Fausiaina o le PowerPoint Presentation

Microsoft PowerPoint - o se seti mamana o meafaigaluega mo le fatuina o ata. A e muamua aʻoaʻo se polokalama, atonu e foliga mai o le faia o se faʻataʻitaʻiga iinei e matua faigofie lava. Atonu o lea, ae o le a foliga mai o se lomiga muamua, lea e talafeagai mo nai mea laiti. Ae o le fatuina o se mea e sili atu ona faigata, e manaʻomia lou eli loloto i totonu o galuega.

Amata

Muamua e tatau ona e fatuina se faila faila. O filifili nei e lua.

  • Muamua o le kiliki-saʻo i soʻo se nofoaga talafeagai (luga o le komepiuta, i totonu o se pusa) ma filifili le mea i totonu o le lisi faʻanofo "Fausia". E tumau pea e kiliki i le filifiliga "Faʻamatalaga o le PowerPoint Microsoft".
  • O le lona lua o le tatalaina lenei polokalama e ala i "Amata". O le iʻuga, o le ae manaomia le teuina o lau galuega e ala i le filifilia o le ala o le tuatusi i soʻo se faʻailoga poʻo le ofisa.

I le taimi nei o loʻo galue le PowerPoint, e manaʻomia ona tatou faia ni faʻataʻitaʻiga - o ata o la tatou faʻatinoga. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le ki "Fatu se slide" i le lisi "Aiga", poʻo se tuufaatasiga o ki vevela "Ctrl" + "M".

I le amataga, o le ulutala ulutala ua fatuina lea o le a faʻaalia ai le ulutala o le autu o le ata.

O isi faʻafanua uma o le a faʻataʻitaʻiina e ala i le le mafai ona totogi ma maua ni vaega se lua mo le ulutala ma le anotusi.

O se amataga. I le taimi nei, e tatau ona e faʻatumu lau polokalama i faʻamatalaga, suia le mamanu ma isi. O le faʻatonuina o le faʻatinoga e le taua tele, ina ia le tatau ona faia isi laasaga e sosoo ai.

Faʻapitoa ile foliga

I le avea ai o se tulafono, o le mamanu e faʻatautaia e tusa lava pe maeʻa le faʻamalosiga. Mo le tele o vaega, e faia lenei mea ona a uma ona fetuutuunai foliga vaaia, o elemene o loʻo i ai nei o le upega tafaʻilagi e le foliga lelei tele, ma e tatau ona e toe faʻatinoina ma le totoʻa le pepa ua maeʻa. Aua o le tele lava o taimi e faia vave ai lenei mea. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le faʻamaufaʻailoga i le igoa e tasi i le ulutala o le polokalame; o le lona fa i le itu tauagavale.

Ina ia fetuunai, e tatau ona e alu i le tab "Fuafuaga".

E tolu vaega taua.

  • Muamua o le "Autu". O loʻo ofoina mai ai nisi o faʻasologa o mamanu e aofia ai le tele o tulaga - lanu ma le vai o le tusitusiga, le nofoaga o nofoaga i luga o le paʻu, o le talaaga ma isi mea teuteu. Latou te le faʻavaeina le faʻavae, ae e ese lava mai le tasi. E talafeagai le suʻesuʻeina o autu uma o loʻo avanoa, atonu e sili atu ona lelei mo faʻaaliga i le lumanaʻi.


    A e kiliki i le kī talafeagai, e mafai ona e faʻateleina le lisi atoa o mamanu mamanu avanoa.

  • Le isi i le PowerPoint 2016 o le eria "Filifiliga". O iinei, o le tele o autu e faʻalauteleina, e ofoina atu ni lanu mo le auala filifilia. E ese mai le tasi i le isi na o lanu, o le faatulagaga o elemene e le suia.
  • "Customize" faʻamalosia le tagata faʻaaoga e suia le tele o ata, faʻapea foʻi ma le faʻaleleiina o le faʻasologa ma le mamanu.

