Faʻafefea ona matamata i faʻamatalaga i totonu o le Windows 10

I nisi tulaga, aemaise lava mo le puipuia o matua, atonu e te manaʻomia ona e iloa po o ai na faʻaaogaina le komepiuta pe saini foi i le taimi. E le mafai, i taimi uma e liliu ai se tasi i luga o se komepiuta po o le komepiuta ma ogalaau i luga o Windows, o se faamaumauga e aliali i totonu o le lisi o le polokalama.

E mafai ona e maimoa i lenei faʻamatalaga i le Mea e Faʻaaogā Mea Faʻaaogā, ae o loʻo i ai se auala faigofie - faʻaalia o faʻamatalaga e uiga i faʻamaumauga muamua i le Windows 10 i luga o le mataʻitusi o le matamata, lea o le a faʻaalia i lenei faʻatonuga (galue mo na o se tala faʻapitonuʻu). Faʻapitoa foi i luga o se autu tali tutusa e mafai ona aoga: Faʻafefea ona faʻatapulaʻa le numera o taumafaiga e ulufale ai i se faʻamaoni Windows 10, Pule Mātua Windows 10.

Saili po o ai ma afea na fuli ai le komepiuta ma ulufale i le Windows 10 faʻaaoga le faatonu resitala

O le auala muamua e faʻaaoga ai le faatonu o le Windows 10. Ou te fautua atu e muamua ona e toe faʻafouina se mea, lea e mafai ona aoga.

  1. Faasolo i luga o le piano le Win + R i luga o le komepiuta (Win o se ki ma le logo o le Windows) ma tapisi le regedit i le Matala Matala, lolomi Enter.
  2. I le faatonu resitala, alu i le vaega (o loʻo i le agavale) HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Microsoft Windows CurrentVersion Policies System
  3. Faʻasani-saʻo i le avanoa avanoa i le itu taumatau o le nusipepa resitala ma filifili le "New" - "DWORD parameter 32 bits" (e tusa lava pe iai sau 64-bit system).
  4. Ulufale lou igoa FaʻaaliaLastLogonInfo mo lenei tulaga.
  5. Faalua faalua i luga o le parakalafa fou faatoa fatuina ma seti le tau i le 1 mo lena.

A maeʻa, tapuni le faatonu o le resitala ma toe amata le komepiuta. O le isi taimi e te ulufale ai, o le a e vaʻai i se savali e uiga i le ulufale atu manuia i luma atu i le Windows 10 ma taumafaiga e le faʻasolosolo mai, pe afai o ia, e pei o le faʻamalama i lalo.

Faʻaali atu faʻamatalaga e uiga i se faʻamatalaga lata mai e faʻaaoga ai le faatonu o le faigamalo a le kulupu

Afai o loʻo e faʻaogaina le Windows 10 Pro poʻo le Enterprise, e mafai ona e faia le mea o loʻo i luga ma le fesoasoani a le faatonu o le faigamalo i le lotoifale:

  1. Faasolo i luga Win + R ma ulufale gpedit.msc
  2. I totonu o le faʻalapotopotoga faʻavae a le kulupu o loʻo tatala, alu i Faʻasinomaga o le komepiuta - Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa - Vaega o le Windows - Faʻamatalaga i totonu o le Windows
  3. Faalua-kiliki i luga o le mea "Faʻaalia pe a faʻapipiʻi e le tagata faʻapipiʻi faʻamatalaga e uiga i taumafaiga o faʻasagaga talu ai", ia seti i le "Enabled", kiliki IE ma tapunia le faatonu o kulupu a le kulupu.

Ua faia, i le taimi nei ma le isi aumalaga i le Windows 10 o le a e vaʻai i le aso ma le taimi o ogaoga manuia ma le le manuia o lenei tagata faʻapitonuʻu (o loʻo lagolagoina le galuega mo le vaega) i le polokalama. E mafai foʻi ona e fiafia i: Faʻafefea ona faʻagata le taimi faʻaaoga o le Windows 10 mo se tagata faʻapitonuʻu.