O le a le mea e fai pe a fai e faʻagesegese le komepiuta poʻo le komepiuta pe fai lemu lemu

I le avea ai o se tulafono, ina ua maeʻa le faʻatulagaina o le Windows 10, o le komepiuta e "lafoaʻi": vave lava ona tatala itulau i totonu o le masini ma soʻo se mea, e oʻo lava ile polokalame sili ona aoga-faʻalauteleina polokalama. Ae i le aluga o taimi, e faʻapipiʻi e le au faipisinisi le kiliva ma polokalama e tatau ai ma le le talafeagai e fatuina ai se isi avega i le masini komepiuta. O lenei mea e matua afaina ai le pa'ū o le saoasaoa ma le faatinoga o se komepiuta po o se komepiuta. O le tele o punaoa e faʻaaogaina e ituaiga uma o gaioiga ma mea faʻapitoa e le masani ai tagata faʻapitoa e teuteuina a latou laulau ma. O komepiuta na faʻatau mai i le lima pe sefulu tausaga talu ai ma ua leva ona tuai, ua sili atu ona "mafatia" mai i na amioga le mafaufauina. E le mafai ona latou tausisia i se tulaga patino tulaga manaomia o mea e talafeagai mo le masani ai o polokalama o nei ona po, ma amata ona faifai lemu. Ina ia malamalama i lenei faafitauli ma aveese faʻatautau ma masini masini e faʻavae i luga o tekinolosi faʻamatalaga, e tatau ona faia se faʻamalositino faʻataʻitaʻiga.

O le anotusi

  • Aisea e amata ai ona tautau se komepiuta po o se komepiuta ma le Windows 10: mafuaaga ma fofo
    • Le lava le gaosiga o le mana mo le polokalama fou.
      • Vitio: auala e faʻafefea ai ni auala le talafeagai e ala i le Task Manager i le Windows 10
    • Faigata faigata faafitauli
      • Vitio: o le a le mea e fai pe afai o le disaki malo e 100% utaina
    • Taaloga o le RAM
      • Vitio: Faʻafefea ona faʻamalieina le RAM ma le Faʻataʻitaʻiga Malamalama Faʻatau
    • Le tele o polokalama faatagaina
      • Vitio: auala e aveese ai le polokalama mai le "amataga" i le Windows 10
    • Vailaʻau komepiuta
    • Faʻatonuina o vaega
      • Vitio: auala e maua ai le vevela i le Windows 10
    • Laina le tele o faila file file
      • Vitio: auala e toe faʻaaoga ai, tape, pe faʻanofo le faila faila i se isi pulou i le Windows 10
    • Aafiaga o aafiaga vaaia
      • Vitio: auala e tape ai aafiaga le talafeagai
    • Maualuga maualuga
    • Palola uila
    • Tele naua faila faila
      • Vitio: 12 mafuaaga e mafua ai ona faʻaitiitia le komepiuta po o le komepiuta
  • O mafuaʻaga e faʻalavelaveina ai nisi polokalame, ma le auala e faʻaaogaina ai
    • Taaloga taʻavale
    • O le komepiuta e faʻagesegese ona o le masini
    • Taʻavale avetaavale

Aisea e amata ai ona tautau se komepiuta po o se komepiuta ma le Windows 10: mafuaaga ma fofo

Ina ia malamalama pe o le a le mafuaʻaga mo le puipuia o le komepiuta, e tatau ona faia se siakiina lelei o le masini. O auala uma lava ua uma ona iloa ma tofotofoina, e tumau ai pea ina ia oʻo i le pito i lalo o le fatu o se faafitauli patino. Faatasi ai ma le fuafuaina lelei o le mafuaʻaga o le faʻamalosiina o le masini, o loʻo i ai se avanoa e faʻaleleia ai le gaosiga o le gaosiga e lua sefulu i le tolu pasene, lea e taua faapitoa mo api ma komepiuta. O le suʻega o le a faia i laʻasaga, faʻaitiitia le faʻaitiitia o suʻega suʻeina.

Le lava le gaosiga o le mana mo le polokalama fou.

O le tele o le avega i le faʻalapotopotoga autu o se tasi lea o mafuaʻaga taatele e mafua ai ona faʻapipiʻiina le komepiuta ma taʻitaʻia ai se faʻaitiitiga i lana faʻatinoga.

