Laititi le susulu mata. Faʻafefea ona faateleina le susulu o le matapiuta komepiuta?

Talofa

O le susulu o le mata o le mataʻituina o se tasi o faʻamatalaga sili ona taua pe a faigaluega i se komepiuta, lea e aafia ai le vaivai o le mata. O le mea moni e faʻapea, i se aso vevela, e masani lava, o le ata i luga o le mataʻituina ua mou atu ma e faigata ona iloa, pe afai e te le faaopoopoina le malamalama. O le iʻuga, afai e vaivai le mata o le mata, e tatau ona e vaʻaia ou mata ma matala vave ou mata (lea e le lelei ...).

I lenei tusiga ou te fia taulai atu i le fetuunaiga o le susulu o se komepiuta komepiuta. E mafai ona e faia lenei mea i le tele o auala, mafaufau ia i latou taitoatasi.

Se mea taua! O le susulu o le komepiuta komepiuta e matua aafia ai le tele o le malosi e faʻaaoga. Afai o loʻo alu lau komepiuta i luga o luga o le mea e faʻaleleia ai le maʻa - ona faʻaopoopoina lea o le susulu, o le a faʻamalo vave le paʻu. O se tusiga i le auala e faʻaolaina ai le komepiuta komepiuta komepiuta:

Faʻafefea ona faʻalauteleina le susulu o le komepiuta komepiuta

1) Ki o galuega

O le auala pito sili ona faigofie ma sili ona vave e suia ai le susulu mata o le faʻaaogaina lea o ki o le komepiuta. I le avea ai o se tulafono, e tatau ona e taofiofi i lalo le ki. Fn + arrow (po o le laina F1-F12, e fuafua i luga o le fea o faamau e maua ai le moli susulu - o le "la", tagai i le Ata 1).

Fig. 1. Acer komepiuta komepiuta.

Tasi se tamai tusi. O nei koni e le o taimi uma e galue ai, o mafuaʻaga e sili ona masani ai:

  1. e le o faʻapipiʻiina avetaavale (mo se faʻataʻitaʻiga, afai e te faʻaaogaina le Windows 7, 8, 10 - ona faʻapipiʻi lea o avetaavale e ala i le toetoe o mea uma o le a lauiloa e le OS. Ae o nei avetaʻavale e "sese," e aofia ai le tele o ki o galuega e le galue!) . O se tusiga i auala e faʻaleleia ai avetaʻavale i le faʻaogaina o le auto:
  2. O nei ki e mafai ona le atoatoa i le BIOS (e ui lava e le o masini uma e lagolagoina lenei filifiliga, ae e mafai lenei mea). Ina ia latou mafai - alu i le BIOS ma suia tulaga talafeagai (tusiga i luga o auala e ulufale ai i le BIOS:

2) Lisi o le komipiuta Windows

E mafai foi ona e suia tulaga o le malamalama e ala i le komiti e pulea ai Windows (o fautuaga i lalo e talafeagai mo le Windows 7, 8, 10).

1. Muamua e tatau ona e alu i le vaega e puleaina ma tatala le vaega "Meafaigaluega ma le Leo" (pei o le Ata 2). Ma le isi, tatala le vaega "Mana".

Fig. 2. Meafaigaluega ma leo.

I le vaega o le malosiaga i le pito i lalo o le faamalama, o le ai ai se "slider" mo le fetuunaiga o le susulu o le mata. Faʻasalaga i le itu taumatau - o le a suia lona mata (i le taimi moni). E le gata i lea, e mafai ona sui tulaga o le malamalama e ala i le kilikiina o le sootaga "Faʻatulagaina o le eletise."

Fig. 3. Tuuina atu o malosiaga

3) Faʻatulagaina o laina o le susulu ma le eseesega i avetaavale

Fetuunai le susulu, saturation, eseʻesega ma isi matāʻupu i tulaga o au avetaavale kiliva vitio (pe afai, ioe, na setiina).

O le tele o taimi, o le icon e manaʻomia ina ia ulufale ai i la latou faatulagaga, e tu latalata i le uati (i le tulimanu pito i lalo, e pei o le ata 4). Tau na o le tatalaina ma alu e faʻaali tulaga.

Fig. 4. Intel HD Graphics

I le ala, o loʻo i ai se isi auala e ulufale ai i tulaga o uiga taʻavale. Faʻasalaga i soʻo se mea i luga o le komepiuta o le Windows ma le kuki saʻo ma i totonu o le lisi o loʻo i luga o le tala o loʻo i ai se fesoʻotaʻiga i laina o loʻo e sailia (pei o le Ata 5). I le auala, e tusa lava po oa lau kata vitio: ATI, NVidia poʻo Intel.

I le auala, afai e leai sau sootaga, atonu e te le maua ni avetaavale e faʻapipiʻi i lau kata vitio. Ou te fautuaina e siaki le i ai o avetaavale mo masini uma ma ni nai kiliki kiliki:

Fig. 5. Ulu atu i le taʻavale avega.

O le mea moni, i lanu lanu e faigofie ona e suia ai mea e tatau ai: gamma, vavalalata, susulu, saturation, faasaʻo lanu e manaʻomia, ma isi. (tagai i le fig 6).

Fig. 6. Faʻasinomaga ata.

Ua ou maua uma lava. Galuega manuia ma suiga vave o le "faafitauli" faʻasologa. Luʻu Lelei 🙂