Aisea e lolomiina ai e le lomitusi lomiga

O masini e lolomiina ai pepa, e taʻua o le lomitusi, o se metotia lea ua uma ona faʻapipiʻiina i le toetoe o soʻo se fale ma i totonu tonu o ofisa, faʻalapotopotoga faʻaaʻoaʻoga. Soo se masini e mafai ona galue mo se taimi umi ma e le momotu, ma e mafai ona faʻaalia muamua mea leaga i le mavae ai o sina taimi.

O le faafitauli sili ona taatele o lomiga lolomi. O nisi taimi o lenei faafitauli ua tapunia i mata, pe afai e le afaina ai le aʻoga poo le tafe o pepa i totonu o le kamupani. Ae ui i lea, o sea faafitauli e mafai ona tupu ai faafitauli ma e tatau ona foia. Na o iinei i mataupu eseese e faia taitoatasi.

Inkjet printers

O lenei faafitauli e le masani ai mo tagata lolomi o lenei ituaiga, ae i luga o se metotia ua leva ona i ai mo le tele o tausaga, e mafai ona tupu mea leaga, e mafua ai le faia o taʻavale i luga o se laupepa. Ae ei ai isi mafuaaga e tatau ona e malamalama i auiliiliga.

Mafuaaga 1: Laasaga Ink

Afai tatou te talanoa e uiga i tusitala inkjet, ona muamua siaki lea o le vaitusi vaitusi. I se tulaga lautele, o se faiga sili ona taugata tele i taimi ma tupe. Ma ina ia le maua le kalama, ua lava lava le na o le tamoe i se aoga faapitoa e tatau ona tuufaatasia faatasi ma le masini autu. O le tele o taimi e i luga o le disk. O se faʻaaoga faigofie e faʻaalia ai le tele o vali e totoe ma pe mafai ona taʻitaʻia i fasi pepa i le pepa.

I le maualuga poʻo le latalata ile maualuga, e tatau ona e mafaufau e uiga i le taimi e sui ai le kilika. E fesoasoani foi i le faʻamalosiina, lea e sili atu le taugofie, aemaise lava pe ae faia oe lava ia.

E taua le maitauina o loʻo i ai ni lomitusi o loʻo i ai se faʻaauau pea le faʻaogaina o masini. E masani lava ona faia lenei mea e le tagata e faaaogaina, o lea o le aoga mai le kamupanī o le a le faʻaalia se mea. Ae ui i lea, o iinei e mafai ona e tilotilo i le moli - e manino atoatoa ma faʻamaonia oe pe oi ai se vaitusi iina. E tatau foi ona e siaki uma masini mo le faaleagaina poo le pipisi.

Mafuaaga 2: Lolomiina le Lolomi

Mai le ulutala o le subtitle, e mafai ona e manatu o lenei metotia e aofia ai le auiliiliga o le lomitusi i ona elemene, lea e le mafai e aunoa ma tomai faʻapitoa. Ma ioe ma leai. I le tasi itu, o tagata na gaosia le inkjet printers na muai silafiaina se faafitauli faapena, talu ai o le faamamaina o le vaitusi o se mea masani, ma ua latou fatuina se aoga o le a fesoasoani e faʻaumatia. I le isi itu, atonu e le mafai ona fesoasoani, ona tatau ai lea ona e faʻaaogaina le masini.

O lea, o le aoga. E masani lava o tagata gaosi oloa uma e maua ai le masini komepiuta e mafai ona faʻamamaina le ulu ma nusipepa - o elemene ua pisia ona o le le masani ona faʻaaogaina le lolomi. Ma o le tagata e le faʻaaogaina e le faʻamamaina i latou uma i taimi uma, latou te faia se meafaigaluega e fai ai le galuega lava e tasi ma le vaitusi mai se kelika.

Leai se mea e tatau ona e suʻesuʻe i le mataupu o le taotoga. Na o le tatalaina o lau masini lomitusi ma filifili se tasi o taualumaga ua fuafuaina. E mafai ona e faia uma, e le o se mea e sili atu.

E taua le matauina o sea ituaiga taualumaga e tatau ona faia i le tele o taimi, ma o nisi taimi e tele taimi mo le auala. O le lomitusi pe a uma ona manaʻomia le tu i lalo mo le itiiti ifo ile itula. Afai e leai se mea ua suia, o le a sili atu ona lelei le faʻaaogaina o fesoasoani a tagata tomai, talu ai o le fufulu mamaina o nei elemene e mafai ona afaina ai tupe gau e faʻatusatusa i le tau o se lomitusi fou.

Mafuaaga 3: Tafuga i luga o le mea e faamau ai le cododer ma le disk

O paʻu e mafai ona paʻepaʻe ma sinasina. Ma afai o le filifiliga lona lua e toe faia i le taimi lava lea e tasi, ona e manaʻomia lea ona e mafaufau i le mea moni o le pefu po o isi palapala eleʻele o loʻo i luga o le faʻailoga cododer, e puipuia le lolomi mai le galue tatau.

Ina ia faia le faamamaina, e masani ona latou faʻaaogaina se faʻamalama. O lenei mea e faʻamaonia e le mea moni o loʻo i ai le ava malosi, lea e aveesea ai pusa eseese. Ae ui i lea, o le a matua faigata tele mo se tagata e le masani ai ona faia sea ituaiga taualumaga. E le mafai ona e maua nei vaega ma e tatau ona e galue saʻo i luga o eletise uma o le masini, lea e sili ona matautia mo ia. I se isi faaupuga, afai ua uma ona tofotofoina uma metotia, ma o le faafitauli e tumau pea ma lona natura e talitutusa ma le faʻamatalaina i luga, ona sili lea ona faʻafesoʻotaʻi se auaunaga faʻapitoa.

