Apple Musika mo Android


"Faʻasalaga" o se pusa faʻapipiʻi lea o faila ua maeʻa e teuina mo se taimi le tumau. O lona igoa e tu i luga o le komepiuta mo le faigofie o le faʻaaogaina. I nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, a maeʻa le faʻaleleia o le polokalama, faʻapipiʻiina o soʻo se polokalama, poʻo le toe faʻaleleia, e mafai ona mou atu le ata o Trashcan. O aso nei o le a tatou iloiloina auiliiliga i lenei faafitauli.

Toe faʻafoʻisia le "kata"

I luga, ua uma ona matou fai mai o le leiloloa o se ala pupuni mai le laulau e mafai ona mafua mai i mea eseese. Faatasi ai ma na faʻatulagaina o faʻamatalaga, polokalama faʻapipiʻi ma autu. O mafuaaga e ono eseese, ae o le fatu e tutusa lava - toefaʻasalaʻi pe sui fesuiaiga o faatulagaga e nafa ma le faʻaaliga "Pusa". O filifiliga uma lava o loʻo i lalo ifo o le pulou o Windows i vaega nei:

  • Taʻitoʻatasi.
  • Faʻatonu a le Faʻatonu a le Lotoifale.
  • Faʻamaumauga o ofisa.

Ma le isi, o le a tatou iloiloina auala e foia ai le faafitauli na talanoaina i le asō e faʻaaoga ai meafaigaluega o loʻo i luga.

Vaʻai foi: Faʻafefea ona aveese le "Taʻafia" mai le laulau

Metotia 1: Faʻasinomaga Faʻatonu Tautuʻuga

O lenei lisi e nafa ma foliga vaaia o faamalama. "Saili", pepa faalilolilo, faʻaalia ma le fua o elemene faʻafeiloaʻi, faʻapea foʻi ma ata faʻaoga. O gaioiga e mulimuli ane atonu e laʻititi laʻititi i ituaiga eseese o Windows.

Windows 10

Afai o le ato o loʻo misi mai le laulau i le Windows 10, fai mea nei:

  1. Matou kiliki PKM i luga o le laulau ma filifili le mea "Faʻatinoga".

  2. Matou te oi le vaega "Autu" ma maua le sootaga i le igoa "Faʻamatalaga Ata Faʻasalaga Papamaa".

  3. I le faamalama o le faatulagaga, e siakiina le i ai o se siaki i luma o le mea "Togi". Afai e leai, ona fai lea ma kiliki "Faaaoga"pe a uma lea o le a maua le faʻamaufaʻailoga talafeagai i luga o le komepiuta.

Windows 8 ma le 7

  1. Kiliki le ki o le kuki saʻo ile luga o le komepiuta ma alu ile "Faʻatinoga".

  2. Le isi, mulimuli i le sootaga "Suia o Ata o Papamaa".

  3. O iinei, e pei lava o le pito i luga, e siakiina le i ai o se faailoga lata ane "Pusa", ma afai e leai, ona seti lea o le atigipusa ma kiliki "Faaaoga".

    Faitau atili: Faʻafefea ona faʻaalia le Recycle Bin i luga o le Windows 7 desktop

Windows xp

XP e le maua se faʻaaliga faʻaali "Pusa" i luga o le komepiuta, o lea pe a tulaʻi faafitauli, o le toe faʻaleleia e na o auala lava e pei ona taua i lalo.

Afi

Afai o loʻo e faʻaaogaina autu na siiina mai le Initaneti, e tatau ona e iloa e le o latou uma e "aoga tutusa." I totonu o ia oloa e tele mea sese ma "glitches" e mafai ona mou atu. E le gata i lea, o le tele o autu e mafai ona suia ai tulaga mo le faʻaaliina o ata, o le mafuaaga lea ua faʻalavelave ai nisi tagata faʻaoga - ua leiloloa le ato mai le laulau: auala e toe faʻafoʻi ai.

  1. Ina ia le aofia ai lenei mea, ia seti le atigipusa i tafatafa o le aitema o faʻaalia i le screenshot ma kiliki "Faaaoga".

  2. I le isi itu, faʻafesoʻotaʻi se tasi o autu masani Windows, o lona uiga, o le mea na i luga o le polokalama ina ua maeʻa le OS.

    I le "fitu" ma le "valu" suiga o le mamanu o loʻo faʻatino saʻo i le faamalama autu "Faʻatinoga".

    Faitau atili: Suiga o Tina i le Windows 7

Metotia 2: Faʻatulaga le Faiga Faʻavae a le Lotoifale

Faiga Faʻavae a le Lotoifale o se auala o le puleaina o faʻamatalaga komipiuta ma faʻamatalaga faʻaaoga. O le mea faigaluega mo le faʻatulagaina o faiga faʻavae (tulafono) o "Lotu Faʻavae a le Lotoifale Faʻavae", e naʻo luga o komepiuta o loʻo lomia lomiga a Windows, e le maualalo ifo i le Pro. O nei 10, 8 ma le 7 Tomai ma le Lautele, 7 Maualuluga, XP Professional. Ia te ia ma liliu e toe aumai ni ato. O gaioiga uma e tatau ona faia e fai ma sui o le pule, talu ai na o se "teugatupe" ei ai aia talafeagai.