O nisi taimi o tagata lava ia latou te fatuina se avega faaopoopo i le faagasologa. Mo se faʻataʻitaʻiga, latou te faʻapipiʻiina le 64-bit version o le Windows 10 i luga o se komepiuta e fa gigabytes o le RAM, lea e le mafai ona faʻatautaia ma le tele o punaoa faʻaaogaina mo lenei lomiga o le faʻasalalauga, e ui lava i le 64-bit processor. E le gata i lea, e leai se faʻamautinoa pe afai e faʻaaogaina uma le gaioiga, o le tasi o ia mea o le a le maua ai se kopa tioata tioata, lea o le a aʻafia tele ai le saoasaoa o uiga o le oloa. I lenei tulaga, o le suiga i se 32-bit version o le faiga faʻaogaina, lea e faʻaitiitia ai le tele o punaoa, o le a fesoasoani e faʻaitiitia le avega. E lava tele mo le RAM faʻavaʻa o le 4 gigabytes i le telefoni o le telefoni o le 2.5 gigahertz.

O le mafuaʻaga o le faʻamaʻiina poʻo le taamilosaga o se komepiuta e mafai ona avea ma faila eletise maualalo lea e le fetaui ma manaoga o polokalame e tuʻuina atu i ona po nei. Afai e tele ni punaoa gaogao e faʻaaogaina i le taimi lava e tasi, e leai sona taimi e faʻafetaui ai le tafe o poloaiga ma amata ona paʻu ma tautau, lea e oʻo atu ai i le faʻaauau pea ona fai le galuega.

E mafai ona e siakiina le uta i le faagasologa ma faʻaumatia le galuega o talosaga e le manaʻomia i se auala faigofie:

  1. Amata le Pule Faʻatonu e ala i le faʻauluina o le kulupu autu Ctrl + Alt + Del (e mafai foi ona e komiina le kulupu autu Ctrl + Shift + Del).

    Kiliki i le lisi "Task Manager"

  2. Alu i le "Faʻaalia" ma faʻaalia le pasene o le PPU.

    Vaʻai le Pasefika le pasene

  3. Kiliki i le "Open Resource Monitor" icon i lalo o le laulau.

    I le vaega o le "Mataituina o Punaoa," tagai i le pasene ma le kalafi faaaogaina o le PPU.

  4. Vaʻaia le uta o le PPU i le pasene ma le kalafi.
  5. Filifili le tusi talosaga e te le o manaʻomia i le taimi faigaluega, ma kiliki i luga i le kiliki saʻo. Kiliki i le "Faʻaiʻuga Process" mea.

    Filifili faiga le talafeagai ma faʻatumu.

E masani lava ona faaopoopo le tau faaopoopo i le faagasologa ona o le faaauauina o le galuega o se talosaga tapunia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se tagata faʻaoga na talanoa ma se tasi e ala mai Skype. I le faaiuga o le talanoaga, na ou tapunia le polokalama, ae o le talosaga o loo tumau pea le malosi ma faaauau pea ona utaina le faagasologa i poloaiga e le talafeagai, aveina nisi o punaoa. O le mea lea o le a fesoasoani ai le Mataitu Mataʻaga, lea e mafai ai ona e faʻamaeʻa le gaioiga ma le lima.

E manaʻomia le i ai o se suauʻu e faʻatonu i le va o le onosefulu ma le fitu pasene. Afai e sili atu i lenei fuainumera, ona faʻagesegese ai lea o le komepiuta ao amata ona misia ma faʻasese le faʻatonuga o le komipiuta.

Afai o le avega e maualuga tele ma o le faagasologa e le mafai ona mafai ona faʻafetaui le aofaʻi o poloaiga mai polokalama faʻaoga, e naʻo le lua auala e foia ai le faafitauli:

  • faʻatau se CPU fou faʻateleina vave le uati;
  • Aua e te tamomoe i le tele o polokalame-malolosi polokalama i le taimi e tasi pe faaitiitia i latou i se tulaga maualalo.

