Leiloloa le leo i luga o le komepiuta: o mafuaʻaga ma a latou fofo

Talofa

Ou te leʻi mafaufau lava e mafai ona tele naua faafitauli i le leo! E le mafaamatalaina, ae o se mea moni lava - o le tele o tagata komepiuta feaveaʻi e feagai ma le mea moni e faapea, i se tasi taimi, o le leo i luga oa latou masini e mou atu ...

E mafai ona tupu lenei mea mo ni mafuaʻaga eseese ma, o le tele o taimi, o le faafitauli e mafai ona e faia e ala i le eliina i totonu o Windows ma taʻavale (faʻapitoa i luga ole komepiuta). I lenei tusiga, na ou aoina ai se tasi o mafuaʻaga masani e mafua ai ona leiloloa le leo i luga o le komepiuta (e tusa lava pe mafai e se tagata komipiuta o le komipiuta ona siaki ma faʻamalo lena!). O lea ...

Faasologa numera 1: fetuunai le voluma i Windows

O le mea moni, o aʻu, malamalama e toatele e mafai ona faitio - "o le a moni lava ... "Ae o le tele o tagata faaaoga e le o iloa o le leo i Windows e pulea e le gata i le palanesi, lea e tu i autafa o le uati (tagai i le Ata 1).

Fig. 1. Vaʻapala 10: voluma.

Afai e te kiliki i luga o le ata o le leo (o loʻo i tafatafa o le uati, tagaʻii le Ata 1) faʻatasi ma le kuki saʻo, o le a maua ai nisi faʻaopoopoga faʻaopoopo (tagaʻii le Ata 2).

Ou te fautuaina tatala le vaega lenei:

  1. e mafai ona e tuʻuina lau voluma i tusi taʻitasi (mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e te le manaʻomia le leo i le masini - ona mafai lea ona e fuliese saʻo i ai);
  2. Mea e teu ai: i lenei laupepa, e mafai ona e filifilia po o fea o failauga poo failauga e taina le leo (ma e moni, o masini puʻe uma e fesoʻotaʻi ma le masini o loʻo faʻaalia i lenei laupepa ma o nisi taimi e oʻo lava ia i latou e le o iai! leo ua faia ...).

Fig. 2. Faʻatonu leo.

I le puʻu puʻupuʻu, ia maitauina e le faʻaitiitia le leo i se tapulaa i lau tusi taʻavale. E fautuaina e siitia uma tagata tafe, pe a saili mo mafuaʻaga ma faʻafitauli faʻafitauli (silasila Ata 3).

Fig. 3. O le tuufaatasiga o le voluma.

I le "Playback devices" tab, ia maitauina atonu e tele ni masini (E tasi laʻu masini i le ata 4) - ma afai o le leo e "fafagaina" i le mea sese, atonu o le mafuaaga lea o le leai o se leo. Ou te fautuaina oe e siaki uma masini na faʻaalia i lenei tab!

Fig. 4. Lagi "Lelei / Lelei".

I le auala, o nisi taimi o le fomai ua fausia i totonu o Windows e fesoasoani e saili ma maua mafuaʻaga o faafitauli lelei. I le amataina, faigofie le kiliki i luga o le ata o le leo i Windows (i tafatafa o le uati) ma faʻalauiloa le matamata talafeagai (pei o le Ata 5).

Fig. 5. Faʻasalalau faafitauli faʻalogo

Mafuaaga # 2: avetaavale ma o latou tulaga

O se tasi o mafuaaga taatele o faafitauli i le leo (ma e le gata i ai) o avetaavale feteenai (pe leai foi). Ina ia siaki lo latou avanoa, ou te fautuaina le tatalaina o le pule o le masini: ia faia lenei mea, alu i le komipiuta Windows, ona faʻaali lea o le faʻaaliga i ata lapopoa ma amata le pule faʻatonu (vaai Ata 6).

Fig. 6. Amataina le pule o masini.