E uiga i le filifiliga mulimuli o le toe taʻu atu teisi.

Pātene Faʻamatalaga Faʻamatalaga tatala se isi itu i luga o le itu taumatau. O iinei, i le tulaga o le faʻapipiʻiina o soʻo se mamanu, e tolu taʻapa.

  • "Faatumu" ua ofoina atu se ata o le ata. E mafai ona e faʻatumu i se lanu se tasi poʻo se mamanu, poʻo le faʻapipiʻiina o se ata ma lona toe teuteu faaopoopo.
  • "Aafiaga" e mafai ai ona e faʻaaoga nisi tomai faʻalauiloa e faʻaleleia ai foliga vaaia. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona e faʻaopopoina se ata lafoia, o se ata ua le toe tupu, se tioata tetele, ma isi. A maeʻa ona filifilia se faʻamatalaga, e mafai foi ona e faʻafetaui - mo se faʻataʻitaʻiga, suia le malosi.
  • Mea mulimuli - "Totoina" - galue ma se talaaga ata, e mafai ai ona e suia lona susulu, malosi, ma isi.

O nei mea faigaluega ua lava lea e le gata ina lanu ai le mamanu o le ata, ae matua tulaga ese lava. Afai e le filifilia i le taimi nei le faʻataʻitaʻiga masani, i le lisi Faʻamatalaga Faʻamatalaga o le a naʻo "Faatumu".

Faʻasolo le seti seti

I le avea ai o se tulafono, ua faʻatulagaina le faatulagaga ao leʻi faʻatumu le faʻamatalaga ma faʻamatalaga. Mo lenei mea o loʻo i ai le tele o ituaiga faʻataʻitaʻiga. O le tele lava o taimi, e leai ni faʻaopoopoga faʻaopoopo o laʻau e manaʻomia, talu ai o loʻo i ai i le atiae le lelei ma le aoga.

  • Ina ia filifili se avanoa mo se faʻasolosolo, kiliki-i luga o le lisi i le itu tauagavale le lisi. I totonu o le lisi o pop-up e tatau ona e tusi i le filifiliga "Tapenaga".
  • O le lisi o faʻataʻitaʻiga avanoa o le a faʻaalia i le itu o le lisi autu. O iinei e mafai ona e filifilia se tasi e sili ona fetaui mo le fatu o se pepa faapitoa. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te fuafua e faʻaalia se faʻatusatusaga o mea e lua i ata, ona fai lea o le filifiliga "Faatusatusaga".
  • A maeʻa ona filifilia, o le a faʻaoga lenei avanoa ma mafai ona faatumuina le paʻu.

Afai e manaʻomia pea le faia o se faʻataʻitaʻi i le laiga, e le o saunia mo faʻataʻitaʻiga masani, e mafai ona e faia lau lava avanoa.

  • Ina ia faia lenei mea, alu i le lisi "Vaʻai".
  • O iinei tatou te fiafia ai i le faamau "Ata Faataʻitaʻi".
  • O le polokalama o le a alu i le faiga o le galue ai ma mamanu. Ulu ma foliga na suia atoa. I le tauagavale, o le a leai nei ni faʻataʻitaʻiga ua avanoa, ae o se lisi o faʻataʻitaʻiga. Lenei e mafai ona e filifili uma e avanoa mo le faʻataʻitaʻia ma fatuina oe lava.
  • Mo le mea mulimuli, faʻaaoga le ki "Faaofi le Taiala". O le a faʻapipiʻi le faʻaogaina o se paʻu e leai se mea e faʻaogaina ai, o le a manaʻomia e le tagata faʻapipiʻi ona faʻaopoopo uma faʻafanua mo faʻamaumauga ia lava.
  • Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le ki "Faaofi le nofoaga e nofo ai". E ofoina atu le tele o vaega - mo se faʻataʻitaʻiga, mo ulutala, tusiga, faila o le aufaasālalau, ma isi. A uma ona filifili, e tatau ona e tusi i luga o le faavaa se faamalama lea o le a filifilia ai le anotusi. E mafai ona e fatuina ni vaega se tele e te fiafia i ai.
  • A maeʻa le fausiaina o se faʻataʻitaʻiga tulaga ese, o le a le sili atu le ofo e avatu ai lou lava igoa. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le ki Faaigoa.
  • O isi galuega o loʻo i ai iinei e mamanuina e faʻavasegaina ai foliga vaaia o faʻataʻitaʻiga ma faasaʻo le tele o le faʻataʻitaʻiga.