Ae e te leʻi faʻanatinati e faʻatau se faʻailoga fou, e tatau ona e taumafai e suʻe le mafuaaga na faʻaitiitia ai le saoasaoa. O lenei mea o le a mafai ai e oe ona faia le filifiliga saʻo ae le o le faʻaitiitia o tupe. O mafuaʻaga mo le faʻasaina e mafai ona faapenei:

  • le mautonu o vaega faakomepiuta. Faʻateleina le atinaʻeina o masini komepiuta, elemene komipiuta (RAM, kata vitio, motherboard) e le mafai ona tausisia manaoga o le polokalame mo se vaitau o le tele o tausaga. O talosaga fou ua mamanuina mo vaega faʻaonapo nei ma faʻateleina faailoga o punaoa, ina ia mafai ai e le faʻaaogaina o masini komepiuta ona sili atu ona faigata ona maua le saoasaoa talafeagai ma le faʻatinoga;
  • Pipi o le popo. O se mafuaaga taatele lenei mo le faʻagesegeseina o se komepiuta poʻo se komepiuta. A oʻo i luga le maualuga o le vevela, o le a otometi lava ona toe faʻamautuina le taimi e faʻamafanafana ai i lalo, pe faimalaga ai vaʻalo. Faʻatasi ai ma le faʻagasologa o lenei faiga e faʻafefe, e aʻafia ai le saoasaoa ma le faʻatinoga;

    O le faʻaaogaina o le gaioiga o se tasi lea o mafuaʻaga e mafua ai le malulu ma le faʻamalo o se komepiuta poʻo se komepiuta.

  • faʻapipiʻiina o le tino. Soo se OS, e na o le tofotofoina ma faʻamamaina, vave amata ona faʻaputuina lapisi fou. Afai e te le faamamaina i taimi uma le polokalama, ona faia loa lea o faamaumauga sese i totonu o le resitala, o faila o totoe mai polokalama e leʻi faʻaleleia, faila lē tumau, faila i luga o le Initaneti, ma isi mea faapena.
  • le faʻaleagaina o le polokalama. Ona o le faʻaauau pea ona faia ile maualuga, o le tioata tioata o le gaosiga ua amata ona faʻaleagaina. E i ai le faaitiitia o le saoasaoa o le faagasologa o le puleaina ma le taofia i le faagaoioiga. I luga o komepiuta komepiuta, e sili atu le faigofie ona fuafua nai lo luga o masini komepiuta, talu ai i lenei tulaga o le mataupu e vevela malosi i le vaega o le gaosiga ma le solo malo;
  • faʻafeiloaʻiga i polokalame polokalame. O polokalama leaga e mafai ona faʻagesegese ai le faʻaogaina o le gaioiga tutotonu, talu ai e mafai ona latou poloka le faʻatinoina o tulafono faʻavae, nofo i le tele o le RAM, ma aua neʻi faatagaina isi polokalama e faʻaaogaina.

A maeʻa ona faia muamua taga e faailoa mai ai mafuaʻaga o le faʻalavelaveina i le galuega, e mafai ona e faia se suʻesuʻega maeʻaeʻa o elemene o le komepiuta ma le polokalama polokalama.

Vitio: auala e faʻafefea ai ni auala le talafeagai e ala i le Task Manager i le Windows 10

Faigata faigata faafitauli

O le taʻavale ma le faʻamaʻiina o se komepiuta po o le komepiuta e mafai ona tupu ona o faafitauli i le puʻupuʻu, lea e mafai ona faʻainisinia ma polokalama. O mafuaʻaga autu mo le faʻagasolo o le faagaoioiga o komepiuta

  • avanoa avanoa i luga o le malo malo e toetoe lava a vaivai. O lenei mea e sili atu ona masani ai i komepiuta matutua atu ma se numera laitiiti o le malo. E tatau ona manatua i le taimi e le lava le RAM, e faʻapipiʻi e le tino i luga o le malo le faila faila lea e mafai e le Windows 10 ona oʻo atu i le afa ma le afa kalama. A maeʻa le puʻe, fai le faila faila, ae faʻatasi ma se tele laʻititi, lea e aʻafia ai le saoasaoa o le sailiga ma faʻamatalaga faʻamatalaga. Ina ia foia lenei faafitauli, e tatau ona e sailia ma aveese uma polokalama le talafeagai ma .txt, .hlp, .gid faʻauʻuina e le faʻaaogaina;
  • o le kiliva faʻataʻavalevalea na faia i se taimi umi lava. O se taunuuga, o fusi o se faila se tasi po o se tusi talosaga e mafai ona faasalalauina solo i luga o le atoa o le eletise, lea e faateleina ai le taimi e maua ai ma faagasolo pe a faitauina. O lenei faafitauli e mafai ona faʻateʻaina ma le fesoasoani o mea faʻaaogaina mo le galue i ni mea faigata, pei o le Auslogics DiskDefrag, Wise Care 365, Glary Utilites, CCleaner. Latou te fesoasoani i le faʻamalo ese o mea leaga, ala o le faimalaga i luga o le Initaneti, faʻaleleia le fausaga o faila ma fesoasoani e fufulu mama;