Vaʻai foi: Faiga Faʻavae i le Windows 7

  1. Ina ia mafai ona tamomoe le "Faatonu", valaau le laina Taumafai piano pipiʻi Manumalo + Rlea tatou te ulufale ai i mea nei:

    gpedit.msc

  2. Ma le isi, alu i le vaega "Faʻasalalauga o Tagata" ma tatalaina se paranesi ma faʻataʻitaʻiga tau pulega. O iinei tatou te fiafia ai i le faila o faʻamaumauga o le komepiuta.

  3. I le poloka saʻo tatou te maua ai le meataitasi e nafa ma le aveeseina o le atigipusa. "Pusa", ma faalua ona kiliki i luga.

  4. I le tatalaina o poloka poloka, filifili le tulaga mo le leitio "Faʻafitauliina" ma kiliki "Faaaoga".

O le isi palota e tatau ona matauina e nafa ma le faʻamaloina o faila e aunoa ma le faʻaaoga "Pusa". Afai e mafai, i nisi tulaga e mafai e le polokalama ona aveesea le faʻamaonia mai le laulau. E tupu lenei mea ona o se toilalo poʻo isi mafuaaga. O lenei faiga faʻavae o loʻo i totonu o le vaega tutusa - "Faʻasalalauga o Tagata". O iinei e tatau ona e tatalaina ai se paranesi "Vaega o le Windows" ma alu i le faila "Saili". O loʻo manaʻomia le aitema o loʻo manaʻomia "Aua e te aveesea le faila o faila i lapisi". Ina ia momotu, e tatau ona e faia laasaga tutusa e pei o palakalafa. 3 ma le 4 (tagai i luga).

Metotia 3: Registry Registry

Ae e te leʻi toe teuteu le resitala o Windows, e tatau ona e fatuina se mea e toe faʻafou ai. O lenei mea o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia ai le faʻatinoina o le tino pe a tupu se faafitauli.

Faitau atili: Faʻafefea ona fatuina se mea e toe faʻafoʻi ai i le Windows 10, Windows 8, Windows 7

  1. Amata le faatonu e faʻaaoga le poloaiga ile laina Taumafai (Manumalo + R).

    faʻatonutonu

  2. O iinei tatou te fiafia i se vaega poʻo se ki ma se igoa e le mafaamatalaina:

    {645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}

    Ina ia sailia, alu i le lisi. Faʻamata ma filifili le galuega talafeagai.

  3. Faaofi le igoa i le fanua "Saili"lata ane i le pito "Tulaga Faatapulaaina" aveese le ta, ma le "Saili le manoa atoa" faʻapipiʻi. Ona oomi lea o le faamau "Suʻe le isi". Faʻaauauina pea le sailiga pe a maeʻa i se tasi o mea e te manaʻomia e taomi ai le ki F3.

  4. O le a tatou faʻasaʻo na o na laina i totonu o le paranesi

    HKEY_CURRENT_USER Software Microsoft Windows CurrentVersion Explorer

    O le autu e fiafia i ai i le mea muamua o loʻo i totonu o le vaega

    HideDesktopIcons / NewStartPanel

    poʻo

    HideDesktopIcons / ClassicStartmenu

  5. Faalua ona kiliki i le parakalafa na maua ma suia lona tau ma "1" i luga "0"ona e lolomiina lea Ok.

  6. Afai e maua se faʻailoga i le vaega o loʻo faʻaalia i lalo, ona kiliki lea i le LMB ma filifili le filifiliga le faʻaaogaina i le taumatau. E tatau ona suia lona tau i "Toe faʻaaogaina" e aunoa ma ni upusii.

    Papamaa / NameSpace

Afai e le maua i totonu o le resitala ia tulaga maoti, ona tatau ai lea ona faia se vaega ma le igoa ua taua i luga ma le taua i totonu o le pusa

NameSpace

  1. Faʻasani sao i luga o le pusa ma filifili mea i le taimi. "Fausia - Vaega".

  2. Tuuina atu le igoa talafeagai ma sui le tau le aoga o le parakalafa i "Toe faʻaaogaina" (vaai luga).

A maeʻa nei laasaga, e tatau ona toe amata lau komipiuta mo suiga e aoga.

Metotia 4: Faʻafoʻisia le Faʻatonu

O se tasi o metotia aupito sili ona lelei o le tagofiaina o le tele o galuega faʻaleagaina o le "toe foʻi i tua" le faiga i le setete lea sa i ai ao le i tupu. E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o mea faigaluega po o polokalama faʻapitoa e tusiaina mo lenei mea. Aʻo leʻi amataina le faʻatinoga, e tatau ona e manatua le taimi ma le taimi na amata ai au faʻafitauli.

Faitau atili: Filifiliga Toe Faʻafouina Windows

Faaiuga

Faʻaolaina "Pusa" e mafai ona avea le laulau ma se faʻafitauli faigata mo le faʻaaogaina o le pc user. Matou te faʻamoemoe o faʻamatalaga o loʻo tuʻuina atu i le asō o le a fesoasoani ia te oe e foia ai le faafitauli na o oe lava, e aunoa ma le talanoa i se tagata tomai faapitoa.