E faʻafefea ona vaʻavaʻai tina

A o galue i Excel, o le galuega e faʻapipiʻi i nisi taimi ina ia oʻo i le taimi e ulufale ai i se aso patino ile cell, o le aso o le vaiaso e faʻaalia, e fetaui i ai. I le masani ai, ia foia lenei faafitauli e ala i se mamanu telē malosi e pei o Excel, atonu, ma i le tele o auala. Sei o tatou vaai po oa filifiliga e maua mo le faia o lenei taotoga.

Faʻaalia le aso o le vaiaso i Excel

E tele auala e faʻaalia ai le aso o le vaiaso e tusa ai ma le aso na tusia ai, e amata mai i le tuufaatasia o sela ma faaiʻu i le faʻaaogaina o galuega. Seʻio tatou tilotilo i avanoa uma mo le faia o lenei taʻaloga i Excel, ina ia mafai ai e le tagata faʻaaoga le sili ona lelei mo se tulaga faapitoa.

Metotia 1: Faaaoga le Faʻatulagaga

Muamua lava, seʻi o tatou vaʻavaʻai i le faʻaaogaina o le telefoni feaveaʻi e mafai ona e faʻaalia le aso o le vaiaso i le aso ua uma ona fai. O lenei filifiliga e aofia ai le faaliliuina o se aso i se tau faʻamaonia, ma le le faʻaaliaina o le faʻaaliga o nei ituaiga o faʻamaumauga i luga o se laupepa.

  1. Ulufale i soo se aso e aofia ai le aso, masina ma le tausaga ile cell i le pepa.
  2. Kiliki i luga le cell faatasi ma le kulimi taumatau. Tuʻu le faʻasologa o tala. Filifili se tulaga i totonu "Faʻatonu ia sela ...".
  3. Ua amata le faamalama o le faatulagaga. Alu i le lisi "Numera"pe afai na tatalaina i se isi laupepa. E le gata i le poloka poloka "Faʻasologa numera" seti le ki i le tulaga "Taʻiala uma". I totonu o le fanua "Ituaiga" ulufale ma le lima i le tulaga taua:

    DDDD

    A uma lena kiliki i le ki "Lelei" i le pito i lalo o le faamalama.

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i totonu o le cell, nai lo le aso, o le igoa atoa o le aso o le vaiaso o loʻo faʻaali atu i ai. I lenei tulaga, filifili lenei cell, i le faʻasologa o le pa, o loʻo e vaʻaia pea le faʻaaliga o le aso.

I totonu o le fanua "Ituaiga" faatulagaga fenumiai nai lo le tau "DDDD" E mafai foi ona e ulufale i le faaupuga:

DDD

I lenei tulaga, o le pepa o le a faʻaalia ai le igoa o le aso o le vaiaso.

Lesona: Faʻafefea ona suia le telefoni i Excel

Metotia 2: faʻaaoga le TEXT galuega

Ae o le auala na tuʻuina atu i luga e aofia ai le liuaina o le aso i le aso o le vaiaso. E i ai se filifiliga mo nei tau e lua e faʻaalia i luga o se laupepa? O lona uiga, afai tatou te ulufale i se tafaoga i le tasi lela, ona tatau lea ona faʻaalia le aso o le vaiaso i seisi. Ioe, o loʻo i ai lenei filifiliga. E mafai ona faia e faʻaaoga ai le fua faʻatatau Tusitusiga. I lenei tulaga, o le tau tatou te manaʻomia o le a faʻaalia i totonu o le telefoni faʻamaonia i le faatulagaga o tusitusiga.

  1. Tusi le aso i luga o soʻo se elemene o le pepa. Ona filifili lea o soʻo se mea e leai se mea. Kiliki le ata "Insert function"lea e tu latalata i le faʻasologa o le pa.
  2. Ua amata le faamalama. Pule sili. Alu i le vaega "Upu" ma mai le lisi o tagata e filifili le igoa "TEXT".
  3. O le matala o le felafolafoaiga matala. Tusitusiga. Ua mamanuina lenei kamupanī e faʻaalia le numera ua faʻamaonia i le gagana filifilia o le faatulagaga o le text. O loʻo i ai le upusii lenei:

    = TEXT (Taua; Format)

    I totonu o le fanua "Taua" e manaʻomia ona faʻamaʻoti le tuatusi o le cell lea o loʻo i ai le aso. Ina ia faia lenei mea, seti le fetuu i le nofoaga maoti ma kiliki i luga o lenei cell i luga o le pepa. O le tuatusi ua vave ona faaalia.

