O le a le VK ID?

Aʻo galue i Microsoft Excel, atonu e tatau ona tatala nisi pepa poʻo le faila lava lea i nisi o faʻamalama. I lomiga matutua ma lomiga e amata ile Excel 2013, e le afaina i soʻo se faafitauli faapitoa. Tau na o le tatalaina o faila i le ala masani, ma o le a amata i latou uma i se faamalama fou. Ae i le lomiga o le talosaga 2007 - 2010 o se pepa fou e amata ona le maua i totonu o le faamalama a matua. O lenei auala e teu ai punaoa faakomepiuta, ae i le taimi lava lea e fatuina ai ni numera o mea le lelei. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e manaʻo se tagata e faʻatusatusa ni pepa se lua, faʻapipiʻi faʻamalama i luga o le lau, o lona uiga e le manuia. Mafaufau pe faʻapefea ona faia lenei mea i auala uma e maua.

Tatalaina o ni faamalama se tele

Afai i Excel 2007 - 2010, ua uma ona e tatalaina se pepa, ae e te taumafai e toe lalagaina se isi faila, o le a tatala i totonu o le mata lava o matua, naʻo le suia o mea o le uluai pepa ma faʻamaumauga mai le mea fou. O le a mafai lava ona fesuiaʻi i le faila muamua. Mo le faia o lenei mea, faʻapipiʻi le fetuu i luga o le Excel icon i luga o le faʻailoga. O se tamai faamalama o le a foliga mai e muai iloa uma faila faila. Alu i se pepa patino, e mafai ona e kiliki i luga o lenei faamalama. Ae o le a suia, ae le o le tatalaina atoa o ni faamalama, aua o le taimi lava e tasi e le mafai ai e le tagata faaaoga ona faʻaali i luga o le mata i lenei auala.

Ae o loʻo i ai ni togafiti e mafai ona e faʻaalia ai ni pepa se tele i le Excel 2007 - 2010 i luga o le mata i le taimi e tasi.

O se tasi o auala pito sili ona vave e foia ai le faafitauli o le tatalaina o le tele o faamalama i Excel i le taimi e tasi ma mo mea uma o le faʻapipiʻi lea o le MicrosoftEasyFix50801.msi patch. Ae, o le mea e leaga ai, ua taofia e Microsoft le lagolagoina o Faʻamatalaga Fofo Faʻatasi, e aofia ai le oloa ua taua i luga. O le mea lea, o le download i luga o le nofoaga aloaia e le mafai nei. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e sii mai ma faʻapipiʻi le patch mai isi 'upega tafaʻilagi i ou lava tulaga lamatia, ae ia e silafia o nei gaoioiga e ono lamatia ai lou tino.

Metotia 1: Taskbar

O se tasi o filifiliga sili ona faigofie mo le tatalaina o le tele o faamalama o le faia lea o lenei taotoga e ala i le lisi autu o le atigipusa i le Taskbar.

  1. A maeʻa ona faʻasalalau se tasi o pepa Excel, ona faʻafeiloaʻi lea o le pepese ile ata o le polokalame na tuʻuina ile Taskbar. Kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. Tuʻu le faʻasologa o tala. I totonu tatou te filifili ai, e fuafua i le lomiga o le polokalama, o le aitema Microsoft Excel 2007 poʻo "Microsoft Excel 2010".

    E mafai ona e kiliki i luga o le Excel icon i luga o le faʻailoga i le kuluma taumatau o loʻo i ai le ki Sue. O le isi filifiliga o le na o le fafaguina o le ata, ona kiliki lea o le uili o le kiona. I tulaga uma lava, o le a tutusa le aafiaga, ae e le manaʻomia ona e faʻaagaoioia le lisi autu.

  2. O se pepa Excel avanoa e tatala i se isi faamalama. Ina ia tatalaina se pepa patino, alu i le lisi "File" new window ma kiliki mea "Tatala".
  3. I le faila o le faila e tatala ai le tatala, alu i le tusi o loʻo i ai le pepa manaʻomia, filifili ma kiliki le ki "Tatala".

A maeʻa lena, e mafai ona e galue faʻatasi ma pepa i ni faamalama se lua i le taimi e tasi. I le auala lava e tasi, pe a manaʻomia, e mafai ona e faʻateleina numera.

Metotia 2: Matala matala

O le auala lona lua e aofia ai le faia e ala i le faamalama. Taumafai.

  1. Matou te taina le autu autu i luga o le komepiuta Manumalo + R.
  2. Faʻamamaina le faamalama Taumafai. Matou te pasi i lana poloaiga "sili atu".

