Faʻafeiloaʻi le faila ODT i le pepa a le Microsoft Word

O le faila o le ODT o se tusitusiga tusitusia na fatuina i polokalama pei o StarOffice ma OpenOffice. E ui i le mea moni o nei oloa e leai se totogi, o le tusitala o le Upu a le MS Word, e ui ina tufatufa atu i se saofaga totogi, e le gata o le sili ona lauiloa, ae o loʻo faʻatusalia mai ai foi se tulaga maualuga i le lalolagi o polokalama faakomepiuta.

Masalo o le mafuaaga lea e manaomia ai e le tele o tagata faaaoga le faaliliuina o le ODT i totonu o le Upu, ma i lenei tusiga o le a tatou talanoaina pe faapefea ona faia lenei mea. Vaʻai i luma e fai mai i lenei faagasologa e leai se mea faigata, ma le isi, e mafai ona foia lenei faafitauli i auala eseese e lua. Ae, muamua mea muamua.

Lesona: Faʻafefea ona faaliliu le HTML ile Upu

Faʻaaogaina o se mea faʻapitoa faapitoa

Talu ai ona o le faʻalogologo o le Ofisa totogi mai Microsoft, faʻapea foʻi ma ona tagata saoloto, e tele lava, o le tulaga fesoʻotaʻi fesoʻotaiga e iloa ai e le gata i tagata faʻapitoa, ae faʻapea foi i tagata atiaeina.

Masalo, o le mea tonu lava lea na faʻaalia ai foliga vaaia o le faʻapipiʻi faapitoa o le faʻapipiʻi, lea e mafai ai ona le na o le matamata i pepa o le ODT i totonu o le Upu, ae ia faʻasaoina foʻi i latou i le faatulagaga masani mo lenei polokalame - DOC poʻo le DOCX.

Filifiliga ma le faʻapipiʻiina o se faʻapipiʻi masini

ODF Tagata Faaliliu Faaulufaleina mo le Ofisa - o se tasi lea o nei polini. O matou ma e tatau ona e downloadina, ona faʻapipii lea. Ina ia sii mai le faila faila, kiliki i luga ole sootaga i lalo.

Tusia ODF Faaliliu Faaulufale mo le Ofisa

1. Faʻasalala le faila faʻapipiʻiina ma kiliki "Faʻamau". O le downloadina o faʻamaumauga e manaʻomia e faʻapipiʻi le polo-in i luga o le komepiuta o le a amata.

2. I le masini faʻapipiʻi o loʻo aliali mai i ou luma, kiliki "Lisi".

3. Talia tulaga o le laisene laisene e ala i le faapipiiina o le mea e tutusa ma toe kiliki "Lisi".

4. I le isi siata e mafai ona e filifili po o ai o le a maua lenei faʻapipiʻi masini-na o oe (o le faailoga e faʻafeagai ma le mea muamua) pe mo tagata uma e faʻaaogaina lenei komepiuta (o le faailoga i luma o le mea lona lua). Fai lau filifiliga ma kiliki "Lisi".

5. Afai e talafeagai, ia suia le nofoaga e le maua ai le ODF Translator Add-in mo le faatuina o le Ofisa. Toe kiliki "Lisi".

6. Siaki siaki siaki i autafa o mea o loʻo i ai faʻatulagaga e te fuafua e tatalaina i le Word Word. O le mea moni, o le muamua i luga o le lisi o le mea tatou te manaʻomia. OpenDocument Text (.ODT)O isi o loʻo filifili, i lau lava pule faitalia. Kiliki "Lisi" ia faaauau.

7. Kiliki "Faʻamau"e amata ai ona faʻapipiʻi le polo-in i luga o le komepiuta.

8. I le maeʻa o le faʻatulagaga faʻapipiʻi, kiliki "Faauma" e alu ese mai le masini faʻapipiʻi.

E ala i le tuʻuina o le ODF Translator Add-in mo le Office, e mafai ona e alu i le tatalaina o le pepa o le ODT i totonu o le Upu e faaliliuina ai i DOC poʻo DOCX.

Fetuunaiga o faila

A maeʻa ona e faʻapipiʻi lelei le faʻapipiʻiina o le tagata liliu mai, i le Upu o le a mafai ona tatala faila i le faatulagaga o le ODT.