    I totonu o le fanua "Faatulaga" faʻalagolago i mea matou te mananao e maua le manatu o le aso o le vaiaso, tumu pe faʻapuupuuina, ulufale i le faʻamatalaga dddd poʻo ddd e aunoa ma ni upusii.

    A uma ona e ulufale atu i lenei faʻamatalaga, kiliki le ki "Lelei".

  4. E pei ona e iloa i totonu o le cell lea na matou filifilia i le amataga lava, o le aso o le vaiaso o le faʻaaliga o loʻo faʻaalia i le faatulagaga ua filifilia. O lea la o loʻo i luga o le pepa le aso ma o le aso o le vaiaso e faʻaalia i le taimi e tasi.

E le gata i lea, afai e suia le tau i totonu o le potu, o le aso o le vaiaso o le a otometi ona suia e tusa ai. O le mea lea, suia le aso e mafai ona e suʻeina i le aso o le vaiaso o le a pa'ū.

Lesona: Excel function magic

Metotia 3: faʻaaoga le DENNED function

O loʻo i ai se isi tagata faʻapipiʻi e mafai ona faʻaalia le aso o le vaiaso i se aso atofaina. O se galuega lenei ASO. E moni, e leʻo faʻaalia le igoa o le aso o le vaiaso, ae o lona numera. I lenei tulaga, e mafai e le tagata faʻaaoga ona faatulaga mai le aso (mai le Aso Sa pe mai le Aso Gafua) o le numera o le a faitauina.

  1. Filifili le sela e faʻaali ai le numera o le aso o le vaiaso. Kiliki le ata "Insert function".
  2. Toe tatala le faamalama. Pule sili. O le taimi lenei matou te o ai i le vaega "Aso ma le Taimi". Filifili se igoa "UA FAI" ma kiliki le ki "Lelei".
  3. Alu i le faʻataʻitaʻiga o le faitioga o le faitalia. ASO. O loʻo i ai le upusii lenei:

    = DENNED (date_num_number_format; [type])

    I totonu o le fanua "Aso i le faatulagaga numera" matou te ulufale i le aso patino poʻo le tuatusi o le cell i le pepa o loʻo i ai.

    I totonu o le fanua "Ituaiga" seti le numera mai 1 agai i luga 3lea e fuafua ai pe faʻapefea ona faitauina numera o le vaiaso. Pe a seti le numera "1" o le fuainumera o le a amata mai i le Aso Sa, ma o lenei aso o le vaiaso o le a tuʻuina atu i ai se numera o faasologa "1". Pe a seti le tau "2" numera o le a faia e amata mai i le Aso Gafua. O lenei aso o le vaiaso o le a tuʻuina atu i ai se numera telefoni. "1". Pe a seti le tau "3" o le fuainumera o le a faia foi mai le Aso Gafua, ae i lenei tulaga o le a tuʻuina atu le Aso Gafua i le numera faasologa "0".

    Feteenaʻiga "Ituaiga" e le o manaʻomia. Ae, afai e te faʻaaogaina, e manatu le taua o le finauga e tutusa ma "1"o lona uiga, e amata le vaiaso i le aso o le aso. O lea e taliaina i gagana Peretania, ae o lenei filifiliga e le fetaui ia i matou. O le mea lea, i totonu o le fanua "Ituaiga" seti le tau "2".

    A maeʻa ona faia nei taga, kiliki le ki "Lelei".

  4. E pei ona mafai ona e vaʻaia, i totonu o faʻamatalaga faʻamaonia o le faasologa o le faasologa o le aso o le vaiaso, e fetaui ma le aso na tusia ai. I la matou tulaga, lenei numera "3"o lona uiga o le Aso Lulu.

E pei o le galuega talu ai, pe a suia le aso, o le numera o le aso o le vaiaso i totonu o le cell lea e faʻaogaina ai le tagata faʻapipiʻi e suia.

Lesona: Galuega o aso ma taimi i Excel

E pei ona mafai ona e vaʻaia, i Excel o loʻo i ai ni filifiliga autu se tolu mo le tuʻuina atu o le aso o se aso o le vaiaso. O i latou uma e faigofie tele ma e le manaʻomia soʻo se tomai faapitoa mai le tagata faʻaaogaina. O se tasi oi latou o le faʻaaogaina lea o faʻapitoa faapitoa, ma o isi e lua o loʻo faʻaaogaina galuega e ausia ai nei sini. Avanoa o le faiga ma le metotia o le faʻaalia o faʻamatalaga i mataupu taʻitasi e faʻamatalaina e matua ese lava, e tatau i le tagata faʻaaoga ona filifili po o le fea o nei filifiliga i se tulaga faapitoa e fetaui ma ia.