A maeʻa lena, o le a amata se faamalama fou, ma ina ia mafai ona tatalaina le faila talafeagai i totonu, matou te faia foi taga tutusa e pei ona i ai muamua.

Metotia 3: Amata le Menu

O le auala lenei e talafeagai mo na o loʻo faʻaaogaina le Windows 7 poʻo le faʻamuamua o le polokalama faʻaoga.

  1. Kiliki le ki "Amata" OS Windows. Alu i le aitema "Polokalama uma".
  2. I totonu o le lisi tatala o polokalama, alu i le faila "Microsoft Office". I le isi, kiliki i le itu taumatau o le kuki i luga o le ala pupuu "Microsoft Excel".

A maeʻa nei gaioiga, o le a amata se matapiuta polokalama fou, lea e mafai ai ona e tatalaina le faila i le ala masani.

Metotia 4: Vaʻaia Papamaa

Ina ia momoʻe Excel i se faamalama fou, faʻa-kiliki le ala o le tusi i luga o le komepiuta. Afai e leai, ona i lea tulaga e tatau ona e fatuina se alalaupapa.

  1. Tatala le Windows Explorer ma afai ua faʻapipiʻi le Excel 2010, ona e alu lea i:

    C: Polokalama Polokalama Microsoft Office Office14

    Afai e faʻapipiʻi le Excel 2007, ona fai lea o le tuatusi:

    C: Polokalama Polokalama Microsoft Office Office12

  2. E tasi le taimi i le lisi o le polokalama, tatou te maua se faila e taʻua "EXCEL.EXE". Afai e le mafai ona faʻaleleia lau faʻaopoopoga i lau masini komepiuta, o le a taʻua faigofie "FAAALIA". Kiliki i luga o le mea lenei ma le ki o le kuki saʻo. I le gaioiga faʻasologa o loʻo i ai, filifili le mea "Fausia le Pipi".
  3. Ua aliali mai se pusa talanoaga e fai mai e le mafai ona e fatuina se alalaupapa i lenei pusa, ae mafai ona e tuu i luga o lau laulau. Matou te malilie i le kiliki "Ioe".

O lea la o le a mafai ona amataina le faamalama fou i luga o le gaogao tusi i le Papamaa.

Metotia 5: amata i totonu o le lisi autu

O metotia uma ua faʻamatalaina i luga ua fautuaina muamua e faʻailo ai se faamalama Excel fou, ma naʻo le taimi lava e ala mai i le lisi "File" tatala se pepa fou, o se faiga le talafeagai. Ae e mafai ona faigofie le tatalaina o pepa e ala i le faʻaaogaina o le lisi autu.

  1. Fausia se alalaupapa Excel i luga o lau laulau e faʻaaoga ai le algorithm o loʻo faʻamatalaina i luga.
  2. Kiliki i luga o le alalaupapa ma le ki o le kuki saʻo. I le lisi autu, taofi le filifiliga ile mea "Kopi" poʻo "Oti" faʻalagolago pe tatau ona manaʻo le tagata e faʻaoga le alalaupapa e faʻaauau ona tuʻu i le Papamaa pe leai.
  3. Le isi, tatala le Explorer, ona e alu lea i le tuatusi lenei:

    C: Users UserName AppData Roaming Microsoft Windows Windows SendTo

    Nai lo le taua "Igoa Igoa" e tatau ona suia le igoa o lau Windows, o lona uiga, le lisi o tagata e faʻaaogaina.

    O le faafitauli e aofia ai foi i le mea e le mafai ona i ai lenei lisi i totonu o se pusa natia. O le mea lea, e tatau ona e faʻaalia le faʻaalia o nusipepa natia.

  4. I le pusa e tatala, kiliki i luga o soʻo se avanoa avanoa faʻatasi ma le kulimi taumatau. I le amataga o le lisi, taofi le filifiliga ile mea Pasili. I le taimi lava e maeʻa ai, o le igoa o le a faaopoopo i lenei tusi.
  5. Ona tatala lea o le pusa i le mea o iai le faila lea e te manaʻo e tamoe ai. Matou te kiliki i luga i le kī saʻo o le kusi. I le lisi autu, laʻasaga i lea laasaga "Auina atu" ma "Excel".

O le a amata le pepa i se faamalama fou.

A maeʻa ona fai le taʻavale ma faʻaopoopo se alalaupapa i le faila "Sendto", matou maua le avanoa e tatala ai pea lava pea faila Excel i se faamalama fou i le lisi autu.

