O le a le mea e fai pe a le amata le tina

E tele mafuaʻaga mo le faʻaalia o se paʻepaʻe papaʻe pe ae faʻaaoga le komepiuta. O nisi oi latou e foia i le fale, ae o isi e na o se tagata tomai faapitoa e faatulagaina. E le faigata le faʻamoemoeina o le mafuaʻaga o le faʻamavae, na o le faia lava o nai laasaga faigofie. Seʻio tatou tilotilo totoa i lenei mea.

Matou te faasaʻoina le faafitauli: o se paʻepaʻe papaʻe pe ae faʻaaoga le komepiuta

O le faaletonu o le polokalama poʻo le faʻailoga faʻapitoa e faʻaosofia ai foliga o se papa paepae i le taimi lava e uma ai le faʻaogaina o le komepiuta poʻo le faʻatumuina atoa o le masini komepiuta. Afai e masani ona faʻatauina le OS, o le faafitauli o le i ai lea o siama poʻo le le saʻo o le faʻaaogaina o le avetaavale kata. I le tulaga o foliga vaaia vave o se paʻepaʻe papaʻe e aunoa ma le aliali mai o laina faʻatau ma le le mafai ona ulufale i le saogalemu, e tatau ona e gauai atu i le siakiina o vaega. O lenei faafitauli e foia i le tele o auala.

Faamolemole ia matau o auala muamua e lua e fetaui lelei pe afai e mafai ona amata le faiga faʻaoga. E tatau ona faia le downloadga mai le ala saogalemu, pe afai o le aliali mai o se papa paepae e le faatagaina ai oe e faʻamamā atoatoa lau komepiuta mai siama poʻo le toe faʻaleleia o avetaavale. I ituaiga uma o le Windows OS, o le suiga i se tulaga saogalemu e toetoe lava a tutusa, ma o le ae maua faatonuga auiliili i tusiga i luga o sootaga i lalo.

Faitau atili: Faʻapefea ona e ulufale i le saogalemu i le Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10

Afai e le mafai ona amata e le faiga o metotia faigamalaga i se auala saogalemu, e mafai ona e taumafai e fai i se pulou. Faitau atili e uiga i lenei faagasologa i la tatou tusiga i le fesoʻotoga i lalo.

Faitau atili: Faʻasalalau "Tulaga Lelei" e ala i le BIOS

Metotia 1: Faamama lau komipiuta mai siama

Faiga faila i luga o le komepiuta faʻaosoosoina nisi faʻalavelave i le tino atoa. Muamua, pe afai o le suauʻu o le faiga o mea faigaluega sa manuia, ma a maeʻa ona aliali mai se papa paepae, e tatau ona faia se suʻesuʻega atoa o le komepiuta ma se polokalame antivirus. E mafai ona e filifilia le polokalama sili ona talafeagai mo oe lava ia e faʻaaoga ai le sootaga i lalo. E le gata i lea, i luga o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai se faʻamatalaga auiliili i luga o auala e faʻafefe ai faʻamaʻi komepiuta

Faʻamatalaga auiliili:
Feteenai ma siama komepiuta
Vaʻavave mo le Windows

Metotia 2: Avea Avetaavale Avetaavale

O nisi taimi o avetaavale, pe afai e faʻapipiʻi pe faʻafouina, faʻavae le galue lelei, o se taunuuga o le tele o mea sese ua aliali mai. O le faʻaalia o se paʻepaʻe paʻepaʻe e fesoʻotaʻi ma le le saʻo o le faʻatinoga o le avetaavale o le ata vitio poʻo le faʻaaliga, o le mea lea, e tatau ona e toe faʻafoisia. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani o polokalama faʻapitoa e mafai ona maua, maua mai ma faʻapipiʻi faila talafeagai. O faatonuga uma mo le faʻaaogaina o lenei polokalama e mafai ona maua i totonu oa tatou tusiga i laina o loʻo i lalo.

