaluega - Windows" ma tatala. Mai le lisi o mea e filifilia "Lisi Pulea". Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaaogaina se isi lava auala e faʻalauiloa ai.

    Faitau atili: Tatalaina o le "Panel Control" i luga o se komepiuta ma le Windows 10

  2. Mai le faamalama "Lisi Pulea" alu i le vaega "Nofoaga Tutotonu ma Fesootaiga". Mo se sailiga e sili atu ona faigofie, e mafai ona e fesuiai le faʻaaliga faʻaali i le "Ata Matagofie".
  3. I le itu tauagavale o le isi faʻamalama, kiliki i le laina "Suiga filifiliga e tufatufa atu i luma".
  4. O gaioiga mulimuli e tatau ona faia i le faʻailoga fesoʻotaʻiga ua e faʻaaogaina. I la tatou tulaga o le "Fesootaiga Tumaoti". A uma ona tatala le talaaga manaomia, ia faʻaaoga le laina "Faʻateleina le Faʻamaumauga o Fesootaiga". Afai e talafeagai, siaki le atigipusa i tafatafa o "Faʻateʻaina le faʻasalalauga aunoa i masini fesoʻotaʻiga". Ia mautinoa foi e mafai ona fai le fefaʻasoaʻiga o faila ma le lomitusi. Ina ia faia lenei mea, faʻagaoioi le laina i le igoa e tasi. I le faaiuga aua nei galo e kiliki "Faasaoina Suiga".

Pau lava le mea e tatau ona e faia o le avanoa tatala lea i faila talafeagai, a maeʻa lea o le a faʻaalia i latou uma i totonu o le upega tafaʻilagi. O oe foi, i le itu, o le a mafai ona matamata i faamatalaga latou te tuuina mai.

Faitau atili: Faʻatulaga le faʻasoa i le polokalama o le Windows 10 operating system

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, mafai ona faʻatino le galuega "Faʻamaumauga o Fesootaiga" i le Windows 10 faigofie nai lo se isi. O faigata i lenei laasaga e seasea lava, ae mafai ona latou tulaʻi i le faagasologa o le fatuina o se fesoʻotaʻiga i le lotoifale. O mea o loʻo faʻaalia i lalo o le a fesoasoani ia te oe e aloese mai ai.

Faitau atili: Faʻatulagaina se fesoʻotaiga i luga o le 'upega tafailagi e ala i se roea Wi-Fi