    Aua nei galo le faʻaaogaina o faila i luga o lau kiona malo

  • le faaputuputuina o se numera tele o faila "faiva" e faalavelave i le masani ai ma faʻaitiitia le saoasaoa o le komepiuta;
  • faʻaleagaina masini i le pu. E mafai ona tupu lenei mea:
    • faʻatasi ai ma faʻaaogaina masani, pe a le tapenaina le komepiuta;
    • pe a paʻu ma vave faʻaauau, pe a le o iai le taimi e faitau ai paka;
    • i le ofuina o le malo, lea ua atiina ae ai lona ola.

    Pau lava le mea e mafai ona faia i lenei tulaga o le siakiina o le disk mo vaega leaga e faʻaaoga ai le polokalame Victoria, lea o le a taumafai e toe faʻafoʻi.

    Faatasi ai ma le fesoasoani a le polokalame a Vitoria, e mafai ona e siaki mo fusi puʻe ma taumafai e toe faʻafoʻi

Vitio: o le a le mea e fai pe afai o le disaki malo e 100% utaina

Taaloga o le RAM

O se tasi o mafuaʻaga mo le puipuia o le komepiuta o le leai o se RAM.

O masini komepiuta i aso nei e manaʻomia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o punaʻoa, o le mea lea e le lava le aofaiga na lava mo polokalama tuai. O le faʻafouina o loʻo faagasolo i se saoasaoa vave: o le komepiuta, lea e oʻo mai talu ai nei talu ai nei o loʻo feagai lelei ma ana galuega, ua amata ona faʻagesegese i le aso.

Ina ia siaki le tele o le mafaufau e aofia ai, e mafai ona e faia mea nei:

  1. Tatalaina le Pule Faʻatonu.
  2. Alu i le "Faatinoga" Faʻamatalaga.
  3. Vaʻai le aofaiga o le RAM o loʻo aofia ai.

    Iloilo le aofaiga o le mafaufau e aafia ai

  4. Kiliki i luga o le faʻamalama "Tatala Vaʻaia Mataitusi".
  5. Alu i le "Manatua" tab.
  6. Vaʻai le aofaʻi o le RAM faʻaaoga i le pasene ma le faʻataʻitaʻiga.

    Iloiloina punaoa manatua i ata ma le pasene.

Afai o le taofiofi ma le tisaia o le komepiuta e tupu ona o le leai o se manatua, e mafai ona e taumafai e foia le faafitauli i le tele o auala:

  • tamoe i le taimi lava e tasi e pei o ni polokalama faʻaogaina tele-punaoa pe a mafai;
  • taofiofia talosaga le talafeagai i le Mataitusi Mataʻituina o loʻo galue nei;
  • faʻaaoga se masini e sili atu le malosi-malosi, pei o Opera;
  • Faʻaaogā le faʻaaogaina o le Faʻatauga Malamalama Poto i le Wise Care 365 poʻo le ituaiga lava e tasi mo le faʻamamāina masani o le RAM.

    Kiliki le ki "Faʻatonu" e amata ai le aoga.

  • faʻatau se puʻe puʻe ma se voluma tetele.

Vitio: Faʻafefea ona faʻamalieina le RAM ma le Faʻataʻitaʻiga Malamalama Faʻatau

Le tele o polokalama faatagaina

I le tulaga o le a lemu le komepiuta po o le komepiuta pe a oso i luga, o le a faailoa mai ai le tele o talosaga ua faaopoopo i le pule faataga. Ua latou malolosi i le taimi o le lafoaʻiina o le tino ma faʻaopoopoina ai le tele o punaoa, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le galue.

