Faʻapipiʻi le Windows 7 i luga o se GPT disk

O le vaega o le vaega MBR sa faʻaaogaina i le teuina faaletino talu mai le 1983, ae o le asō ua suia i le faatulagaga GPT. Faʻafetai i lenei mea, ua mafai nei ona faia ni faʻaupuga se tele i luga o le disability, o faʻatinoga o loʻo faʻatinoina vave, faʻapea foʻi le saoasaoa o le toe faʻaleleia o mea leaga. O le faʻaaogaina o le Windows 7 i luga ole CD GPT e iai ona uiga. I lenei tusiga o le a tatou tilotilo totoa ia i latou.

Faʻafefea ona faʻapipiʻi le Windows 7 i luga o se GPT

O le faagasologa o le faʻapipiʻiina o le faiga faʻaogaina lava ia e le o se mea faigata, ae o le sauniuni mo lenei galuega e faigata mo nisi tagata faʻaoga. Ua tatou vaevaeina le faagasologa atoa i nisi laasaga faigofie. Seʻio tatou tilotilo totoa i laʻasaga taʻitasi.

Laasaga 1: Saunia le taavale

Afai ei ai sou puʻupuʻu ma se kopi o le Windows poʻo se masini moli laiseneina, ona e le manaʻomia lea ona saunia le siaki, e mafai loa ona e alu i le laasaga e sosoo ai. I se isi tulaga, e te fatuina patino se masini komepiuta USB ma faʻapipiʻi mai. Faitau atili e uiga i lenei faagasologa ia tatou tusiga.

Tagai foi:
Faatonuga mo le fatuina o se taavale e mafai ona faʻaauau i luga o le Windows
Faʻafefea ona fatuina se masini komepiuta USB flash drive i Rufus

Laasaga 2: BIOS poʻo le UEFI Settings

O komepiuta fou po o komepiuta feaveaʻi ua i ai nei le interface UEFI, lea na sui ai le lomiga a le BIOS. I faʻataʻitaʻiga a le tina matua, o loʻo i ai se BIOS mai le tele o kamupani lauiloa. Lenei e tatau ona e faʻasua le mea muamua mai le kalama eletise USB ina ia mafai ai ona vave alu i le faʻatulagaina o le faʻatulagaga. I le tulaga o le faamuamua a DVD e le tatau ona seti.

Faitau atili: Faʻasalalau le BIOS e tietie mai se taavale afi

E popole foi tagata o le UEFI. O le faagasologa e ese si ese mai i le faatulagaga o le BIOS, talu ai ona ua faaopoopo nisi numera fou ma o le atiga lava ia e matua ese lava. E mafai ona e aʻoaʻo atili e uiga i le faʻatautaia o le UEFI mo le oso mai i se laupepa USB i le laasaga muamua o la tatou tusiga i luga o le faʻapipiʻiina o le Windows 7 i se komepiuta ma le UEFI.

Faitau atili: Faʻapipiʻi le Windows 7 i se komepiuta ma le UEFI

Laasaga 3: Faʻatūina Windows ma Seti le Disiki Faigata

O lea ua sauni mea uma e faʻaauau i le faʻapipiʻiina o le masini komepiuta. Ina ia faia lenei mea, faʻapipiʻi le avega ma le OS OS i totonu o le komepiuta, faʻaali i luga ma faʻatali seia oʻo ina aliali mai le window. O iinei o le ae manaomia ai le faia o se faasologa o laasaga faigofie:

  1. Filifili se gagana OS faigofie, faʻasologa o le piano ma le taimi faatulagaina.
  2. I le faamalama "Meli o le Faʻatonu" e tatau ona filifili "Faʻapipiʻi atoatoa (filifiliga sili atu)".
  3. O lenei ua e alu i le faamalama faatasi ai ma le filifiliga o le vaeluaina o le disk disk e faʻapipiʻi. Lenei e tatau ona e taofimau i lalo le autu autu Shift + F10, ona amata ai lea o le faamalama laina o le poloaiga. I le isi itu, ia e ulufale i tulafono o loo i lalo, oomi Ulufale pe a uma ona ulu atu i le:

    vavae ese
    sel sel 0
    mama
    tagata liliu mai
    alu ese
    alu ese

    O le mea lea, e te faʻapipiʻiina le disk ma toe liliu i le GPT ina ia mafai ona faasaoina uma suiga i le maeʻa ona tuʻuina atu le faʻaogaina o le masini komepiuta.

  4. I le lava faamalama, kiliki "Toe faafou" ma filifili se vaega, o le a na o le tasi.
  5. Faatumu laina "Igoa Igoa" ma "Igoa o le Initaneti", ona mafai loa lea ona e alu i le laasaga e sosoo ai.
  6. Ulufale i le Windows activation key. O le tele o taimi e lisiina i luga o le atigipusa ma se pulou po o le ave taavale. Afai e le maua lenei mea, ona avanoa loa lea i soo se taimi e ala i le Initaneti.

Ma le isi, o le faʻatulagaina faʻapipiʻiina o le faiga faʻavae o le a amata, i le taimi o le a le manaʻomia ai ona e faia ni gaioiga faʻaopoopo, faʻatali seia maeʻa. Faamolemole ia matau o le a toe amata le komipiuta i nisi taimi, o le a otometi lava ona amata ma o le a faʻaauau pea le faʻapipiʻi.

Laasaga 4: Faʻasaʻo Avetaavale ma Polokalama

E mafai ona e siiina se polokalama avetaavale po o se avetaʻavale mo lau kāiga fesoʻotaʻiga poʻo le motherboard eseese, ma a uma ona e faʻafesoʻotaʻi i le Initaneti, faʻafeiloaʻi mea uma e te manaʻomia mai le ofisa aloaia o le gaosiga mea. Faʻatasi ai ma nisi komipiuta o se CD faʻatasi ai ma fafie faʻavae. Faʻamolemole tuʻu i totonu o le taavale ma faʻapipiʻi.

Faʻamatalaga auiliili:
Tomai sili ona lelei e faʻapipiʻi ai avetaavale
Sailia ma le faʻapipiʻiina o se avetaʻavale mo se kiliva fesoʻotaʻiga

O le tele o tagata e teena le saogala a le Internet Explorer, toe sui i isi masini lauiloa: Google Chrome, Mozilla Firefox, Yandex Browser or Opera. E mafai ona e siiina lau masini e sili ona e fiafia i ai ma ua uma ona e maua mai le antivirus ma isi polokalame talafeagai.

Tikiake Google Chrome

Download Mozilla Firefox

Talia le Yandex Browser

Faʻaola Opera mo le leai o se totogi

Vaʻai foi: Vaʻavave mo le Windows

I lenei tusiga, matou te iloiloina auiliiliga le faagasologa o le saunia o se komipiuta mo le faʻapipiʻiina o le Windows 7 i luga o se komepiuta GPT ma faʻamatalaina le faʻatulagaina o ia lava. E ala i le faʻaeteete ma le faʻaeteete i faatonuga, e oʻo lava i se tagata e leai se poto masani e faigofie ona faʻatumu le faʻatulagaga.