I le faaiuga o galuega uma, e tatau ona e kiliki "Faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga". A maeʻa lena, o le a toe foʻi mai le faigamalo i le galuega, ma e mafai ona faʻaaogaina le ata i le paʻu e pei ona faamatalaina i luga.

Faatumu faamatalaga

Po o le a lava le mea o loʻo faʻamatalaina i luga, o le mea autu i le faʻaaliga o loʻo faʻatumu i faʻamatalaga. I le faʻaaliga, e mafai ona e tuʻufaʻatasia soʻo se mea e te manaʻo ai, pe a fai e fetaui lelei ma le tasi.

I le le mafai, o ata taʻitasi ei ai lona lava igoa ma o se vaega e vaʻaia ua atofaina mo ia. O iinei e tatau ona e tusia le igoa o le ata, autu, mea o loʻo fai i lenei mataupu, ma isi. Afai e fai mai se faasologa o faʻataʻitaʻi le mea lava lea e tasi, ona e mafai lea ona solo le ulutala, pe aua le tusia se mea i ai - o le nofoaga avanoa e le o faʻaalia pe a faʻaalia le ata. I le tulaga muamua, e tatau ona e kiliki i le tuaoi o le faavaa ma taomi le faamau "Del". I nei tulaga uma e lua, o le a leai se ulutala o le palota ma o le faiga o le a taua ai "leai se igoa".

O le tele o faʻatalanoaga faʻaaoga e faʻaaoga ai tusitusiga ma isi fuainumera faʻamatalaga. "Nofoaga Avanoa". O lenei vaega e mafai ona faʻaogaina uma mo le ulufaleina o tusitusiga ma le faʻaofiina o isi faila. I le faʻamuamua, o soʻo se mea e aofia ai i le saite e taumafai lava e nofo i lenei fusi faapitoa, fetuunai ia lava i le telē.

Afai tatou te talanoa e uiga i le tusitusiga, ua faʻapipiʻiina lelei i luga o meafaigaluega a le Microsoft Office, o loʻo i ai foi i isi oloa o lenei afifi. O lona uiga, e mafai e le tagata faʻaaoga ona suia saoloto le vai papatiso, lanu, lapoa, faʻapitoa ma isi mea.

Ae mo le faaopoopoina o faila, o le lisi iinei e lautele. O nei mea e mafai ona:

  • Ata;
  • GIF animations;
  • Vitio;
  • Failauga faila;
  • Laulau;
  • Faiga o le matematika, tino ma vailaau;
  • Ata;
  • Isi faʻaaliga;
  • Fuafuaga SmartArt, ma isi.

I le faʻaopoopoina o nei mea uma, e tele auala e faʻaaoga ai. I le tele o tulaga, e faia lenei mea e ala i le lisi. "Faaofi".

E le gata i lea, o le anotusi lava ia e aofia ai le 6 ata mo le vave faaopoopoina o laulau, siata, mea a le SmartArt, ata mai se komepiuta, ata mai le Initaneti, faapea foi faila faila. Ina ia faaofi, e tatau ona e kiliki i le afi tutusa, ona tatala lea o le meafaigaluega po o le komepiuta e filifili ai le mea e manao i ai.

O elemene ua tuʻufaʻatasia e mafai ona felafolafoaʻi solo i luga o le kesi e faʻaaoga ai le kio, filifilia ma le lima le laasaga manaʻomia. E le gata i lea, e leai se tasi na te faʻatagaina le faʻamalosi, tulaga faʻamuamua ma isi.