O le isi, kiliki i le laupepa "Leo, taaloga ma masini vitiō." Faʻalogo lelei i laina uma: e le tatau ona i ai ni faailoilo samasama ma cross cross (o lona uiga o loʻo i ai faafitauli i avetaavale).

Fig. 7. Pule Faʻatonu - e saʻo le avetaavale.

I le auala, ou te fautua atu foi e tatala le "Onomea le silafia" tab (pe afai ei ai). E ono mafai ona e le maua ni avetaavale talafeagai i totonu o le polokalama.

Fig. 8. Pule Sili - se faataitaiga o se faafitauli avetaavale.

I le auala, ou te fautuaina foi le siakiina o avetaavale i le avetaavale Aveavalevale (o loo i ai uma lomiga e leai se totogi ma totogi, e eseese i le saoasaoa). O le faigofie faigofie ma vave fesoasoani e siaki ma maua ai avetaavale e manaʻomia (o se faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le screenshot i lalo). O le a le mea e faigofie ona e le manaomia le suʻeina o vaʻaiaʻiga o oe lava ia, o le aoga o le a faʻatusatusa aso ma maua ai le avetaavale e te manaʻomia, e tatau ona e taomi se faamau ma malie e faʻapipiʻi.

Mataupu e uiga i polokalame mo le faʻafouina o avetaavale: (e aofia ai le Avetaavale Booster)

Fig. 9. Avetaavale Booster - faʻaleleia le avetaavale.

Mafuaaga # 3: E le i faatulagaina le pule leo.

I le faʻaopoopoga i le leo i totonu o le Windows lava ia, o loʻo i ai se (toetoe lava o taimi uma) pule lelei i le polokalama, lea e faʻapipiʻi faatasi ma avetaavale (I le tele o tulaga, o le Realtek High Definition Audio.). Ma o le tele o taimi, o le mea lea e le o ni tulaga sili ona lelei e mafai ona faia e mafua ai ona le lagona le leo ...

Faʻapefea ona maua?

E faigofie lava: alu i le komiti o le Windows, ona alu lea i le tab "Meafaigaluega ma le leo." I tafatafa o lenei lisi e tatau ona vaʻai i le avefeʻau o loʻo faʻapipiʻi i luga o au meafaigaluega. Mo se faʻataʻitaʻiga, i luga o se komepiuta o loʻo ou faʻatulaga nei, ua faʻapipiʻi le talosaga Dell Audio. O lenei polokalama ma e tatau ona e tatalaina (tagai i le Fig 10).

Fig. 10. Meafaigaluega ma leo.

O le isi, faʻalogo lelei i tulaga masani o le leo: muamua siaki le voluma ma pusa e mafai ona faʻalogo lelei le leo (tagai i le Fig 11).

Fig. 11. Faʻamatalaga o le numera i Dell Audio.

O le isi itu taua: e tatau ona e siakiina pe iloa saʻo e le komepiuta le masini e fesoʻotaʻi atu i ai. Mo se faʻataʻitaʻiga, ua e faʻaofiina le pulou, ae leʻi iloa e le komepiuta ia latou mea ma e le lelei le latou galulue. Taunuʻuga: e leai se leo i le uaea!

Ina ia taofia lenei mea - pe afai e faʻafesoʻotaʻi le pulou e tasi (mo se faʻataʻitaʻiga) o se komepiuta, e masani ona fesili pe ua saʻo ona faailoaina. Lau galuega: ia faʻaalia lelei ia te ia le masini leo (lea e te fesootai). O le mea moni, o le mea lenei e tupu i le mati. 12

Fig. 12. Filifili le masini e fesootai i le komepiuta.

Mafuaaga # 4: o le koni leo e le atoatoa i le BIOS

I nisi komipiuta feaveaʻi i le BIOS settings, e mafai ona e faʻamalo le kata leo. O le mea lea, atonu e te le lagona le leo mai lau "uo." O nisi taimi o tulaga BIOS e mafai ona "faʻafuaseʻi" suia e ala i gaoioiga le mautonu (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a faʻaeʻeina le Windows, e le masani tagata e masani ona suia le mea latou te manaʻomia ...).