Faʻatasi ai ma galuega mulimuli ane, o loʻo faʻaauau pea ona faʻaauau pea polokalame faʻapipiʻi ma faʻalavelave uma galuega. E manaʻomia lou siakiina o le "Amataina" pe'ā maeʻa faʻatulagaina tusi talosaga. E le faʻamavaeina o ia polokalama fou o le a lesitalaina i le pule faataga.

"Amata" e mafai ona siakiina e faʻaaoga ai le "Task Manager" poʻo se polokalama lona tolu:

  1. Faʻaaogaina o le Task Manager:
    • ulufale i le Task Manager e ala i le uomiina o le ki autu i luga o le komepiuta Ctrl + Shift + Esc;
    • alu i le '' Amata 'tab;
    • filifili talosaga le talafeagai;
    • Kiliki i le "Lafoaʻi" button.

      Filifili ma taofiofia tusi le talafeagai i le "Laina"

    • toe amata le komepiuta.
  2. Faʻaaogaina o le polokalama Glary Utilites:
    • download ma faʻatino le polokalame Glary Utilites;
    • alu i le tab "Modules";
    • filifili le '' Atoatoa 'icon i le itu tauagavale o le laulau;
    • kiliki i luga o le "Startup Manager" icon;

      I totonu o le kulupu, kiliki i luga o le "Startup Manager" icon

    • alu i le "Autostart" tab;

      Filifili ni mea e le tatau ai i totonu o le laulau ma tape ese.

    • kiliki-i luga o talosaga ua filifilia ma filifili le laina "Aveese" i le lisi o le pa'ū.

Vitio: auala e aveese ai le polokalama mai le "amataga" i le Windows 10

Vailaʻau komepiuta

Afai o se komepiuta poʻo se komepiuta, lea e faʻaaogaina i se saoasaoa lelei, amata ona faʻagesegese, ona mafai ai lea e se polokalama siaki leaga ona ulu atu i le polokalama. O viruses e faʻaleleia i taimi uma, ma e le o latou uma e pulea le ulu atu i totonu o le database o le polokalama antivirus i se taimi talafeagai ao le i maua e le tagata faʻaoga mai le Initaneti.

E fautuaina le faʻaaogaina o antivirus faʻamaonia ma faʻamaumauga faifai pea, e pei o le 60 Aofaiga o Puipuiga, Dr.Web, Kaspersky Internet Security. O le mea e sili ona leaga, e ui lava i le faʻasalalauga, e masani lava ona misia ai siama, ae maise lava o le faasalalauga.

E tele faʻamaʻi o loʻo faʻapipiʻi i tagata suʻesuʻe. O lenei mea e faʻaalia pe a galue i luga o le Initaneti. E iai siama na faia e faʻaumatia ai pepa. O lea la, o le tele oa latou taga e lautele ma e manaʻomia ai le mataala tumau. Mo le puipuia o lau komepiuta mai osofaiga o siama, e tatau ona e tausia pea le polokalame o le antivirus i luga o le setete ma ia faia se taʻaloga atoa.

O faʻafitauli sili ona taua o faʻamaʻi pipisi:

  • tele filifiliga i le itulau pe a sii mai faila. I le avea ai o se tulafono, i lenei tulaga, e mafai ona maua se vevesi, o lona uiga, o se polokalama e faʻafeiloaʻi uma faʻamatalaga e uiga i le komepiuta i lē e ona le polokalama leaga;
  • le tele o manatu fiafia i le itulau mo le siiina mai o le polokalama;
  • itulau o le fatufatuina, o lona uiga, itulau sese e matua faigata lava ona iloa mai le moni. Aemaise lava i latou o loʻo talosagaina ai lau numera telefoni;
  • itulau suʻesuʻe o se tasi itu.

O le mea sili e mafai ona e faia e aloese ai mai le mauaina o se siama o le aloese lea i nofoaga le mautonu. A leai, e mafai ona e mauaina sea ituaiga faafitauli e ala i le taofiofia o le komepiuta o le a le fesoasoani i se mea seʻi vagana ai le toe faʻafouina o le polokalama.

Faʻatonuina o vaega

O le isi mafuaaga taatele o le faʻagasolo malie o le komepiuta o le faʻaogaina o le masini. E sili ona tiga mo le komepiuta, talu ai o ona vaega e toetoe lava a le mafai ona suia. O le faagasologa e masani lava ona solipalaina i le tinaboard, ma ia sui, e te manaʻomia meafaigaluega faʻapitoa.