Isi faʻaopoopoga

O loʻo i ai foʻi le tele o itu eseese e mafai ai e oe ona faʻaleleia le faʻatinoga, ae e le faʻatagaina mo le faʻaaogaina.

Polokalame Toe Fuataʻiga

O lenei mea e afa e fesoʻotaʻi ma le mamanu ma foliga vaaia o le faʻaaliga. E le taua le taua tele e pei o le faatuina o se tasi i fafo, o lea e le tatau ai ona faia. O lenei meafaigaluega o loʻo i totonu o le lisi "Suiga".

I le eria "Alu i lenei kata" O le tele o ituaiga eseese o gaioiga faʻalauiloa ua tuʻuina atu lea o le a faʻaaogaina mo suiga mai le tasi slide i le isi. E mafai ona e filifilia le ata e te fiafia i ai pe fetaui ma lou mafaufau, faʻapea foʻi ma le faʻaogaina o le faʻatulagaina o mea. Ina ia faia lenei mea, faʻaaoga le ki "Uiga o Aafiaga", o loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga eseese mo faʻatulagaga taitasi.

Eria "Taimi o Taimi Palota" e le o toe fesootaʻi ma le auala vaaia. O iinei e mafai ona e setiina le umi o le matamata i se faʻataʻitaʻi se tasi, pe a faʻapea o le a latou suia e aunoa ma le pule a le tusitala. Ae e taua foi le matauina iinei o se ki taua mo le mea mulimuli - "Talosaga i tagata uma" e faʻatagaina oe e aua le faʻamalosia le aʻafiaga o le fesuiaiga i le va o ata vitio i luga o faʻavaa taʻitasi taʻitasi.

Faʻasagaga faʻatulagaina

E mafai ona e faʻaopopoina se aafiaga faʻapitoa i elemene taitasi, pe o tusiga, ala o faasalalauga, poʻo se isi mea. Ua valaauina "Taaloga". O tulaga o lenei vaega o loʻo i totonu o le faʻamau talafeagai i le ulutala polokalama. E mafai ona e faʻaopoopo, mo se faʻataʻitaʻiga, le faʻaalia o foliga vaaia o se mea, faʻapea foʻi ma le leiloloa mulimuli. O faʻamatalaga auiliili mo le fatuina ma le fatuina o se mea e mafai ona maua ile mea ese.

Lesona: Faʻatupulaia o le Faʻatosina i le PowerPoint

Hyperlinks ma le pulea o le polokalama

I le tele o faʻataʻitaʻiga ogaoga, o loʻo faʻatulagaina ai le faʻaogaina o masini e pulea ai - o le pulea, ma faʻataʻitaʻi ai, ma isi. Mo nei mea uma, faʻaaoga le seti o hyperlinks. E le o mea uma, e tatau ona i ai ia vaega, ae i le tele o faʻataʻitaʻiga e faʻaleleia ai le iloa ma faʻapipiʻi lelei le faʻatinoga, toe faʻaaogaina i totonu o se tusi poʻo se polokalame e ese ai.

Lesona: Fausia ma le Faʻasalalauina o Lusiusisi

Le iʻuga

E tusa ai ma mea ua taua muamua, e mafai ona e sau i le algorithm sili ona lelei mo le fatuina o se ata, e aofia ai le 7 laasaga:

  1. Fausia le numera manaʻomia o ata

    E le o taimi uma e mafai ai e le tagata faʻaoga ona fai muamua pe o le a le umi o le a maua ai le ata, ae e sili lava le i ai o se manatu. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻasoa faʻatasi ai le aofaʻi o faʻamatalaga, faʻasolosolo manusisi eseese ma isi.

  2. Faʻasino le ata vaaia

    E masani lava, pe a fatuina se faʻamatalaga, e feagai tusitala ma le mea moni e faapea, o faʻamaumauga ua uma ona tusia e leʻo tuʻufaʻatasia ma isi faʻailoga filifiliga. O lea la, o le tele o polofesa e fautuaina le atiaeina o se ata vaaia muamua.