Metotia 6: Suiga Suiga

Ae e mafai ona faigofie le tatalaina o faila Excel i ni faamalama se tele. A maeʻa le faʻatinoga, lea o le a faʻamatalaina i lalo, o pepa uma e tatala i le auala masani, o lona uiga, kiliki faalua o le kiore, o le a faʻalauiloaina i lenei auala. E moni, o lenei faiga e aofia ai le faʻaaogaina o le resitala. O lona uiga e tatau ona e mautinoa ia te oe lava ae e te leʻi aveina, aua o laasaga sese e mafai ona afaina ai le tino atoa. Ina ia faʻamaonia le tulaga i le tulaga o faʻafitauli, ia toe faʻafoʻi se faʻagasologa ao lei amataina le manipulations.

  1. Le taʻavale le faamalama Taumafai, lolomi le 'autū autu Manumalo + R. I totonu o le fanua e tatala, ulufale i le poloaiga "RegEdit.exe" ma kiliki le ki "Lelei".
  2. Ua amata le Ofisa Resitala. I totonu ia alu i le tuatusi lenei:

    HKEY_CLASSES_ROOT Excel.Sheet.8 shell Open command

    I le itu saʻo o le faamalama, kiliki i le mea. "Aunoa".

  3. Ua tatalaina le faamalama teuteu. I laina "Taua" tatou sui "/ dde" i luga "/ e"% 1 "". O totoe o le laina o loʻo totoe e pei o. Matou te taomi le faamau "Lelei".
  4. O le i ai i le vaega tutusa, matou te kiliki-i luga o le elemene "poloaiga". I le lisi autu o loʻo amata, alu i totonu o le aitema Faaigoa. Toe faʻaigoa le mea lenei.
  5. Tatou kiliki-i luga o le igoa o le vaega "ddeexec". I le lisi autu, filifili le aitema Faaigoa ma toe faʻafesoʻotaʻi foʻi lenei mea.

    O lea, ua mafai ai ona matou tatalaina faila i le extension xls i se ala masani i se faamalama fou.

  6. Ina ia mafai ona faatino lenei faiga mo faila i le extension xlsx, i le Ofisa Resitala, alu i:

    HKEY_CLASSES_ROOT Excel.Sheet.12 shell Open command

    Matou te faia le faiga tutusa ma elemene o lenei paranesi. O lona uiga, tatou te suia ia tulaga o le elemene. "Aunoa"toe faʻailoga mea "poloaiga" ma le paranesi "ddeexec".

A maeʻa le faʻatinoga o lenei faʻatonuga, o le a tatalaina foi faila xlsx i se faamalama fou.

Metotia 7: Filifiliga Excel

O le tatalaina o faila e tele i matapiuta fou e mafai foi ona faʻaogaina e ala i Excel options.

  1. A oi ai i le lisi "File" fai le kuki i luga o le mea "Filifiliga".
  2. Ua amata le faamalama o mataitusi. Alu i le vaega "Avanoa". I le itu saʻo o le faamalama o loʻo matou sailia se vaega o meafaigaluega. "Aoao". Faʻasaʻo se pito i luma o le mea "Faʻamalo le talosaga a le DDE mai isi tusi talosaga". Matou te taomi le faamau "Lelei".

A maeʻa lena, o le a tatalaina fusi fou fou i faamalama eseese. I le taimi lava e tasi, ao leʻi maeʻa le galuega i Excel, ua fautuaina e faʻamaonia le mea "Faʻamalo le talosaga a le DDE mai isi tusi talosaga", aua a le o le isi taimi e amata ai le polokalama, e mafai ona e feagai ma faʻafitauli ma le tatalaina o faila.

O le mea lea, i nisi o auala, o lenei auala e le faigofie tele nai lo le muamua.

Metotia 8: tatala le faila se tasi i ni nai taimi

E pei ona lauiloa, masani lava Excel e le tatalaina le lava faila e tasi i pupuni e lua. Ae peitai, e mafai foi ona faia lenei mea.

  1. Faʻatoʻa le faila. Alu i le lisi "Vaʻai". I le poloka o meafaigaluega "Matapi" i luga o le lipine kiliki i luga o le ki "New window".
  2. A maeʻa nei gaioiga, o lenei faila o le a tatalaina se tasi taimi. I Excel 2013 ma le 2016, o le a vave amata i se faamalama fou. Ina ia mafai e le lomiga 2007 ma le 2010 ona tatala le pepa i se faila eseese, ae le o ni nusipepa fou, e tatau ona e puleaina le resitala, lea na talanoaina i luga.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, e ui ina le manuia i le Excel 2007 ma le 2010, pe a lafoaʻi nisi faila, latou te tatalaina i le matala tutusa o matua, e tele auala e faʻalauiloa ai i totonu o matala eseese. E mafai e le tagata faʻaaoga se filifiliga sili atu ona talafeagai e fetaui ma ona manaʻoga.