Aʻai 1606 pe a faʻapipiʻi le AutoCAD. Faʻafefea ona faʻaleleia

Faʻamaumauga faʻatasi ma le faʻalautele XML ei ai faʻamaumauga tusitusia autu ma o le mea lea e le manaʻomia ai le polokalama faʻapitoa e matamata ma faʻasaʻo. O se pepa XML e teuina se seti o faʻamatalaga faʻaaoga, faʻamatalaga, poʻo soʻo se isi faʻamatalaga taua e mafai ona tatalaina e aunoa ma ni faʻafitauli e faʻaaoga ai se polokalama faʻapipiʻi faigofie.

Ae faʻapefea pe afai ei ai se manaʻoga e suia se faila faapena, e aunoa ma le i ai i le lima o le galuega atoa o le faʻaulu XML ma le manaʻoga poʻo le mafai ona faʻaaoga se isi polokalame mo lenei mea? I lenei tulaga, e naʻo oe lava e manaʻomia se masini ma se avanoa i le mea e teu ai.

Faʻafefea ona faʻatuina se pepa XML i luga o le initaneti

Soo se 'upega tafaʻilagi e mafai ai e oe ona tatala le faila XML mo le matamataina, ae ia suia lona anotusi o le ae faʻaaogaina se tasi o auaunaga i le initaneti.

Metotia 1: XmlGrid

O lenei tusitala sili ona faigofie i luga o le initaneti o se mea moni lava o se meafaigaluega malosi mo le galue i faʻamaumauga XML. I totonu, e le gata ina mafai ona e fatuina ma fesuiai faila na tusia i le gagana e mafai ona faʻaaogaina, ae siaki foi lo latou aloaia, mamanu mamanu ma pepa liliu mai / i le XML.

XmlGrid auaunaga ile initaneti

E mafai ona e amata galue ma se faila XML i se XmlGrid e ala i le lafoina i luga o le 'upega tafaʻilagi, poʻo le tuʻuina atu o mea o loʻo i totonu ole pepa i totonu.

Tatou amata i le filifiliga lona lua. I lenei tulaga, matou te kopiina uma tusitusiga mai le faila XML ma faapipii i totonu o le fanua i luga o le itulau autu o le tautua. Ma kiliki le ki "Auina atu".

O le isi auala o le siiina lea o se pepa XML mai se komepiuta.

  1. Ina ia faia lenei, kiliki i le ki autu "Tatala le File".
  2. O se pepa mo le tuʻuina atu o se faila i le itulau o le a oʻo mai io matou luma.

    O iinei, kiliki muamua i luga o le ki "Filifili se faila" ma maua le pepa XML manaʻomia ile faila o le faila. Ma, e faamaea le taotoga, kiliki "Auina atu".

E i ai foi le auala lona tolu e faaulufale atu ai se faila XML i totonu o se XmlGrid - faʻapipiʻiina e ala ile faʻamatalaga.

  1. O le ki e nafa ma lenei galuega. "E ala i le URL".
  2. I le kilikiina i luga, matou te tatalaina ai le fomu lenei.

    I totonu o le fanua "URL" matou te faʻamaoti patino se fesoʻotaʻiga saʻo i le pepa XML, ona kiliki ai lea "Sumbit".

Po o le a lava le auala e te faʻaaogaina ai, o le taunuuga o le a tutusa: o le pepa o le a aliali mai o se laulau faʻatasi ai ma faʻamaumauga, pe o fea o le fanua e fai ma sui o se masini seisi.

I le teuteuina o le pepa, e mafai ona e teuina le faila maeʻa i lau komepiuta. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le ki laiti."Faasaoina" i luga o le itulau.

O le auaunaga XmlGrid e sili ona fetaui mo oe pe ae manaʻomia le faia o suiga i le pepa i le tulaga o elemene taʻitasi poʻo le tuʻuina atu o mea i totonu o le laulau mo se faʻamalamalamaga sili atu.

Metotia 2: TutorialsPoint

Afai o le auaunaga talu ai na foliga mai e patino ia te oe, e mafai ona e faʻaaogaina se isi faʻamatalaga masani XML. O lea meafaigaluega e ofoina atu i se tasi o punaoa sili ona tele i le initaneti i le matata o le IT education - TutorialsPoint.

TutorialsPoint auaunaga i le initaneti

Alu i le faʻauluʻu XML, e mafai ona matou faʻaogaina i luga o le 'upega tafaʻilagi i le' upega tafailagi

  1. I le pito i luga o le itulau autu o TutorialsPoint tatou te maua ai le faamau "Meafaigaluega" ma kiliki i luga.
  2. O loʻo i ai se lisi o mea uma e mafai ona maua i le initaneti.