O le faʻafeoloolo i luga o se komepiuta e faigofie lava ona fuafua: i le mea o loʻo i ai le gaosi ma le solo malosi, o le a faʻavevela pea le mataupu. E tatau ona mataituina le puleaina o le vevela, ina ia faʻafuaseʻi ona le mafai ona faʻaaogaina se vaega.

Ina ia siakiina le vevela o le gaosiga ma le kiliva malosi, e mafai ona e faʻaaogaina polokalama faʻa-tolu-tolu:

  • AIDA64:
    • download ma tafe le polokalama AIDA64;
    • kiliki i le "Computer" icon;

      I le panel AIDA64 polokalama, kiliki i le "Computer" icon.

    • kiliki le ata "Sensors";

      I le "Computer" panel, kiliki i le "Sensors" icon.

    • i totonu o le laulau "Sensors" e matamata i le vevela o le gaosiga ma le lelea malo.

      Vaavaai i le vevela o le masini faʻapipiʻi ma le malulu i le "Lulu"

  • HWMonitor:
    • download ma faʻatino le polokalama HWMonitor;
    • Siaki le vevela o le gaosiga ma le lelea malo.

      Определить температуру процессора и жёсткого накопителя можно также при помощи программы HWMonitor

При превышении установленного температурного предела можно попробовать сделать следующее:

  • разобрать и очистить ноутбук или системный блок компьютера от пыли;
  • установить дополнительные вентиляторы для охлаждения;
  • удалить как можно больше визуальных эффектов и обмен брандмауэра с сетью;
  • faʻatau se masini malulu mo se komepiuta.

Vitio: auala e maua ai le vevela i le Windows 10

Laina le tele o faila file file

O le faʻafitauli i le le lava o faila faila e mafua mai i le le lava o le RAM.

O le laʻitiiti o le RAM, o le telē tele o le faila faila. O lenei mafaufauga mama e faʻaaogaina i le le lava o le masani.

O le faila faila e amata ona faʻagesegese le komepiuta pe a fai o nisi polokalame faʻapitoa punaoa ua tatala pe o loʻo iai se taaloga malosi. E tupu lenei mea, e pei o se tulafono, i komepiuta ma RAM faʻapipiʻi e le sili atu ile 1 gigabyte. I lenei tulaga, e mafai ona faateleina le faila faila.

Ina ia suia le faila faila i le Windows 10, fai mea nei:

  1. Faʻasatau-saʻo i le "This Computer" icon i luga o le komepiuta.
  2. Filifili laina "Āiga".

    I le lisi o le faʻaʻasoʻoto, filifili le laina "meatotino"

  3. Kiliki i le "System Advanced Settings" icon i le Faʻatonu o le polokalama e tatalaina.

    I totonu o le kulupu, kiliki i luga o le faʻamaufaʻailoga "Faʻatonuga o faatulagaga faʻainitaneti

  4. Alu i le "Advanced" tab ma i le vaega o "Faatinoga", kiliki i le "Paʻu" button.

    I le vaega o "Faatinoga", kiliki i luga o le "Paʻu".

  5. Alu i le "Advanced" tab ma i le vaega "Manatuaga Mafaufau" vaega kiliki i le "Suiga" button.

    I totonu o le kulupu, kiliki i le "Faʻamau"

  6. Faʻamatala mai le tele o le telefoni faila ma kiliki i le "OK" button.

    Faʻamatala mai le tele o le faila faila fou

Vitio: auala e toe faʻaaoga ai, tape, pe faʻanofo le faila faila i se isi pulou i le Windows 10

Aafiaga o aafiaga vaaia

Afai o se komepiuta po o se komepiuta ua le toe aoga, ona tele lea o mea vaaia vaaia e ono aʻafia ai le afaina. I ia tulaga, e sili atu le faʻaitiitia o latou fuainumera e faʻatele ai le tele o le manatuaina saoloto.

Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina ni filifiliga se lua:

  1. Aveese le talaaga o le ofisa:
    • kiliki i luga o le komepiuta;
    • filifili le laina "Faʻasinoga";

      I le lisi o mea e faʻavaivai ai, kiliki i le laina "Faʻasinoga"

    • Faʻasalaga i luga i luga o le "Background" icon;
    • filifili le laina "Lanu lanu";

      I le laulau, filifili le laina "Lanu lanu"

    • filifili ni lanu mo le talaaga.
  2. Faʻaitiitia le faʻaaliga vaaia:
    • kiliki i luga o le "Atinaʻeina le faʻaogaina o le faʻaogaina o faʻamaumauga i totonu o mea komepiuta
    • alu i le "Advanced" tab;
    • kiliki i le "Taʻamau" i le vaega o "Faatinoga";
    • kili le ki "Faʻatino le sili ona lelei" i le tab "Faʻaaliga Faʻapitoa" poʻo le tapeina faʻaletino o aʻafiaga mai le lisi;

      Faʻasalaga mea faʻapitoa e le manaʻomia ma se ki poʻo lima.

    • Kiliki le "OK" button.

Vitio: auala e tape ai aafiaga le talafeagai

Maualuga maualuga

I le aluga o taimi, o le gaosiga po o le malosiaga eletise o se komepiuta patino o le a lilo i le pefu. O elemene o le laupapa e mafai foi ona fai i lalo o lenei mea. Mai lenei mea, o le masini e vevela ma faʻagesegese ai le faʻaogaina o le komipiuta, talu ai o le pefu e faʻalavelave ai le taʻavale lele.

O taimi taʻitasi e talafeagai ai le faia o le faamamaina o elemene komipiuta ma tagata mai le pefu. E mafai ona faia lenei mea ma se pulumu tuai ma le masini fufulu mama.

Palola uila

E tusa lava pe leai se fesoʻotaiga i luga ole initaneti, e maua e le komipiuta fesoʻotaʻiga fesoʻotaiga O nei talosaga e umi ma 'ai le tele o punaoa. E tatau ona faʻatapulaʻa a latou numera i le tele e mafai ai e faatelevave le saoasaoa Ina ia faia lenei mea, fai mea nei:

  1. Tatala le "Panel Control" e ala i le faaluaina o le kiliki i luga o le upega tutusa i luga o le komepiuta.
  2. Kiliki i luga o le initaneti o le Upega o le Windows.

    Kiliki i luga o le 'upega tafailagi "Faʻasalalauga o Windows"

  3. Kiliki i le "Enable interaction ..." button.

    Kiliki le ki "Enable interaction ..."

  4. Kiliki i le "Suiga Seti" button ma le siakiina o talosaga le talafeagai.

    Faʻalēaogāina le faʻaogaina o talosaga e ala i le siakiina

  5. Faasaoina suiga.

Faʻafitauli manaʻomia le tele o numera o polokalame e maua ai le fesoʻotaʻiga e faʻavave ai le komepiuta.

Tele naua faila faila

E mafai e le komepiuta ona faʻagesegese ona o le tele o faila faila, lea e faʻaaoga ai foi le manatuaina ma le faʻaogaina o punaoa. O le tele o otaota i luga o le kiliva, o le sosoʻo lemu o le komepiuta po o le komepiuta. O le tele tele o faila o lenei ituaiga o faila le tumau i luga o le Initaneti, o faʻamatalaga i le upega tafaʻilagi ma faʻamaumauga resitala le aoga.

Ina ia foia lenei faafitauli, e mafai ona e faʻaaoga polokalame faʻapitoa, faʻataʻitaʻiga, Glary Utilities:

  1. Faʻafeiloaʻi ma faʻatino le polokalame Glary Utilities.
  2. Alu i le "1-Click" faʻamau ma kiliki i le lanu matamata "Find problems" button.

    Kiliki le "Find Problems" button

  3. Siaki le atigipusa mo le faʻamalo-aunoa.

    Siaki le atigipusa i tafatafa o le "Faʻamamaina-aunoa"

  4. Faatali seia oʻo i le iuga o le faʻamaoniga o le komipiuta.

    Faatali seia oʻo ina foia faafitauli uma.

  5. Alu i le "Modules" tab.
  6. Kiliki i le "Saogalemu" icon i le itu tauagavale o le laulau.
  7. Kiliki i le ki "E tape ala".

    Kiliki i luga o le faʻamafaʻailoga "Faʻasalaina ala"

  8. Kiliki le ki "Tape esega" ma faʻamaonia le tapeina.

    Kiliki le ki "E tape ala" ma faʻamaonia le faʻamamaina

E mafai foi ona e faʻaaoga le Wise Care 365 ma le CCleaner mo lenei faʻamoemoe.