O le iuga lenei o le toe iloiloga o faafitauli e ono aʻafia ai ma le faʻaalia mai o taʻavale latalata i se taʻavale inkjet.

Lisi lolomi laser

O le lolomiina o fasi pepa i luga o se masini lomitusi o se faafitauli lea e vave ona tupu pe mulimuli ane i le toetoe lava o ia ituaiga masini. E tele faafitauli e mafua ai lenei amioga. E tatau ona malamalama i le autu, ia manino pe mafai ona toe faʻafoʻi le lolomi.

Mafuaʻaga 1: Mataʻutia o le Atoatoa Faʻatau

O le ata puʻe ata o se mea taua tele, ma o le mea lea e atagia ai le laser i le faagasologa o le lolomiga. O le faaleagaina o le laau lava ia e toetoe lava a le aofia ai, ae o lona tulaga, maaleale i le radiation, e masani ona lalagaina ma o nisi faafitauli e amata i foliga vaaia o lanu uliuli i autafa o le pepa lolomi. E masani lava ona tutusa, lea e faigofie ai ona iloa le nofoaga le aoga.

I le auala, o le lautele o noataga e mafai ona malamalama pe faapefea ona vaivai le tulaga o lenei paʻu. E le tatau ona e le amanaiaina na faʻaaliga o le faafitauli, aua o nei mea e le na o ni paʻu uliuli, ae o se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le kesi, lea e mafai ona oʻo atu ai i ni aʻafiaga ogaoga.

O lenei vaega e mafai ona toe faʻaleleia, ma le tele o auaunaga e faia lava lenei mea. Ae ui i lea, o le aoga o lenei faiga e le maualuga tele e lafoai ai le masani ai o le elemene, lea e fautuaina i lenei mataupu.

Mafuaʻaga 2: Faʻasalaga leaga o le faʻamau ma le pu

E tasi lava le tutusa o laupepa, lea e masani lava ona maua i luga o pepa lolomi, talanoa i se faamavaega faapitoa. Naʻo le tulaga lenei e faʻatapulaʻaina ai, ma o le mafuaʻaga o lo latou tupuga e ono mafai lava ona faia soo se mea. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le lapisi otaota otaota po o le kiliva e le o toe faʻaleleia. O i latou uma e faigofie ona suʻeina ia iloa pe mafai ona avea ma taunuʻuga o se faʻafitauli faapena.

Afai e le aafia le toner i lenei faafitauli, e tatau ona siaki le ofuina o le pu ma le au lava ia. I le faʻaaoga soo o le lomitusi i le tele o tausaga, o le mea sili lea ona tupu. E pei ona taʻua muamua, o le toe faaleleia o nei mea e le atoatoa.

Mafuaaga 3: Togi Lalo

O le vaega sili ona faigofie o le lomitusi e suitulaga o le kata. Ma afai e leai se aoga faapitoa a le komepiuta, o le leai o toner e mafai ona vaaia i luga o paʻu paʻepaʻe i luga o le pepa lolomi. E sili atu le sao i le fai mai o nisi mea o totoe i totonu o le kalama o loʻo i ai pea, ae e le lava le lolomiina e tasi le itulau o le maualuga.

O le fofo i lenei faafitauli o loʻo i luga o le fogaeleele - sui le kesi pe toe faʻafoʻi le toner. E le pei o faaletonu muamua, o lenei tulaga e mafai ona fofoina tutoatasi.

Mafuaaga 4: Kiliata Tape

E le faatapulaaina faafitauli a le Cartridge i le le lava o le toner i totonu. O nisi taimi e mafai ona tumu se laupepa mai ituaiga eseese o mea e masani ona i ai i nofoaga eseese. O le a le mea e tupu i le lomitusi i lenei taimi? E manino lava, o le toner na lava le moe ao lomia se laupepa.

Mo le mauaina o le kalama ma siakiina lona mausali e le faigata. Afai e maitauina se vaega o le vevela, ona tatau lea ona e siaki pe afai ei ai se avanoa e toe faaleleia ai le faafitauli. Masalo ua na o se pusi paʻu, ona le tatau ai lea ona i ai ni faigata - na o oe e manaomia le suia. I le tulaga o se faafitauli, ua oʻo i le taimi e suʻe ai se fagu fou.

Mafuaʻaga 5: Faʻasalaga lelei o le otaota

O le a le mea e fai pe afai oi ai se fasi pepa i luga o le pepa e aliali mai i le nofoaga e tasi? Siaki le pini otaota. O se matai atamai o le a mautinoa lava le fufulu o le toner o totoe pe a liua le kesi. Ae ui i lea, e masani ona le iloa e tagata e uiga i se mea faigaluega, o lea aua le faia le faiga talafeagai.

E faigofie lava le fofo - asiasia le pini otaota ma le amio saʻo o le squeegee, lea e luluina ai le toner i se vaega faapitoa. E faigofie tele ma e mafai e se tasi ona faia lenei faiga i le fale.

I lenei iloiloga o auala uma o le toe faaleleia o le tagata lava ia e mafai ona maeʻa, talu ai ona o mafaufauga autu na mafaufauina.