    O iinei tatou te fiafia ai i se ata ma se faʻamatalaga "XML EDITOR". Kiliki i luga ma alu saʻo i le faatonu o le XML.

O le faʻaogaina o lenei faʻaoga i luga o le initaneti e manino lelei ma e aofia ai galuega uma talafeagai e faʻatumu ai le galuega i se pepa XML.

O le faatonu o se avanoa e vaevaeina i ni vaega se lua. I le itu tauagavale o le nofoaga mo le tusiaina o le numera, i le taumatau o le vaaiga o le laau.


Ina ia tuʻuina atu se faila XML i se auaunaga i le initaneti, e tatau ona e faʻaaoga le lisi i le itu tauagavale o le itulau, o le tab Faʻamatuʻu Faiga.

Ina ia faaulufale mai se pepa mai se komepiuta, faʻaaoga le kiFaʻamatu mai mai le komepiuta. Ia, e sii saʻo mai le faila XML mai se risosi lona tolu, ulufale i le fesoʻotaʻiga i le saini saini "Ulufale i le URL e sii mai" lalo ma kiliki "Alu".

A maeʻa ona e galue faʻatasi ma se pepa, e mafai ona vave faʻasaoina i le mafaufau o le komepiuta. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le ki Tatalo i luga o le vaaiga a le XML.

O se taunuuga, o le faila ma le igoa "File.xml" o le a vave maua i lau PC.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei faʻauluulu XML i luga o le initaneti, pe a tatau ai, e faigofie ona suia le polokalame komepiuta talafeagai. O loʻo i ai mea uma e te manaʻomia: syntax faʻapipiʻi, meafaigaluega laiti mo le galue i ni tusitusiga ma se vaaiga i le laau i le taimi moni.

Metotia 3: Code Beautify

O le fofo mai le Code Beautify service e lelei mo le galue faʻatasi ma faʻamaumauga XML i le initaneti. O le 'upega tafaʻilagi e mafai ai e oe ona vaʻai ma faʻatuina ituaiga fesuiaiga o faila, e aofia ai, ioe, tusia i se gagana faʻapipiʻi faʻamaonia.

Code Beautify auaunaga i le initaneti

Ina ia tatala tonu le faatonu XML, i le itulau autu o le auaunaga i lalo o le ulutala "Tausaga Lelei" poʻo "Upega Tafaʻilagi" sue le faamau "XML Viewer" ma kiliki i luga.

O le faʻaogaina o le faʻamaumauga i luga o le initaneti, faapea foi ma le vaega galue, e talitutusa ma le meafaigaluega ua uma ona talanoaina i luga. E pei o le TutorialsPoint solution, e vaevaeina le potu faigaluega i ni vaega se lua - o le eria faʻatasi ai ma le code XML ("Faʻamatalaga XML") i le itu tauagavale ma lona vaaiga o le laau ("Maualuga") i le taumatau.

E mafai ona e siiina se faila mo le faʻataʻitaʻitusi e faʻaaoga ai kuluma. "Load Url" ma "Suʻesuʻe". Muamua e mafai ai ona e faʻaulufale mai se pepa XML e ala i se faʻamatalaga, ma le lona lua mai le manatua o lau komepiuta.


A maeʻa ona e galue faʻatasi ma le faila, e mafai ona sii mai i luga o lau komepiuta se kopi fou e mafai ona faʻasalalau pe faʻatasi ma le uluai fausaga XML. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga le kī "Faʻatau atu i CSV" ma Tatalo faasologa.

I se tulaga lautele, o le teuteuina o faila XML i le faaaogaina o le Faasaoga o le Beautify Code e matua faigofie lava ma manino: o loo i ai le syntax faailogaina, faailogaina o foliga i se foliga o se laau o elemene, se atinaʻe ua afaina ma se tele o mea faaopoopo. O le vaega mulimuli e aofia ai le faʻatulagaina vave o se pepa XML, o se meafaigaluega mo le faʻamalosiina e ala i le aveeseina o avanoa ma faʻaogaina, faʻapea foi le liliu vave o le faila i le JSON.

Vaʻai foi: Faʻamatalaga faila XML

Filifilia se auaunaga i le initaneti mo le galue ma le XML o lau filifiliga lea. E faʻalagolago lava i le lavelave o le pepa aloaia e te manaʻomia e faʻamaonia ma po oa sini o loʻo e tuliloaina. O la matou galuega o le tuʻuina atu lea o filifiliga talafeagai.