Laasaga i le faasologa:

1. Muamua alu i le BIOS (i le avea ai o se tulafono, e tatau ona e taomi le button Del / F2 i le taimi lava e uma ai le faʻaogaina o le komepiuta). Mo nisi faʻamatalaga i luga o itulau e lolomi ai, e mafai ona e maua i lenei tusiga:

2. Talu ai e ese le eseesega o le BIOS e faalagolago i le kamupanī, e faigata tele ona tuʻuina atu faatonuga faʻavaomalo. Ou te fautuaina e alu i tafa uma ma siaki mea uma o loʻo i ai le upu "Audio". Mo se faʻataʻitaʻiga, i le ASUS laptops ei ai le Advanced tab, lea e manaʻomia ai le fesuiaiga o le Enabled mode (o lona uiga, i luga) i le High Definition Audio (see Ata 13).

Fig. 13. Asus komepiuta - Seti Bios.

3. O le isi, ia faʻasaʻo tulaga (faʻaaoga le telefoni F10) ma alu ese Bios (Esc button). A maeʻa ona toe faʻafouina le komepiuta - e tatau ona faʻaalia le leo pe a fai o le mafuaʻaga o le faʻavae i Bios ...

Faasologa numera 5: le le lava o nisi o leo leo ma ata vitio

E masani lava, e tupu le faafitauli pe a taumafai e taina se tifaga po o se lipine leo. Afai e leai se leo pe a tatalaina faila vitio po o musika (ae o loʻo i ai le leo i isi tusi talosaga) - o le faafitauli o le 99.9% e fesoʻotaʻi ma codecs!

Ou te fautuaina e fai:

  • muamua aveese uma codecs tuai mai le tino;
  • toe faʻafouina le komepiuta;
  • toe faʻapipiʻi se tasi o kuki o loʻo mulimuli mai (o le a maua i le faasinomaga) i le tulaga agavaʻa atoatoa (faʻapena, o le ae maua uma codecs talafeagai i luga o lau masini).

Codec Seti mo le Windows 7, 8, 10 -

Mo i latou e le mananao e faʻaofiina codecs fou i le polokalama - o loʻo i ai se isi filifiliga e faʻafeiloaʻi ma faʻapipiʻi se tagata fai ata, lea ua uma ona i ai mea uma e te manaʻomia e taʻalo ai faila o ituaiga eseese. O ia taʻaloga ua amata ona lauiloa, aemaise lava talu ai nei (ma e le o se mea e ofo ai le fia manaʻo e pagatia i codecs?!). O se fesoʻotaʻiga i se tusiga e uiga i se tagata taʻavale e mafai ona maua i lalo ...

Tagata taʻavale e aunoa ma ni codecs -

Mafuaaga # 6: faafitauli i le kalama

O le mea mulimuli na ou manaʻo e faʻaauau i lenei tusiga o loʻo i luga o faafitauli o le kata (e mafai ona toilalo pe a oʻo mai le eletise (mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o le uila po o le uila)).

Afai e tupu lenei mea, ona i ai lea i loʻu manatu, o le mea aupito sili ona lelei o le faʻaaogaina lea o se kesi leo fafo. O nei kata ua taugata nei (Ae sili atu, pe afai e te faʻatau i se faleoloa Saina ... A itiiti ifo, e sili atu le taugofie nai lo le vaavaai mo le "tagatanuu") ma fai ma sui o se masini faʻatusatusa, o le tele o sina mea itiiti nai lo se siakiina masani. O se tasi o nei kata leo i fafo o loo tuuina mai i le fig. 14. I le auala, o sea kata e tele lava ina sili atu le sili atu ona sili atu le lelei nai lo le pepa o loʻo i totonu o lau komepiuta!

Fig. 14. Leo mai fafo mo se komepiuta.

PS

I luga o lenei tusiga ua maeʻa. I le ala, pe a iai sau leo, ae e filemu - Ou te fautuaina e faʻaaoga fautuaga mai lenei tusiga: Faʻatonu se galuega lelei!