1. Amata MS Word ma filifili i le lisi "File" tusi "Tatala"ona sosoo ai lea "Iloiloga".

2. I le matalama o le Matalama o loʻo tatala, i le lisi o le faʻavaeina o le laina o le faasologa o fuainumera, saili i totonu o le lisi "Faʻamatalaga OpenDocument (* .odt)" ma filifili lenei mea.

3. Suʻe i le pusa o loʻo aofia ai le faila file .odt, kiliki i luga ma kiliki "Tatala".

4. O le faila o le a tatalaina i totonu o se matala fou o upu i le vaaiga puipuia. Afai e te manaʻomia ona faʻasaʻo, kiliki "Talia le Faʻasaga".

E ala i le teuteuina o le pepa o le ODT, suia lona faʻapipiʻiina (pe a manaʻomia), e mafai ona e alu saogalemu i lona liua, sili atu, faasaoina i le faatulagaga tatou te manaʻomia - DOC poʻo DOCX.

Lesona: Faʻamatalaina o le Upu i le Upu

1. Alu i le tab "File" ma filifili mea Faasaoina As.

2. Afai e talafeagai, ia suia le igoa o le pepa aloaia; i le laina i lalo ifo o le igoa, filifili le ituaiga faila mai le lisi o le pa'ū: "Faʻamaumauga o Upu (* .docx)" poʻo "Upu 97 - 2003 Tusi (* .doc)", faʻalagolago po o le fea faatulagaga e te manaʻomia i le gaioiga.

3. Talosaga "Iloiloga", e mafai ona e faʻamaonia se nofoaga e teu ai le faila, ona kiliki loa lea o le ki "Faasaoina".

O le mea lea, na mafai ai ona matou faaliliu le faila o le ODT i se pepa o le Upu e faʻaaoga ai se faʻapipiʻi faapitoa masini. E na o se tasi lea o auala talafeagai, o le a tatou tilotilo i le isi.

Faaaogaina o le liua i le initaneti

O le metotia ua faʻamatalaina i luga e matua lelei lava i mataupu pe a masani ona e sau i pepa ODT. Afai e manaʻomia ona e liua i le Upu pe tasi poʻo le mea e manaʻomia e seasea lava, e le o se mea talafeagai le sii mai ma faʻapipiʻi le komepiuta i luga o lau komepiuta poʻo lau komepiuta.

O le fofoina o lenei faafitauli o le a fesoasoani i luga o le initaneti, ma e tele naua i le Initaneti. Matou te ofoina atu ia te oe se filifiliga o ni punaoa se tolu, o gafatiaga o ia mea uma e foliga tutusa lava, o lea na o le filifilia le mea e sili ona e fiafia i ai.

Tusi a Mamona
Zamzar
Online-tagata liliu mai

Mafaufau i auiliiliga uma o le faaliliuina o le ODT i le Upu i le initaneti i luga o le faʻataʻitaʻiga o le punaoa ConvertStandard.

1. Mulimuli i le fesoʻotaʻiga i luga ma lafo se faila faila .odt i le 'upega tafaʻilagi.

2. Ia mautinoa ua filifilia le filifiliga o loʻo i lalo. "ODT i le DOC" ma kiliki "Liliu mai".

Manatua: O lenei punaoa e le iloa pe faapefea ona liliu i le DOCX, ae e le o se faafitauli, talu ai o le faila DOC e mafai ona liua i se DOCX fou i le Upu lava ia. E faia lenei mea i le auala lava e tasi e pei ona e faʻamaoniaina ai le pepa ODT ua tatala i le polokalama.

3. A maeʻa le liua, o le a faʻaalia se faamalama e laveai ai le faila. Faʻasaga i le faʻailoga pe a e te manaʻo e teuina, suia le igoa, pe a tatau ai, ma kiliki "Faasaoina".

O le faila o le ODT ua liua i se faila DOC e mafai ona tatalaina i totonu o le Upu ma faʻataʻitaʻia, talu ai ona faʻaumatia muamua le vaaiga o loʻo puipuia. I le maeʻa ai o galuega i luga o le pepa, aua neʻi galo e teu ai, ma faʻamaonia le faʻasologa o le DOCX nai lo le DOC (e le talafeagai, ae manaʻomia).

Lesona: E faʻafefea ona aveese le tulaga faatapulaa o le galuega i le Upu

Pau lava, o lenei ua e iloa le auala e faaliliu ai le ODT i le Upu. Filifili faigofie se metotia o le a sili atu ona talafeagai mo oe, ma faʻaaoga pe'ā tatau.