  3. Faʻasoa faʻasologa faʻatulagaga

    Ina ia faia lenei mea, pe filifilia ni mamanu o loʻo i ai, pe faia ni mea fou, ona tufatufaina atu lea o kata taʻitasi taʻitasi, e faʻavae i lona faʻamoemoega. I nisi tulaga, o lenei laasaga e ono oʻo muamua i le faatulagaina o le ata vaaia, ina ia mafai ai e le tusitala ona fetuunai ia faasologa o mamanu i lalo o le faatulagaga filifilia o elemene.

  4. Ulufale uma faamatalaga

    E ulufale le tagata faʻaaoga i tusitusiga uma talafeagai, faʻasalalauga poʻo isi ituaiga o faʻamatalaga i totonu o le faʻaaliga, tufatufa atu i luga o ata i le faasologa tatau talafeagai. Na vave lava ona ia faasaʻoina ma faʻapipiʻi uma faamatalaga.

  5. Fausia ma fetuunai mea faaopoopo

    I lenei laasaga, o le tusitala e fatuina paipu kulupu, matāʻupu eseese, ma isi. E le gata i lea, o nisi taimi (mo se faʻataʻitaʻiga, o le fausiaina o faʻamau mo le puleaina o faʻataʻaloga) e faia i le tulaga o le galulue faatasi ma le tuufaatasiga o laupepa ina ia e le manaʻomia le faʻaopoopo faʻapipiʻi lima i taimi uma.

  6. Faaopoopo mea amata ma aafiaga

    Faʻasinomaga animation, faʻaliliuga, musika ma isi. E masani ona faia i le taimi mulimuli, pe a uma mea uma ua saunia. O nei vaega e leai se aoga i le pepa ua maeʻa ma e mafai lava ona lafoaia, aua o latou mulimuli e auai.

  7. Siaki ma faʻamau siaki

    E na o le faaluaina le siakiina, tatalaina le vaaiga, ma faia fetuunaiga talafeagai.

Filifiliga

I le faaiuga, ou te fia talanoaina nisi o itu taua.

  • E pei lava o isi lava pepa, o le ata o loʻo i ai lona mamafa. Ma o le tele, o le tele o mea faitino ua faʻaofi i totonu. E faapitoa lava e faatatau i musika ma faila faila i luga o le maualuga. O le mea lea e tatau i se tagata ona faʻaleleia le faʻaopoopoina o faila i luga o le aufaasālalau, talu ai o le tele-gigabyte presentation e le gata ina maua ai faigata i le felauaiga ma le fesiitaiga i isi masini, ae i se tulaga lautele e mafai ona galue malie.
  • E tele manaʻoga mo le mamanu ma le anotusi o le faʻaaliga. A o lei amataina le galuega, e sili ona lelei le sailia o tulafono mai le pulega, ina ia le faia se mea sese ma oʻo mai i le manaoga e toe faaleleia atoa le galuega maeʻa.
  • E tusa ai ma tulaga faʻapitoa o faʻataʻitaʻiga, e fautuaina e aua le faia se telefoni o tusitusiga mo na mataupu pe a fuafua le galuega e faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga. E leai se tasi na te faitauina lenei mea uma, o faʻamatalaga uma e tatau ona faʻalauiloaina e le tagata faasalalau. Afai o le faʻatulagaga e faʻatatau mo suʻesuʻega a le tagata lava ia (e fai ma faʻataʻitaʻiga, faatonuga), ona le faʻaaoga lea o lenei tulafono.

E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, o le faagasologa o le faia o se faʻataʻitaʻiga e aofia ai le tele o uiga ma laasaga nai lo le mea e foliga mai mai le amataga lava. E leai se aʻoaʻoga o le a aʻoaʻoina oe i le auala e faia ai faʻamatalaga sili atu nai lo le poto masani. O lea e tatau ona e faʻatino, taumafai i elemene eseese, taga, vaavaai mo fofo fou.