Vitio: 12 mafuaaga e mafua ai ona faʻaitiitia le komepiuta po o le komepiuta

O mafuaʻaga e faʻalavelaveina ai nisi polokalame, ma le auala e faʻaaogaina ai

O nisi taimi o le mafuaʻaga o le faʻamalosi o le komepiuta atonu o le faʻapipiʻiina o se taʻaloga po o se talosaga.

Taaloga taʻavale

Taaloga e masani ona lemu i luga o le komepiuta. O nei masini e sili atu le saoasaoa ma le faatinoga nai lo komepiuta. E le gata i lea, e le o mamanu le komepiuta mo taaloga ma e sili atu ona faʻafefe i luga o le manava.

O le tele o mafuaʻaga mo le taina o taaloga o se kata vitio lea e faʻaaoga ai se avetaʻavale le talafeagai.

Ina ia foia le faafitauli, e mafai ona e faia mea nei:

  1. Faamama le komepiuta mai le pefu. O lenei mea o le a fesoasoani i le faʻaitiitia o le manava.
  2. Tape uma polokalame aʻo leʻi amataina le taʻaloga.
  3. Faʻatau le faʻaaogaina o le mea sili mo taaloga. O lea, mo se faʻataʻitaʻiga, e pei o Razer Cortex, lea o le a otometi lava le fetuunaʻi o le taaloga.

    Faʻasaʻo faʻafetaui le faiga o taʻaloga ma Razer Cortex

  4. Faʻatulaga se faʻamatalaga muamua o le talosaga taʻaloga.

O nisi taimi o taaloga e mafai ona faʻagesegese ai le komepiuta ona o le gaoioiga a le tagata fai uTorrent, lea e tufatufaina atu faila ma mamafa le hard drive. Ina ia foia le faafitauli, ia na ona tapuni le polokalama.

O le komepiuta e faʻagesegese ona o le masini

O le masini e mafai ona mafua ai le faʻamalosi pe afai e le lava le RAM.

E mafai ona e foia lenei faafitauli i mea nei:

  • faʻapipiʻi le lomiga fou o le faʻafanua;
  • tapuni uma itulau faaopoopo;
  • siaki siama.

Taʻavale avetaavale

O le mafuaaga mo le puipuia o le komepiuta e mafai ona avea ma feteenaiga o le masini ma le avetaavale.

Ina ia siaki, fai mea nei:

  1. Alu i meatotino o le komepiuta ma i le laulau "Faʻatonu" kiliki i luga o le 'upu "Pule Faʻatonu".

    Kiliki i luga o le ata "Pule o Meafaigaluega"

  2. Siaki mo le i ai o tafatolu samasama ma faailoga iloga i totonu. O lo latou auai o loʻo faʻamaonia ai e feteenai le masini ma le avetaʻavale, ma o se faʻafouga poʻo se toe faʻaleleiga e manaʻomia.

    Siaki mo feteʻenaʻi avetaʻavale.

  3. Suʻe ma faʻapipiʻi avetaavale. E sili ona lelei le faia o lenei mea i le faʻaaogaina o le polokalame DriverPack Solution.

    Faʻapipiʻi avetaʻavale e maua i le faʻaaogaina o le DriverPack Solution

E tatau ona foia faafitauli. Afai ei ai feteʻenaʻiga, ona manaʻomia lea ona foia ma le lima.

O faafitauli e mafua ai le vavalalata i komepiuta e tutusa lelei mo le komepiuta ma e talitutusa lava mo masini uma e galue i le siosiomaga o le Windows 10. O auala mo le faʻaaogaina o mafuaʻaga o le tautau atonu e ese siʻitia, ae o le algorithm e masani ona tutusa. Pe a faʻamalosi, e mafai e tagata faʻapipiʻi ona faʻanatinati a latou komepiuta e faʻaogaina metotia o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga O mafuaʻaga uma mo le faʻagesegeseina o le galuega e le mafai ona mafaufauina i se tasi o tusiga, talu ai e tele naua. Ae i le tele o mataupu, o metotia na manatu e mafai ai ona foia faafitauli ma faʻatūina se komepiuta mo le televave o le saoasaoa.