Faʻamatalaga auiliili:
Faʻafefea ona faʻafouina avetaavale i luga o lau komepiuta e faʻaaoga ai le DriverPack Solution
Matou te faafouina avetaavale mo le kata vitio e faʻaaoga ai DriverMax

O le polokalama faʻaogaina o Windows e aofia ai meafaigaluega masani e mafai ai ona e suʻe aunoa mo avetaavale i luga o le upega tafailagi ma faʻapipiʻi. E tatau ona totogi le tausiga i le ata vitio ma le faʻaaliga. Alu i "Pule Sili" ma le isi itu, siaki vaega talafeagai mo faʻamatalaga poʻo isi faila talafeagai. Faitau atili e uiga i lenei mea i la tatou isi tusiga i le fesoʻotoga i lalo.

Faitau atili: Faʻapipiʻi avetaavale e faʻaaogaina meafaigaluega a le Windows

Metotia 3: Fesoʻotaʻi le komepiuta i se faʻaaliga i fafo

Faʻamatalaga faʻaletonu o le komepiuta po o le komepiuta katalama vitio e faigofie tele ona fuafua e ala i le faʻapipiʻiina i soʻo se faaaliga i fafo - o se TV poʻo se mataʻitu. I le tele o mea faʻaonapo nei o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga HDMI, lea e faʻaoga ai le fesoʻotaʻiga i le mata. O nisi taimi e ono i ai isi fesoʻotaʻiga - DVI, VGA poʻo le Pusa Faʻaalia. Filifili le mea sili e talafeagai ma ou manaʻoga ma suʻega.

O nisi taimi pe a maeʻa ona toe faʻaleleia le masini, e le otometi ona iloa le faʻaaliga i fafo, o lea e tatau ona e faʻaaogaina ma le lima. E faia lenei mea e ala i le faʻauluina o se tasi autu autu, masani lava Fn + f4 poʻo Fn + f7. I le tulaga pe a saʻo le faʻamatalaga o le faʻaaliga i fafo, o mea faʻamaonia ma le papa paepae e le o iai, o lona uiga e te manaʻomia le faʻaogaina o le auʻaunaga o le ofisa fesoasoani e faʻamaonia ai ma faʻapipiʻi ai le taʻavale.

Metotia 4: Toe faʻafesoʻotaʻi le telefoni ma le faʻaali

O le laupapa ma le faʻaaliga e fesoʻotaʻi i se uaea faapitoa, lea o loʻo faʻaaogaina ai le ata. I le tulaga o le faʻamaʻiina o le masini poʻo le le lelei o le fesoʻotaʻiga, e mafai ona vave oʻo mai se lau paʻepaʻe pe a amata le komepiuta. Toe faʻafesootai poʻo le itiiti ifo o le fuafuaina o le toilalo e matua faigofie lava:

  1. Faʻasese le komepiuta, mulimuli faʻamalamalama faʻamatalaga i ai. Afai e le o maua, taumafai e saili fautuaga mo le vavaeeseina o le upega tafaʻilagi aloaia a le gaosi oloa. Matou te fautuaina ia e faailogaina i ni lanu lanu lanu eseese o lapoa eseese, ina ia pe a faʻapotopotoina, ia toe tuʻuina i tua e aunoa ma le faaleagaina o vaega.
  2. Faitau atili: Matou te faʻasese le komepiuta ile fale

  3. Saili se lalaga e fesoʻotaʻi ai le mata ma le laupapa. Siaki mo mea leaga, gau. Afai e te le o maitauina se mea lelei, ona e fesoasoani lea i mea faigaluega avanoa, faʻalelei ma toe faʻalelei. O nisi taimi e lele ese le nofoaafi pe ae luluina pe lavea se komepiuta.
  4. A uma le toe faʻaleleia, faʻapipiʻi le masini ma taumafai e toe amata. Afai e faʻaleagaina le faʻaaogaina o le mata, e tatau ona sui i se nofoaga autu.

O le asō ua matou iloiloina auiliiliga uma o mafuaʻaga o se paʻepaʻe papaʻe pe a amata se komepiuta, ma talanoa foi e uiga i auala e foia ai. Muamua lava, e taua tele le fuafuaina o le faʻapogai o le faafitauli, ona galue ai lea e toe faaleleia i le fale poʻo le sailia o fesoasoani faʻapitoa mai se nofoaga autu o auaunaga, lea o le a latou iloa ai, toe faʻaleleia pe suia vaega.