Faʻamatalaga ma suʻega o le faila. Polokalame sili mo le galulue faatasi ma le HDD

Le aso lelei.

Faigata - o se tasi o mea sili ona taua i PC! O le iloa muamua o loʻo i ai se mea e sese i ai - e mafai ona e pulea le tuʻuina atu o faʻamatalaga uma i isi aufaasālalau e aunoa ma se gau. O le tele lava o taimi, e faʻataʻitaʻiina se puʻupuʻu pe a oʻo mai se puʻe fou, poʻo pe a aliali mai ituaiga eseese o faafitauli: faila le faila mo le taimi umi, e pulapula le PC pe a tatalaina le pulou (faʻafeiloaia), faila faila e faitau, ma isi.

I luga o laʻu blog, i le ala, e tele naua tala e tuʻufaʻatasia i faafitauli ma faʻamalosi malolosi (e pei ona taua mulimuli ane o le HDD). I le tusiga lava lea e tasi, ou te manaʻo e faʻapipiʻi polokalame sili ona lelei (lea sa ou feagai ma) ma fautuaga i le galulue faatasi ma le HDD i se fusi.

1. Victoria

Sitema aloaia: //hdd-911.com/

Fig. 1. Victoria43 - o le faamalama autu o le polokalama

O Vitoria o se tasi o polokalame e sili ona taʻutaʻua mo le suʻeina ma le faʻamaonia o taʻavale malosi. O ona lelei i luga o isi polokalame o lenei vasega e manino:

  1. ei ai le tufatufaina o le televave-laitiiti;
  2. saoasaoa televave;
  3. le tele o suʻega (faʻamatalaga e uiga i le setete o le HDD);
  4. galue "tuusaʻo" faʻatasi ma le lelea malo;
  5. saoloto

I laʻu blog, i le ala, ei ai se tusiga e uiga i le auala e siaki ai le HDD mo mea leaga i lenei aoga:

2. HDAT2

Sitepu aloaia: //hdat2.com/

Fig. 2. hdat2 - faamalama autu

Auaunaga tautua mo le galue ai ma faigata faigata (suʻega, diagnostics, togafitiga o mea leaga, ma isi). O le autu ma le taua tele mai le lauiloa Victoria o le lagolago o toetoe lava o taʻavale faʻatasi ma faʻaogaina: ATA / ATAPI / SATA, SSD, SCSI ma le USB.

I le auala, HDAT2 lelei e mafai ai e oe ona toe faʻaleleia vaega leaga i luga o lau disiki, ina ia mafai ai e lau HDD ona auauna atu ma le faamaoni mo sina taimi. E sili atu i lenei mea:

3. CrystalDiskInfo

Faʻapipiʻiina le site: //crystalmark.info/?lang=en

Fig. 3. CrystalDiskInfo 5.6.2 - S.M.A.R.T. vaʻa

Faʻaaogaina avanoa e faʻamaonia ai le leʻo. I le faagasologa, o le polokalama e le gata ina faʻaalia ai faʻamaumauga a S.M.A.R.T. (e ala i le auala, e atoatoa, i le tele o fonotaga pe a foia nisi o faafitauli i le HDD - fesili mo se molimau mai lenei aoga!), ae tausia foi faamaumauga o lona vevela, o faamatalaga lautele e uiga i le HDD ua faaalia.

Faʻamanuiaga sili:

- Lagolagosua mo taʻavale USB i fafo;
- Mataituina o le soifua maloloina ma le vevela HDD;
- Faamatalaga S.M.A.R.T. faʻamaumauga;
- Faʻataʻitaʻiina AAM / APM faʻatulagaina (aoga pe afai o lau puʻupuʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, e fai ai le pisa:

4. HDDlife

Sitema aloaia: //hddlife.ru/index.html

Fig. 4. O le faamalama autu o le polokalama HDDlife V.4.0.183

O lenei aoga o se tasi o ituaiga sili ona lelei! E mafai ai e oe ona faʻaauau pea le mataʻituina o le tulaga o le KOMISI uma o au puʻupuʻu malosi, ma, i le tulaga o faʻafitauli, logo i latou i le taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga:

  1. e le lava le avanoa vaʻa, e mafai ona aʻafia ai le faatinoga;
  2. sili atu i le tulaga masani o le vevela;
  3. leaga faitau mai se SMART disk;
  4. faamalosi le "agavale" ia ola umi ... ma isi

I le auala, faafetai i lenei aoga, e mafai ona e fuafua pe o le a le umi o le a tumau ai lou HDD. Ia, afai, ioe, e leai se malosi majeure ...

E mafai ona e faitau e uiga i isi mea faʻapitoa tutusa iinei:

5. Scanner

Faʻapipiʻi le atinaʻe: //www.steffengerlach.de/freeware/

Fig. 5. Iloiloga o nofoaga nofo i le HDD (skanner)

O se tamaʻi mea aoga mo le galue ai ma le malosi, lea e mafai ai e oe ona maua se siata sulu o le avanoa. O sea siata e mafai ai e oe ona vave iloilo po o le a le mea na gaogao i luga o lau pulou ma tape faila le talafeagai.

I le auala, o lenei mea aoga e mafai ai e oe ona faʻapolopolo le tele o taimi pe afai e iai sau faʻafitauli faigata ma e tumu i faila uma (o le tele o mea e te le manaʻomia, ma suʻesuʻe ma iloilo "lima" mo se taimi umi).

E ui i le mea moni o le aoga e matua faigofie lava, ou te manatu e le mafai ona aofia ai se polokalama faapena i lenei tusiga. I le auala, e iai ana analogues:

PS

Pau lava lena. Taunuuga manuia uma. Mo faʻaopoopoga ma iloiloga i le tusiga, faʻafetai pea lava pea!

Le manuia!