Faʻafefea ona mafai Silverlight i Chrome

Amata i le Google Chrome version 42, o loʻo faʻafeagai le aufaʻatasi ma le mea moni e le galue le Silverlight plugin i lenei masini. Mafaufau i le mea moni o loʻo i ai se tele o mea na faʻaaogaina e faʻaaoga ai lenei tekonolosi i luga o le Initaneti, o le faafitauli e sili atu i luga (ma le faʻaaogaina o isi suʻesuʻega eseese e leʻo le tali sili ona lelei). Vaʻai foi Faʻafefea ona mafai ai Java i Chrome.

O le mafuaaga e le amataina ai lomiga aupito lata mai o le Silverlight plugin ona o Google ua musu e lagolago NPAPI plugins i lona masini ma, faatoa amata mai i le vaega 42, o lea lagolago ua faaletonu ona ua le mafai ona tupu (o le toilalo e mafua mai i le mea moni faafitauli tau puipuiga).

Silverlight e le galue i Google Chrome - foia faafitauli

Ina ia mafai ai e le Polokalame Silverlight, muamua lava, ona e faʻafaigofieina le lagolago a le NPAPI i le Chrome, e faia lenei mea, mulimuli i laasaga o loʻo i lalo (ma o le Microsoft Silverlight lava ia e tatau ona faʻapipiʻi i luga o le komepiuta).

  1. I totonu o le tuatusi tuatusi o le masini e ulufale ai i le tuatusi chrome: // flags / # enable-npapi - o le mea e tupu, o le a tatalaina se itulau i le pito i luga o le itulau (pe a e alu i le tuatusi), o le a e vaʻai i le faʻalauiloaina o le "Enable NPAPI", kiliki "Enable".
  2. Toe toefaʻalo le masini, alu i le itulau e manaʻomia ai Silverlight, kiliki-i luga o le nofoaga e tatau ona i ai, ma filifili le "Faʻasaʻo lenei masini" i le lisi autu.

O laasaga uma e manaʻomia mo le faʻaogaina o Silverlight ua maeʻa ma e tatau ona galue mea uma e aunoa ma ni faafitauli.

Faamatalaga faaopoopo

E tusa ai ma le Google, ia Setema 2015, o le lagolago mo NPAPI plug-ins, ma o lea Silverlight, o le a aveesea atoa mai le masini Chrome. Ae ui i lea, ei ai le mafuaaga e faʻamoemoe ai o le a le tupu lenei mea: latou te folafola atu e tape lena fesoasoani mai le 2013, ona oʻo lea i le 2014, ma na o le 2015 na ma vaʻai ai.

E le gata i lea, e foliga mai ou te masalosalo o le a latou faia (e aunoa ma le tuuina atu o isi avanoa e matamata ai i le malamalama o le Silverlight), aua o lona uiga o le leiloa, e le o se mea taua tele, o le masini komepiuta e faasoa i luga o komepiuta.