Failautusi lilo ma foliga Mac OS X

O le toʻatele o tagata ua suia i le OS X fesili pe faapefea ona faʻaali atu faila natia i luga o le Mac pe, pe a le o lea, natia i latou, aua e leai se filifiliga i le Tagata Saili (i soo se tulaga, i le ata faʻataʻitaʻi).

O lenei faʻasalalauga o le a aofia ai lenei: muamua, auala e faʻaalia ai faila na natia i luga o le Mac, e aofia ai faila e amata i se togi (o loʻo natia foi i le Saili ae le o vaaia mai polokalama, lea e ono avea ma faafitauli). Ma, pe faapefea ona natia, faʻapea foi pe faʻapefea ona faʻaaogaina le uiga "natia" i faila ma faila ile OS X.

Faʻafefea ona faʻaalia faila ma nusipepa natia i Mac

E tele auala e faʻaali ai faila natia ma foliga i luga o Mac i le Saili ma / poʻo le Tatala pusa o faʻamatalaga i polokalama.

O le auala muamua e mafai, e aunoa ma le faʻaalia o faʻamatalaga tumau o mea natia i le Saili, e tatala ai i totonu o pusa talanoa o polokalama.

Faʻafaigofie: i totonu o lenei pusa talanoa, i totonu o le pusa lea e teu ai faila, faila po o faila e amata i se mataitusi, lolomi le Shift + Cmd + point (o le tusi U o loʻo i luga o le keyboard Russian Russian) - o se taunuuga o le ae vaai ia i latou (i nisi tulaga atonu e tatau pe a uma ona kiliki i se tuufaatasiga, muamua e alu i se isi pusa, ona toe foi atu lea i le mea manaomia, ina ia aliali mai elemene natia).

O le auala lona lua e faʻatagaina ai oe ia faʻapipiʻi ia faila ma faila e faʻaalia i soo se mea i le Mac OS X "faʻavavau" (aʻo leʻi faia le filifiliga), ua maeʻa ona faʻaaogaina le laina. I le amataina o le 'auʻaunaga, e mafai ona e faʻaaogaina le sailiga o le Spotlight e ala i le amata ona e lolomi i le igoa iina pe maua i totonu o le "Programmes" - "Meafaigaluega".

Ina ia mafai ai le faʻaalia o mea natia i totonu o le meaʻai, ia ulu atu i le poloaiga lenei: faʻamalo tusitusi com.apple.finder AppleShowAllFiles TRUE ma lolomi Ulufale. A maeʻa lena, i le nofoaga e tasi e faʻatinoina le poloaiga killall finder ia toe amata le Saili mo suiga e aoga.

Faʻafou 2018: I lomiga lata mai o Mac OS, e amata i Sierra, e mafai ona e taʻavale Shift + Cmd +. (togi) i le Saili ina ia mafai ai le faʻaali o faila natia ma faila.

Faʻafefea ona natia faila ma faila ile OS X

Muamua, pe faʻapefea ona tape le faʻaalia o mea natia (e pei o, faʻamaonia galuega na faia i luga), ona faʻaalia lea pe faapefea ona faia se faila po o se faʻailoga natia i luga o le Mac (mo i latou o loʻo vaaia nei).

Ina ia toe natia faila ma faila natia, faapea foi faila o le OS X (oi latou o latou igoa e amata i se togi), faaaoga le poloaiga lava e tasi ile laina Faʻasalaga tusitusi com.apple.finder AppleShowAllFiles FALSE sosoo ai ma le toefaʻailogaina o le Suʻega.

Faʻafefea ona faia se faila po o se faʻailoga natia i Mac

Ma o le mea mulimuli i totonu o lenei tusi lesona o le auala e fai ai le faila po o le foliga natia i luga o le MAC, o lona uiga, faʻaaoga lenei uiga na faʻaaogaina e le faila i latou (galue mo le HFS + ma le FAT32 system journaling system).

E mafai ona faia lenei mea i le faʻaaogaina o le laina ma le poloaiga chflags natia Path_to_folders_or_file. Ae, ina ia faigofie le galuega, e mafai ona e faia mea nei:

  1. I le Terminal, ulufale chflags natia ma tuu se avanoa
  2. Faʻamau se faila poʻo se faila e natia i lenei faamalama.
  3. Press Enter to apply the attribute hidden to it.

O le iʻuga, afai ua e le atoatoa le faʻaaliga o faila na natia ma faila, o le elemene o le faila file lea na faʻaaogaina ai le gaoioiga i le Finder ma le "Tatala" matala.

Ina ia toe faʻaalia i le lumanaʻi, faʻaaoga le poloaiga i le auala lava e tasi. chflags nohiddenAe peitai, ina ia mafai ona faʻaaoga e ala i le tosoina, e pei ona faʻaalia muamua, o le ae muamua manaʻomia le faʻaalia o le faʻaaliga o faila Mac.

Pau lava lena. Afai ei ai ni au fesili e fesoʻotaʻi ma le mataupu, o le a ou taumafai e tali i latou i faʻamatalaga.